Nenastúpila som do správneho vlaku.

Príspevok v téme: Nenastúpila som do správneho vlaku.
Ludmila54321

A premrhala veľa vecí v živote. Som už dávno po štyridsiatke a úplne beznádejná. Mám muža, ktorý ma nerešpektuje a vlastne ani nemá rád. Celý život nie je pre mňa schopný nič spraviť. Za všetko bol neustály boj. Mám deti. Hoci som chcela pre nich len to najlepšie /ale čo je to najlepšie ?/, nepripravila som im pekné detstvo. Neustále roky sa ťahajúce hádky s manželom a neustály môj boj s veterným mlynmi či v práci, či v živote spôsobili to, že sa mi staršie dieťa veľmi odcudzilo a mladšie je stále ustrašené. Mám svoje zásady ako sú čestnosť a morálka, tak som sa ich snažila viesť, ale som na to celý život sama. A už ani nevládzem, pýtam sa či to má zmysel. Manžela to pramálo zaujíma, utápa sa v svojich problémoch. Roky sa hádame. Trpia tým deti a aj my. Chýba mi láska a porozumenie. Toľkokrát som chcela odísť ale nezvládam ani to. Som z toho frustrovaná. Za sebou mám samé životné neúspechy, či už v práci, v rodine, sama v sebe. Najlepšie by bolo urobiť za všetkým hrubú čiaru a odísť a začať znovu, ale obávam sa že na to už nemám síl. Postupne sa mi zo života vytratili všetci priatelia, veľa som ich ani nikdy nemala. Sú dni, kedy by som najradšej zomrela bolí ma od smútku celé telo a srdce. Vyhľadať odbornú pomoc si netrúfam a zdá sa mi to aj márne. Verím v to, že človek si musí vedieť pomôcť sám...

Ludmila54321

omen - prepáčte, že sa vám vplietam do témy,
citujem :
"Omen toho čo u vás narobil teraz ten rozruch a prežil to som poznal osobne .....Musím na neho myslieť neustále ...je to jeho karma vlieklo sa to s ním už mnoho rokov je to poľutovania hodné určite nebol príčetný .......niekoľko rokov som s ním"...

zrejme myslí tragédiu, čo sa stala v Žiline na sídlisku Hájik, kde muž dobodal na smrť manželku a 15 - ročného syna. A zrejme s ním pracoval alebo bol v nejakom kontakte...

Omen

Meridián, zajtra to u mňa s časom nevyzerá najlepšie, tak radšej odpoviem teraz.

Život je škola, ty si učiteľ a ja žiak. Kým ja si môžem dovoliť stvárať vylomeniny, ty NIE! Čakal by ťa tvrdý trest za nedodržanie vyššieho princípu. Ty si však uvedomelejšia duša, ten vyšší princíp ovládaš a riadiš sa ním... Ale aj tak si skúšaný a presne na ten faker som myslela, keď som to písala. : )

".Omen toho čo u vás narobil teraz ten rozruch a prežil to som poznal osobne .....Musím na neho myslieť neustále ...je to jeho karma vlieklo sa to s ním už mnoho rokov je to poľutovania hodné určite nebol príčetný .......niekoľko rokov som s ním"
Nerozumiem, o čom píšeš???

"Omen som maximâlne naklonený tak vás nechám debatovať potom sa vyjadrím ak bude treba."
Tá poznámka v našej téme ma sem nasmerovala a presvedčila, aby som sem vliezla. Premýšľala som ale, či sa vôbec pripojiť. Videla som ťa tu a nechcela som vás rušiť. A len vďaka tebe a Ľudmile som bola schopná vyrobiť tento elaborát. Nepíše sa mi vždy ľahko...

"Mala by si reagovať na omen a hodiť aspoň ohlodanú kosť..."
Tak toto ti len tak ľahko neprejde, mistr Higgins, jen se těš, mé pomstě ale neujdeš! Kosť si nechaj ty, ja chcem mäso! Ten hrniec si vydrhol alebo vyhodil? Kuchár jeden?! : D

Meridian

Omen ózik som ti chcel napísať.
Pamätáš sa ako sa ma pýtal bohatier či nás to neovplyvňuje čo píšeme atď ....
Povedal napísal som ,že samozrejme že presne na to čo vyslovíme prídu skúšky atď .
Moje posledné teda tie čo si pamätám
Ten čo mi ukázal fakera to bol nakoniec jeden kamoš a vysvetlilo sa to malo to pozadie......
Ešte,že som ho neodsudzoval ako môj spolusediaci keď sme išli z prâce kľal ,že .....atď.
To som písal o odsudzovaní....vtedy...atď
Minule keď som písal ale nie verejne ale do mailu tušim jednej ....že niekedy keď príde skúška či sme ochotný niečo spraviť stačí ak sme naozaj odhodlaný podstúpiť (niečo)boh ťa môže uchrániť.......stalo sa
Strašne sa mi nechcelo niečo spraviť nakoniec na naliehanie .....som si uvedomil ako som písal o službe blížnym tak som sa rozhodol ,že predsa a nakoniec som nemusel.......ale tomu človeku som pomohol ako keby som to urobil....ukázal som sa pred bohom a aj by som to spravil ale nebolo treba.....
Predvčerom som sa zmieril zo stratou peňazí...proste prišlo mi zaplatiť neplánovane xy a mohol som kľať a nadávať na nespravodlivosť atď (som v tom nevinne z admin.dôvodu)hneď ako to prišlo zmieril som sa povedal som si je to pokuta neprávom ,ale asi mám prísť o peniaze atď .po asi týždni mi niečo hovorí dnes to zaplatím veď aj tak som sa zmieril zo stratou ,ale ešte tam zavolám .Zavolal som a čuduj sa svete stačí zaplatiť dve tretiny .....Pân na druhom konci telefónu :ľutujem ,že vám neviem pomôcť,ale zákon......ja že veď to je paráda už ste mi pomohol ja som sa zmieril zo zaplatením xy(bola tam aj z častui moja vina) a že keď to uhradím do 14.dní tak ušetrím tretinu superrrrr.Ešte som mal jednu skúsenosť ale tá sa tu nedá verejne písať.Aj tak to píšem len aby si to pochopila ty.Takže skúšky sú neustâle možno niektoré pripadajú tretej strane že je to náhoda alebo,že to nič neznamená.To sú ale lekcie len a len pre nás a len mi posúdime či je na tom niečo alebo si to namýšľame.Konec koncov je to jedno ak nás to posúva ďalej a veríme ,že to nebolo len tak....

Omen

- "Pýtam sa kto je ten človek, ktorý mi je taký blízky, akoby tušil, vedel, cítil čo sa deje v mojom vnútri. "
Je to Niekto, s kým si sa stretla už skôr. V jednom? z minulých životov.

Máš otvorenú myseľ, si citlivá, až príliš, vnímavá, obetavá, veľmi náročná na seba. Chcela by si všetko dotiahnuť až do dokonalosti. Máš v sebe lásku. Kopec lásky, len ju nevieš vydať zo seba. Typický introvert. Brzdí ťa však strach a uzavretosť. To sú tie príčiny, prečo sa ti nedarí. A ešte niečo... Ak v zdraví prežijem tvoj komentár, potom to dokončím. : )
Nechaj minulosť, minulosťou. Už ju nezmeníš. Začni žiť pre prítomnosť. To ako žiješ dnes, sa odrazí v tvojej budúcnosti a budúcnosti tvojich detí. Čo bolo, bolo. Už sa neodstane. Relevantné je to, čo bude. A to záleží len od teba. Len ty máš moc zmeniť svoj život. Ak sa nestratíš sama v sebe a nájdeš sa, potom sa ti to podarí. Potom si nastúpila do správneho vlaku a môže sa s tebou viesť celá rodina.
Povedz, kde som chybila? : )

Omen

A jedeme dál...

- "Zatiaľ to nejde, každý deň dostanem skúšku v ktorej neuspejem..."
Prezradím ti tajomstvo, ale neprezraď to Meridiánovi. : D Všetci sme skúšaní, aj on. A každý sa vyrovnávame so svojimi skúškami, svojimi problémami inak. Dôležité je, aby sme sa nevzdávali! Raz sa to určite PODARÍ!
Takže VIERA - veriť si, NÁDEJ - nestrácať ju za žiadnych okolností a VYTRVALOSŤ - nevzdávať to pri prvom a ďalšom neúspešnom pokuse.
- "...viera že časom nájdem a pochopím a skutočne odpustím, hoci som si myslela, že som už dávno odpustila a pustila..."
Až keď pocítiš tú ľahkosť na srdci, akoby ti odtiaľ odpadol ťažký balvan... Až keď nepocítiš k tomu človeku žiadnu negatívnu emóciu... Až vtedy si odpustila...
- "Pochopila som, že všetko som pokazila."
Všetko? Ale nie!!! Nesmieš všetky chyby sveta pripisovať sebe! Všetci robíme chyby, aj ja, Ľudmila. Aj ja! A predstav si, že Boh nás má rád aj s našimi chybami... Nik z nás nie je dokonalý, inak by nebehal po tejto Zemi. Sme tu, aby sme sa učili. Jeden od druhého. Na vlastných chybách, aj na chybách druhých. Ide tu o to, aby sme sa z nich vymámili a neopakovali ich. Žiješ v manželstve a to tvoria dvaja. Dvaja!!!
- " Mám svoje zásady ako sú čestnosť a morálka."
Teraz nech sa stane tvojou najdôležitejšou zásadou dať vzťahy do poriadku a vytvárať pokojné rodinné prostredie!!!
- " Manžela to pramálo zaujíma, utápa sa v svojich problémoch."
Nechaj ho v kľude, nevŕtaj doňho, skúšaj to s úsmevom a dobrou náladou. Ak ťa naštve, napíš si na papierik, čo ťa štve, spáľ ho a spláchni na WC! Tým sa negatívneho pocitu zriekaš a
nevpúšťaš si ho do svojho vnútra. Pomáha to, pomôže ti to!

Toto ti dodá silu, ktorú súrne a nutne potrebuješ. Je to výrok Františka z Assisi:
"Bože, daj mi pokojnú myseľ, aby som prijala veci, ktoré zmeniť nemôžem. Daj mi silu, aby som zmenila veci, ktoré zmeniť môžem. A daj mi múdrosť, aby som rozlíšila jedno od druhého. "

- "Vyhľadať odbornú pomoc si netrúfam a zdá sa mi to aj márne. Verím v to, že človek si musí vedieť pomôcť sám..."
Si SILNÁ žena, silná OSOBNOSŤ! Toto si vry hlboko do svojho vnútra a opakuj dovtedy, kým sa s tým nestotožníš. Máš to inak obsiahnuté aj vo svojom mene. Len to pohľadaj a vydoluj zo svojho vnútra. Dokážeš si pomôcť aj sama! Ja tomu verím, tak začni veriť aj ty a nedaj sa zlomiť. Za každým mrakom sa skrýva slnce, raz vyjde aj pre teba. Sľubujem ti láskavé lúče, ktoré ťa budú hriať nielen na srdci...

Ešte som neskončila...

Meridian

Ludmila
Neboj nie som jasnovidec,len som hádal.......
Preto som poukázal na energie ,lebo presne na toto treba myslieť keď príde na "lámanie chleba" nenechať sa vyčerpávať v práci doma inde a hlavne zbytočne......Mala by si reagovať na omen a hodiť aspoň ohlodanú kosť....keď ti dopíše čo má na srdci .Omen som maximâlne naklonený tak vás nechám debatovať poto sa vyjadrím ak bude treba.Omen toho čo u vás narobil teraz ten rozruch a prežil to som poznal osobne .....Musím na neho myslieť neustále ...je to jeho karma vlieklo sa to s ním už mnoho rokov je to poľutovania hodné určite nebol príčetný .......niekoľko rokov som s ním ....

Meridian

Nedá mi aby som ťa neupozornil na to čo ťa čaká ak sa rozhodneš žiť inak.Preto som zámerne napísal inak ,lebo hodnotiť život niekoho druhého nám neprináleží.Teraz mi napadla téma o živote ktorú napíšem zajtra ak ťa zaujme v teme keď smrť neprichádza.Ale vráťme sa k tebe:
Ak sa rozhodneme žiť inak "lepšie" zmeniť niektoré veci v živote prehodnotiť postoje zadať si ciele podľa návodu ,ktorý sme obdržali od niekoho alebo konečne podľa seba tak ako to cítime stane sa toto:Všetci sa k nám budú chovať vľúdnejšie,život bude ľahší začne sa nám dariť vo všetkom čoho sa chytíme.SOMARINA!!!!Stane sa presný opak!To môže tvrdiť ,len ten kto ešte nič v živote nepodstúpil prečítal si knižku tajomstvo a a žije z rodičmi navyše je trošku naivný a vydrží mu to tak dva týždne.Ano aj tu na tomto fore je mnoho ......Funguje to práve tak,že presne v dobe kedy začneme meniť svoje zneužívané chodníčky môžeme zlyhávať ešte častejšie!Nechceme sa rozčúliť a hneď nám život ukáže aký sme nerváci.Nechceme na nikoho poukazovať a ten nás práve teraz okydáva alebo nám hádže pplená pod nohy.Potom že miluj blížneho svojho!Takéhoto?Tak a je to vonku život nám presne začne ukazovať kde je naša slabá stránka .Snažíme sa myslieť pozitívne a sme viacej rozladený ako inokedy a to sme sa chceli zmeniť......k lepšiemu otvoriť srdce a čím viac ho otvoríme tým viac sa cítime zranený a nepochopený.
TO AKO SA K NÁM SPRÁVAJÚ INÝ nevypovedá o tom aký sú oni ale o nás .

Omen

Ľudmila, keď som ti písala prvýkrát, tak len letmo som pozrela, kto ti už písal. Keďže ich už akú-takú dobu poznám, tak bez prečítania som si dovolila napísať, že ich príspevky sú pekné. A sú! : ) Inak by som ti nepísala o tom, čo už písal Meridián, o "odpustení"! Až dnes som si prečítala všetky príspevky a pokúsim sa niečo zo seba vydolovať.

Mám otázku, na ktorú budem hľadať odpovede .Prečo taká inteligentná, vzdelaná a jemná bytosť ako si ty, vďačná, pokorná, láskavá, dobrosrdečná, chápajúca, chápavá, intuitívna, plná lásky, má tieto problémy?

Tak sa ti pozriem bližšie na zúbok, milá Ľudmila:
- Si plná protikladov?
Kto nie je?
- "Viem poradiť, povzbudiť, vypočuť si mnohých ale sama sebe nie."
To je pre ľudí tvojho typu prirodzené.
- "Paralyzuje ma strach."
STRACH - to je to kľúčové slovo, príčina, ktorú som hľadala! A sme doma. : )
- "Mám ale kopu ďalších negatívnych vlastností, ktoré sa snažím spracovať a zvíťaziť nad nimi...alebo ich prijať...ťažko povedať- výbušnosť, lenivosť, netrpezlivosť..."
Každý máme svoje pozitíva, aj negatíva. Čo musíš v prvom rade vyriešiť, je strach, nie tieto prkotiny! Neskôr sa k tomu vrátim.
- " Pomôcť svojim deťom, aby vedeli aj oni odpustiť... Nájsť to, čo som im počas celého ich detstva nedala. Hoci ich veľmi ľúbim, neviem či cítili lásku. Robila som veci najlepšie ako som vedela, ale cítim, že som ich robila zle...."
Okamžite prestaň s týmto sebaobviňovaním! Rodičom sa učíme byť celý život a len na vlastných chybách. Robila si to tak, ako si to v danej chvíli cítila, tak ako si "najlepšie vedela", dala si do toho toľko lásky, koľko si v danom čase bola schopná dať lásky. Aj deti to cítia, ak ti to nedávajú teraz najavo, neboj, spraví sa to. Časom. Až dospejú, až budú mať svoje deti. Vtedy mnohé pochopia... Týchto myšlienok sa MUSÍŠ zbaviť. RAZ a NAVŽDY!

Ešte budem pokračovať a ocením, ak sa vyjadríš až skončím. : )

Ludmila54321

Meridian, rozumiem všetkému čo mi píšeš.
Až ma desí, že existuje niekto taký, kto sa dostal až na dno mojej duše.
Napísal si:
Zároveň mám pocit akoby išlo o niečo oveľa väčšie nevyslovené – z týchto slov som dostala zimomriavky. Pýtam sa kto je ten človek, ktorý mi je taký blízky, akoby tušil, vedel, cítil čo sa deje v mojom vnútri. Odkrýva moje bolesti a triafa klinec po hlavičke. Áno, potrebujem pomoc, musím ju však vydolovať zo svojho vnútra. Pomôž si človeče, aj pán boh ti pomôže, nie je v tom skrytá hlboká múdrosť...ten boh v nás...
Nie je to ale žiaľ nadšenie čo by ma na chvíľu uspokojilo... a zároveň nemôžem stále písať že je to nekonečný smútok a bolesť, ktorá ma trápi. Túžim sa posunúť ďalej. Dostalo sa mi mnohých rád, mnohej pozornosti, samo moje vnútro mi hovorí čo mám robiť je to moja cesta, po ktorej musím ísť...pripomínať si tie rady, modliť sa k bohu, vydolovať v sebe lásku, pokoru a veriť že raz sa dostanem do štádia, kedy budem cítiť ten onen povestný pokoj v duši, zmierenie a lásku v srdci. Nájsť odvahu a prekonať svoj strach, nájsť svoju podstatu, na ktorú som zabudla, pretože aj ja som narobila veľa chýb...možno som príliš prísna a náročná.
Ďakujem Meridian.
p.s. – čítala som si tvoje príspevky, ktoré si mi odporučil – pod témou energie. Zistila som, že si sa narodil v meste pod Zoborom a prišlo mi úsmevné – že aj ja som sa tam narodila. Tiež som istý čas žila a pracovala v Bratislave. To len tak naokraj...:)