ENERGIA

Príspevok v téme: ENERGIA
sunnyball13

...chcem sa opýtať, či má niekto podobné skúsenosti....zažil som to už veľa krát....ale tento víkend mi to už začalo vadiť, tak reku či vie niekto ako no to?.....boli sme ako rodina u otca...býva v paneláku....prišli sme tam v piatok, v sobotu išli von a ked sme prišli naspäť boli sme už celé pobedie až do večera v byte....začal som pomaly cítiť únavu, akoby som prichádzal o energiu...a postupne som už skoro nič :)...kedže máme tri malé deti...nedá sa robiť nič...ale ked sme doma mám energie na 10 vecí a teraz som mal len na jednu.....to isté som pociťoval keď som chodil ku svokrovcom....nie hneď, ale po takom pol dni u nich...som začal cítiť veĺkú únavu...oni bývajú v dome....všetky tieto pocity....cítim keď som bol v dome alebo byte...keď ideme niekde von, alebo sme na dvore....necítim to....bývajú tam starší ľudia cez 60r...neviem či to s tým môže súvisieť...dá sa nejako ochrániť energia, aby človek takto neprišiel o všetky sily?...

Omen

@ Sunny, ak ti jedlo energiu odoberá, nie je to dobré. Jedlo po správnosti ma energiu dodať. Niekde je chyba: zloženie jedla, niektorá ingrediencia, veľkosť porcie, nesprávne žutie potravy, zapíjanie jedla tekutinou...
Niektoré veci si už vymenoval, tak ťa skúsim doplniť: koníčky, smiech, meditácie, modlitba...
Aj ja zabúdam, nie si v tom sám! : )

@ Meridián, : )

@ Achjaj, citujem: "Myslím, že energiu človek získava z pekných filmov, kníh, z prechádzky, z pomoci iným ľuďom, zo slniečka" - súhlas,"a z nie v poslednom rade z modlitby a spevu." - veľký omyl!
Poznám konkrétnych ľudí, ktorým LEN modlitba pomohla zniesť svoj ťažký údel tu na zemi, dodať nádej a energiu do života.

Meridian

Ps2
Láska rodiča(rodičovská láska)Je tá najväčšia na svete, lebo rodič miluje nie preto
Aký sme, ale kým sme že sme jeho dieťaťom.
Preto láska boha ku človeku sa často prirovnáva k láske rodiča a dieťaťa.Preto sa modlíme otče náš ,ktorý si na nebesiach .....aby sa presne vedelo ,že ide o otca toho na nebesiach.
Keď o niečo žiadame silu(energiu)čokoľvek treba konkrétne povedať koho o to žiadame to akou formou to on urobí je však na ňom lebo on vie čo je pre nás najlepšie.
Aj vyháňanie zlých síl sa konkrétne menuje v mene JK toho z nazaretu....
Ako sa ľudovo povie nemému dieťaťu ani vlastná matka nerozumie.
Samozrejme nie každému je dopriané aby pocítil rodičovskú lásku alebo sa stal rodičom,lebo byť rodičom je záväzok na celý život a pre niekoho je to prílišná záťaž.

Meridian

Ps:Najviac (to z rodičmi)som si uvedomil ,keď so videl film clik na diaľkové ovlâdanie
Sandlerov život preskočil až do staroby a ani si neuvedomil ako a kedy mu vyrástli deti
Keď jeho otec už tu nebol a on sa obzrel späť na posledné chvíle života otca ,ale seba seba tam nevidel................

Meridian

ahjaj
To čo píšeš je úplne super ,keď človek ktorého máme radi nám vie ukázať ako sa dá tešiť zo života aj vo veku našich rodičov.Teda moji až na rok bud.....
Nie každý ,ale dokáže takto zdielať príjemné chvíle zo svojimi rodičmi,lebo niekedy aj keď to nemyslia zle nám môžu trošičku liezť na nervy.
Ale ak sa dá cez to preniesť navzájom si môžeme veľa dať lebo hlavne ludia v pokročilom veku potrebujú načerpať trochu mladosti a my zase trochu nadhľadu(nie vždy)alebo bezprostrednej rodičovskej lásky.Ak je to obojstranné je to vlastne vyvážené a o to tu ide.Lebo nevieme ani dňa ani hodiny kedy ty naši blízky už nemusia byť a tak si treba tieto chvíle vychutnať ,aby bolo načo spomínať!

ahjaj

ja navštevujem mojich rodičov každé dva týždne, a je tak, že mám dohliadnúť na 70 ročného otca s telesným postihom. Napriek tomu, že má toľko rokov, veľa spolu žartujeme, smejeme sa, rozpráva mi o tom, čo videl na discovery, čo robil ich pes, kto bol u nich, proste je psychicky plný života a vôbec mi nepripadá, že by človeka oberal o energiu. Oproti tomu sa môj manžel kamarátil s rovesníkom, ktorý sa stále na niečo sťažoval, v kuse bolo niečo zlé a pod., a nech človek robil čokoľvek, pekné slovo povedať nevedel. Ten ma fakt o energiu oberal.
Myslím, že energiu človek získava z pekných filmov, kníh, z prechádzky, z pomoci iným ľuďom, zo slniečka a z nie v poslednom rade z modlitby a spevu.

Meridian

Sunnyball
Videl som len film ale už veľmi dávno možno 7r
Pamätám si len poentu dej absolutne.Je to rozprávočka už vtedy som ledva pritom vydržal.To máš ako z the secret kniha pre 15-ročných film ako reklama pre miništrantov poente uverí len ten kto tak už to vie.Kto je životom sklamaný ,alebo otrávený nepripustí fungovanie....
Daj nejaké odbúravanie stresu,lebo ja ich mám veľa a len o jednej by som písal prečo ako ...dlho a zase to bude ,že si píšem sám zo sebou..☺

sunnyball13

...Meridián....áno ten film celestínske proroctvo...tam je to zobrazené....neviem či si čítal knihu....ja som skôr čítal knihu a potom pozeral film....a ten film mi pripadal ako taká lacná kópia tej knihy, preto som to slabo ohodnotil....možno to časom pozriem ešte raz....inak je sranda, ako človek rýchlo zabúda...ak sa to teda stáva aj vám....cca 2 roky dozadu som čítal knihu a videl aj film....ale spomínam si na to len fakt letmo....s knihy si neviem vynoriť takmer nič a s filmu akurát tie aury si pamätám...a že tam šli v takých horách...plus že aj rastliny mali okolo seba energiu...

Meridian

Sunnyball13.
Tvoj typ filmy zo zmyslom som si teraz všimol ,že si tam dal celestínske proroctvo čo je vlastne celé o energiách a spomenul som ho hneď ako sa otvorila táto téma.Splynutie z prírodou (bohom)na konci ich zachránilo.......

Meridian

Omen
Dva príspevky mi zmizli......
Vyhadzuje mi tu reklamy ja tu potom ťukám....
Ale v jednom bolo o tebe že si vážim čo si napísala a viem že niekomu len tak by si to nepísala a už pri mne si musela prekročiť svoju intimitu čo si veľmi cením .Ď No teraz to bolo lepšie (napísané)ako predtým čo mi zmyzlo.
Sunnyball13 ve"mi dobrá pripmienka včera som napísal o dobíjaní z môjho pohľadu a kedže to bola druhá vec čo mi zmizla tak dajte niečo potom to rozvetvíme ☺

Omen

Meridián, myslím, že ťa vidím zo správneho uhla. : D Ja som náročná na ľudí, nepustím si k sebe len tak hocikoho. Viem, čo vysielaš, či si takým aj v realite, že voniaš človečinou... S podobným typom muža žijem aj ja. : )
Čo sa týka spomínanej osoby, súhlasím s tebou len v tom "dare". Je to dar, ako otráviť človeka, znechutiť, odpudiť...
Je to bezohľadne egoistické stvorenie, bez empatie a sebareflexie. Vek okolo 20-ky, infantilný, psychicky narušený...
Súhlas s týmto: "Úplne zabrániť nasávaniu neg.energie sa nedá." A aj s ďalšími tvojimi slovami. Alebo aj takto: Radu poskytujme LEN vtedy, ak nás o ňu požiadajú.