KEĎ SMRŤ NEPRICHÁDZA

Príspevok v téme: KEĎ SMRŤ NEPRICHÁDZA
sunnyball13

...chcel by som sa opýtať, aké znamenie môže vidieť človek z duchovného hľadiska v takejto veci....moja mama má od svojich 25 rokov psych.problémy.....lekári jej dali jej chorobe rôzne nálepky...mama sa pokúšala už viac krát zomrieť...najskôr keď mala 30r skočila hlavou do studne...povedala že je niečo vyhodilo hore a nedovolilo sa jej utopiť....cca 45r išla do lesa a chcela sa obesiť....aj si zaviazala okolo krku ale , povedala že sa jej to nedalo, že sa jej to rozviazalo....59r zjedla cca 70 tabliet leponexu večer, otec ju našiel ráno...už vyzerla kadejako, ale urobili jej výplach a zachránili ju....niečo sa pri tom ale nepodarilo....a o cca 2 týždne...mala masívne krvácanie do brucha , že je praskol vred pri dvanástorníku, následný problém s Pankrácom.....lekár povedal pripravte sa na najhoršie....bol dať aj kňaz záverečné pomazanie...už fakt vyzeralo, že zomrie, prekonala to....mesiac nevedela rozprávať, 3 mesiace chodiť....v 60r keď prišla domov...po čase sa pokúsila vyskočiť z okna...bola na rímse cca 0.5h...nik nebol doma...prišli policajti...a dáko ju prehovorili....teraz má 62 r...je v dome sociálnych služieb....je trochu lepšie, aj keď ona vidí všetko negatívne a praje si len smrť....vydrží sa prechádzať cca hodinu von...čo myslíte?...čo ju akoby drží na tomto svete?...vyzerá akoby mala ešte niečo urobiť, vykonať.....

Meridian

Omen evitovky čiže knihy od Evy Urbaníkovej sú hlavne pre dievčatá.Pre chlapov úplne nepoužiteľné a zvlášť pre tvrdých chlapov ako je salmonel.
Tak ,že vlastne jeho pohľad je celkom správny.
Ja mám dievčatá a pre ne to bolo trochu o inom.
Takto tie knižky naozaj sú plné prehnaných nárokov dievčat na krásu vysnívaného princa na bielom koni atď .Ale o ničom inom nieje ani
Pretty Vomen a možno ho pozeral aj salmonel.
Pozriem na poval a zajtra odpíšem z práce budem mať viac času.
Mimochodom moja dcéra čítala ako malá evitovky a bude mat 25 a už niekolko rokov býva sama .Teda z partnerom on teraz skoncil výšku čiže nieje bohatý hrubokrkáň.Dievča pracuje od 18-tky nepoznačila ju nevhodná literatúra.Keby som sa chválil svojimi dievčatami len malokto by uveril .....

Salmonel

Evitovky a kvalitna literatura pre mladych??? Ste sa s konom zrazili? :D Je to najvacsi odpad, co zocil police knihkupectiev. Vysmech inteligencie, zdraveho rozumu a sudnosti. Cielkovka su naivne, jednoduchucke zenske, ktorych zivotna meta je dobre sa vydat, mat svalnateho, pohladneho zivitela, pekne sa obliect podla zenskeho casopisu a mat najnovsi ruz na pery....Ze kvalitna literatura pre mladych :D

Omen

@ Meridián, evitovky nepoznám, ale ak sú také ako si popísal, potom je to kvalitná literatúra pre mladých. Poznám výkvet slovenskej a svetovej literatúry. Poéziu, prózu aj drámu. Nobelovky, antickú, odbornú literatúru...

Ľudia sme rôzni, na rôznej úrovni mentálnej, duchovnej... Každý z nás si musí prejsť svoju cestu, nik z nás sa nenarodí ako dospelý a múdry zároveň. A pre náš rast sú rovnako potrební tí s rovnakými, či podobnými vibráciami, ale aj tí s odlišnými, nám nepríjemnými.
Máš ľudí, ktorým pomôžeš aj nad rámec a budú ťa ohovárať, sťažovať sa a iným len pomôžeš a začne sa za teba modliť. A potom sú tu tí, ktorí ani nevedia, ako vyzeráš a budú šíriť fámy a...
Takže sa skús povzniesť nad tým (ja viem, je to oveľa ťažšie, ako sa to napíše...), čo ti popriala jedna duša na nízkom stupni vývoja, neuvedomujúc si silu slov a toho, čo vyriekla. (Prečo...) A pritom si spomenul len jednu vec, že si vyberáme rodičov. To som ti musela napísať. Aj toto, máš vedomosti, si "učiteľ" a tvojím poslaním je podeliť sa o ne (čo mimochodom robíš aj vo svojej rodine). A ono si to svojich "žiakov" nájde. Takže sa nedaj nikým, ani ničím odradiť a nechaj sa viesť intuíciou. A tam umiestňuj tie svoje "múdra".

Čo sa týka duchovna, mám to podobné. Aj ja som bola tak vychovávaná a som za to vďačná. Neboj, ja nie som z tých, ktorí ťa budú presviedčať o opaku. Naopak, je to obdivuhodné a nasledovaniahodné. Ja som si zasa ako dieťa predstavovala svoj dospelý život a rodinu, a to, čo som videla, sa mi aj splnilo. Takmer do bodky. Som premýšľavý typ a na mnohé veci a súvislosti som prišla a prichádzam sama. Ako dieťa som dospela k názoru, že reinkarnácia existuje, aj keď v kostole hovorili inak. Tiež som si myslela, že peklo existuje, ale tu na zemi. Lenže svoj názor som zmenila a myslím si, že je aj tam hore.

Čím viac sme v kontakte, tým viac si uvedomujem, že máme kopec spoločných čŕt. Málokedy sa sťažujem, aj to len v rámci svojej rodiny a čo z duše neznášam je, aby ma dakto ľutoval. Vždy sa snažím hľadať a nájsť príčiny v sebe, čo som zle spravila, kde urobila chybu. Časom som začala chápať, že všetko, čo sa mi v živote deje, sa deje z nejakej príčiny, že ma to posúva ďalej. A teraz si to overujem v knihách. Snažím sa nájsť a nachádzať harmóniu v živote, aj keď je to niekedy ťažké.

Tých kníh a materiálov z tejto problematiky je veľa. Vybrať si tie hodnotné je už ťažšie.Využila som tvoje rady, díky za info. Už som začala čítať Rosinského. Minule som zabudla spomenúť etikoterapiu, ktorá sa takisto zaberá príčinami chorôb.
Ostatnú literatúru ti poskytnem nabudúce.

@ Sunnyball, vďaka, že ti to neprekáža.

Meridian

Bohatier
To čo si napísal je pravda .
je to však trošku zložitejšie treba chápať aj širšie súvislosti.(fungovanie a chápanie ,že nikto ťa netrestá)leno inak by sme sa zase mohli začať hnevať na boha lebo nás trestá......
Zjednodušene to predsa vyjadruje prvé prikázanie! To by malo obyč človeku stačiť.
Lazarev napísal asi 11-ci 12 knih diagnostiky.
Každy takýto "bádatel" sa vyvíja prichádza na nové veci a je dôležité vedieť ako sa k tomu dopracoval čiže čítať prvú knihu a zasa na druhej strane ak ťa zaujíma o tom duchovne vysvetluje aj tvoju úvahu neviem ci v 3-4 knihe...
Ak človek lipne na duchovne je to horšie ako keby neveril.....to je odpoveď na to čo si napísal.
Nehnevaj sa ale zisťovať ktorá viera alebo náboženstvo je najlepšie ? Veď to to kľudne poviem aj ja.....

sunnyball13

...určite to zakladateľovi nevadí :)...skvelá inšpirácia vaše tipy na knihy...ja teraz čítam Koncept kontinua...od domorodých ľudí sa môžeme učiť byť šťastní, ak to dokážeme zasadiť do našich životných podmienok...

Marosko-n

Tvoju mamu zle vychovali !! Každého muža a ženu treba dobre na spolužitie manželské pripraviť- Manželstvo je služba inému. Človek je celý život sluha. To si musíme všetci uvedomiť !
Boh chce od nás aby sme mu boli vďačný za každý deň, za to že môžeme niekomu poslúžiť. Matka deťom , manželovi, otec sa stará o rodinu ako celok.
Niektoré ženy aj muži sa nevedia s tým stotožniť a tak celý život štrajkujú, depresiami, chorobou, psychickými problemami, alkoholom atď.
Ak človek nie je ochotný svoju funkciu tu na svete správne vykonávať tak vás Boh potrestá, alebo karma, alebo osud. Po lopate povedané vaša mamka sa nezmierila so svojím osudom, úlohou v živote !
A niet horšieho ako stratiť zdravý rozum ! To má trest za svoju sebeckosť, nevie sa rozumne obetovať. Je veľký sebec !!!
Tam nepomôžu vyhovorky, ani iné dôvody, Boh od nej chce aby v jeho mene sa obetovala rodine, manželovi ,deťom.

Bohatier

Par prikladov od LAZAREVA

Když člověk svět miluje nad Boha, začíná ztrácet zrak, aby na vnějším světě přestal lpět. Jestliže si za svůj cíl vyvolíme Boha, jsme silní a svou lásku čerpáme z něj, a to je úsvit. Pokud však svým cílem učiníme milovaného člověka, pak o sílu a lásku připravujeme právě jeho, což je vlastně loupež. Právě proto matky, které bezhlavě milují své děti, je nevědomky připravují o zdraví a štěstí!

A jakmile u zamilovaného muže orientace na vztahy s milovanou ženou, na její dokonalost a oduševnělost překročí kritickou hranici, pak takovýto muž jednoduše zemře, nebo alespoň těžce onemocní. Jeho život může v první řadě zachránit nemravné, nespravedlivé chování ženy. Když si muž pak uchová lásku, pak lpění na budoucnosti vymizí a odpovídajícím způsobem se omezí i závislost na vztazích, schopnostech a intelektu.

Teraz troska tej ironie. :))) Takze v podstate ak ma clovek nieco prilis rad zoberu mu to alebo ochorie ci zomrie! Ak zase nieco rad nema a preziva utrpenie prilis intenzivne opat bud ochorie zomrie alebo mu to zoberu!

Beethowen urcite miloval svoju hudbu a preto teda ohluchol.

Zaujimalo by ma ako by bol potrestany clovek ktory by miloval najviac na svete "duchovno" a plne sa mu oddal (mozno takto by sa dalo zistit ktore duchovno je to prave). Ci?

Bohatier

Pre zaujimavost - dalsi pohlad od NIKOLAJA LEVASOVA

Mimochodom v jednom nazore krestanskej cirkvi je vela pravdy - je to presvedcenie ze potrat je najvacsi hriech zo vsetkych. Ked je vykonany potrat dusa ktora vstupila do oplodneneho vajicka strati moznost vytvorit si nove fyzicke telo z biomasy a tiez nemoze vytvorit energeticky kanal pre navrat spat (ako sa to deje ked clovek zomrie z prirodzenych pricin). Len v pripade ze dusa je vysoko vyvinuta a vlastni mentalne tela moze si vytvorit kanal pre navrat naspat do urovne z ktorej prisla a zachranit sa tak z pasce. Ak dusa nema mentalne tela stane sa koristou bytosti z eterickej alebo nizsej astralnej urovne. Tito predatori ju zjedia a vsetok evolenucny potencial nazbierany za predosle inkarnacie sa strati.
Takze dusa ktora nevedome zabije dusu (vlastne doslova znici jej existenciu) a to mozno "kazdy mesiac jednu" (nastastie je to len pohlad pana Levasova). Ci?

Viem ze ho svet povazuje za podivina s bujnou fantaziou ale co ak co si nasa mysel dokaze vymysliet/predstavit a nasledne umozni cloveku (aj ked si mysli ze sa napojil do vyssich sfer) vytvorit istu realitu tam niekde z ktorej potom stahuje mierne pozmenene informacie (podla svojich predstav ktore si vymyslel po precitani diela) ktore mu vdaka svojmu pohladu umoznili si vytvorit ten svoj. :))) Lebo mam dost pocit ze kazda kniha premysla inak aj ked su myslene takmer rovnako.:)

zobudsa

meridian, taketo tmarstva tu citat, ze bolí ma hrdlo.....koho si ohovárala ? ty kokos, sa spamataj, nicis zivot mladym ludom tvojimi bludmi.