...chcem sa opýtať, či má niekto podobné skúsenosti....zažil som to už veľa krát....ale tento víkend mi to už začalo vadiť, tak reku či vie niekto ako no to?.....boli sme ako rodina u otca...býva v paneláku....prišli sme tam v piatok, v sobotu išli von a ked sme prišli naspäť boli sme už celé pobedie až do večera v byte....začal som pomaly cítiť únavu, akoby som prichádzal o energiu...a postupne som už skoro nič :)...kedže máme tri malé deti...nedá sa robiť nič...ale ked sme doma mám energie na 10 vecí a teraz som mal len na jednu.....to isté som pociťoval keď som chodil ku svokrovcom....nie hneď, ale po takom pol dni u nich...som začal cítiť veĺkú únavu...oni bývajú v dome....všetky tieto pocity....cítim keď som bol v dome alebo byte...keď ideme niekde von, alebo sme na dvore....necítim to....bývajú tam starší ľudia cez 60r...neviem či to s tým môže súvisieť...dá sa nejako ochrániť energia, aby človek takto neprišiel o všetky sily?...
ENERGIA
Meridián a to mam ako furt odpúšťať, však toto keď budem robiť tak budem tak vycucnuta z energie že ani pre vodu si nepôjdem. Neviem ja keď vidím človeka že niečo robí nesprávne snažím sa ho naučiť niečo. Alebo mu poviem nerob to.
Meridián ale sme ľudia mame emócie máš v sebe alebo dokážeš sa tak ovládať že nemáš v sebe hnev. Ja som taka keď spoznám človeka a sklamem sa v ňom prerušujem kontakt. Nedám sa cicat. Ale ak mám s niekym nevyrovná y vzťah ja sa pýtam co odo mňa požadujes. Lenze ja a ľudia to je pre mňa veľký otáznik. Proste si s nimi nerozumiem. Ale teraz aj kvôli chorobe.
Medea7 Aj bezomňa vieš
Ak ti niekto ublížil snažíš sa mu odpustiť
aby si sa pohla ďalej........Keď sa nato človek pozrie z odstupom času môže prísť na mnoho vecí.
Samozrejme nebudeme naschvál vyhľadávať situácie,aby sme boli obeťou niekoho a ak sa k nám niekto chová neúctivo nezaslúži si našu priazeň!
Meridián ale tu nejde o to byť dobrý alebo zlý, tu treba vedieť správne riešiť veci. Keď sa to vie máš vyhraté. Lásku si ja osobne nechávam pre tých, ktorí si to u mňa zaslúžia. Bola som dobrá aj k ľuďom ktorí mi závideli, potom čo prišlo sklamanie.
Je všeobecne zaužívané si myslieť,že ak nás niekto miluje dáva nám energiu.
Že nám láska dáva energiu.Láska nám dáva energiu ,alebo láska je energiou ,ale ako to funguje?
A prečo po určitom čase 2-5-a viac rokov nie mesiacov ako to tu popisuje mládež (zaľúbenosť nieje láska a zaľúbenosť je vlastne slepota trvajúca max.2 -roky)Samozrejme krásna slepota.
Nechcel som zaľúbenosť znesvätiť je to úžasný stav a patrí luďom v každom veku.
Prečo po určitom čase necítime energiu od toho druhého a myslíme si že nás už nemiluje ?Potom vyvolâvame hádky a tak ako som písal na začiatku sa dobíjame energiou toho druhého.?
A príde niekto na fórum (ja)a napíše,že mi sme tý čo nemáme lásku a pritom cítime,že ju nedostávame od toho druhého !!!!!!
Poďme na začiatok:
Vznikne vzťah a mi si otvoríme srdce a cítime energiu.Z lásky ku Fatime dokázal omar kopať do skaly studňu na Trenčanskom Hrade.To nebola láska od Fatimy k Omarovi ,ale od Omara k fatime.Omar si otvoril srdce a cítil taký príval energie čo dokázala aj skalu prelomiť.
Otvoríme srdce a cítime energiu.
V bežnom živote sa snažíme skôr srdce zatvárať aby sme neboli zranení je to pre pocit bezpečia.Ale ako som už písal keď sa uzavrieme pred" zlým "nepríde ani to dobré ,lebo nemâ kade.
Ale našou úlohou je otvoriť srdce a lásku dávať nie ju brať!A či nám ju bude niekto vracať je jeho vec.Ak máme otvorené srdce aby sme lásku dávali tak cez to otvorené srdce k nám prúdi obrovská energia.Mi si myslíme že nám ju dáva ten druhý .Keď po čase už nemáme tak otvorené srdiečko tak nastane situácia že prestávame cítit energiu tú všemohúcnu všehotvorčiu lebo sme zavreli srdce .Mi si však mislíme ,že partner nám ju prestal dávať!Potom chceme dôkazy.Keď ma miluješ poď somnou ,alebo kúp mi .......
Niektorý si hľadajú zâmienky aby naštvali partnera hádka je prostriedok na načerpanie energie .Dobijeme baterky energiou od toho druhého a to sa deje aj v práci alebo vonku medzi ľudmi.Keď už sú ludia ako tak nabitý.
Potom sú schopný nasľubovať (v dobitom stave)
Všetko sľúbime keď sme najedený aj že budeme držať dietu .....,ale keď príde vlčí hlad z nedostatku zožereme všetko čo je poruke..
Pag
Tefné a správne
Nikto nieje len dobrým ,alebo naopak len zlým.Pôsobenie odstredivej a dostredivej sily musí byť.
Navyše vždy je všetko relatívne keď získaš miesto v prestížnej firme pre nich a v očiach blízkych si dobrý ,ale u toho komu si ho vyfúkol.....
Ludia potrebujú skôr povzbudenie aby boli dobrý,lebo predsa na svet prisli z hriechom......
Vyceciavaniu sa zabrániť úplne nedá o tom tu už bola rozsiahla debata.
Treba však ešte dodak ,že ak sa už stane ,že nám bola energia odobratá treba to prijať .
Napr.starý ludia potrebujú energiu od nás lebo už sami nevedia tak získavať ....
Konec koncov aj mi raz budeme starý a budeme tiež možno potrebovať.Samozrejme dostávame a budeme dostávať
Energia je od boha a privlastňovať si ju je sebecké .Ide o to aby sme si nerobili vlastnícke právo na to čo patrí všetkým ale ani nevyceciavali (necudzopasili)na iných.Ak nâm je odobrané prijať to zmieriť sa s tým a ísť ďalej......lebo nevieme kedy nám bude treba pomôcť .
Treba tak materiálne veci, ako aj veci duchovné, keď sa upneme extrémne buď na jedno alebo na to druhé, tak ideme do extrému a vlak sa zákonite vykoľají. Treba vedieť byť dobrý, ale niekedy aj zlý, lebo len dobrý učiteľ je v podstate zlý učiteľ a len dobrý pes je v skutočnosti zlým psom. Svet nie je čierno-biely, lebo tak čierna, ale ani biela farba nie sú súčasťou farebného kruhu. Ak ťa vedome vysávajú z energie ako tzv. energo-upíri, ktorú im ty nedávaš dobrovoľne, tak sa kontaktu s nimi vyhýbaj. Proti tomu sa nedá nijako brániť. Tie vizualizácie a pod. sú náročné a zbytočne premáhajú myseľ, že vytvorím si obal okolo seba a pod. Jedno staročínské a smutné príslovie praví robota si ťa vie vždy nájsť, nie, do kelu, iné som chcel povedať: kto je paličkami, ten tak nepriberá, something like that. A naše praví, že marec kopnem ich, pardón, poberaj sa starec.
Meridián láska je taka super vec, dostala som kvetinu s láskou sa o ňu starám a tak pekne mi kvitne. Lebo jej dávam cit.
A načo nám je toto meridian .
Také mudrovanie o láske vie každý a aj tak tu máme samú nenávisť na svete !!!
Načo mať v sebe lásku ?
Načo sa snažiť rozvíjať dary ducha ?
Akože aby som bol šťastný ,alebo mám veriť že budem zdravý ?
Keď budem mať chechtáky,many,prachy,groše viem sa spraviť šťastný a možno a j zdraví tak načo mi je nejaká láska ,zaplatím si také šous----tandy ,že .Zaplať si a buď šťastný aj zdraví.
Pre ostatných odpoviem načo sa snažiť...
Pre pokoj
Pre pokoj duši ,ktorý skôr či neskôr začne chýbať každému!
Pokoj je stav ku ktorému človek dospeje a dozreje rozvíjaním darov ducha na ceste k láske k bohu.
Takže aké druhy lásky poznáme vieme agape,eros,filos
Vieme aj základné prejavy lásky pcit uistenia,spoločne strávený čas,obdarúvanie,osobný kontakt,skutky slova.
(Kto čital predch.príspevky vie)
Ako sa dopracovať k lâske ....rozvíjať dary ducha
A teraz naposledy nač nâm to je ,že pre pokoj....
Keď má niekto v sebe lásku prejavuje sa to nasledovne.
Je vždy pokojný a koná z rozvahou.
Dokáže sa ponížiť ,ale nie pred naším egom ,alebo zo strachu,ale pred našou dušou ,duchom....,ktorý je nad vecou a vie...
Je láskavý neodsudzuje.
Ako povedal ježiš POKOJ VÁM DÁVAM A SVOJ POKOJ VÁM ZANECHÁVAM....
Mohol povedať tu máte truhlicu dukátov ,alebo 1000 prostitútok,alebo tu máte šťastie ,či zdravie ,ale on nám dal to najhodnotnehšie POKOJ.
Láska sa nedá prikazovať je to princip ,ktorý sa dá iba doporučiť.
Priazeň a úcta k bohu a ku všetkému stvoreniu a stvorenému.
Je to princíp chovať sa k iným ako k sebe samému.Tento princíp sa snažia učiť bez mâla všetky náboženstvá.Mal by to byť základ učenia nie sladké učenie pokial sa dostane na rad vysvetlenie podstaty lásky .
Láska začína vzťahom ,ktorý rastie pri dodržiavaní zákonov a prerastá v pocit celistvosti zo všetkým.
Všetko je jedno ,že moje já je súčasťou celku a my sme kúsok všetkého.Aby sme nemali negatívne myšlienky na iných lebo sme súčasťou jedného.
Naskytá sa otázka ako sa k tomu dopracovať?
Keď každý myslí len na seba a druhý mu je lahostajný.Je to dlhodobý proces a v prvých životoch je človek najväčším sebcom a naozaj nedokáže pojať jednotu z celkom.
Láska býva často zamieňaná z erotikou sexualitou ktorú máme mimochodom tiež od boha a je nám daná na rozmnožovanie.Sexualita je pud
Ktorý vytvára určitý druh závislosti a vlastnický pocit vytvárajúci žárlivosť a nenávisť.
Preto si pletieme závislosť z láskou,lebo považujeme toho druhého za svoj majetok.
Pud je tiez od boha na prežitie ale to nieje láska.
Tento pud k inej osobe je krátkodobý preto aby ludia splodili potomstvo a aby ľudstvo nezaniklo.
Samozrejme k tomu erotičnu láska patrí .Zakazovať z hocijakého dôvodu vyhľadávať opačné pohlavie a potláčať sex napätie je zcestné.Zdravý rozum nám hovorí ,že len ten kto vychovâva rodinu môže davať príklad mladým luďom o živote a nie človek ,ktorému to bolo odopierané a stoho sa stal úchylákom .....a teraz je múdry.........Ďalej to však rozvadzať nebudeme.
Skutučná láska má duchovný rozmer .
Láska je súhrnný pojem ,ktorý vzniká procesom rozvíjaní darov ducha.
Súhrn pokory,kľudu,trpezlivosti,srdečnosť,vďačnosť,znášania utrpenia ,láskavosti
Keď rozvíjame tieto dary ducha pestujeme v sebe lásku .Každý človek má určitú mieru týchto darov a tie mâme počas života rozvíjať na ceste k bohu
Trénujeme si to na všetkom dookola na živom aj neživom na luďoch ,zvieratâch aj rastlinách testujememe sa vo vzťahoch v rodinách .
Začať môžeme úsmevom alebo povedať niekomu pár láskavých slov ,nekritizovať snažiť sa pochopiť toho druhého .Nie moc kárať lebo káraním a kritikou sa nikto nenapravý ,ale keď použijeme slová pochopenia ,láskavosti vľúdneho slova je to prvý krok k rozvíjaniu darov a k spoločnému cieľu a tim je Láska.