...chcel by som sa opýtať, aké znamenie môže vidieť človek z duchovného hľadiska v takejto veci....moja mama má od svojich 25 rokov psych.problémy.....lekári jej dali jej chorobe rôzne nálepky...mama sa pokúšala už viac krát zomrieť...najskôr keď mala 30r skočila hlavou do studne...povedala že je niečo vyhodilo hore a nedovolilo sa jej utopiť....cca 45r išla do lesa a chcela sa obesiť....aj si zaviazala okolo krku ale , povedala že sa jej to nedalo, že sa jej to rozviazalo....59r zjedla cca 70 tabliet leponexu večer, otec ju našiel ráno...už vyzerla kadejako, ale urobili jej výplach a zachránili ju....niečo sa pri tom ale nepodarilo....a o cca 2 týždne...mala masívne krvácanie do brucha , že je praskol vred pri dvanástorníku, následný problém s Pankrácom.....lekár povedal pripravte sa na najhoršie....bol dať aj kňaz záverečné pomazanie...už fakt vyzeralo, že zomrie, prekonala to....mesiac nevedela rozprávať, 3 mesiace chodiť....v 60r keď prišla domov...po čase sa pokúsila vyskočiť z okna...bola na rímse cca 0.5h...nik nebol doma...prišli policajti...a dáko ju prehovorili....teraz má 62 r...je v dome sociálnych služieb....je trochu lepšie, aj keď ona vidí všetko negatívne a praje si len smrť....vydrží sa prechádzať cca hodinu von...čo myslíte?...čo ju akoby drží na tomto svete?...vyzerá akoby mala ešte niečo urobiť, vykonať.....
KEĎ SMRŤ NEPRICHÁDZA
Omen
Nevravím ,že Choroby z nenávisti je zaujímavé čítanie.Ja som to čítal lebo ma to zaujímalo hlavne Rosinský pôsobil vo Veľkom záluží asi 34.rokov a poznám osobne minim.Dvoch ľudí,ktorý sa tam liečili navyše som sa narodil v Nitre.čo je kúsok.
Ak ťa to nebude baviť odložíš a vrátiš sa ......
Napadlo mi a už som to niekde ponúkal nikto mi však nedal spätnú väzbu ludia ta maju v paži....
Pritom je to pecka....je to na youtub.dával to slobodný vysielač rádio.volá sa to:Skutočné príčiny chorôb je viacero odkazov ale to čo dával slobodný vysielač trvá asi 3h je to od slovenského doktora primára v Liptovskom Mikuláši proste beseda pre tých ktorí sa pozerajú na svet našimi očami teda mojimi a tvojimi .Aj ked nie teraz ale o mesiac alebo aspoň niekedy v živote vypočuj si to veľmi mi na tom záleži .
Ouuuu, suhlasim, evitovky su vsetko ine, len nie kvalitna literatura. Predstavte si najhorsi roman, aky ste kedy citali, tak naivny, ze ste mali pocit, ze sa "spisovatel" vysmieva vasej inteligencii :D Zasadte ho do prostredia Slovenska a mate evitovku :) Ale chapem, ze pre mlade dievcata, je to fajn, lebo je to vyznamovo tak na ich urovni. To je fakt, nie urazka :) Takze, nech si cita kto chce, co chce. Ja som evitovku skusila a skoncila v zbere, fakt skoda stromov. Ale verim, ze sa moze aj pacit. Mna prekvapili niektore romany od Hiraxa. Teda, citala som od neho absolutne vsetko, nieco je lepsie, nieco horsie. Ale taky Pribeh muza alebo Raz aj v pekle vyjde slnko, odporucam :)
Omen.
Presne viem ako si to myslela s tým že to čo cítiš vo svojom vnútri si overuješ pri čítaní a ak by ťa niekto presviedčal ,že je to hlúposť tak zbytočne keďže už prežité sa stotožnuje z prečítaným.
Sú samozrejme veci ktoré nám otvoria nový náhľad a potom sú veci kde sa akosi nevieme stotožniť z názorom.Akože pripúšťame že by to tak mohlo byť lebo máme dôveru k autorovi......Niekedy treba aby dozrel čas
Napríklad u mňa som nevedel ,že mimozemšťania môžu byť v božom pláne a niektoré druhy sú vlastne anjeli atď.Samozrejme Erich von Denicken je čo sa týka duchovna úplne vedľa na druhej strane len málo kto má toľko materiálnych poznatkov o návštevách z vesmíru čiže je neveriaci ale ak by nebol nedosiahol by toľko.....
Neviem či vieš o čom hovorím a dúfam že literárny kritici ma nenapadnú.Podobne Steven Hawking zo svojimi teóriami ako funguje vesmír mimochodom v boha neverí pritom teoria vesmírnych strún je uznávaná najväčšími kapacitami a mi veľmi pomohla pochopiť duchovno zo širšej súvislosti nenadarmo sa tomu hovorí teoria všetkého a naozaj je to o všetkom.
Bohužiaľ pre ženy je vesmír,čierne diery astro fyzika asi to čo pre chlapa chcel som povedať evitovky ,ale asi by to nebol dobrý príklad ale ty ma určite chápeš.
Omen.
Ďakujem.
Je to presne ako si popísala.Niekedy stačí jeden z mnoha aby ťa chápal a ty vieš ,že to tak naozaj je a človek sa uistí ,že pre niekoho to predsa len bolo ..predsa sme ludia a hrať sa že nechceme uznanie lebo sme nad vecou je klamanie .
Keď kráčal učiteľ po tejto zemi tiež bol človekom aj kristom.Pismo píše ,že mal smäd alebo ,že poprevracal stoly a porozhadzoval .........
Čiže sme duchovné bytosti ale aj telesné.
Píšem to preto ,lebo ludia radi poukazujú na nedostatky tvoje,moje,tým skôr ak vedia o človeku.......ale je to normálne že ak aj máš správnu cestu potrebuješ si počas nej uvedomovať svoje nedostatky.
Ako ten kresťan čo sa rozhodol,že bude od teraz ......Nehádať sa z manželkou
Deťom pôjde príkladom,bude čestný ako sa len dá aby sa čo najviac priblížil bohu..
Ešte v ten deň sa pohádal zo ženou,deti musel výchovne pokarhať a v práci zaklamal aby ochránil podriadeného pred ......
Večer bilancuje a v duchu hovorí bože toto niesom predsa ja! V noci sa mu prisnilo ako k nemu hovorí boh Ale áno potreboval si si uvedomiť že toto si presne ty aby si vedel čoho sa máš vyvarovať musel som ťa preskúšať.
Vždy keď vyriekneme ,alebo si len pomyslíme ,že toto by som ja nemohol .....príde situácia,ktorá n má preveriť či to naozaj tak je.Stáva sa mi to často .
Ps..Omen zajtra....
Ludia kôli vám dvom som bol na povale.
Nenašiel som ani jednu evitovku ,ale zato somsi priniesol iné a už mám plný stolík pri posteli a keď žena zistí že som priniesol ďalšie 4 ...'''musel som sa spýtat dcéry na evitovky...
Že kolega v práci.......oci pre každého chlapa to budú blbosti..a tak čítala asi 7-10 ks ked mala okolo 10-13 rokov vraj su dobré ale že to je čitanie pre dospelých oci veď viem hovorím.
Že sú niekde u babky asi ......
Opravujem si vetu - A nie je to LEN moj nazor, je to nazor literarnych kritikov a sirokej citatelskej obce. Omen, k tebe sa v kratkosti vyjadrim. Vsimol som si, ze ako nahle s tebou ktosi nesuhlasi, fucis sa, naduvas sa, vyhrazas sa, urazas sa a urazas aj uzivatela, ktory si dovolil oponovat. Na jednej strane tu vypisujes, ako duchovne rasties, ako ovladas princip dusevnej vyspelosti, na strane druhej vsetkych presviedcas o tom, ze su to len prazdne slova a ze z tych bajnych kniziek si nepobrala nic. Lebo vyspely clovek takto nereaguje :) Urazil som ta snad niecim? Dovolil som si napisat kritiku na Evitovky, ktore ty mimochodom ani nepoznas. Teda, co ta na tom uraza? Meridian, ktory ma viac rokov ako ty, viac odziteho a skutocne je vyspelostne kdesi inde, tu vedie aj napriek mojej kritike, so mnou absolutne normalnu a pokojnu debatu :) A ano, roky som pracoval ako divadelny kritik, momentalne recenzujem knihy. Ja nikdy nepisem o nicom, okolo coho som ani nesiel. A ak som vyspelostne kdesi inde, nedokazem urazat na internete cudzie osoby, ktore opisuju svoj nazor na nieco, co realne mali v rukach......
Salmonel keď sa na to takto pozriem ako si to opísal nemôžem nesúhlasiť čo si napísal.
Ja sa na to pozerám tak ,že niekoho kto neberie knižku tohto druhu ako návod ,ale skôr pohľad že aj takto niekto rozmýšľa tie dievčatá naivné....Veď si len pozrime toto fórum na niektoré veci sa mi nechce ani reagovať.....
Ani nechcem porovnávať svetovú literatúru z okopírovanými námetmi samozrejme ..
Salmonel, potom si buď literárny kritik alebo preberáš všetko, čo niekto napísal, bez vlastného kritického zhodnotenie?!
Ad hoc je dôležité ČÍTANIE a toto sa javí ako veku primeraná literatúra. Alebo si myslíš, že by mali čítať kapitoly z jadrovej fyziky, páchať protiprávnu činnosť, ničiť si zdravie...? Si mladô, neskúsenô a musíš sa ešte veľa učiť! Trebárs to, ako neutrálne a bez emócií vyjadriť svoj názor. Vlastný názor! : )
S koňom som sa ešte nezrazila, s hlupákmi áno! A čo ty? : D
Meridian, porovnavat filmovu klasiku Pretty Woman s Urbanikovou kniznicou, je absolutne z cesty. To ako keby si porovnaval herecky vykon napr. Toma Hanksa v Stroskotancovi s bars akym ochotnickym hercom divadla z Dolnej Kratkej Vsi. Je to prosto neporovnatelne! Nikto netvrdi, ze tvoje dcery boli evitovkami poznacene :D Ale je trosku rozdiel, ak cloveka bavi Dostojevski a ak ho bavi Evita. Je rozdiel, ak clovek rad pozera na nezmyselne, stupidne a lacne americke komedie a opak je, ak si niekto rad pozrie skandinavsku kinematografiu. Porovnavat to nema zmysel. Evitovky su bezduche, bezcielne, nic neprinasajuce lacne knihy za par eur pre iste skupiny obyvatelstva. Pardon, zien. Ale rozhodne to skvostom slovenskej literatury nikdy nebolo, nebude. Nech si cita kto chce a na co ma chut. Ale kvalitna literatura to rozhodne nie je. A nie je to moj nazor, je to nazor literarnych kritikov a sirokej citatelskej obce