...chcel by som sa opýtať, aké znamenie môže vidieť človek z duchovného hľadiska v takejto veci....moja mama má od svojich 25 rokov psych.problémy.....lekári jej dali jej chorobe rôzne nálepky...mama sa pokúšala už viac krát zomrieť...najskôr keď mala 30r skočila hlavou do studne...povedala že je niečo vyhodilo hore a nedovolilo sa jej utopiť....cca 45r išla do lesa a chcela sa obesiť....aj si zaviazala okolo krku ale , povedala že sa jej to nedalo, že sa jej to rozviazalo....59r zjedla cca 70 tabliet leponexu večer, otec ju našiel ráno...už vyzerla kadejako, ale urobili jej výplach a zachránili ju....niečo sa pri tom ale nepodarilo....a o cca 2 týždne...mala masívne krvácanie do brucha , že je praskol vred pri dvanástorníku, následný problém s Pankrácom.....lekár povedal pripravte sa na najhoršie....bol dať aj kňaz záverečné pomazanie...už fakt vyzeralo, že zomrie, prekonala to....mesiac nevedela rozprávať, 3 mesiace chodiť....v 60r keď prišla domov...po čase sa pokúsila vyskočiť z okna...bola na rímse cca 0.5h...nik nebol doma...prišli policajti...a dáko ju prehovorili....teraz má 62 r...je v dome sociálnych služieb....je trochu lepšie, aj keď ona vidí všetko negatívne a praje si len smrť....vydrží sa prechádzať cca hodinu von...čo myslíte?...čo ju akoby drží na tomto svete?...vyzerá akoby mala ešte niečo urobiť, vykonať.....
KEĎ SMRŤ NEPRICHÁDZA
Meridian, takze "stary" metalista :D Rozumiem, ja som tiez vyrastala na tomto druhu hudby. Hirax hral v dakych martinskych kapelach, dali by sa chapat ako tie "komercnejsie" a mojmu uchu vobec nelahodiace. Teraz hra v dakej pagan-metalovej skupine, hraju pohansku hudbu ci co to je :D Neviem :D mozno pisem uplne z brucha, pocula som len jednu piesen, ani nazov si nepamatam. Ramchat alebo tak dako. Hudba vsak nema s knihami nic spolocne, ak by si sa jeho hudobnej tvorby zlakol :D
Meridián, počúvaj, nemáš ty náhodou na povale myši, a preto si nenašiel žiadnu evitovku? Možno sa pustili do čítania ony... :D
Vyslovil si tu veľa právd a poučení do života, si veľmi otvorený a mala by som ti to opätovať. Musíš mi to prepáčiť, že ti to neoplácam rovnakou mincou. Mám na to svoje dôvody, ktoré s tebou nesúvisia. Som introvert, chránim si svoje súkromie a všetko, čo poviem, môže byť použité proti mne... Mňa baví čítať si, čo si o mne druhí myslia. A že som si toho prečítala požehnane, je pravda. Toto bol len neškodný vánok, ktorý mi nič nedal, ani nevzal. Zabral len nejaké sekundy môjho času. : ) To zďaleka nebol úder pod pás, zákerný výpad, ktorý si neoprávnene dostal ty. Ak vieš čítať medzi riadkami, pochopíš, prečo som reagovala.
S knihami to robím tak, ako radíš. Mám tiež rozčítaných viac a niekedy to trvá, kým sa prehryznem začiatkom, príp. ju odložím a vrátim sa k nej po určitom čase späť. A niektoré po pár stránkach úplné zavrhnem. Tak ako Bryndzu a jeho Dievča v ľade. Kritikom označený za "bestseller" a pritom je to obyčajný brak!
Ked si mladšia púštala asi v 15-tich Paranoid,zoči voči manželka bože jedna je celá tato a táto je sice na mňa ale prečo aj ona počúva toto? Čo aj tato!
Aliss asi to znie čudne ale bol som vtedy sa to volalo metalista tvrdý.Takže najskôr preverím jeho hudbu mojim odborným okom teda uchom a potom sa pozriem určite aj na viac.
Ps vyrastal som na Kreatore ,(Stvoriteľ) no už sa nečuduješ viem ....dáva ti to dokonca zmysel jasné .Počujem to až sem
Teraz všetko no pýtala si sa čo počúvam.
Ano, Meridian :) Tento blazon to je :) A ak by baby nezaujali jeho romany, cestopisy ma naozaj velmi dobre
Aliss máš na mysli Pavla Hiraxa Baričáka z trash Metalovej kapely ?
Meridian, na Hiraxovi je zaujimavy sposob pisania, to ako prepaja duchovno s ludskymi pribehmi (niekto ho oznacil za duchovneho vodcu, ale sam odmieta tieto prirovnania). Sem tam extremne filozofuje, ale lepsi sa. Netvrdim, ze jeho knihy su skvosty. To v ziadnom pripade. Ale pre mladeho cloveka mozu byt prijemnym spestrenim v ramci citania.
Tak kvalitná - dobrá a veku primeraná ako leporelá pre najmenšie deti!
Salmonel, nemôžem zato, že nedokážeš pochopiť môj text. Niekde nastala komunikačná chyba, buď vo vysielači alebo prijímači. : )
Je dôležité, aby mladí čítali, potom nebudú mať napr. problém so slovom "kvalitný", ktorého synonymom je aj slovo "dobrý"!
Pojem "veku primeraná literatúra" snáď netreba vysvetľovať, či?
To, že čítam detektívku, neznamená, že sa zo mňa automaticky stane zločinec alebo policajt. A to isté platí aj pre evitovky a iné knihy.
A vôbec, načo ti to tu ja vysvetľujem, keď nie som na tvojej úrovni?
Ja o sebe nevyhlasujem, že som "literárny, ani divadelný kritik". ; ) Ten by mal chápať významy slov a ovládať slovenčinu na vyššej úrovni ako tu my ostatní. Niečo ti však prezradím. Z tvojho prvého príspevku som vyčítala, že si neprečítal ani jednu evitovku a citoval cudzí názor. Nič si z toho nerob, ber to tak, že ti to napísala "žaba", ktorá len kváka a u ktorej: "Vsimol som si, ze ako nahle s tebou ktosi nesuhlasi, fucis sa, naduvas sa, vyhrazas sa, urazas sa a urazas aj uzivatela, ktory si dovolil oponovat." : D
Milý Salmonel, moje svedomie, čo sa teba týka, je čisté ako ľalia. Rada si čítam kritiku na moju osobu a ďakujem, že si ma šetril. ; )
Maj sa krásne!
Aliss ďakujem za typ kúpim babám.
Teraz to viznelo ako že vraciam ale nieje to tak