Zaujimalo by ma, kolko ste ochotni dat max za vino? Neskor napisem aj ja, len nechcem ovplyvnovat. Dik za vyplnenie mojho osobneho prieskumu.
Kolko max za vino?
suhlasim, za chvilku sa bude vsetko dovazat zo zahranicia. hrozne volaco. ked hovorite o suchych vinach. som sa rozpravala o tom naposledy s rodicmi, ze mam pocit ze clovek postupne dozrieva ako keby, kym mu suche vino chuti. do vtedy pije skor sladke, alebo polosladke, ci? co si o tom myslite?
Zuzimulka no žiaľ sme na Slovensku, to tak je. Radšej budeme dovážať zo zahraničia ako podporovať domácu produkciu. Vieš čo, oni toho majú v ponuke viac z rôznych odrôd, takže si myslím, že aj náročnejší zákazník by si mohol nájsť to svoje :) Keď si spomenula suché víno, ty máš radšej také?
tymra ale to je tak pri vsetkych produktoch mam pocit, ktore sa tykaju slovenskych vyrobcov, ved ziadne poriadne dotacie, niet sa co cudovat, ze su tie ceny take ake su. a maju tam rozne druhy alebo sa specializuju napriklad len na suche alebo tak?
tak ale zase treba brat do uvahy aj to, ze niektori vinari daju taku cenu, aby sa im to oplatilo vsetko. ale chapem, ze vyhadzovat zakazdym vela penazi za vino a ked este ani nevies, ako bude chutit. my mame napriklad overene vina z eleska. cenovo su dostupne a chutovo si tiez vieme vybrat. adka45 takze ak sa pytas na nejaku cenovu hladinu, u nas nezvykne prekrocit tych 10 eur :)
toto si asi vela ludi mysli, ze cim drahsie vino sa kupi tym bude lepsie. osobne si uz ale myslim, ze viac sa plati za flasu, etiketu a obal celkovo ako za chut a kvalitu vina.
Adka45 to máš pravdu, dá sa nájsť aj drahé a chutné. My sme tak s drahým kupovali tie drahšie, keď mali členovia rodiny nejaký sviatok. Nakoniec z toho ale vzišlo, že stačilo kupovať aj lacnejšie, lebo veľmi málo z tých vín bolo aj chutných. Aspoň sme sa naučili :)
Adka45 fúha, asi záleží od toho, či viem aké je to víno aj chuťovo. Niekedy nemám problém dať viac ak je to nejaká špeciálna príležitosť, ale inak zbytočne vyhadzovať peniaze za predražené vína, ktoré viem, že by mi nechutili.
Ale tak ja si myslím, že nie pri všetkých drahých vínach hneď znamená, že chuťovo nebudú dobré :) Treba len na také natrafiť. A aká cenová kategória je pre vás fajn, koľko ste schopní alebo ochotní minúť na víno?
Berca jasne, take sa dobre pije, nie ako pri inom alkohole co ti nielen usta a pri najhorsom aj zaludok vykrivi :) Tiez som toho nazoru, ze drahe vino neznamena automaticky aj dobre, viem o com hovorim, z vlastnej skusenosti. Ked chcem niekomu darovat k sviatku a reku fajn, kupim drahsie, nech vidia, a nakoniec ked z neho daju ochutnat, tak mam chut ho vyplut.
Inak to je najhoršie, takto stáť pred toľkými fľašami, a že ktorú vybrať. A ešte keď ich človek nepozná ani podľa chuti :) Nakoniec ste sa rozhodli podľa čoho, ceny alebo len tak pocitovo?