A premrhala veľa vecí v živote. Som už dávno po štyridsiatke a úplne beznádejná. Mám muža, ktorý ma nerešpektuje a vlastne ani nemá rád. Celý život nie je pre mňa schopný nič spraviť. Za všetko bol neustály boj. Mám deti. Hoci som chcela pre nich len to najlepšie /ale čo je to najlepšie ?/, nepripravila som im pekné detstvo. Neustále roky sa ťahajúce hádky s manželom a neustály môj boj s veterným mlynmi či v práci, či v živote spôsobili to, že sa mi staršie dieťa veľmi odcudzilo a mladšie je stále ustrašené. Mám svoje zásady ako sú čestnosť a morálka, tak som sa ich snažila viesť, ale som na to celý život sama. A už ani nevládzem, pýtam sa či to má zmysel. Manžela to pramálo zaujíma, utápa sa v svojich problémoch. Roky sa hádame. Trpia tým deti a aj my. Chýba mi láska a porozumenie. Toľkokrát som chcela odísť ale nezvládam ani to. Som z toho frustrovaná. Za sebou mám samé životné neúspechy, či už v práci, v rodine, sama v sebe. Najlepšie by bolo urobiť za všetkým hrubú čiaru a odísť a začať znovu, ale obávam sa že na to už nemám síl. Postupne sa mi zo života vytratili všetci priatelia, veľa som ich ani nikdy nemala. Sú dni, kedy by som najradšej zomrela bolí ma od smútku celé telo a srdce. Vyhľadať odbornú pomoc si netrúfam a zdá sa mi to aj márne. Verím v to, že človek si musí vedieť pomôcť sám...
Nenastúpila som do správneho vlaku.
Treba sa pozbierať, nabrať poslednú silu a čeliť tomu. Silu si stratila, lebo už nerobíš nič pre seba, vyčerpala si ju. Začni sa milovať a robiť to, čo ti dáva zmysel. O pomoc žiadať nie je žiadna hamba, je to naopak krok k zlepšieniu. Tým, že sa začneš stretávať s ľuďmi a počúvať ich, ako to oni riešia je najlepšie možné rozhodnutie, pretože už budeš vedieť čo máš robiť. Ak momentálne nemáš priateľov, tak odporúčam vyhľadať odbornú pomoc, alebo ak chceš svoj život naozaj zmeniť, tak je potrebné na tom zapracovať. Ak si rozhodnutá urobiť zmenu, rada ti s týmto pomôžem: www.milujzivot.sk
Si žena. Podaj žiadosť o rozvod. Väčšina výhod z rozvodu je smerovaná k ženám. Rozveď sa.
Z nespravneho vlaku mozes hocikedy vystupit len pockaj az vlak zastane :D
youtu.be
Tak si to zhrnieme....myslis si, ze by si mala zvladnut pozbierat sa sama. Avsak nemas na to silu. Odbornika nevyhladas, lebo ani na to nemas silu. Takze? Co by si si chcela precitat? :) Ja vzdy kazdemu pisem, ze by silu na "sebaliecenie", mal vydolovat v sebe. Ano, za tym si stojim. Ale ak som tak zlomeny, ze to nedokazem, nemozem, neviem, vyhladam pomoc. Sama som si tym presla. Vlastne, ja som tu silu vzdy v sebe mala a aj tak som vyhladala pomoc, ked bolo najhorsie :) A nehanbim sa za to, pretoze cim som toho viac vyskusala, tym som lepsie videla do problemov a mohla ich v sebe riesit. Takze...rad sa s ludmi. S roznymi. Rozne pohlady, terapie, skusenosti, ti mozu krasne otvorit mysel a prist na to, co robit inak. Zacni mozno psychologom, prejdi k cloveku, ktory sa zaobera trebars komunikaciou s anjelmi a podobne. Psycholog ti vysvetli ako situacie riesit, ako sa k nim postavit. A ludia, co sa zaoberaju vecami medzi nebom a zemou, ti vysvetlia, kde problem zacal. A prosim, nebud taka bezvychodiskova...Dolezite je, ze veci chces menit. To je absolutny zaklad. Deti mas, predpokladam, starsie. Co takto s nimi pokecat o tom, co sa s tebou deje?
Vyhladaj lekára pomože ti nejakými antidepresívami.Sama si si nepomohla.Už nečakaj,Mysli na seba.
No ja mám tiež úplne na prd život, ale tento tvoj sa mi zdá celkom riešiteľný. Veď si urob vlastný program. Zapíš sa na jazykový kurz, cvičenie, do školy. Stretneš nových ľudí, budeš sa mať s kým porozprávať. Zmeň prácu ak sa dá napr. Spomeň si čo si robila za mladi rada a začni to robiť znovu. Doma tresni po stole a povedz mužovi, že nech sa neháda, preboha na čo, nech na to serie a nech radšej otvorí pivo. O deti sa zaujímaj, aj keď ťa pošlú do riti, však je to normálne. Choď s nimi na večeru, uvar im ich obľúbené jedlo, choď s nimi na prechádzku. Daj si spraviť vlasy, kúp si nové šaty. Ja mám skoro 50 siat, dlhov plnú riť, ale v podstate robím čo som vždy chcela, čo už keď som sprostááááááá.
Kolko manzelstiev vzniklo nasilu lebo pribuzni cinokolie do toho tlacili ze uz musis musit uz mas nato vek ci kolko nestastnych manzelstiev vzniklo lebo zena ostala tehotna tak aby sme v hanbe neostali musis sa vydat a ty s nou ozenit.
Tu je vysledok kolko nasilu vzniknutych manzelstiev mame na slovensku lebo ludia nerobia to co skutocne chcu ale to co chcr od nich okolie Ha a tu mate vysledok ..
Vidis ja stale hovorim lepsie ostat sam/a ako sa zle vydat/ozenit.
napíš mi juliana@atlas.sk
Namiesto presnej odpovede, ktora by aj tak stala za dve veci, to zhrniem takto : ak nastupis do zleho vlaku a zistis to , je nejlepsie z neho vystupit. A na cudzej stanici zacat odznova hladat spravny vlak. Asi nie je vhodne ostat v zlom vlaku a dufat, ze strojvodca to zvrtne.
Pozri, ja som tiez nastupil do zleho vlaku. Vyriesil to rozvod a ked ex zacala pouzivat syna ako nastroj vydierania , tak som ich obidvoch tvrdo vyskrtol zo svojho zivota. Teraz mame vsetci traja lepsie vztahy ako na konci manzelstva. Byvalka pochopila, ze som tvrdohlavejsi ako ona a syn zistil tiez , ze boj cez ultimata prehraval zakazdym on.
Uz sme v pohode, len akekolvek pokusy o dalsie spoluzitie ihned stopnem.
A tiez som mal cez 40, teraz mam pod 50 a mam sa fajn, len nejaka ta zena chyba. Clovek nemoze chciet vsetko.