spim 2,3 h denne, uz nevladzem

Pag

Len pozor s tymi liekmi, lebo ked sa budete chciet uspat na silu, tak to nemusi dopadnut dobre. Zobudit sa rano mrtvy nie je dvakrat prijemne. Z kazdej strany su kadejake tlaky, problemy...problemom je to, co za problem povazujes. Kadejako nas ponastavuju, aby to neskor vyuzili? Ale nie. Netreba byt zakerny.

in blossom

zazila som nedavno. neskutocnych 10 dni, kedy som spala jednu noc 3 hod, dalsiu 0 hod, dalsiu 2, dalsiu 4, dalsiu 0, dalsiu 3 a tak dalej... cez den absolutne vobec, napriek strasidelnemu vycerpaniu som nedokazala upadnut do stavu spanku, vobec. najhorsie boli tie noci, ked som absolutne nedokazala zaspat ani len na par minut, myslela som si ze sa zblaznim, ze toto je moj koniec. ale ako to prislo tak aj odislo. co to sposobilo sa len domnievam, premotivovala som si asi mozog jednym cvicenim, pretoze to zacalo den na to.

zaspat sa mi podarilo tak, ze som si dala neurol (benzodiazepin), nic volnopredajne nepomahalo, ziadna bylina, skusala som uplne vsetko, autogenny trening, spankovu hypnozu... aj to som spala len nejake 3 hodiny po neurole, dalsiu noc to iste a potom som uz dokazala spat bez neho a normalny pocet hodin, co je takmer zazrak. cize dvakrat mi stacilo si supnut ten neurol a uz to potom bolo oko.

a este taka vec, nevysadila si kofein? lebo ja ked som tu prvu noc tak malo spala, tak som si na dalsi den nedala ani jednu kavu, ani kusok koly, nic a to som bola zvyknuta na dve kavy a kadeco ine kofeinove este, v podstate vysoke davky denno-denne. no a tym vysadenim zo dna na den to kludne mohli byt abstinencne priznaky. presne tak, ako ked alkoholik vysadi alkohol, tak trpi silnou nespavostou, ze bez hypnotik (stilnox a spol.) nezaspi, jeden exalkoholik ma na tuto stopu naviedol. v ten den som si supla hned kavu a veru, v tu noc som prvykrat spala 7 hodin a odvtedy mam kavu kazdy den, niekedy aj dve a spim krasne. proste mozno si zo dna na den nieco vysadila, nieco, na co bol tvoj mozog silno zvyknuty a tak takto vyvadza, kym sa s tym zmieri. samozrejme dbam striktne na spankovu hygienu a tak.

nechcem ta navadzat na lieky, ale v tomto stave si myslim, ze ty potrebujes serioznu chemiu, mozno len na par dni, isla by som urcite za lekarom a povedala kolko to trva, on ti asi navrhne hypnotikum, ale tomu sa snaz vyhnut, mozno ti fakt staci "ukludnovak" ako xanax, neurol etc. na par dni a potom ked prestanes mat to hrozne vnutorne napatie, tak budes spat aj bez neho. ak to nie je vaznejsi problem, co by ale opat lekar mal zistit.

Aliss

Ahoj Katka. Presla som si niecim podobnym. Vela ludi ti pise, ze to mas zo stresu, strachu, prepracovanosti, bla bla. Vedz, ze v mojom zivote prisla nespavost v najkludnejsom obdobi. V skole som nemala ziadne skusky, vladna pohoda, medziludske vztahy boli absolutne v poriadku, nic tazke ma netrapilo, mala som fakt kludne obdobie. No zrazu prisla nespavost. Spavala som max 3 hodiny denne. Ten boj, kym som zaspala...bolo to neskutocne vycerpavajuce. Mala som pocit, ze nedokazem zastavit myslienky. Neustale mi behalo nieco po rozume, hoci som bola priserne unavena. Keby aspon nieco zmysluplne! Lenze mne sa myslienky menili kazdych par sekund...Absolutne som nad tym nemala moc, nedokazala som to zastavit, vypnut to. Trvalo to asi tri mesiace a ako to prislo, tak to aj odislo. Zrovna v tom case zomrel jeden americky herec na predavkovanie. Niekolko dni pred smrtou opisal, ako nedokaze zaspat a vypnut myslienky, ze je z toho neskutocne unaveny. Do bodky to sedelo na mna...Nedokazem s urcitostou povedat, co mi pomohlo. Pila som dlhodobo prirodny caj na ukludnenie a lepsi spanok, dobre som sa stravovala, riadne som vetrala pred spankom, vela som sa prechadzala, snazila sa fyzicky unavit...Sem tam mam este podobne stavy, ze nemozem vypnut prud myslienok, ale uz viem ako s tym pracovat...nastastie

Preteba

Ahoj Katka, kamarátka mala zlú psychiku, neustále tlaky od rodiny, finančné problémy, chorá dcérka...ale hlavným páchateľom bol strach. Už dopredu sa obávala, čo bude, čo jej kto vytkne...pracovali sme postupne na odbúravaní strachu hľadaním koreňov. Išlo to pomaly, lebo toho bolo veľa, ale ovocie prišlo. Teraz sa budí okolo piatej, ale preto, že chodí skoro spať:) je oveľa šťastnejšia a teší sa zo života. Bez podpory je to ťažké, lebo niektoré veci sami nevidíme, kým nám niekto nevysvetlí súvislosti. Potrebuješ nájsť pokoj vo vnútri, ten Ti zaručí dobrý spánok:)

Sloniecko

ahoj
ja som tiez maval velmi zly spanok, bolo to dlhsie obdobie, trvajuce niekolko rokov. Vacsinou som sa ako-tak vyspal, ale boli noci, tak dve-tri do tyzdna, kedy som nevedel zaspat, ak sa mi to podarilo, tak som sa neustale budil, bolo mi zle, bol som nekludny. Vtedy som mal velmi stresujucu pracu (predaj, tvorba cenovych ponuk, riesenie reklamacii, vystavovanie faktur, bolo toho vela, denne som robil aj 10 a viac hodin). Ja som si to daval do suvisu, ale bol to bludny kruh. Bol som po veceroch vycerpany, ale aj tak som sa nevyspal. Toto mi sposobovalo mnozstvo inych zdravotnych problemov. Nakoniec som tu pracu zanechal a nasiel som si omnoho kludnejsiu. Odvtedy tieto problemy nemam. Nie som sice stale velky spac, ale denne si pospim tych cca 6-7 hodin a v pohode zaspim a rano som odpocinuty. Urcite sa zameraj hlavne na znizenie stresu a vyhladaj lekara, nech ta vysetri.

Tomas12345

Tiež som to mal takto podobne ale ešte dávnejšie, to som vtedy spal takým štýlom že tuším 2 krát po 2 hodinách a jeden krát po hodine, čiže dokopy asi 5 hodín spánku. Jedná známa spávala 3 hodiny vyše roka, síce bývala nevýkonná a unavená ale zvládla to, čím ale teraz samozrejme nechcem povedať ťo že takýto spánok je ok.

Strach zo smrti má každý, no treba si uvedomiť jednu vec, každý človek zomrie a to čo sa stane po smrti či niečo existuje alebo nie, to mi ludia nemáme ako ovplyvniť. Maximálne čo môžeš urobiť to je veriť že niečo po smrti existuje a prispôsobiť k tomu svoj život a žiť ho čo možno najlepšie ( zasvätenie svojho života Bohu a pomáhaniu ostatným v maximálnej miere) a dúfať že si za svoj dobre odžitý život zaslúžiš získať posmrtný život (ak existuje).

Tvoja nespavosť je spôsobená zo stresu. Bolo by dobré kebyže ti lekár predpíše lieky proti uzkosti, tie si dáš večer pred spaním, úzkosť ti zmizne a ty sa vyspíš dlhsie než 3 hodiny. Po pár dnoch s riadne naspatými nocami sa s teba stane uplne iny clovek a zmizne i tvoja uzkost zo spanku. V tom čase potom vysadíš lieky na uzkost po polovicke.

Antisexx

Ty by si aj normalne spala ale strach zo smrti a spanku ti to nedovoluje. Mozno by si sa mala sustredit na nieco ine, napriklad na hudbu, zaspavat so sluchatkami a sustredit sa na hudbu, mne sa tak vzdy rychlo dalo zaspat alebo pri televizii