Nenastúpila som do správneho vlaku.

Príspevok v téme: Nenastúpila som do správneho vlaku.
Ludmila54321

A premrhala veľa vecí v živote. Som už dávno po štyridsiatke a úplne beznádejná. Mám muža, ktorý ma nerešpektuje a vlastne ani nemá rád. Celý život nie je pre mňa schopný nič spraviť. Za všetko bol neustály boj. Mám deti. Hoci som chcela pre nich len to najlepšie /ale čo je to najlepšie ?/, nepripravila som im pekné detstvo. Neustále roky sa ťahajúce hádky s manželom a neustály môj boj s veterným mlynmi či v práci, či v živote spôsobili to, že sa mi staršie dieťa veľmi odcudzilo a mladšie je stále ustrašené. Mám svoje zásady ako sú čestnosť a morálka, tak som sa ich snažila viesť, ale som na to celý život sama. A už ani nevládzem, pýtam sa či to má zmysel. Manžela to pramálo zaujíma, utápa sa v svojich problémoch. Roky sa hádame. Trpia tým deti a aj my. Chýba mi láska a porozumenie. Toľkokrát som chcela odísť ale nezvládam ani to. Som z toho frustrovaná. Za sebou mám samé životné neúspechy, či už v práci, v rodine, sama v sebe. Najlepšie by bolo urobiť za všetkým hrubú čiaru a odísť a začať znovu, ale obávam sa že na to už nemám síl. Postupne sa mi zo života vytratili všetci priatelia, veľa som ich ani nikdy nemala. Sú dni, kedy by som najradšej zomrela bolí ma od smútku celé telo a srdce. Vyhľadať odbornú pomoc si netrúfam a zdá sa mi to aj márne. Verím v to, že človek si musí vedieť pomôcť sám...

Meridian

Aje to
Napríklad skús porozmýšľať čo sa ti nestalo keď ste sa o niekom bavili z kamarátkou ako vravíš a posunula si informáciu o ktorej si vedela zase od druhej "kamarátky"aj to len že asi .....to tak bolo...
Alebo vyjadriť názor len preto aby som zapadla.,alebo aby som ja bola v lepšom svetle .Nevravím ,že si horšia od druhých ,ale ak si sa našla tak niesi ani lepšia a o to tu ide...Vždy je to o tom že vrana k vrane sadá a že kde sú tri a jedna odíde bavia sa o tej tretej....Veď ak si žena tak to musís vedieť lepšie ako ja.....
Chlap chlapovi povie očúvaj debo:čo máš?
Ale sliepky budú neustále intrigovať.......

Meridian

Je to
Je to ťažké a v dnešnej dobe obvzlášť.nikto nevraví ,že keď sa chce človek zachovať správne ,že to bude mať ľahké.
Ak si mladá baba mnohonásobne ešte navyše .Ale presne o tom to je ak si ako ostatný nemáš núdzu o priateľov ...Aj mŕtva ryba vie plávať dolu prúdom,ale právať proti prúdu !To chce mať chrbtovú kosť.Ale aby to nebolo len že používam krásne frázy tak ti musím povedať ,že napríklad ja tiež s tým mám problémi.Ono keď je človek mladý má to ťažšie.to určite hlavne bojovať z veternými mlynmi.Ak máš vek že chodíš na disco tak si treba vyberať spoločnosť,chce to mať hrdosť guráž vždy je to o tom aké"barličky "vie človek používaťa .Keď už máš malé deti tak zasa sa pohybujes v inej komunite .Keď človek dozreje do povedzme stredného veku už má niečo zasebou nepotrebuje toľko priazeň okolia jeho zázemie je v rodine v pár známych už môže skôr nesúhlasiť postaviť sa a držať sa zásad.Mnohokrát je za iného ale svetlo svieti len v tme.....Jasné ,že je to od okolností mnohokrát sa nevyhneme priamemu kontaktu z vlastným svedomím .Aj u nás doma som mnohokrát bol vtiahnutý do kolotoča posudzovania ,nepochopený že sa nechcem vyjadriť upodozrievaný z alibizmu ,...atď Ako človek zreje tak si vytvorí imunitu.Je mnoho literatury kde sa dajú čerpať návody na takéto a podobné životné situácie.Vravím ak si mladučká je to najťažșie,ale neboj ak máš vôľu popasovať sa tak život ti poskytne množstvo príležitostí aby si ukázala na ktorú stranu ťa to ťahá.

je to

v praci nie, to nie. myslela som bezny rozhovor s priatelkou alebo niekym blizkym a vyjadrovanie svojich nazorov ani nie tak na osobu, skor na nieco konkretne, co urobila, povedala.

Meridian

Je to
Hm. Odsudzovať čin alebo odsudzovať človeka sú dve rozdielne veci.Neviem v čo veríš ty preto mi je ťažšie ti to priblížiť .Ak si čistý materialista a posudzuješ podľa tohoto merítka tak je pre teba dôležitý názor aj iných materialistov .Je morálka pracovná ,duchovná,spoločenská ,etická a každá má svoje zásady .Napr pracovného hľadiska v práci môžeš povedať svoj názor na niekoho prâcu ,ale napr .aj tu sa to dá rôznymi spôsobmi.......Pri posudzovaní človeka človekom vsak opatrne ,lebo každý máme svoje chyby a nikto nieje nedokonalý.Tu sa riadime pravidlom nehovor na iného to čo ........

Omen

Ľudmila, niekedy sa mi zadarí. Niekedy... : )

Ak som ti poskytla to, čo si napísala, potom je to zaslúžené. Správne slová v pravý čas dokážu zázraky. Dokážu prebudiť, povzbudiť, aj uzdraviť. Napriek tomu, že ťa nevidím a osobne nepoznám, vnímam ťa tak, ako som ti už napísala. Ak sa poriadne pozrieš na seba do zrkadla, uvidíš to aj ty. Keď nie teraz, tak raz... Časom. Až sa tvoj zrak vyčistí. Ak sa budeš na seba pozerať srdcom.: )

Včera som ti napísala: "Brzdí ťa však strach a uzavretosť. To sú tie príčiny, prečo sa ti nedarí. A ešte niečo..." Tak sa poďme na to pozrieť zblízka.

- STRACH je to jeden zo 7 negatívnych pocitoch, ktorý má dosah na fyzické aj psychické zdravie. Preto je dobré sa mu postaviť a prekonávať ho. Strach kontroluje žalúdok, hrubé črevo, obličky, pečeň, pľúca...
Dnešný strach zvyčajne nie je dnešným strachom. Môže to byť prebudený strach aj z obdobia tehotenstva matky...

- CITLIVOSŤ, za jej nárast môže jeden z rodičov, ktorý sa na nás "zavesil". Ak rodič neprepustí svoje dieťa a zavesí sa naň, potom mu odoberá až 40% životnej energie. To má za následok siahanie do vlastných rezerv, citlivosť silnie, vzťahy sa nezvládajú. Ak si takýto človek nesie so sebou aj strach, potom tento pocit, pocit strachu mnohonásobne zosilnie. Až tak, že ho môže a dokáže paralyzovať.

- INTROVERT si, a ten sa veľmi ťažko zdôveruje.Ten si svoje problémy rieši sám. Sám vo svojom vnútri. Druhých dokážeš vypočuť, pomôcť im, poradiť... Nevieš povedať NIE. Ty si však UZAVRETÁ a mám taký pocit, že my sme prví, ktorí sa dozvedeli o tvojom trápení. Nemáš sa s kým rozprávať o svojich pocitoch. O pocitoch z ľudí, zo situácií... Tým, že o tom nehovoríš, hromadíš si v duši nánosy, vytvorené nesprávnym prijímaním vecí. A máš tam toho... Vecí, s ktorými si sa nestotožnila, neprijala ich, nepochopila, nepustila, nevyrovnala sa s nimi. Vnútorne ťa to zožiera, oberá o zvyšky energie...

- VYČERPANOSŤ, to je "to niečo iné". Únava zo všetkého a každého. Potrebuješ poriadny reštart. Dovolenku v lone prírody. Najlepšie na samote, kde budeš len ty. Sama, len so svojimi myšlienkami. Kde si vyvetráš hlavu, usporiadaš myšlienky, naberieš novú energiu... Tu nájdeš pokoj v duši boľavej, tu sa tvoje srdce zahojí, tu obnovíš tú prepotrebnú harmóniu v sebe...

Tak diagnóza určená (ak som ovšem trafila), medikamenty predpísané a bude sa čakať, kedy zaberú. Ja viem, chce to čas. Veľa času. Ak chceš, môžeš si viesť denník a tam zapisovať svoje úspechy, neúspechy... A dovoľ si aj zlyhania.

Nájdi si aj čas na literatúru, ktorá ti pozdvihne dušu (s tým ti poradí Meridián), nielen na modlenie. Čas si rovnomerne rozdeľuj a vyhraď si každý deň aj kúštik pre seba. Nenapísala som ti, aby si sa modlila aj za deti, to isto aj robíš. V myšlienkach k nim vysielaj lásku. Zaujímaj sa o ne, pohlaď, objím, povedz, že ich ľúbiš, že ti na nich záleží...

je to

Meridian ale co s tym, ked sa s niekym chcem porozpravat o niekom inom, jednoducho taka konfrontacia nazorov, ze chcem vediet niekoho nazor na pocinanie niekoho a ked je to negativne, tak je to pravda a nebudem to otacat na chvalu, ked je to zavrhnutiahodne. Ci radsej nechciet vediet nazory druheho a mlcat?

Meridian

Počas života sa neobklopujeme správnymi ľudmi!
Aby som mohol niečo povedať na túto tému bolo potrebé nazrieť do témy energia.
V živote si nosíme pomyslené dve vedrá.V jednej ruke vedro z olejom a v druhej z vodou.Ľudia sa stretâvajú aby sa niečo nové dozvedeli poprípade pochválili ale aj niekoho ohovorili alebo poukázali kto je aký a čo robí nesprávne.
Všetci sme taký a keď počujeme o niekom niečo častokrát nepekné povedať máme na výber ktoré pomyslé vedro použijeme.Či olej aby klebeta lepšie horela ,alebo vodu na uhasenie!Naše slová potom dávajú živnú pôdu pre ohováranie.Potom sa čudujeme ,keď sa staneme my cieľom zlých jazykov .To že suseda,alebo kolegyňa či kamarátka pred nami niečo povedala a my sme ešte pridali Tak to už si nepamätáme.
Ďalšou skupinou ludí sú večný sťažovači.
V kuse sa nám prihovárajú a sťažujú sa na všetko okolo plat,šéfa,vládu potom doktora lebo tam chodia každý týžďeň aspoň raz.....prečo asi?
Takže zamyslenie na dnešný ďeň pre teba ľudmila odomňa je :NEDOVOĽ NIKOMU ,ABY SI ROBIL Z TVOJICH UŠÍ ODPADKOVÝ KÔŠ !!!!!!!
Veľmi nás to ovplyvňuje potom a keď sa sami nevieme zbavovať zlej energie sme unavený slabý........

Omen

Ľudmila, hej, hej... Som "anjel", ale s rožkami. Občas ich aj vystrčím a občas ich silu dám aj pocítiť... : D
Ozvem sa ti neskôr.

Meridian

Ludmila
Ludia si myslia a pokladajú to za prejav ľudskosti,keď odchádzajú povedať niečo pekné a hlavne poďakovať sa .Niekto to nevie ten by sa mohol učiť od teba .Vieš pekne ďakovať......
Hlavne začneš s takou chutou ,že ten kto ťa už pozná vie ,že si na odchode......Teraz nastal ten čas poďakovať sa aby som nebola za zlú (viem ,že nie si) viem že si vážiš aj že si vďačná ,ale stále utekáš ! schovať sa doma v komore .....do ulity,lebo čím viac mi budete o mne hovoriť tým viac sa spoznávam a bude mi to o chvíľu nepríjemné.!Ludia potrebujú lásku a potrebujú aj pokarhanie.Aj ja samozrejme .....Teraz mi napadlo toto ...Ty potrebuješ poriadne nakopať do riti.Nie niesom na teba napaprčený ani ťa nechcem naozaj nakopať veď to ti robí sám život ....Otázne je či to stačilo ,alebo či si budeš pýtať ďalej.Ano pekne hovorís o mne a budem mať teraz veľa práce aby som príliš nelietal v oblakoch....Vážim si to a dobre sa to počúva .Ja to robím aj pre seba požičiavam ti alebo vraciam ppsúvam niečo čo som dostal ...Som rád ,že to bolo tebe ,lebo
Je tu mnoho ludí hlavne nezrelých a mám naozaj čo robiť aby som nereagoval..Čítam priebežne aj tému o sebevražde a nestačím sa čudovať...
Niekedy ma až napýna keď to podrobnejšie ștudujem.Reči o ničom.Preto to tu pisem lebo aj tak okrem teba a omen to nikto čítať celé nebude.Ďakujem že si moje slová brala vážne.

Ludmila54321

Omen, Meridian - Ste pre mňa ako dvaja anjeli, alebo takí duchovní sprievodcovia, ktorí si navzájom pomáhajú, nahrávajú , keď jeden už povedal čo bolo treba, alebo sa začína nudiť, prípadne ho zaujme niečo iné, druhý ho v okamihu dokonale dopĺňa.
Meridian mi zrkadlí mnoho vecí, jednou je aj to, že keď mi niekto ukáže prílišnú náklonnosť – strácam záujem, alebo sa zľaknem...prílišnej blízkosti a hneď ukážem druhú stranu mince. Neviem či je to presne, ale tak to cítim. Je ostražitý. V jednom príspevku je láskavý, v druhom vystríha. Okrem toho často sa v jeho príspevkoch ukáže to jeho „mužské ego“ ten nadhľad – na ktorý je taký hrdý. Je skvelý učiteľ. Pre mnohých, ale to ty vieš Omen najlepšie. Dokonale vnímavý, skúsený má veľký rozhľad a nepochybne zázemie.

Omen zatiaľ čo pri tebe človek cíti pokoj ako v náručí prírody, v náručí matky, ktorá pokolíše, keď cíti že niečo bolo príliš - a nič za to nežiada, lebo je šťastná, vtipná... Si ako priateľ, ktorého každý túži mať. Aspoň ľudia môjho typu :) ako si nazvala :) v niektorom z príspevkov. Niekoho mi veľmi pripomínaš. ..Teraz som možno príliš trúfalá. Ten výrok od Františka z Assisi, som mala dlho na monitore počítača, kamsi zmizol. Ďakujem za jeho pripomenutie. Vážim si Vás. Je kúzelná táto anonymita.

Omen – čo mám povedať, že si ma rozanalyzovala do špiku kosti. Som za to veľmi vďačná. Našla si hneď to moje kľúčové – strach... a Meridian – ten vždy predvída, vidí do mňa. A potom že vraj nie je jasnovidec :)
Omen, prepáč, ale musím napísať, že mi tiekli slzy po tvári po celý čas pri čítaní tvojich príspevkov. Niekedy slová nestačia. Niečo tak krásne a pre mňa - osobné som ešte nečítala. Ako môžem povedať kde si chybila, keď si mi pripísala také krásne vlastnosti. Možno len to, že si to nezaslúžim,- veď som popísala svoju nespokojnosť a zúfalstvo. Ale to by si ma zrejme zasa kárala.:) Prosila som pána Boha o pomoc. A poslal mi vás dvoch. Každého inak. Postupne zodpovedáte na všetky moje otázky, ktoré mám vo svojom vnútri, bez toho aby som sa pýtala.. Myslím aj na tých ostatných ľudí, ktorí sa ma tu snažili povzbudiť...a ďakujem. Vy ste si ale vyhrnuli pomyselné rukávy, rozobrali a vysvetlili mi veľa vecí z rôznych pohľadov. Čo iné si môžem priať ?
Meridian – píšeš, cit.:
„Funguje to práve tak,že presne v dobe kedy začneme meniť svoje zaužívané chodníčky môžeme zlyhávať ešte častejšie! Nechceme sa rozčúliť a hneď nám život ukáže aký sme nerváci...“tak to je presné – presne to sa mi stáva veľmi často...teraz už viem prečo...
Ďakujem.