ENERGIA

Príspevok v téme: ENERGIA
sunnyball13

...chcem sa opýtať, či má niekto podobné skúsenosti....zažil som to už veľa krát....ale tento víkend mi to už začalo vadiť, tak reku či vie niekto ako no to?.....boli sme ako rodina u otca...býva v paneláku....prišli sme tam v piatok, v sobotu išli von a ked sme prišli naspäť boli sme už celé pobedie až do večera v byte....začal som pomaly cítiť únavu, akoby som prichádzal o energiu...a postupne som už skoro nič :)...kedže máme tri malé deti...nedá sa robiť nič...ale ked sme doma mám energie na 10 vecí a teraz som mal len na jednu.....to isté som pociťoval keď som chodil ku svokrovcom....nie hneď, ale po takom pol dni u nich...som začal cítiť veĺkú únavu...oni bývajú v dome....všetky tieto pocity....cítim keď som bol v dome alebo byte...keď ideme niekde von, alebo sme na dvore....necítim to....bývajú tam starší ľudia cez 60r...neviem či to s tým môže súvisieť...dá sa nejako ochrániť energia, aby človek takto neprišiel o všetky sily?...

Meridian

Ak som popisoval éterické telo a niekto si povedal počul som o nejakej Aure tak ano .Aura je energetický obal tzv Vajce ,ktoré má sedem vrstiev jednou z nich je éterické telo ,ktoré je hlavnou spojnicou medzi fyzickým telom a nefyzickýmy látkami energiami.
Druhé telo je Astrálne a je to ďalšia vrstva samotnej aury .Tu v astrálnom tele máme všetky naše emócie,zlosť ,strach,nenávisť ...atď.
Tieto emócie sú energiami,ktoré keď sa nakumulujú v astrálnom tele tak človek stagnuje nevyvíja sa .Koľko krát stretneme človeka po nejakom čase a je plný zlosti a emócii nenávisti a utekáme od neho a povieme si ,že je stâle tam kde bol pred rokmi a jeho problémi sa točia dookola.Podľa tohto tela priťahujeme ,alebo naopak odpudzujeme niektorých ludí.To sú tie emočné stavy ,ktoré zastavujú pohyb astrálneho tela a urobia energetickú barieru a do človeka neprúdi energia následne vyživovanie orgánov a následne choroba......z tohto tela potrebujeme odburâvať tú "zlú "energiu!
JE TOTO DOSŤ ZROZUMITEĽNÉ ?
JE to racionálne?
Sú to ezoterické žvásty ?

Meridian

Éterické telo.....
Éterické telo je vlastne dvojča našeho fyzického tela .Je vzdialené od fyz.tela 3-5cm.Každý orgán má v éterickom tele proťajšek .Keď sme napr chorý automaticky sa to vyobrazí na éterickom tele.V éterickom tele sú energetické drâhy ,ktoré nazývame meridiány.Cez ktoré sa vyživujú energetické uzly (endokrinne žľazy ) k orgánom.
Na tejto energetickej báze funguje aj akupunktúra.
UŽ 50-tich rokoch !Sa zaoberali fotografovaním éterického tela Krilianova metóda,pri ktorej sa mimochodom zistilo že toto zostáva aj po smrti 9 dní okolo tela.....každý máme troșku odlišné sfarbenie napr citlivý ludia majú namodralú farbu športovci do šeda ,čím tmavšia farba signalizuje buď silné emócie alebo chorobu....

Meridian

Toto je odpoveď pre kalgan 1 s tej inej témy,lebo preferuje racionálne zmýsľanie a rôzne ezotero-nábožné vysvetlenia ho zatiaľ neoslovili....
Druhým a niekedy hlavným bádaním sveta môže byť veda...Pre niekoho je veda všetkým a ostatné čo nieje vedecky potvrdené tak....ok pripustí ,že veda sa aj mýli ,ale musí tam byť racio vysvetlenie...Po prvé duchovný svet sa nepoznáva vedou a po druhé veda je stará len niekoľko sto rokov veda je obor ,ktorý sa Odtrhol od Alchýmie kde boli zahrnuté aj okultnê praktiky ako premeniť olovo na zlato čI vyrobiť zlato z iných kovov.
Nie niesu to rozprávky...
Čo ludia sú múdri len sto či dvesto rokov a to vďaka vede?Nedajme sa vysmiať.Dávne civilizácie ,kde používali volne dostupnú energiu(kozmickú),rôzne krištály či pyramídy po celej zemeguli na marse aj mesiaci.Ano Mayom a Astékom pyramídy nefungovali lebo ich zle postavili a tak sa snažili získať energiu od inakiaľ....
Niektorý vedci nemajú znalosti a niektorý zasa musia tajiť znalosti....
Dâvno sú technológie ktoré by nahradili ropu,
Ale vrátime sa k človeku ako chodiacemu transformátoru.....

Meridian

Že racionálne vysvetlenie ?
Asi máme na mysli rozumové...?
Lenže tu sa dostávame ,len po určitú hranicu ,ktorá nás limituje.Mi sami si dávame hranicu poznaného ak chceme veci(svet)poznať rozumom.Na poznávanie materiálneho sveta nám zostáva päť zmyslov plus vedecké bádanie.
Zmysli nás môžu kedykoľvek oklamať na to by som sa veľmi nespoliehal veď ruku na srdce koľko krát sa stane ,že niečo započujeme mišoó alebo rišo ?Vidíme znâmeho v diaľke a do kelu to nebol peter.Na zmysli by som sa nespoliehal .....teda na tých päť zâkladných.Ženy majú častokrát vyvinutejšie zmysli také tie vyššie .Šiesty zmysel či tretie oko veď chlapovi jedna a jedna dáva vždy súčet racionálny a tým pádom že myslí veľmi racionálne nemusí vidieť napr že niečo nesedí žena povie drahý mne sa to nezdá ten Horvát má dobré referencie aj sedí všetko okolo ,ale počkajme ešte....a vyplatilo sa z Horváta sa vykľul podvodník.......Niekto povie náhoda či intuícia ale náhody niesu všetko má svoju príčinu a intuícia sa nedâ racionálne vysvetliť lebo nič nenasvädčovalo ......

Meridian

Skusam ci mi ide odoslat ,príspevok,lebo ráno som napísal a neslo odoslat az to zmizlo.
Asi môj" strážca" este spinkal,alebo som napisal čo som nemal nevadí pokusim sa znova ak to pôjde....trochu aj srandujem lebo strážcovia nikdy nespia ....

sunnyball13

...súhlasím s Angelikou3....BOH JE LÁSKA....zosobnenie boha na určitú osobu modlu smrdí náboženskou manipuláciou....HOROLEZCI, ktorí sú vo výškach , často spomínajú, že tam cítia boha....spojenie s bohom....je to spojené s tým, že cítia blízko hranicu života a smrti a ľahšie vtedy duša precitne a vie oddeliť dôležité od hlúpostí....

Angelika3

Tomas, starý zákon bol pre židov a je o ich predstave Boha a je o niečom inom ako nový zákon a to o čom hovoril Ježiš. Ježiš žiaľ zostal nepochopený celý čas a opäť bol len nahradený doktrínami a organizovanými náboženstvami. Tým čo on nazýval farizejstvom.

Tomas12345

Angelika3 :

"tak práveže brané niesu a zostávajú nesprávne pochopené, iba ako akési neúprimné frázy, ktoré odrapocú niekde v kostole.
Ako napr. "Boh je láska". Ľudia majú často nejakú abstraktnú predstavu boha ako nejakej bytosti niekde... Ale tu je jasne napísané, že Boh je láska, nie že je láskavý ale JE Láska."

Ak by sa tento biblický verš mal chápať tak ako to ti chápeš nedávalo by to zmysel. Písmo nás vyzýva aby sme verili v Boha, no ak by sme mali veriť nie v Boha ale v lásku, nedávalo by to zmysel. V lásku sa veriť nedá, pretože veriť sa dá len v niečo o čom nemáme 100% dôkaz existenie, o tom je viera.

V Biblii sa slovo "Boh" spomína veľa krát, no ani raz sa nespomína v kontexte že by Boh doslova znamenal Láska. Vzdy sa dá z biblických veršov spoznať že ide o Osobu.

Skús si do niektorých veršov namiesto slova Boh dať Láska a tie verše ti nebudú dávať zmysel ako napríklad :

Kniha Deuteronómium 5:7
Nebudeš mať iných bohov okrem mňa!

Tvoj výklad : Nebudeš mať iné lásky okrem mna ?

Evanjelium podľa Jána 1:18
Boha nikto nikdy nevidel. Jednorodený Boh, ktorý je v lone Otca, ten o ňom priniesol zvesť.

Tvoj výklad : Lásku nikto nikdy nevide. Jednorodená Láska, ktorá je v lone Otca, tá o nom priniesla zvesť.

Jednorodená láska ? Dáva ti to zmysel ?

"Z toho mne vyplýva, že cesta k bohu musí byť cestou lásky."

To by si potom musela odignorovať desiatky biblických veršov ktoré hovoria o tom že cesta k Bohu je skrze dodržiavanie všetkých Božích prikázaní a vierou v Ježiša Krista ktorý bol vzkriesený na kríži za naše hriechy.

Meridian

Angelika3
Z dobrého konca ideš na to rozumieš tomu a tak mi dovolíš ak to trošku rozviniem.
Ano ludia radi citujú od slova do slova a mnohokrát chýba kontext lebo obsah textov je vždy jasný aj teologická rovina,ale kontextom sa nezaoberajú a ten je najdôležitejší.
Dokonca starý zánon bez kontextu je často hystorický popis alebo akousi mapou rodokmeňa ale pritom nám dáva mnoho vysvetlení až niekedy žasneme...
Nový zákon zasa preložený zo semitských jazykov ako je hovorová aramejčina či hebrejčina má aj fonetickú zvukovo vybračnú úroveň a skryté pravdy atď..... trošku som to už rozoberal v téme keď smrť neprichádza je tam asi 200 príspevkov len mojich a tak to nebudem opakovať.Sám viem o tom prd a z toho čo poznám som len okrajovo načrtol a už ajto je primnoho pre dogmatistu.....Je knižka volá sa Skryté Evangélium aramejský Ježiš.
K tej energii
Energia je božia .ano ,ale neplatí ,že ti ju nemôže nikto kradnúť !!!!!
Medzi partnermi.Ak je to čistá energia lásky tak to platí ,že si neodčerpajú to ano,alebo ak si tak silno spätá z bohom(univerzom)vesmírom,transcendentnom.a hlavne chceš dať tak ťa to nevyčerpáva tvoj duša je si vedomá jednoty ducha a vie že sa dibije...
ako keď ti ju niekto odoberie emočne,násilým lebo tým ako bojuješ proti nemu nie ako človeku ,ale nesúhlasíš z niečim čo povedal urobil .
Práve že dať energiu napr.starým ludom alebo chorému volâme to liečenie....je prejav ľudskosti.
Energia sa nestráca proste je ....
Len sa premieňa transformuje na ine....

Angelika3

Pekná téma, najmä úprimné slová o láske.
Tu by som rada dodala, že mám pocit, že niektoré Ježišove výroky, ktoré by mali byť brané doslova, tak práveže brané niesu a zostávajú nesprávne pochopené, iba ako akési neúprimné frázy, ktoré odrapocú niekde v kostole.

Ako napr. "Boh je láska". Ľudia majú často nejakú abstraktnú predstavu boha ako nejakej bytosti niekde... Ale tu je jasne napísané, že Boh je láska, nie že je láskavý ale JE Láska.
Z toho mne vyplýva, že cesta k bohu musí byť cestou lásky.
Alebo spomínané - miluj blížneho ako samého seba.
Môže si človek tisíc krát opakovať, že miluje seba, miluje druhých a nič sa nestane. Chce to podľa mňa hlboké pochopenie, jednak že druhý je to isté čo aj my sami, ide len o úroveň vedomia a vývinu bytosti. Potom ho dokážeme pochopiť a ak milujeme nesebecky seba, budeme vedieť lásku úprimne preniesť aj na druhého.
Ešte by som chcela dodať, že človek, ktorý je v spojení s bohom má energiu, ktorú mu už nikto nemôže zobrať, ani energetický upír. :-)