Nenastúpila som do správneho vlaku.

Príspevok v téme: Nenastúpila som do správneho vlaku.
Ludmila54321

A premrhala veľa vecí v živote. Som už dávno po štyridsiatke a úplne beznádejná. Mám muža, ktorý ma nerešpektuje a vlastne ani nemá rád. Celý život nie je pre mňa schopný nič spraviť. Za všetko bol neustály boj. Mám deti. Hoci som chcela pre nich len to najlepšie /ale čo je to najlepšie ?/, nepripravila som im pekné detstvo. Neustále roky sa ťahajúce hádky s manželom a neustály môj boj s veterným mlynmi či v práci, či v živote spôsobili to, že sa mi staršie dieťa veľmi odcudzilo a mladšie je stále ustrašené. Mám svoje zásady ako sú čestnosť a morálka, tak som sa ich snažila viesť, ale som na to celý život sama. A už ani nevládzem, pýtam sa či to má zmysel. Manžela to pramálo zaujíma, utápa sa v svojich problémoch. Roky sa hádame. Trpia tým deti a aj my. Chýba mi láska a porozumenie. Toľkokrát som chcela odísť ale nezvládam ani to. Som z toho frustrovaná. Za sebou mám samé životné neúspechy, či už v práci, v rodine, sama v sebe. Najlepšie by bolo urobiť za všetkým hrubú čiaru a odísť a začať znovu, ale obávam sa že na to už nemám síl. Postupne sa mi zo života vytratili všetci priatelia, veľa som ich ani nikdy nemala. Sú dni, kedy by som najradšej zomrela bolí ma od smútku celé telo a srdce. Vyhľadať odbornú pomoc si netrúfam a zdá sa mi to aj márne. Verím v to, že človek si musí vedieť pomôcť sám...

Meridian

Ludmila54321
Ak ti pomôže niečo z toho čo som napísal budem veľmi rád.Píšem čo mi napadne aj keď v niektorých veciach sa môžem opakovať z dôvodu ,že už niečo podobné som niekde vyslovil .Bojím sa trochu,že sa uspokojíš s tým že si sem napísala a na chvíľu si tak uľavila od ťažoby a časom keď vyprchá nadšenie bude všetko postarom.Zároveň mám pocit akoby išlo o niečo oveľa väčšie nevyslovené z pochopiteľných dôvodov.Ako keď príde niekto na terapiu k psychológovi ono to trvá istý čas človek keď potrebuje pomoc nevysloví skutočný problém len tak krúži okolo aj niekoľko sedení treba získať dôveru navyše aj psychológ spoznáva vnútro klienta a problém sa môže objaviť úpne inde.Ako keď som v škole dostal pokarhanie plus zlé známky doma som nevedel zatajiť,že sa niečo deje ale keď som upriamil pozornosť na niečo iné uľavilo sa mi lebo sa riešilo ........skutočný problém sa len oddialil.Ak nechápeš čo som chcel povedať nechajme to tak.Ak však nejde o moju domýšlavosť ale o tvoje zlahčenie situácie potrebuješ odbornú pomoc nie toto fórum!

Ludmila54321

Ďakujem vrúcne všetkým, ktorí mi venovali pozornosť, teraz už viem, že to nebola náhoda, že som sem napísala,považujem to za malý zázrak. Všetky rady, múdrosti, skúsenosti sú pre mňa veľmi vzácne a dôležité. Budem sa k nim vracať a určite z nich čerpať. Želám všetkým lásku, radosť, šťastie.
Pre - ahjaj - želám vám zdravie, naplnenie, pokoj. Ďakujem
Meridian, Omen, Preteba, a ďalším...
Meridian - :) - ešte raz ďakujem za dnešnú myšlienku pre mňa, ani nevieš ako mi otvorila oči. Aj za kopec energie vynaloženej, aby si mi pomohol...

Meridian

Ludmila
Nechcem sa stavať do pozície ,že mám patent na rozum.Konec koncov aj keď človek" veľa vie "neznamená to ,že vie aj žiť .Vieme čo by sme mali približne jesť a aj tak sa stravujeme nezdravo a nieje to len o nevedomosti.Alebo fajčíme aj keď vieme ,že nám to škodí .Takže všetko čo poviem už ktosi vymyslel a maximálne môžem naznačiť ako to aplikujem ja v mojom živote.Samozrejme kopírovať život niekoho iného sa nedá ,lebo každý človek je jedinečný a ako je napísané:každý dostal talenty od boha podľa uváženia (rozhodnutia)vôle boha.Čo funguje u lenky nemusí u Ľudmily .....
Všetko je to ok pokiaľ nepríde Ľudmila a nepovie lenkaa ako to robíš ,že sa nenecháš vytočiť a odobrať si energiu na nepodstatných veciach?
Povedz mi!!! Tak dnes by som ti chcel ja meridian povedať aby si neplytvala energiou vBytvách ktoré za to nestoja,lebo potom ti nezostane energia na bytvy ZA KTORÉ SA BOJOVAŤ OPLATÍ.!!!!!!
Toto je prvoradá a kľúčová vec .Toto je myšlienka odomňa pre teba na dnes .Snažíme sa rozoberať život nájsť silu pre teba vôľu aby si sa mala rada aby si získala lásku pre seba ,ktorú potrebuješ ,ale nikto ťa neupozornil zatiaľ ,že nemáš plytvať energiu "kde netreba"lebo ti bude chýbať potom keď ju budeš potrebovať.!!!Keby sme pri sebe zoči voči nemám problém ti objasniť ako funguje vyceciavanie energie od našich blížnych a okolia ,ale je to na dlho a podrobnejšie sme to rozoberali v téme energia......Je tam aj zo pár mojich myslím že cenných príspevkov tak ti odporúčam úplne od začiatku témy o energii ako to funguje atď .Snáď to vnesie trochu svetla do tvojho života a nenecháš v budúcnosti na sebe cudzopasiť...
Ak by si potom mala nejaký postrech alebo otázku napíš....

Ludmila54321

Omen - ďakujem za krásny príspevok. Áno, máš pravdu je tu veľa pekných príspevkov. Som za ne nesmierne vďačná. Sú to pre mňa osviežujúce kvapky pre dušu.
Si veľmi intuitívna. Vetou - Musíš sa premôcť a začať dávať manželovi to, čo ty vyžaduješ...
Prebudovať celý svoj život. Zmeniť všetko od základov. Pochopila som, že všetko som pokazila. Áno, dôležitá je láska, pokora, trpezlivosť. Sloboda, odvaha a na to som počas celých 25 rokov zabudla. Posledných pár rokov prosím boha o pomoc, o odpustenie, už som kdesi napísala, že prijímam všetko s pokorou. Prosím aby pozdvihol a pomohol môjmu manželovi, deťom, že si ani oni nezaslúžia takto žiť. Len kdesi stále robím chybu...Ale verím že mám nádej, dúfam...ešte raz ďakujem.

Petroneta - aj tebe veľmi pekne ďakujem.

Omen

Ľudmila, vidím, že môj príspevok, omylom pridaný do tejto témy, padol na úrodnú pôdu. : )
Máš tu Meridiána, tak si v dobrých rukách. A máš tu aj iné pekné príspevky.

Ani v štyridsiatke život nekončí. Skončí vtedy, keď to človek vzdá. Keďže si sa obrátila na toto fórum, nie je to tvoj prípad.
Aj keď si "nenastúpila do správneho vlaku", do cieľovej stanice sa dostaneš. Ide len o to, aká bude tvoja CESTA. Iba tá cesta má CENU, tie zakopnutia, pády, skúšky, prekážky... A tie zdvihnutia, postavenie sa, opäť a opäť, prekonávanie prekážok, zdolávanie skúšok, poučenia... Nesmieš pritom strácať vieru a nádej. Ak sa rozhodneš dať svoje manželstvo a rodinu do poriadku, tak to aj dokážeš! Musíš to však pustiť do svojho vnútra, prijať a byť o tom hlboko presvedčená. Pôjde to, po malých krôčkoch, ale pôjde. A tvoje srdce sa naplní.
Ako vidíš hádkami sa nič nevyriešilo, tak to skús inak. Daj si záväzok, že od zajtra ŽIADNA hádka nebude. Musíš sa premôcť a začať dávať manželovi to, čo ty vyžaduješ.
Najskôr si však sprav OČISTU svojej duše a srdca. Modli sa a pros Boha, aby si mu dokázala odpustiť, modli sa aj zaňho, aby mu bolo odpustené, aby on odpustil tebe, modli sa za seba, aby aj tebe bolo odpustené. A začnú sa diať veci. Poďakuj za túto skúšku, prijmi ju s pokorou, popros o trpezlivosť a silu na jej zvládnutie.
Veľa šťastia na ceste vlakom, aby ťa bezpečne doviezol do cieľa! : )

petroneta

ľudmila, myslím, že podstata problému je asi Tvoja uzavretosť. Hovoríš, že máš partnera, ktorý Ťa nerešpektuje. Čo by sa dalo urobiť, aby Ťa rešpektoval? No napr. keď príde z práce spýtať sa ho, aký mal deň, čo mu povedal šéf, ako sa mu darilo, aký mal obed, či mu chutil, či ho nebolela hlava, či kríže. Keď s ním budeš takto komunikovať každý deň, uvidíš, že asi o 2-3 týždne sa bude aj on zaujímať o to, ako si sa mala Ty. Rovnako deti. Čomu sa venujú, vyjadriť im podporu, uznanie.
Všetko sa odvíja od komunikácie. Možno si nastúpila do správneho vlaku, len si nájdi aj cestovný lístok a nauč sa ho podať. Od komunikácie sa odvíja všetko ostatné. Napr. máš dojem, že sa Ti dieťa odcudzilo. A čo tak povedať mu to, že tak cítiš?
Čo tak povedať ostatným doma, ako sa cítiš?
Komunikácia je o tom, riešiť problémy. Lebo ako uzavretému človeku Ti rozumieť nebudú, nechápu, prečo niečo cítiš tak, ako cítiš.

Ludmila54321

Preteba – ďakujem, krásne vystihnuté. Verím, že sa časom k tomu dopracujem, že budem vedieť otvoriť srdce pre lásku a rozdávať lásku. A želám to všetkým.

Meridian – ďakujem za všetky tri časti kde si sa mi snažil vysvetliť...cením si že si mi venoval to piatkové dopoludnie a popísal veci tak, že sa mi dostávajú pod kožu. Pripadá mi, že ma poznáš.
Žiješ s manželkou 25 rokov v spokojnom manželstve a s deťmi držíte spolu, pomáhate si. Čítať takéto niečo je ako balzam na dušu. Svoje životné skúsenosti si pretavil do takej skvelej harmónie... okolo seba. Má to svoju váhu. Ja som tiež 25 rokov vydatá ...to ako, tiež svoje smútky a žiale som popísala už v téme... A mal si pravdu, keď si v niektorom príspevku spomenul, že som niečo málo pre seba spravila, že prebehla aká taká komunikácia na fóre...Hodila som to do rieky a čakala, že to voda odplaví, že sa zbavím toho smútku, tej bolesti...bolo to trochu ako spoveď. Myslela som, dúfala a čakala, že sa to ako šibnutím čarovného prútika zmení a môj život sa zo dňa nadeň vyjasní. Niekedy ako keby veľmi málo a na veľmi krátko vykukne slniečko, ale v okamihu sa všetko zmení na búrku.
To že sa tu našli ľudia, ktorí ma povzbudili ma teší...
Zároveň mi to prinieslo ten pomyselný alebo aj doslovný „meridián“ :):) /snažím sa byť vtipná /, kde by som mohla nájsť cestu ako svoj život „upratať“. Zatiaľ to nejde, každý deň dostanem skúšku v ktorej neuspejem, že všetko dopadne presne tak ako by nemalo, tak mi zostáva to modlenie...ako píšeš a viera že časom nájdem a pochopím a skutočne odpustím, hoci som si myslela, že som už dávno odpustila a pustila...
aprop. - Meridian – budem sa tešiť na ten pondelok je pre mňa prekvapujúce až šokujúce , že si na mňa spomenieš aj pod inou témou – v inom príspevku....v pondelok pravdepodobne niečo dám Ľudmile54321...myslím, že som toho už dostala veľa. Ďakujem