Pre kresťanov: Prečo nás ľudia odmietajú?

Príspevok v téme: Pre kresťanov: Prečo nás ľudia odmietajú?
Lucia_Lucy

V poslednom čase tu čítam príspevky ohľadom Biblie, čomu sa veľmi teším, tak som sa rozhodla pridať tému, ktorá ma trápi.
Som veriaca, znovuzrodená len krátko, sú tomu dva roky. Snažím sa žiť podľa Božieho slova, veľmi sa zmenili moje názory, postoje a myšlienky, za čo som veľmi vďačná Bohu, pozerám sa na svet úplne inými očami ako predtým. Cítim ale, že sa nestretávam práve s pochopením od ľudí ktorí nie sú veriaci. Moja rodina si zo mňa robí srandu a aj moji kamaráti, moji kolegovia v práci ma považujú za "čudáčku". Kolegovia sa chceli pomstiť nadriadenému, ale ja som to odmietla, povedala som im, že sa nemáme mstiť a že odplatu a spravodlivosť máme nechať na Bohu. Pozerali na mňa, ako na blázna. Už mám v práci prezývku Panenka Mária. Robia si zo mňa srandu. Moja rodina to isté. Dokonca otec a mama mi povedali nech mi ne...ebe. Docela ma to trápi, preto by som chcela vedieť názory iných veriacich ľudí, ako to vnímate Vy, či aj Vy ste sa s tým už stretli.

sjsjjssj

bhuijnmko :

Na základe stylistiky sa to dá jednoducho dokázať. A viac sa k tomu už nebudem vyjadrovať. Nech si kopíruje koľko chce, je to jeho vec, mne to nevadí.

bhuijnmko

Dokaz, ze Tomas123456 kopiruje ostatnym nicky. Ked to nedokazes, si obrovsky klamar.
Daj link, kde uzivatel Tomas123456 napisal nieco, co by si nenapisal ty sam. Akurat ti nastavuje obraz.
Teraz bude este lahsie tvoje parodovanie.

dndisidjfjs

BezNarokov :

To som ja Tomas 123456, píšem pod neregistrovaný nickom preto lebo včera mi bol znovu bezdôvodne zmazany nick. Nebudem sa už znovu registrovať keď sa mi to rušia účty bez udania dôvodov a preto budem písať ako neregistrovaný užívateľ avšak stále pod inou prezývkou aby ma tu nik nemohol kopírovať. Tí čo má poznajú budú vedieť na základe mojich komentárov že som to ja. Užívateľ tomas123456 ktorý tu podomnou napísal príspevok je ten čo kopíruje ostatným nicky.

K tvojmu príspevku, ty poukazujes na zážitky klinickej smrti, lenže ja nemám na mysli zážitky klinickej smrti ale kresťanské zážitky neba/pekla a to je rozdiel pretože pri zazitkoch klinickej smrti dotyčný opisuje videnie svetelných bytostí, let tunelom, vidinu priameho bieleho svetla, počutie rôznych zvukov, atď. Zážitky klinickej smrti sú celkovo bez nejakého väčšieho posolstva. Avšak kresťanské zážitky neba/pekla su odlišné. V nich sa dotyčný nestretáva so svetelnou bytosťou ale priamo s Ježišom Kristom, neletí čiernym tunelom, nevidí pred sebou jasné biele svetlo, nepočuje vedľa seba rôzne nedefinovatelne zvuky a posolstvo takéhoto zážitku je jasné a zrozumiteľné, často krát adresované celému ľudstvu ( napríklad výzva na počkanie, poukázanie na hriechy a ich nápravu).

Ďalšia vec je tá že príbehy ľudí ktorí poziili drogu dmt sú zcela odlišné od kresťanských svedectiev neba/pekla. Citujem :

"Dale Pendell o pár desetiletí později psal o vzrušujícím „flirtování se šílenstvím“, ale nemyslel to zle. Samotný „výlet“ se vzpírá jakémukoli popisu a bývá těžké si z něj přinést něco zpět. Vyznačuje se halucinacemi či spíše fraktálovými vizemi rychle se měnících ornamentů v zářivých barvách a často jde o plnohodnotnou návštěvu jiných světů obývaných podivnými entitami nebo cizími bytostmi (a i ty se rychle mění či „samoreplikují“)

Problém s opisom, fraktalove vízie, rýchlo sa meniace osoby, podivné nedefinovatelne bytosti...
Ako som teda predpokladal, požitie DMT nesie všetky znaky chaotickej halucinácie, tak veľmi odlišnej od kresťanských svedectiev neba/pekla.

www.magazin-legalizace.cz › detail
Výsledky z internetu
DMT: Záblesky šílenství, nebo klíč k jiným světům? - Magazín Legalizace

BezNarokov

Tomas: Ked clovek zomiera, mozog sa este snazi zachranit co sa da a vyplavuje sa v nom DMT ako posledny vykrik zufalstva. DMT je jeden z najsilnejsich halucinogenov na svete. Pribehy ludi, ktori boli na DMT tripe su prekvapivo podobne ludom, ktori tvrdia, ze videli druhy svet. To ze niekto zomieral a nezomrel a "nieco" videl nedokazuje absolutne nic okrem toho, ze mal najpravdepodobnejsie najsilnejsi trip vo svojom zivote

Ahoj333

Ja vas neodmietam. Ci verite je to vasa vec. Ja som toho nazoru ze Jezis existoval a pomahal ako realny clovek. Bol uzasny a mal srdce plne lasky. A vela zvladol, lebo mal odhodlanie a chut bojovat za spravodlivost. Bol to anjel ktory neustale trpel, ale stale miloval. Len smutne je to...ze preco nevyriesi Boh veci ale posiela anjelov....ano lebo je panom...a anjeli mu sluzia. Tak mi to pride...taky mam na to nazor.

Tomas 123456

chacha :

Inkvizíciu robila katolícka cirkev, ja však katolík nie som

O dokazovaní Boha som tu uviedol tie svedectvá. Aj keď nejde o 100% dokaz, predsa však ide o nemalu indíciu ktorá niečomu napovedá.