Pre kresťanov: Prečo nás ľudia odmietajú?

Príspevok v téme: Pre kresťanov: Prečo nás ľudia odmietajú?
Lucia_Lucy

V poslednom čase tu čítam príspevky ohľadom Biblie, čomu sa veľmi teším, tak som sa rozhodla pridať tému, ktorá ma trápi.
Som veriaca, znovuzrodená len krátko, sú tomu dva roky. Snažím sa žiť podľa Božieho slova, veľmi sa zmenili moje názory, postoje a myšlienky, za čo som veľmi vďačná Bohu, pozerám sa na svet úplne inými očami ako predtým. Cítim ale, že sa nestretávam práve s pochopením od ľudí ktorí nie sú veriaci. Moja rodina si zo mňa robí srandu a aj moji kamaráti, moji kolegovia v práci ma považujú za "čudáčku". Kolegovia sa chceli pomstiť nadriadenému, ale ja som to odmietla, povedala som im, že sa nemáme mstiť a že odplatu a spravodlivosť máme nechať na Bohu. Pozerali na mňa, ako na blázna. Už mám v práci prezývku Panenka Mária. Robia si zo mňa srandu. Moja rodina to isté. Dokonca otec a mama mi povedali nech mi ne...ebe. Docela ma to trápi, preto by som chcela vedieť názory iných veriacich ľudí, ako to vnímate Vy, či aj Vy ste sa s tým už stretli.

Zuzana209

Ahoj Luci, aj ja som novoobrátená približne 2 roky a mám neveriaceho manžela, aj ostatnú rodinu - pár členov síce chodí do kostola ale rozhovory o Bohu ich nezaujímajú.

Veľmi dobre ťa chápem hlavne v oblasti kamarátov, lebo ja som žiaľ bola "mimo Boha" vyše 12 rokov, a všetky moje kamarátky/kamaráti sú neveriaci . Netvrdím, že by sa mi niekto vyslovene vysmieval ale čoraz silnejšie vnímam, že svoj voľný čas chcem už tráviť inak ako by si to želali oni...popíjanie, ohováranie, prázdne reči o móde, politike a počasí ma už jednoducho nebavia...ich zas nebavia možno moje príbehy o tom, ako mi Boh pomohol...čo som zažila na duchovných cvičeniach a pod.

Čo sa teda stalo? Je to veľmi jednoduché - skutočný kresťan, sa viac a viac oddeľuje "od sveta" a musí počítať aj s tým, že bude ostatným na smiech, že možno stratí priateľov alebo ho rodina bude mať za blázna - ALE za to všetko nás čaká odmena v nebi - lebo toto presne opisuje Biblia na viacerých miestach - najznámejším príkladom je :

"Blahoslavení ste, keď vás budú pre mňa potupovať a prenasledovať a všetko zlé na vás nepravdivo hovoriť; radujte sa a jasajte, lebo máte hojnú odmenu v nebi."

Vo všetkých situáciách ktoré si popísala, sa na tebe spĺňa toto blahoslavenstvo! :-)
V Biblii sú aj ďalšie texty, ktoré upozorňujú na to, že skutočný veriaci je úplne oddelený od sveta a je s ním hodnotovo v rozpore - TEDA JE TO ZNAK PRAVÉHO KRESŤANSTVA a nie toho, že by niečo nebolo s tebou poriadku.

Ak chceš o tom viac popísať - ozvi sa mi na zuzatka@atlas.sk

Pripájam pár citátov z Písma ( je to z katolíckeho prekladu, ak čítaš iný nie je problém si to násjť...)
-----------------------------------------------------------------------------------------
2 Kor 6,15-18: ... Aký podiel má veriaci s neveriacim?! A ako súvisí Boží chrám s modlami?! A vy ste chrám živého Boha, ako hovorí Boh: „Budem v nich prebývať a medzi nimi chodiť, budem ich Bohom a oni budú mojím ľudom. A preto vyjdite spomedzi nich, oddeľte sa, hovorí Pán, a nečistého sa nedotýkajte; a ja vás prijmem a budem vaším Otcom a vy budete mojimi synmi a dcérami, hovorí všemohúci Pán.“

1 Pt 4,3: Dosť bolo času, čo ste predtým strávili podľa žiadostí pohanov: žili ste vo výstrednostiach, v náruživostiach, v opilstve, v obžerstve, v pijatikách a v hanebnom modlárstve. Čudujú sa, že sa už s nimi nevrháte do toho istého prúdu výstredností, a rúhajú sa. Avšak vydajú počet tomu, ktorý je pripravený súdiť živých i mŕtvych.

Jn 15, 19: Keby ste boli zo sveta, svet by miloval, čo je jeho, ale preto, že nie ste zo sveta, že som si vás ja vyvolil zo sveta, svet vás nenávidí. Spomeňte si na slovo, ktoré som vám povedal: Sluha nie je väčší ako jeho pán. Ak mňa prenasledovali, budú prenasledovať aj vás;

Jn, 16,33: Vo svete máte súženie, ale dúfajte, ja som premohol svet!“

Fil 2,15: aby ste boli bezúhonní a úprimní, Božie deti bez hany uprostred zvrhlého a skazeného pokolenia, medzi ktorým svietite ako svetlá na svete

1 Jn, 2,15 : Nemilujte svet, ani to, čo je vo svete. Ak niekto miluje svet, nie je v ňom Otcova láska. Veď nič z toho, čo je vo svete, ani žiadostivosť tela, ani žiadostivosť očí, ani honosenie sa bohatstvom nie je z Otca, ale zo sveta. ….3.kap:...Bratia, nedivte sa, ak vás svet nenávidí….5. kap:... Vieme, že sme z Boha a celý svet je v moci Zlého.