Divoka minulost

Príspevok v téme: Divoka minulost
bzuco4

Potreboval by som poradit, ci skor pocut nazor inych ludi. Mam priatelku, s ktorou som asi 1,5 roka. Pracujem v zahranici, zoznamili sme sa na slovensku a najprv sme si asi 5 mesiacov pisali a postupne to zaclo byt aj citove. Ked sme sa 3. krat stretli, tak som uz u nej prespal a zacali sme si vztah. Navstevovali sme sa cca kazdy druhy mesiac, aj ked to nie je klasicky vztah, vznikla medzi nami laska a teraz sa uz idem vracat na Slovensko, aby sme mohli byt spolu. Lubim ju a citim, ze aj ona lubi mna. Kde je problem? Este pred tym, ako sme sa naozaj zblizili, mi spominala, ze mala divoke obdobie. Zazila par sklamani s muzmi a si povedala, ze preco si aj ona neuzije. Mala obdobie par rokov, kedy mavala sex s chlapmi, ktorych poriadne nepoznala, s niektorymi viac krat. A ze ich aj striedala, ze nemala len jedneho. Nebolo ich ale prilis vela. Vraj bez sexu sa to niekedy nedalo vydrzat. Zo zaciatku ju to aj bavilo, no potom ze sa necitila po sexe s nimi stastna. Nasla si teda jedneho a s tym to tahala asi 2 roky, ale tiez ju to nenaplnalo stastim a kedze vedela, ze tam ide len o sex, skoncila s tym. To bolo par mesiacov pred nasim zoznamenim. Ja som jej prvy normalny vztah. Zo zaciatku som to neriesil, neskor sa mi v have zacali vynarat pochybnosti. Viem, ze to je minulost a nezmenim ju, ale mna to zaujima, lebo sa k tomu moze vratit. Prednedavnom som sa od nej dozvedel, ze tesne pred tym, ako sme sa zblizi, mala od 2 byvalych milencov navrhy. Jednemu povedala, ze uz nechce stretko len koli uzitiu. Druhemu tiez, no potom mu napisala, ze ked bude potrebovat, ci pride. Dohodli sa uz aj na dni, ale ze sa vraj nakoniec nestretli.
Obavam sa, ze casom jej to moze zacat chybat, ze mala roznych milencov a bude chciet zmenu. Teraz nam to klape aj v posteli aj mimo. Ja som skor vztahovy typ, nemam rad sex bez lasky, preto mi to je tazsie pochopit. Mal som aj ja taky sex, ale iba 2 krat a bolo to v stave opilosti, ked som nerozmyslal triezvo. Ona to vsak urobila s chladnu hlavou. Sice vravi, ze sa za to hanbi a lutuje to, ale na druhej strane, keby sme sa nezoznamili, zas by do toho spadla. Je to osoba, do ktorej by ste to urcite nepovedali. Mrzi ma, ze sa takto rozdavala, aj ked sa snazim chapat ju. Sex potrebuje, vraj bola bez neho nervozna a ked si to sama robila, tak jej to nestacilo. Chodi aj do kostola, skusala sa aj modlit a nepomahalo to. Preto sa obavam, ze to raz na nu pride a bude zas vyhladavat milencov. Aj ked tvrdi, ze ak jej na niekom zalezalo, tak nepodvadzala.
Muzov by som sa chcel spytat, ci maju nejaku podobnu skusenost a ako to riesili a dopadlo. Zeny nech mi skusia povedat svoj nazor na to, vysvetlit to konanie. Aj ked viem, ze kazdy sme iny a kazdy ten sex potrebuje inac. Ja ho tiez zboznujem, ale sex bez lasky pre mna nie je a preto som ho nikdy nevyhladaval. Asi takych uz dnes nie je vela. Snazim sa to pochopit, ale je to tazke a budem vdacny za kazdy nazor

Omen

Nemôžem si pomôcť, ale táto pieseň sa mi tu hodí: www.youtube.com
Bzučo, dokážeš až do hĺbky pochopiť text tejto piesne, jej metafory? Ak áno, potom aj ona ti dokáže dať nejaké odpovede na tvoje nevyslovené otázky.

Sloniecko

este som zabudol- aj ta, s ktoru som mal ja tie skusenosti, chodi az pricasto do kostola, je z velmi veriacej katolickej rodiny, ale jej ciny hovoria nieco ine. Su to typicky pokrytci- chodia do kostola, hraju sa na svatych a su zo vsetkych najviac skazeni. Sa cudujem, ze po vkroceni do kostola do nej neudrie blesk :D Takze sa moc nespoliehajte na to, ak partner je "veriaci"...

Sloniecko

ahoj
ja ti napisem moj nazor- ak niekto viedol velmi promiskuitny sposob zivota, je mala sanca, ze sa len tak kvoli niekomu zmeni a nezmeni to ani "laska". Poznam dost takych ludi a aj ja mam jednu bohuzial nie prilis pozitivnu skusenost- zacal som si s babou, ktora mi samozrejme o svojej minulosti nevravela a ta sa zacala pomalicky odkryvat- sme obaja z rovnakeho mesta, mame vela spolocnych priatelov, napriek tomu som to o nej netusil. Ked sme sa zacali stretavat, pomaly som sa od spolocnych znamych dozvedel, ze predo mnou mala dost vela partnerov, podla niektorych to mohlo byt aj vyse desat (a to sme mali len asi 23 rokov- sme rovnako stari), neraz viedla "postelne dobrodruzstva" subezne aj s viacerymi a ked sme sa zacali stretavat, stretavala sa aj s jednym dalsim, ktory o tom ale samozrejme tiez nemal tusenia- bola to teda riadna mrcha. Ja som to vtedy rychlo ukoncil, chvalabohu este pred tym, ako vobec nieco vaznejsie nastalo. A dobre som spravil, lebo po mne mala este par vztahov, dokonca aj jeden "vaznejsi" v trvani par rokov a viem bezpecne, ze kazdeho neboraka podvadzala, dopocul som sa. Dokonca ten, ktory to s nou myslel najvaznejsie ju nakoniec vykopol z bytu, lebo ona navyse je aj typicka prizivnicka, ktora nepracuje a nechava sa vydrziavat. Potom, aka bola blba a pozna ju kazdy v meste je uz dobrych par rokov sama a nikto s nou nechce nic mat a ona to teraz poriadne lutuje, raz sa snazila aj mna ziskat naspat, ale nema najmensiu sancu. Teraz mam vazny vztah s uzasnou babou, ktoru by som za nic na svete nevymenil. Okrem tejto mojej "skoro" priatelky poznam este dost podobnych zien, ani jedna nie je suca na vazny vztah, snad az na jednu, ktoru poznam- je cca v mojom veku (okolo 32-33), ona mala velmi burlivu mladost, mnoho chlapov, zabavy atd.. ale potom, ako otehotnela a porodila, zrejme dieta ju zmenilo, lebo sa stala prikladnou matkou. Drzim ti palce, aby ti to vyslo.

balance

Funeral director, ja ti rozumiem, napisal si to brilantne.
Este ma tam mata aj ten pokec, to zrejme odtial ma vsetkych tych cudnych sexpartnerov. A v tom veku. Co potom robila, ked bola mladsia... A este nejako neverim, ze ma dobru pracu a dobre ohodnotenu a takato zena lovi milencov na pokeci. Nejde mi to dohromady.

Omen

Bzučo, no ak toto všetko vieš, tak čo potom vlastne odo mňa očakávaš?
Mám ti vysvetliť jej konanie? Veď ti ho sama vysvetlila!
Mám ti potvrdiť tvoje obavy? Nepotvrdím!
Mám ti povedať, že sú zbytočné? To ja neviem!
Nakoniec to môže dopadnúť tak, že ona bude verná a môžeš to byť ty, kto sklame. Nemám krištáľovú guľu, nevidím do budúcnosti.
Tie moje slová neprenikli do tvojho vnútra, ony sa len od teba odrazili...

Jedno však viem, že každý človek je jedinečný a každý vzťah je jedinečný. Že ľudia robia chyby a mnohí sa z nich poučia. Už nikdy ich nezopakujú. A viem aj to, že každé pravidlo má svoje výnimky. Že lásku neslobodno odmietať, zavrhovať, hazardovať s ňou...
Na lásku sa záruka nevzťahuje. Buď berieš alebo nechaš tak. A keď berieš, potom berieš so všetkými nástrahami, rizikom, ale aj dôverou, nádejou v srdci...

Milý Bzučo, je to tvoj vzťah, ty sám musíš prijať rozhodnutie. Podľa toho sa bude odvíjať tvoj ďalší život. Aký bude, je len na tebe, na vás.

radaprebzuca

Milý Bzučo IV,

povaha človeka je jeho osudom a ako naznačil Mirec, budúcnosť tvorí aj jeho viera. Ide tu o Tvoju povahu, a to, že jej chceš veriť, a potom aj o jej povahu, tak o tú časť, keď ešte neoddeľovala sex od lásky, ako aj o tú, kde ju už oddeľovala, ako o tú, kde zistila, že sex bez lásky nie je to pravé orechové pre ňu.
Preto na tú divokú minulosť tak nespomínaj, nemal by si pokoja, keby vo vzťahu s ňou nepokračuješ, akékoľvek rady o rozchode kvôli minulosti by išli proti Tvojmu ja.
Daj teda šancu tomuto vzťahu tak, ako Ti radia Tvoja city, s tým, že varovaný si bol, keby to predsa len nedopadlo dobre.
Všetci, ktorí Ti tu dávali rady, Ti želajú, aby si nebol sklamaný a aby Ti to s ňou vyšlo a v Tvojej priateľke víťazilo to dobré.

Funeral director

Balance, to co som napisal bzucovi to som napisal tomu bzucovi (bzucom, bude to na viackrat) z buducnosti, ked sa bude pokusat prehodnotit kedy a co si nevsimol a kde je vlastne chyba opatovnou navstevou starych vlaken

Bzuco, jedinecnost je dar ktory unesie malo ludi, samozrejme ze ju poznam, lepsie ako ty.

Likonicka

Ahoj, rozhodla som sa prispieť, nesúhlasím s jej štýlom života a nie celkom ho chápem, ale aj tak sa jej zostanem, pretože u ženy pred 40 asi nemôžeš čakať ze bude neposkvrnena, tak isto keby sa jednalo o chlapa tak by tu nikto nemoralizoval, takže k počtu partnerov by som povedala ze je ich dosť, ale vzhľadom k veku a tomu ze nemala stáleho partnera nie až tak udivujuce, len tak pre porovnanie, ja mam 25 zo sexuálnym životom som začala v 21 a bohužiaľ som už stihla 3 sex. Partnerov, nie preto ze by som chcela a bola promiskuitna alebo nemohla vydržať bez sexu, ale preto, že neboli tým kým sa tvárili na začiatku vzťahu a spravili veci ktoré som nemohla akceptovať, takže sa vzťahy skončili, takže keď si to prepocitam, tak počet jej partnerov je porovnateľný s tým mojim ? každopádne to ze spolu trávite malo času a nepoznáte sa až tak ako by ste sa mali je podľa mňa väčší problém ako počet jej partnerov

a_dr1a

Bzuco. Najlepšie ju spoznáš až pri spoločnom bývaní žití. Aká skutočne je. Lebo doteraz ste sa vídali raz za 2 mesiace ci ako a to je žiaľ žalostne malo. A zas v tak krátkom čase co ste spoločne vy dvaja spolu trávili sa dá veselo pretvarovať a hrať divadlo. Tak až spoločne bývanie a dlhodobý každodenný život ukáže ako to s vami dvoma skutočne je. Možno až potom zbadas niečo čo si si doteraz na nej nevšimol alebo naopak, spoznáš a utvrdis sa v tom, že je to ta pravá pre teba.
Ja poznám tak cca pol na pol takéto prípady. Bud im to vyšlo a žijú si svoj sen, alebo démoni zvíťazili a tie vzťahy sa tak ci tak rozpadli. No skôr v praxi platia tieto druhé prípady.
Véd nik vás nezenie uzaj do svadby ci mat hneď deti. Najlepšie by bolo byť a žiť spolu a časom uvidíte. Ak sa aj niekto pretvaruje a hra divadlo ci nosi masku, tak pri rôznych situáciách a každodenných životných nástrahach sa tak ci tak prejaví a ukáže svoju skutočnú tvar a charakter. No zas je pravda ze keď aj ona ma pred 40tkou tak ta bude zrejme tlacit do záväzkov. Akými sú manželstvo ci deti ai.
Radim ti nikam sa neponáhľat a nič nesit horúcou ihlou. Ak máte byť spolu tak budete. Ja osobne moc na zázraky ohľadne ľudí neverím. Stáva sa to výnimočné. Proste keď je raz niekto násilník alkoholik závislý promiskuitny klamár ai ai, tak nečakám v jeho zázračný obrat ci premenu. Bud to ti ľudia majú v sebe dane (dedičné osobnostné výchovné ai faktory), alebo takými proste sú, sú tak naučení žiť vyhovuje im to kompenzuju si tým niečo ai ai vysvetlenia na to môžu byť.

Ixynnaa

Neboj sa a chod do toho vaz si ze sa ti zdoverila a vsetko ti povedala, miluj naplno a ak sa raz poranis povies si ze si siel do toho celym srdcom. Opustit ju len kvoli obavam by bola hlupost