...chcel by som sa opýtať, aké znamenie môže vidieť človek z duchovného hľadiska v takejto veci....moja mama má od svojich 25 rokov psych.problémy.....lekári jej dali jej chorobe rôzne nálepky...mama sa pokúšala už viac krát zomrieť...najskôr keď mala 30r skočila hlavou do studne...povedala že je niečo vyhodilo hore a nedovolilo sa jej utopiť....cca 45r išla do lesa a chcela sa obesiť....aj si zaviazala okolo krku ale , povedala že sa jej to nedalo, že sa jej to rozviazalo....59r zjedla cca 70 tabliet leponexu večer, otec ju našiel ráno...už vyzerla kadejako, ale urobili jej výplach a zachránili ju....niečo sa pri tom ale nepodarilo....a o cca 2 týždne...mala masívne krvácanie do brucha , že je praskol vred pri dvanástorníku, následný problém s Pankrácom.....lekár povedal pripravte sa na najhoršie....bol dať aj kňaz záverečné pomazanie...už fakt vyzeralo, že zomrie, prekonala to....mesiac nevedela rozprávať, 3 mesiace chodiť....v 60r keď prišla domov...po čase sa pokúsila vyskočiť z okna...bola na rímse cca 0.5h...nik nebol doma...prišli policajti...a dáko ju prehovorili....teraz má 62 r...je v dome sociálnych služieb....je trochu lepšie, aj keď ona vidí všetko negatívne a praje si len smrť....vydrží sa prechádzať cca hodinu von...čo myslíte?...čo ju akoby drží na tomto svete?...vyzerá akoby mala ešte niečo urobiť, vykonať.....
KEĎ SMRŤ NEPRICHÁDZA
Meridián, pekný príbeh si dal. Naozaj!
Ten o hinduistickom bohovi Shivovi a jeho žene Parvathi poznáš?
Jedného dňa sa Parvati spýtala svojho manžela, prečo sú ľudia náchylní byť nešťastní. Zem je predsa krásna, plná nádherných vecí a ľudia sa nedokážu radovať. Namiesto odpovedi sa s ňou Shiva vybral na Zem, aby sledovala reakcie dedinčanov.
A tak sa prestrojili a začali sledovať starší manželský pár, ktorý putoval z jednej dediny do druhej. Muž sedel na oslovi a žena kráčala vedľa neho. Keď prišli do prvej dediny, počuli ako ľudia hovoria o tom, aký je muž sebecký, nevychovaný a ako hanebne sa k svojej žene chová. Mal by sa hanbiť zato, že on sa vezie a jeho žena musí ísť peši.
Pred druhou dedinou sa vymenili. Žena si sadla na osla a muž kráčal vedľa nej. No ani i tentokrát se nevyhli kritike: žena nemá žiadnou úctu k svojmu mužovi, muž celý život usilovne pracoval, aby im zaistil živobytie, preto by mal ísť na oslovi on.
A tak pred ďalšou dedinou obaja nasadli na osla, mysliac si, že tým situáciu vyriešili. Tentoraz sa ľudia pohoršovali nad tým, ako môže niekto takto týrať zviera a označili ich za bezcitných.
Rozhodli sa preto, že z osla zosadnú a pôjdu pešo vedľa neho. Keď prišli do nasledujúcej dediny, ľudia ich mali za hlupákov, ktorí majú silného a zdravého osla a namiesto toho, aby naň nasadli, idú pešky. Ani tentoraz sa dedinčanom nezavďačili.
Opustili manželov a vrátili sa späť. Shiva pozrel na Parvathi a povedal jej, že aj keď sa ľudia budú snažiť zo všetkých svojich síl druhým zapáčiť a zavďačiť, aj tak to nedosiahnu.
Omen učíme sa stále .Ja aj ty vieme že môžeš mať 100 argumentov na nejakú vec ,ale keď človek nechce....
Mne sa stala podobná vec pár krát keď boli malé deti a snažím sa byť opatrný lebo nikdy nieje len to ako to vidíme my.
Deti sa hrali a kričali samozrejme manželka ty im nič nepovieš ja už som tam bola dva krát.Prešiel nejaký čas deti sa niečo hrali nabehnem do izby dám ich do pozoru(prenesene)navrhnem tresty nakričím idem do kuchyne a žena Teraz si na ozaj nemusel ved sa len hrali .....Keď treba nezasiahneš a keď to najmenej treba tak..Tresol som po stole a išiel som na pivo !Nie nešiel som na pivo ani som netresol ,ale dobre som si to zapamätal išiel som sa k deťom hrať .
Elemor, vidíš, aké zázraky sa tu dejú? Citujem: "slepy vidi", "si tu chodi odpisovat jeden a ten isty uzivatel pod dvomi nickami" a ešte ťa to aj pobaví. Tak sleduj a uč sa, aby si dokázal to, čo ten jeden užívateľ. : D Chybil si, stane sa aj ženatému. Cením si však, že si sa nezahral na Freuda. : )
Elemor
Nemám rád futbal a keď ho pozerám myslím si že za loptou behá stále ten istý futbalista ,alebo je to preto ,že mu nerozumiem.Kašlem na to nebaví ma a to n a ozaj!
Túto tému sne si prisvojili z dovolením zakladateľa asi traja či štyria a už dávno sa nebavíme k téme hore.
Keď ťa to nezaujíma ,nebaví alebo tomu nerozumieš kašli na to a neotváraj tému a čI sa rozprávam sâm zo sebou alebo je tu aj niekto iný ti môže byť jedno !
Ps.a samozrejme energia sa nestráca.
Keď ju dávaš z láskou nieje to utrpením
Navyše prostredníctvom utrpenia nachádzaš lásku .
Keď sa naučíme milovať utrpenie nebudeme poznať .
Ono vlastne funguje to tak ,že všetko čo príde do života treba prijať ak trpíš tak vlastne neprijímas čo prišlo a znovu príde ďalšie lebo si ešte neprešiel level keď bude level prejdený tak vlastne ak prídu ťažké chvíle tak ich nevnímaš ako ťa¢ké lebo si už ďalej takže vlastne ani neprišli ako keby žiješ šťastne ....Bolo to veľmi filozofické a odpíš ak si to pochopil aspoň trochu.Samozrejme je to veľmi ťažké a ľahšie sa o tom hovorí ako žije lebo sú situácie,ktoré by si v živote neželal nikto a......
Bohatier je otázne čo je realita samozrejme ale to nechajme tak.
Peklo nieje alebo aspoň prinajlepšom nie také aké by sme si ho predstavovali my.ako všeobecne.
Človek môže zažiť peklo ,ale to je len jeho peklo .
Vysvetlím.
Ludia si predstavujú zlé veci rôzne čo je pre jedného.....pre druhého pod"a povahy a charakteru samozrejme aj iné.
Všetky telesné zmysly sa dajú oklamať napr zrak je šero vidíš v diaľke jozefa nakoniec zistíš je to jano a pod.Realita nieje pokiaľ sa na ňu nepozeráme.No už som zasa zašiel .....inak
Ludom sa z času na čas zjavujú nazvem to čerti alebo démoni (ber to hypoteticky)ale každému podla jeho vnútra malému decku stačí zahalená tvár a je posrané netreba aby bol 3metre vysoký a šlahali plamene.Čiže podľa duše.
Inak dáš si drogu vidiny úzko korešpondujú z tvojim vnútrom niektorý zasvätenci prekonávajú dimenzie prostredníctvom drogy atď.
Toto bolo také ľudové vysvetlenie v skutočnosti zlé nejestvuje všetko je v dualite čiže všetko má proťajšok odstredivá a dostredivá sila .
To je tak vtipne, ked aj slepy vidi ako si tu chodi odpisovat jeden a ten isty uzivatel pod dvomi nickami :D :D :D :D D :D :D
Meridian dakujem Ti za tvoj pohlad. Inak som niekde cital (taku fikciu) ze ake je to tazke exitovat v realite kde vidis ze kazda tvoja jednotka casu ktoru tu stravis musi stale nejaka ina ziva forma odovzdat svoju energiu tebe aby si mohol pokracovat vo svojej existencii. Ta bolest a utrpenie v danom momente je pre nu viac nez skutocna (ale aj pre teba kedze to z nej spatne citis) a je v podstate jedno o aku ziv formu sa jedna. To ako to opisala "Omen" ze tento svet je ista forma "pekla" tak by sa dal opisat aj tento svet ktory som opisoval. Vies si inak predstavit exitenciu za takychto podmienok?
Zacina tu byt nepomer energii. :))) Ono ked clovek zacina s niecim tak sa nanho hned zacnu lepit zvlastne "anomalie" ktore ho zacinaju ucit (som niekde cital :D) ze sa vlastne ani ako keby nepohnie z miesta (mozno je to ako keby lenze niekedy to zacne naberat aj nespravny smer). Takze ista opatrnost neni nikdy na skodu. Co je ale dost zaujimave ze niekto nieco napise (knihu atd) sposobom ze to dava aj vela roznych vyznamov na vysvetlenie a potom uz len ostava na kazdom aby si tam nasiel ten svoj.:) Mna si tu ale moc nevsimajte lebo som len uplny zaciatocnik ktory si len pred par dnami pozrel par tipov na knihy od Meridiana a Omen. :)))
A nahodou som si vsimol ze obcas tu pridava zaujimave tipy na literaturu aj GOING.
Meridián, času máš dosť. Ja si na teba počkám. : )