Potreboval by som poradit, ci skor pocut nazor inych ludi. Mam priatelku, s ktorou som asi 1,5 roka. Pracujem v zahranici, zoznamili sme sa na slovensku a najprv sme si asi 5 mesiacov pisali a postupne to zaclo byt aj citove. Ked sme sa 3. krat stretli, tak som uz u nej prespal a zacali sme si vztah. Navstevovali sme sa cca kazdy druhy mesiac, aj ked to nie je klasicky vztah, vznikla medzi nami laska a teraz sa uz idem vracat na Slovensko, aby sme mohli byt spolu. Lubim ju a citim, ze aj ona lubi mna. Kde je problem? Este pred tym, ako sme sa naozaj zblizili, mi spominala, ze mala divoke obdobie. Zazila par sklamani s muzmi a si povedala, ze preco si aj ona neuzije. Mala obdobie par rokov, kedy mavala sex s chlapmi, ktorych poriadne nepoznala, s niektorymi viac krat. A ze ich aj striedala, ze nemala len jedneho. Nebolo ich ale prilis vela. Vraj bez sexu sa to niekedy nedalo vydrzat. Zo zaciatku ju to aj bavilo, no potom ze sa necitila po sexe s nimi stastna. Nasla si teda jedneho a s tym to tahala asi 2 roky, ale tiez ju to nenaplnalo stastim a kedze vedela, ze tam ide len o sex, skoncila s tym. To bolo par mesiacov pred nasim zoznamenim. Ja som jej prvy normalny vztah. Zo zaciatku som to neriesil, neskor sa mi v have zacali vynarat pochybnosti. Viem, ze to je minulost a nezmenim ju, ale mna to zaujima, lebo sa k tomu moze vratit. Prednedavnom som sa od nej dozvedel, ze tesne pred tym, ako sme sa zblizi, mala od 2 byvalych milencov navrhy. Jednemu povedala, ze uz nechce stretko len koli uzitiu. Druhemu tiez, no potom mu napisala, ze ked bude potrebovat, ci pride. Dohodli sa uz aj na dni, ale ze sa vraj nakoniec nestretli.
Obavam sa, ze casom jej to moze zacat chybat, ze mala roznych milencov a bude chciet zmenu. Teraz nam to klape aj v posteli aj mimo. Ja som skor vztahovy typ, nemam rad sex bez lasky, preto mi to je tazsie pochopit. Mal som aj ja taky sex, ale iba 2 krat a bolo to v stave opilosti, ked som nerozmyslal triezvo. Ona to vsak urobila s chladnu hlavou. Sice vravi, ze sa za to hanbi a lutuje to, ale na druhej strane, keby sme sa nezoznamili, zas by do toho spadla. Je to osoba, do ktorej by ste to urcite nepovedali. Mrzi ma, ze sa takto rozdavala, aj ked sa snazim chapat ju. Sex potrebuje, vraj bola bez neho nervozna a ked si to sama robila, tak jej to nestacilo. Chodi aj do kostola, skusala sa aj modlit a nepomahalo to. Preto sa obavam, ze to raz na nu pride a bude zas vyhladavat milencov. Aj ked tvrdi, ze ak jej na niekom zalezalo, tak nepodvadzala.
Muzov by som sa chcel spytat, ci maju nejaku podobnu skusenost a ako to riesili a dopadlo. Zeny nech mi skusia povedat svoj nazor na to, vysvetlit to konanie. Aj ked viem, ze kazdy sme iny a kazdy ten sex potrebuje inac. Ja ho tiez zboznujem, ale sex bez lasky pre mna nie je a preto som ho nikdy nevyhladaval. Asi takych uz dnes nie je vela. Snazim sa to pochopit, ale je to tazke a budem vdacny za kazdy nazor
Divoka minulost
bzuco4 Podľa mňa daj tomu šancu. Už len to že ti úprimne povedala čo a ako svedčí o tom, že to s tebou myslí vážne. Mohli sa jej stať aj horšie veci, čo ešte ani tebe nepovedala a toto to v nej spustilo. Samozrejme, že môže sklznuť k tomu čo robila predtým, ale to tak máš v každom vzťahu, nikde nemáš istotu. Každý vzťah je risk. A často práve ten najslušnejší človek čo žije takzvaným správnym a morálnym životom, ti dokáže spraviť oveľa väčšie svinstvá, než niekto, kto ti narovinu a napriamo povie čo a ako. Podľa mňa ťa nechce vodiť za nos, inak by nebola k tebe tak otvorená. Samozrejme sa môžem mýliť, ale ja by som to na tvojom mieste riskla, lebo ako som už napísala - každý vzťah je svojím spôsobom risk.
mirec411 - ak dovolíš, síce oslovuješ z hľadiska vnímavosti niekoho iného - Omen - ale dovolím si vstúpiť, i keď sa to možno nepatrí...:). Ale čo sa mi môže stať ? Veď je to tu anonymné. Snáď sa nikto neurazí...Podnietila ma k tomu viac menej Tvoja veta - že je samozrejmé, že sa od každého niečo učíš. To platí na každého, i keď si to v danej chvíli neuvedomujeme... A nie každého z nás ihneď osvieti...
Ale ja to tu poviem na plné ústa - snáď sa neurazíš :), A mnohým prispievateľom z tohto fóra k tejto téme, ale aj mnohým iným môže pomôcť. Ak si to medzitým nenašli. Takže pre tých čo nie sme až takí vnímaví:) Tu by som chcela vykričať :), či vlastne zdôrazniť...
Vyhľadala som si Tvoju knihu - Partnerské vzťahy- Nádherné výšiny, ale aj údolie sĺz - prezrela som si ju, mimo iného že má veľmi pekné recenzie, po zhliadnutí istých pasáží - mi príde ozaj zaujímavá, poučná a myslím si že by sa pre mnohých z nás zišla ako príručka...ja osobne si ju zrejme prečítam celú...keď príde na rad...:) mám ich teraz rozčítaných niekoľko...
Omen, - tak teda o vnímavosti... Z miesta sa pohne len ten, kto sa spätne vracia k udalostiam, či k napísaným textom a prehodnocuje, či ich správne pochopil. Vo vzťahu je to trochu ťažšie, pretože povedané slová si človek nezapamätá tak dobre a nemôže si ich znova vypočuť. Písaný text je niečo iné, takže v ňom sa hľadá ľahšie. Ale aj tak - Výsledok by sa mal vždy dostaviť sám, ale ako píšeš, aj v zákonoch (a zákonitostiach) vždy existujú nejaké výnimky. Každý naozaj nie je schopný vnímať všetko.
Pre mňa je samozrejmé, že od každého sa niečo učím, nech už to je čokoľvek. Sebavedomie ti určite nechýba, len neviem k akému veku si ho mám priradiť :) Priradiť ho k povahe je pre mňa oveľa ľahšie.
No nič..., Bzučo nereaguje, ...asi má toho už dosť :D a my tu spamujeme jeho príspevok.
.Myslím,že do vzťahu nejdeme len vtedy ,keď sú okolnosti ideálne takpovediac stopercentné.Ten kto chce žať musí zâkonite siať a ak príliș hladíme na okolnosti nezasejeme !lebo vždy bude niečo.Vždy sa nájdu prekážky ,ktoré treba riešiť a vždy práve pri zdolâvaní prekážok sa buduje vzťah.Samozrejme nebavíme sa o bezhlavom rútení sa do neznâma to nie!Aj počiatočná zaľúbenosť má nielen svoje čaro ,ale aj miesto vo vzťahu.V stave zaľúbenosti dokážeme prehliadnuť možno aj prijať okolnosti na sejbu(vzťah)
Sú však situâcie alebo rovno ľudia,ktorý až priveľmi șkatuľkujú plánujú napr vo filme jáchyme hoď ho do stroja tam je ukázané že ani stopercentne zhodné a ideálne konštalácie nezaručia dokonalý vzťah....
Ide nâm vlastne o dokonalý vzťah?
Veď z človekom sa stretávame v prvomrade ,lebo nám je dobre.......nevravím neriešiť budúcnosť!
Ale dopredu vyhľadávať možné problémy???!!!
Načo je to dobré ?
Alebo ako tu písal niekto preverovať partnera?
To je podúroveň a do vzťahu preverovanie nepatrí!
V prvomrade bola asi chyba všetko ti dopodrobna vyzvoniť ...Áno dôvera ,úprimnosť ,ale niečo si musí človek nechať aj pre seba .Teraz niektorý ,kto ma troșku poznajú asi sa sklamali ,ale ak ste videli film tuším Nemravný návrh tam je presne ukázané ako ona sa vyspala za peniaze potom spolu akože mali si užívať najskôr všetko fajn nakoniec ich práve prílištná úprimnosť rozdelila.
Ano viem u vás to bolo priateľstvo a vtedy si ludia povedia možno viac ......
Nevravím zatajovať. ani klamať ono ťažko sa mi vysvetluje keď ja som si budival vzťah naozaj na úprimnosti ,ale potom príde doba kedy poznás partnera 20-a viac rokov a vieš že od niektorých vecí ho treba ušetriť.......ale to zistíte až keď budete mať dlhoročný vzťah....
Ďalej kde je napísané ,že musíte byť spolu od teraz až do smrti..
Každý vzťah nám má niečo dať
Každý nový je pokračovaním starého učíme sa aj prostredníctvom sklamaní ...
Nedať šancu niekomu koho ľúbim?
Ale nesmie ti samozrejme visieť nad hlavou možné sklamanie ....akebo nedôvera...
Ako ľahko je niekoho odpísať slovami
Doteraz si nebola taká .......tak prečo by ....teraz
Každý kto ti povie že ona sa nezmení už teraz si mydlí ruky aby ti potom mohol šplechnúť do očí tú sprostú a nízku vetu .vravel som to!
Nikto nevie ako to dopadne a ak aj tak sa ide ďalej.
Keď máš naozaj blízko k partnerovi a žijes s ním spozoruješ ,že sa niečo deje to mi ver....
To iba povrchný ludia nezistia,alebo ak má niekto vedľ"a seba dokonalého klamára.....,ale ten sa tiež chytí.....
Čo sa týka sexuality to je na nový a dlhý príspevok
Už toto bolo celkom dlhé tak jedine ak by zaujímalo....
Mirec, možno... A možno je to všetko inak. Možno som to ja, čo ťa chce alebo má niečo naučiť, keď sa už naše cesty preťali?! Ktovie?! : D
Nemusel si, ale oceňujem. : )
Skúšam na to prísť sama, ale neviem sa pohnúť z miesta. Tak daj, prečo tá "vnímavosť" robí vo vzťahoch šarapatu a akú, ak budeš mať chuť a nájdeš si čas.
Nezabúdaj však, že každé pravidlo má svoje výnimky, dokonca aj taký zákon. Rytmický. : D
Napokon kazdy sem napise iba vlastnu charakteristiku.
Omen, ...a vieš čo som napísal o tom, čo robí vo vzťahoch najväčšie problémy? Napísal som, že "vnímavosť". Prečo ti to píšem, keď si sa jasne vyjadrila, že si nečítala moju knihu?
Možno s tebou len tak "laškujem", ...a možno ťa chcem niečo naučiť.
Jasne že to nepotrebuješ! Prepáč ..ale aspoň je tu veselo a živo :)
Milý Mirec, no ak si sa v tom nenašiel, potom nechápem, prečo si mal pocit, že sa k tej mojej "veselej" úvahe musíš vyjadriť? ; )
Vlastne načo sa ťa pýtam, keď to viem?! : D V ďalšej časti si totiž uviedol citát zo svojej knihy: "Ukáž človeku cestu, ale nenúť ho po nej kráčať."
A teraz poďme k meritu veci: "Prečo si myslíš, že som tvoju knihu čítala, že som poznala tento citát a skopírovala ho?" Ani jedno! A myslí si, čo chceš. Moje svedomie je čisté!
Inak gratulujem ku knihe, aj k citátu!
"Slovo "krik" môžeš nahradiť slovom "zdôrazňovať", to myslíš vážne? Nemôžem! : D
Krik - vresk, rev, škrekot...
Nič sa nedeje, viem, ako si to myslel... : )
Omen, nenašiel..., to sa ani nedá :)
Slovo "krik" môžeš nahradiť slovom "zdôrazňovať" - a hádam už bude dobre :)
...ten smajlík patril práve k tomu slovu "krik", aby si ho nezobrala až tak vážne. Ak ma chceš pobaviť, tak inklinujem k dobrým vtipom :)
Lastura
v pohode, ved sa nic nestalo :-)
Nezalezi na tom, co si o tomto vsetkom myslim, ja osobne by som nemal odvahu byt v takom vztahu, ale on je dospely clovek, on musi vediet co a ako. Preto mu ani nechcem radit, nech si premysli on sam.
A preto mu aj prajem, aby sa rozhodol spravne a bol stastny.