Potreboval by som poradit, ci skor pocut nazor inych ludi. Mam priatelku, s ktorou som asi 1,5 roka. Pracujem v zahranici, zoznamili sme sa na slovensku a najprv sme si asi 5 mesiacov pisali a postupne to zaclo byt aj citove. Ked sme sa 3. krat stretli, tak som uz u nej prespal a zacali sme si vztah. Navstevovali sme sa cca kazdy druhy mesiac, aj ked to nie je klasicky vztah, vznikla medzi nami laska a teraz sa uz idem vracat na Slovensko, aby sme mohli byt spolu. Lubim ju a citim, ze aj ona lubi mna. Kde je problem? Este pred tym, ako sme sa naozaj zblizili, mi spominala, ze mala divoke obdobie. Zazila par sklamani s muzmi a si povedala, ze preco si aj ona neuzije. Mala obdobie par rokov, kedy mavala sex s chlapmi, ktorych poriadne nepoznala, s niektorymi viac krat. A ze ich aj striedala, ze nemala len jedneho. Nebolo ich ale prilis vela. Vraj bez sexu sa to niekedy nedalo vydrzat. Zo zaciatku ju to aj bavilo, no potom ze sa necitila po sexe s nimi stastna. Nasla si teda jedneho a s tym to tahala asi 2 roky, ale tiez ju to nenaplnalo stastim a kedze vedela, ze tam ide len o sex, skoncila s tym. To bolo par mesiacov pred nasim zoznamenim. Ja som jej prvy normalny vztah. Zo zaciatku som to neriesil, neskor sa mi v have zacali vynarat pochybnosti. Viem, ze to je minulost a nezmenim ju, ale mna to zaujima, lebo sa k tomu moze vratit. Prednedavnom som sa od nej dozvedel, ze tesne pred tym, ako sme sa zblizi, mala od 2 byvalych milencov navrhy. Jednemu povedala, ze uz nechce stretko len koli uzitiu. Druhemu tiez, no potom mu napisala, ze ked bude potrebovat, ci pride. Dohodli sa uz aj na dni, ale ze sa vraj nakoniec nestretli.
Obavam sa, ze casom jej to moze zacat chybat, ze mala roznych milencov a bude chciet zmenu. Teraz nam to klape aj v posteli aj mimo. Ja som skor vztahovy typ, nemam rad sex bez lasky, preto mi to je tazsie pochopit. Mal som aj ja taky sex, ale iba 2 krat a bolo to v stave opilosti, ked som nerozmyslal triezvo. Ona to vsak urobila s chladnu hlavou. Sice vravi, ze sa za to hanbi a lutuje to, ale na druhej strane, keby sme sa nezoznamili, zas by do toho spadla. Je to osoba, do ktorej by ste to urcite nepovedali. Mrzi ma, ze sa takto rozdavala, aj ked sa snazim chapat ju. Sex potrebuje, vraj bola bez neho nervozna a ked si to sama robila, tak jej to nestacilo. Chodi aj do kostola, skusala sa aj modlit a nepomahalo to. Preto sa obavam, ze to raz na nu pride a bude zas vyhladavat milencov. Aj ked tvrdi, ze ak jej na niekom zalezalo, tak nepodvadzala.
Muzov by som sa chcel spytat, ci maju nejaku podobnu skusenost a ako to riesili a dopadlo. Zeny nech mi skusia povedat svoj nazor na to, vysvetlit to konanie. Aj ked viem, ze kazdy sme iny a kazdy ten sex potrebuje inac. Ja ho tiez zboznujem, ale sex bez lasky pre mna nie je a preto som ho nikdy nevyhladaval. Asi takych uz dnes nie je vela. Snazim sa to pochopit, ale je to tazke a budem vdacny za kazdy nazor
Divoka minulost
Sloniecko, prečitala som si Tvoj vložený osobný príbeh. Sám si však napísal - "Držím ti palce, aby ti to vyšlo..." Sám pripúšťaš, že poznáš pár jednotlivcov - ktorí sa dajú spočítať možno na prstoch ruky - ale ktorým to vyšlo. Hoci to nie je o tom. Prečo nie on - bzuco4. Každí má šancu. Či už jeho priateľka má zostať navždy zatratená ? Hlúposť. Žijeme ozaj v reálnom svete - kde v súčastnosti bohužiaľ to vyzerá ako to vyzerá, ale je to vždy len uhol pohľadu. Mnohí sa tu dostávame do stavu posudzovania. Lenže to nie je o nás. Je to o nich. Všetci sa učíme na svojich životných príbehoch. Aspoň by sme sa mali. Mohli by sme sa síce poučiť od suseda - že ten dopadol ako dopadol - ale žiaľ tak to nefunguje...Myslíš, že bude bzučovi4 ľahšie, keď ju nechá ísť. Obávam sa, že nie. Vyjadril sa, že ju a ľúbi aj ona jeho. Toto ho bude hrýzť...Potrebuje vedieť ako to môže dopadnúť a ver mi, že nikdy nič nedopadne zle. Aj keď sa to zdá...Pretože sa môžeme len poučiť a získať. A získať môže v takomto prípade veľa, stojí to za to, aj keď v opačnom prípade môže prísť o ilúzie, ale o tom to je...taký je osud človeka. Vždy treba vstať a ísť ďalej.
Balance, samozrejme ze nesedi, cim blizsie sa k tomu dostanes tym viac toho bude ale komu sa chce v tom rypat. Pokec neries, ako sa hovori kto chce cestu si najde a vzhladom na cestu zvolenu..je mozne ze toho nepobrala do extremu co jedine da v buducnosti bzucovi sancu na utek ak sa nezamota prilis, deti, nehnutelnost a pod od toho sa odchadza tazko aj ked uz dostavas papucou par rokov a zacnes vytrieznievat alebo aj ked sa dievcina prestane starat o pretvarku uplne, stale, bude to mat tazke. Nanestastie bzuco sa rozhodol este pred zalozenim temy, jedine co temou samotnou riesi je zahananie pochybnosti pretoze on uz nemoze bez nej byt.
mirec411
suhlasim s tebou. Povaha cloveka sa len velmi ojedinele zmeni. Jemu ostava dufat, ze to bude aj jeho pripad.
Lastura
vacsina ludi sem pise svoje nazory, ktore sa bohuzial zakladaju na realnych skusenostiach. Aj ja som napisal svoju (velmi osobnu) skusenost. Tu nejde o to, ze ludia si nieco vycucnu z prsta, hocijaku hlupost a snazia sa ho odradit. Bohuzial, realita je taka, aka je. Nemozu za to len samotni "akteri".. svet je taky. Propaguje sa promiskuita, neustale sa pise len roznych "celebritach", kto kde s kym, preco, ako, za koho svojho partnera/partnerku vymenili, z kazdej strany je pocut len o neverach, preto mnoho ludi to bohuzial povazuje za normalnu vec.
A bohuzial- ked jeden clovek, je jedno ci muz, ci zena- zije dlhe roky velmi neviazany sposob zivota, je velmi velmi naive si mysliet, ze sa len tak kvoli niekomu zmeni. Ten clovek to ma v povahe a povaha cloveka sa len velmi tazko meni, hlavne v dospelosti. Ale napriklad ja som pisal- poznam zopar ludi, ktori po velmi burlivych rokoch uplne zmenili svoj zivot a teraz ziju rodinnym zivotom. Ale tych je len drviva mensina. Hlavne muzi, ktori si zvyknu na velmi caste striedanie partneriek, ktori zenu beru len ako suxualny objekt- pri takych je len malicka sanca na zmenu. Oni proste si tak zvykli na "dobrodruzstva", ze ich zivot s jednym partnerom coskoro prestane bavit. Poznam nejedneho, ktoreho priatelka sa tesila, ze alfa samca "skrotila" a onedlho ostala sama o samec si nasiel mladsiu.. ktoru nakoniec tiez opusti pre mladsiu. Takto to chodi bohuzial.
bzučo bude mať v hlave asi chaos po prečítaní všetkých príspevkov...
No neviem, ale asi mu bude chýbať celkový pohľad na jeho - povedzme, problém.
Mohol by si uvedomiť, že celkovo vzaté ani nejde o množstvo jej partnerov (aj keď to má a bude mať vplyv na vzťah!), ale ide o uvedomenie si niekoľkých faktov.
Jeho priateľka za celé obdobie mladosti (cca od 18 - 36 r.) nemala záujem nájsť si trvalého partnera? Nemala záujem o stabilný život v rodine a ani o deti? Nemala ani obavy z "tikotu bio-hodín", ktoré má veľa žien, ktoré túžia po rodine?
Je viac ako podozrivé, že si za celé obdobie nenašla lásku a ani porozumenie s nikým. Zhruba 18 rokov žila z mesiaca na mesiac... - a, nehnevajte sa, ale podľa mňa jej k predstave o dobrom živote chýbal len sex. Iba predpokladám, že na získanie partnerov využívala fyzickú krásu, ktorá jej dávala akýsi pocit istoty, že "raz - niekedy potom..." (keď krása povädne)), si ešte stihne nájsť niekoho na zvyšok života. Nemala "smolu"! Bol to jednoducho jej životný štýl.
Počas celého "slobodného" obdobia si ale vypestovala návyk na striedanie partnerov, z ktorého plynie veľké riziko pre vytvorenie trvalého vzťahu.
Ak by aj nezáležalo na tom, koľko bolo tých mužov, tak určite bola a aj bude dôležitá otázka prekonania jej návyku - jej životného štýlu. Má ho v sebe... a len nadšenec môže uveriť, že aj "Starého koňa je možné naučiť ťahať".
Ale ako hovorí bzučo: - Rozhodnutie je na ňom. To je pravda. Ale pýtal sa, a názorov mu prišlo viac ako dosť.
A
Už dajte pokoj s tým blbým srdcom a začnite požívať mozog konečne, je jasné že žiadna normálna nebude mať 12 mužov, je to obyčajná prostitútka a hotovo.
Riaď sa svojim srdcom. Ľudia Ti tu popíšu mnohé názory. Najmä odradzujúce. Ale či každý nemá svoj vlastný príbeh...či každý nemá vypiť svoju čašu až do dna. Stojíte obaja pred skúškou, ktorá môže byť Vašim životným príbehom a na Vás je či dopadne dobre.
Lubim ju a citim, ze aj ona lubi mna. - tak píšeš. Od tohto sa odraz.
Je to Tvoj život - Tvoja a jej nadchádzajúca skúsenosť. To ako si ju popísal a čo cítiš Ty je jedna vec. Druhá vec je tá, či si to vystihol správne...
Ona môže tak túžiť po láske, že sa vrhá do každého takého dobrodružstva čo popisuješ, ale lásku hlbokú, vrelú nenachádza. Preto stále nový a nový pokus...Ty máš šancu. Pretože o tom premýšľaš a chceš. ...Lebo lásku nájsť je zázračné a zároveň jednoduché. A to je už na Tebe. Môžu Ti tu tisíc krát napísať tak či onak, že poznajú takého a onakého...ktorý zlyhal ...Ty a ona nemusíte. Aj Mária Magdaléna bola hriešnica...Ja verím a želám Vám, že to s láskou zvládnete. Všetko bude tak ako má byť. :)
Nečítala som všetko.Ale spomína sa tu pokec. Vsak co si ju nevyskusas?Ja som si písala na pokeci s mužmi.A pomaly z 10 bol iba jediný verný a čestný.Hrali to na viac strán,aj keď sa tvárili,ako velmi hľadajú skutočnú lásku a vážny vzťah.Mala som ešte dosť starý účet na pokeci. Dala som si tam fotografiu peknej ženy,ale takú uveritelnu.Nie žiadnu modelku,herečku.A opak mňa skutočnej.Ja som brunetka,tak som si narocky dala blondínku.Zmenila som mesto,vek, údaje o sebe som všetky zmenila a nárocky som vždy písala s nimi iným štýlom.Ver,takmer všetci sa chytili.Navrhovali stretka,posielali mi svoje aj intímne fotografie,zapierali že majú vzťah..
Tak ak je na pokeci,napíš jej tam anonymne. Ze ci si len tak nechce popísať?Daj si tam fotografiu nejakého sympaťáka,zmeň si vek,výšku,váhu, daj si mesto susedné s tým tvojim.Pis jej iným štýlom,aby ta neodhalila. A uvidíš,či sa chytí. Kam sa vaša komunikácia bude uberať. Doveruj,ale preveruj.
Bzuco a ty si myslis, ze v tej jej divokej minulosti slo o sex? Ak zene bez partnera chyba sex, tak je schopna si najst 1-2 milencov na dlhodobejsie. Nepotrebuje lovit v najvacsej zumpe na pokeci, kde to ide velmi rychlo a vyspi sa s cudzimi chlapmi. Ako sa hovori: prostitutka je povolanie, ale ku*va to je povaha. A nikto tu nemoralizuje. Inak mam znameho, ktory si zobral za zenu prostitutku, tiez si myslel, ze ju laskou zachrani. Vratila sa k tomu a opustila aj jeho, aj deti.
pardon- typicki