A premrhala veľa vecí v živote. Som už dávno po štyridsiatke a úplne beznádejná. Mám muža, ktorý ma nerešpektuje a vlastne ani nemá rád. Celý život nie je pre mňa schopný nič spraviť. Za všetko bol neustály boj. Mám deti. Hoci som chcela pre nich len to najlepšie /ale čo je to najlepšie ?/, nepripravila som im pekné detstvo. Neustále roky sa ťahajúce hádky s manželom a neustály môj boj s veterným mlynmi či v práci, či v živote spôsobili to, že sa mi staršie dieťa veľmi odcudzilo a mladšie je stále ustrašené. Mám svoje zásady ako sú čestnosť a morálka, tak som sa ich snažila viesť, ale som na to celý život sama. A už ani nevládzem, pýtam sa či to má zmysel. Manžela to pramálo zaujíma, utápa sa v svojich problémoch. Roky sa hádame. Trpia tým deti a aj my. Chýba mi láska a porozumenie. Toľkokrát som chcela odísť ale nezvládam ani to. Som z toho frustrovaná. Za sebou mám samé životné neúspechy, či už v práci, v rodine, sama v sebe. Najlepšie by bolo urobiť za všetkým hrubú čiaru a odísť a začať znovu, ale obávam sa že na to už nemám síl. Postupne sa mi zo života vytratili všetci priatelia, veľa som ich ani nikdy nemala. Sú dni, kedy by som najradšej zomrela bolí ma od smútku celé telo a srdce. Vyhľadať odbornú pomoc si netrúfam a zdá sa mi to aj márne. Verím v to, že človek si musí vedieť pomôcť sám...
Nenastúpila som do správneho vlaku.
Ludmila napísal som to aby som ťa vytiahol.
Dufal som že sa ozveš a naposledy som na teba myslel dnes o 12:40 že možno to bol len môj zúfalý pokus aby si sa ozvala.Bolo to pri príležitosti zamyšlania sa o sebe a o tom ,že sem píšem.Vlastne ráno som mal na pláne napísať niečo o láske ,ale necítil som to od srdca tak som to nechal tak.Dobre !poviem to bojoval som zo svojim vnútrom,lebo tomáš a cesta dávajú v jednej téme drísty jak hovädo !Popritom ma k nim prirovnala jedna pani ,alebo slečna.Môje ego to spracováva a tak ma prešla chuť aj niečo písať .Nemalo by sme sa porovnâvať ,ale keď nás porovnávakú je to vlastne to isté len z uhlu nečakaného z uhlu ktorý zraňuje.Ale spomenul som si na teba ,že ak som ti mohol dokázať ,že naozaj žije niekto kto je trošku nad vecou tak to bolo pre niečo.Navyše omen som posunul trošku čo ma uisťuje že to malo zmysel.Ja som tiež ppppdrâstol vďaka vâm ,lebo keď niečo píšeš(ak to má hlavu a pätu) zároveň si to uvedomuješ a zároveň prichádzajú aj skúšky a si vťahovamá presne do situácii ,ktoré.......
V podstate napíšem ti čo som chcel už minule.
Potrebujeme ty ja všetci stále sa utvrdzovať stâle čítať ,počuť slová uistenia tak ako som to pisal o prekavoch lásky v energiách.
Slová uistenia čerpáš z biblie alebo od duchovného učiteľa .Aj ja mám svojich učiteľov ak je žiak pripravený učiteľ sa nájde znie jedno zenové príslovie.
Mnoho ludi navštevujú rôzne kresťanské združenia nemusia to byť len v kostoloch farári.
Napr .krest.združenie slovo života má mnoho dobrých myšlienok ,kde človek nájde inšpiráciu.
Nie nerobím propagandu ani nie som v žiadnom združení ja uznávam univerzálne náboženstvo,.A už som sa vyjadril ako to vnímam.
Čiže pointa je v tom že ak počuješ slová od boha slová ,ktoré dokážu osloviť tvoje srdce tak to ťa ppsilňuje vo viere a to potrebujeme každý deň.Ževraj v písme sv sú povzbudivé slová na každý deň a to nie len ako do množtva ake aj v každej oblasti našeho života.
Človek si ich musí nájsť lebo boh je prâve preto v skrytosti,aby sme ho hľadali.Milovať krista zn a mená porozumeť jeho slovám a veriť v jeho život a vziať svoj kríž na každý deň a s pokorou ho niesť.Nemôžme si sťažovať na život ,lebo vlastne vtedy vravíme bohu,že on je navine....Musíme prijať čo nás postretá v živote.Len tak sa vimaníme z neustâleho hriechu.Samozrejme toto ti nemôže hovoriť človek ,ktorý má 23rokov Preto vždy zdôrazňujem ,že ja mám raz toľko a prešiel som si svojim.....
Samozrejme (pre mňa)z hladiska karmy sa tieto veci ľahšie chápu a náuka o reinkarnácii dáva väčší rozhľad pre pochopenie (pre mňa)
Myslím tiež že viem ľudom vysvetliť z tohoto pohľadu viacej ako sa vyučuje v kostoloch!
Keď som tam bol naposledy tak mi bolo nazvracanie ,lebo ten starý pán prečítal niečo a keď som doma z manželkou o tom diskutoval tak mi hovorí ,že ona má viacej z mojeho prerozprávania ako z toho starého pána čo tam šaškoval.Preto som takto pritvrdil vo vyjadrov a ní na farárov lebo keď už mňa niekto prirovnáva k svätuškárom tak potom už neviem.......
Meridian, Omen zdravím vás. :)
...z Meridianovho príspevku v inej téme, kde občas nakuknem : " Inak ľudmile stačí ,že sa vyrozprâvala a ide ďalej.po svojom....Mal som pre ňu napísanÿ dlhý príspevok ale pri odosielaní mi zmizol..."
Meridian Ty veľmi dobre vieš /keďže vieš všetko - aspoň čo sa mňa týka :) /, že mi ani zďaleka nestačí to, že som sa vyrozprávala, ale povedz mi čo mám robiť - dostalo sa mi od vás rád a múdrostí požehnane, ja som ich úprimne a s pokorou prijala, pretože viem a cítim, že máte pravdu a vo veľa veciach ste mi otvorili oči, potvrdili nevyslovené...
Ako Omen písala, že to chce čas, veľa času...
Musím sa riadiť všetkým tým čoho som si vedomá, chcem a túžim, ale za posledné dni som bola vystavená trom tvrdým skúškam - ak to mám napísať vašimi slovami - ani v jednej som neuspela, ani v jednej ! Nezvládla som významnú situáciu v rodine, dodnes som z toho neni vonku a cítim sa pod psa... Nezvládla som situáciu ani v živote - hľadám sa trochu totiž - po takmer dvadsiatich rokoch v istej pracovnej oblasti sa pokúšam o čosi nové. Hľadám to čo by dávalo zmysel mne, následne pre ostatných.../preto som sa pred časom pýtala Meridian teba na talenty - životné poslanie...- Opätovne som neuspela, hoci to vyzeralo sľubne. - kdesi Omen písala - "povýšili ťa, budeš ponížená..." Kedy to bude fungovať u mňa opačne ? Pretože tak sa cítim, ale beriem to. Asi to má nejaký zmysel, možno má Boh pre mňa niečo lepšie. Ale možno aj nie. Keďže nechcem byť trudnomyseľná tak sem dávam smajlíka :). Žnem to čo som si za posledných 20 rokov zasiala. Pokúšam sa ako som už písala, prijímať, poúčať sa a odpúšťať...
Aprop. tiež sa necítim celkom komfortne na tomto fóre, napriek tomu, že je tu anonymita, mám už istý vek - odhaľujem svoju dušu, svoje srdce, našla som tu pár spriaznených duší, za čo som vďačná :), ale Omen - tá veľmi dobre vie, že to nie je pre mňa celkom "košer". Cítim často krát určité rozpaky...
P.S. - Omen - ani nevieš ako rada by som skončila aspoň na čas v tom lone prírody ako si mi odporučila a dumala a dumala...pestovala bylinky, varila džem, piekla chlieb, chovala kone...ale to sú len sny...chýba odvaha a možnosti, chlácholím sa, že možno raz, zároveň sa desím že to možno raz...nikdy nenastane.
Ďakujem za vás a želám vám krásny deň, radosť a lásku.
Tomas12355
Všetko už bolo povedané a presne si vyjadril svoj názor.
Meridian :
No ale z tvojich príspevkov to tak nevyzerá ako keby si nebol hinduista, pretože zastávaš reinkarnáciu, astrál, a ostatné veci ktoré su hlavnou súčastou hinduizmu. Síce o sebe tvrdíš že si kresťan, no pokial i nadalej zastávaš reinkarnáciu a dokonca ju spájaš s Bibliou, + veríš v to že v Biblii sa nachádzaju verše ktoré tam udajne patriť nemaju + vytrhávaš si z Biblie verše ktoré ty sedia a ostatné ignoruješ... tak naozaj kresťanom nie si, čo je však velká škoda, pretože by si ním byť mohol, len by sa to chcelo zriecť reinkarnácii.
Ja neverím v hinduizmus, pretože narozdiel od kresťanstva nie je podporovaný zázrakmi. Neverím ani v to že má Biblia niečo s hinduizmom spoločné, pretože si to jednak odporuje s Písmom, ale i s logikou, proste to nie je možné, už som sem niekolko dôvodov prečo si to myslím dávnejšie uviedol....
Ja myslím že nie je zlé ked sa tu snaží niekto niekoho poučovať, ak dotyčný to poučovanie praktizuje nie bezduchými výrokmi ale snaží sa svoje tvrdenia dokazovať na dôkazoch, alebo prinajlepsom na kvalitných argumentoch a nie len typu "je to tak, lebo si to myslím že tomu je tak".
Tomas12345
Máš úplnú pravdu že hinduizmus je obkluka k bohu .Pretože hinduisti neveria v jediného boha ale ja niesom hinduista.Za ďalšie mne ani tebe neprinâleží posudzovať ktiré je lepșie náboženstvo pre iného mi posudzujeme len pre nás samotných čo je lepșie a veríme tomu čomu mi chceme.Nekáž luďom v čo majú veriť .Ty neveríš v reinkarnáciu lebo si obmedzený vo svojich názoroch !Tvoja obmedzenosť nespočíva v tom že ťa chcem uraziť ,ale v tom že si to nedokážeš predstaviť.Prosím nepoučuj ma a pýtaj sa len keď sa chceš niečo nové dozvedieť a nie zo zámerom ukázať svoju pravdu.Tak ako doteraz to bolo dobré .Aj dokonca máme už pekný vzťah ...?
skusim to nerobit, uvidim, ci pocitim zmenu a budem sa lepsie citit :) len niekedy je tazke neposudzovat. dakujem Meridian za zamyslenie
Meridian :
"Z kresťanského hladiska :
Farizeji sa pohorșovali nad ženou ktorú obvinili z cudzoložstva.
Chceli slúžiť bohu čítali písmo a čím boli viacej znalí litery písma tým viac sa pohoršovali nad ludmi ktorý prepadli hriechu.
Srdce im naplnila pýcha a božie prikázania im boli merítka pre iných.Ako im rástlo duchovno rástlo aj pohŕdanie inými.
Oni poukazovali na hriechy tela ,ale sami upadali do hriechu ducha.!A hriechy ducha sú oveľa horšie ,keď naše duchovno povysujeme nad iných.Boli presvädčený ,že môžu súdiť z pozície duchovnej nadradenosti a odsudzovať formou kameňovania.Neviem či poznáš tento biblický príbeh ake pointa je v závere o tom aby su sa vystríhala toho kameňovania ......."
Pekne si to napísal. Každý človek nech je akýkolvek, nech má akékolvek postavenie, nemal by pohrdať druhými a súdiť niekoho - to môže a bude len Boh.
Kazdopádne je u teba zaujímave, že niektorými veršami z Biblie problém nemáš, zatiaľ čo u ostatných veršoch prehlasuješ že boli pripisané na rôznych konciloch a nemajú tam čo robiť.... Takto to ale nefunguje, bud ako kresťan veríš Biblii celej tak ako je, alebo jej neveríš a kresťan potom nie si. To potvrdzuje i nasledujúci verš :
Evanjelium podľa Matúša 5:18
"Veru, hovorím vám: Kým sa nepominie nebo a zem, nepominie sa ani jediné písmeno ani jediná čiarka zo Zákona, kým sa všetko nesplní."
"nepominie sa ani jediné písmeno ani jediná čiarka zo Zákona,"
nepominie, nie je preto ani dôvod si myslieť že na nejakých konciloch Boh dopustil aby sa z Biblie niečo vymazalopridalo to čo tam Boh umiestnil.
Evanjelium podľa Matúša 5:19
"Kto by teda zrušil jediné z týchto prikázaní, čo aj najmenšie, a tak by učil ľudí, bude v nebeskom kráľovstve najmenší. Ale kto ich zachová a tak bude aj učiť, ten bude v nebeskom kráľovstve veľký."
Meridian, svojím propagovaním reinkarnácie a spájaním jej do kontextu s krestanstvom rušíš učenie Biblie a navyše i nevedomých kresťanov môžeš uviest do nesprávneho učenia. Ak si kresťan zriekni sa reinkarnácie, bud si istý že reinkarnácia s kresťanstvom nemá vôbec nič spoločného. Zbytočne týmto oddaluješ od neba sám seba, ale i ostatných. Vykašli sa na hidnuizmus, a ostatné hinduistické praktiky - astrál, atd a príjmi do svojho srdca len Ježiša Krista. Hinduizmus ťa od neho vzdaluje.
Je to
Nebudu to moje slová ,ale je to z knihy
Karma Osudzujúcich od.Rerichová tuším Marta sa volala.
Ide o dva význami Hodnotiť a Súdiť z pohľadu(odsudzovania)Pozor ale odsudzovanie je už tzv.kritizovanie.
Súdiť ako forma hodnotenia je potrebná,lebo sme dostali slobodnú vôľu.Vôľa je možnosť a schopnosť voliť a keď si máme zvoliť musíme hodnotiť.K volbe musíme poznať stupnicu
Dobrého,lepšieho,najlepšieho.....túto stupnicu máme v sebe .Čiže vôľa nás zaväzuje k hodnoteniu ,lebo bez hodnotenia by sme si nemohli vybrať! A
Slovo hodnotiť má v tomto význam súdiť.
Odsudzovať nesmieme !
Odsudzovať znamená kritizovať!
Z racionálneho hľadiska pri kritizovaní zapájame ego a myslíme si ,že náš názor je lepší než názor druhého .Že mi sme vo vývoji ďalej ako ten druhý.Ego je výsledok našeho životného po.kroku.V zmysle čo sme dosiahli kam sme sa dostali z hľadiska spoloč postavenia,nadradenosti nejakého titulu,školy ale aj životných skúseností.Ego je získanâ forma falošného já ,ktoré pridáme k posudzovaniu a toto posudzovanie prejde do odsudku do odsudzovania........Prejav pýchy,sebectva a povyšovania.
Pozor ešte je tu jedna ingrediencia a tâ sa volá emócie zloba hnev ,zášť ,závisť
Keď k tomu odsudzovaniu pridáme ešte emócie
začneme škodiť sebe už aj zdravotne.No lebo zvysuje sa nam tlak ,hormóny metabolické pochody.
Takže keď sa povyšujeme a odsudzujeme škodíme si na duchu-karmicky
Keď je odsudzovanie sprevádzané emóciami pridávame k tomu ește zdravotné potiaže!
Emocionâlne odsudzovanie șkodí fyzickému telu .
Pri každom emocionálnom odsudzovaní teda kritike škodíme našemu srdiečku,zužujú sa nám cievy stúpa tlak ,hormonálna nerovnováha.
Všetko je to z emócii žiarlivosti,zloby,
Čiže racionálne povyšovanie odsudzovanie škodí duși na jeho karme a keď sa k tomu pridâjú emócie skodíme ešte aj telu v podobe choroby...
Lebo pri emóciách vždy pracujú hormóny a tie zasa na srdce cievy....
Z kresťanského hladiska :
Farizeji sa pohorșovali nad ženou ktorú obvinili z cudzoložstva.
Chceli slúžiť bohu čítali písmo a čím boli viacej znalí litery písma tým viac sa pohoršovali nad ludmi ktorý prepadli hriechu.
Srdce im naplnila pýcha a božie prikázania im boli merítka pre iných.Ako im rástlo duchovno rástlo aj pohŕdanie inými.
Oni poukazovali na hriechy tela ,ale sami upadali do hriechu ducha.!A hriechy ducha sú oveľa horšie ,keď naše duchovno povysujeme nad iných.Boli presvädčený ,že môžu súdiť z pozície duchovnej nadradenosti a odsudzovať formou kameňovania.Neviem či poznáš tento biblický príbeh ake pointa je v závere o tom aby su sa vystríhala toho kameňovania .......
iba ked mas chut, hlavne ci to odobera energiu a pridava negativnu, alebo ci radsej mlcat. z hladiska energie zrejme radsej mlcat.
Je to
Môžem ti napisať len ak ťa zaujíma pokračovanie k tomu minule.Že keď z kamoškou o niekom rozprávate atď.
Posudzovanie & Odsudzovanie