KEĎ SMRŤ NEPRICHÁDZA

Príspevok v téme: KEĎ SMRŤ NEPRICHÁDZA
sunnyball13

...chcel by som sa opýtať, aké znamenie môže vidieť človek z duchovného hľadiska v takejto veci....moja mama má od svojich 25 rokov psych.problémy.....lekári jej dali jej chorobe rôzne nálepky...mama sa pokúšala už viac krát zomrieť...najskôr keď mala 30r skočila hlavou do studne...povedala že je niečo vyhodilo hore a nedovolilo sa jej utopiť....cca 45r išla do lesa a chcela sa obesiť....aj si zaviazala okolo krku ale , povedala že sa jej to nedalo, že sa jej to rozviazalo....59r zjedla cca 70 tabliet leponexu večer, otec ju našiel ráno...už vyzerla kadejako, ale urobili jej výplach a zachránili ju....niečo sa pri tom ale nepodarilo....a o cca 2 týždne...mala masívne krvácanie do brucha , že je praskol vred pri dvanástorníku, následný problém s Pankrácom.....lekár povedal pripravte sa na najhoršie....bol dať aj kňaz záverečné pomazanie...už fakt vyzeralo, že zomrie, prekonala to....mesiac nevedela rozprávať, 3 mesiace chodiť....v 60r keď prišla domov...po čase sa pokúsila vyskočiť z okna...bola na rímse cca 0.5h...nik nebol doma...prišli policajti...a dáko ju prehovorili....teraz má 62 r...je v dome sociálnych služieb....je trochu lepšie, aj keď ona vidí všetko negatívne a praje si len smrť....vydrží sa prechádzať cca hodinu von...čo myslíte?...čo ju akoby drží na tomto svete?...vyzerá akoby mala ešte niečo urobiť, vykonať.....

Omen

@ Meridián, keď zoberiem do úvahy, že prvé ním preložené vydanie Biblie vyšlo v r. 1936 a toto je revidované vydanie, vychádzajú mi z toho štyridsiate roky minulého storočia. Bližšie obdobie by sa dalo určiť podľa výrazov, ktoré použil (ameň...), na to však čas nemám.
Isté však je to, že sa snažil o najvernejší preklad a aj sa mu to podarilo.

@ Bohatier, skúsim to dokončiť nabudúce.

@ Preteba, ďakujem.

Preteba

Omen, dobre vysvetlené:) mimochodom, ja tiež používam Svätú bibliu, vydanú slovenskou biblickou spoločnosťou, preklad Jozefa Roháčka. Tá sa mi číta najlepšie.

Omen

@Bohatier, ako sa ty môžeš niečo báť? Veď synonymum tvojho nicku je hrdina, tak ma ňešaľ! : D

Ja na rozdiel od Meridiána som presvedčená, že zlo existuje. To bolo, je, aj bude. Počnúc zlobou, závisťou, zlomyseľnosťami... až po krviprelievanie a vyvražďovanie národov.

Vidím to tak, že Boh je nekonečná láska. On netrestá, neukazuje nám žiadneho "policajta". To všetko my ľudia. My si môžeme za svoje útrapy, naše rozhodnutia... Ľudia sa radi zbavujú svojej zodpovednosti, a tak radšej hádžu špinu na Boha. Pýtajú sa, kde je, ak je, prečo toto dovolí a nezastaví? A prečo by mal? Prečo by Boh mal zakročiť? Veď nám dal slobodnú vôľu a je len na nás, ako sa rozhodneme. Ak sa rozhodneme správne, je to naša zásluha, ak zle, potom vinu zvaľujeme na rodičov, detstvo, susedov... a v konečnom dôsledku aj na Boha. Kým si to ľudia neuvedomia a budú sa správať ako barbari, dovtedy bude svet taký, akým si ho sami spravíme. Svojimi myšlienkami, slovami, skutkami... A bude to trvať dovtedy, kým sa z človeka aj človek nestane, aby si vôbec zaslúžil toto pomenovanie. Boha chápeš nesprávne, on od teba nič také nechce a ani chcieť nebude. Naopak, sme to my, čo od neho vždy niečo žiadame.

Meridian

Omen Roháčkov preklad je dobrý ,často sa používa.
Z tohto prekladu som počul najviac kázať......
Proste prečítalo sa a uviedlo sa
.......z roháčkovho prekladu.
Čo sa týka toho druhého čo som ti písal ty si ma zase podnietila aby som sa dal na to čo som napísal.Aby si v tom nezostala sama.Ono to funguje aj tak že keď napr doma potrebujem niečo vysvetliť núti ma to viacej si uvedomova5 ,že to tak naozaj je.Tým že vysvetluješ luďom ktorý o to stoja je to v pohode n a plňa ťa to tak som sa aj nadstavil teraz.Ale ak ťa niekto neguje je to vyčerpávajúce .Ja rád odpovedám na otázkylen ja mám problém že musím vysloviť celé to okolo aby to nebolo len vystrihnuté z kontextu.
Samozrejme je ešte kopec vecí čo mám na srdci ale tu sa to nedá.....

Omen

@ Meridián, ja mám Svätú Bibliu v čiernej koženej väzbe, ktorú vydala Svetová biblická spoločnosť a z pôvodných jazykov ju preložil prof. Jozef Roháček. Rok vydania sa tu neuvádza.
Je to tak, ako si napísal. Mám to vo svojej Biblii a stačí mi tá.
A to som vynechala z tej knihy, že už prví gnostici: Klement Alexandrijský, Origen, Svätý Jeroným a aj iní verili, že predtým žili a znovu budú žiť.
A tak som sa tešila, že v tejto téme nebudeme tak na očiach, že si tu budeme hovieť a navzájom sa obohacovať a učiť. V kľude. Napísal si mi, akoby si vedel, čo ma všetko po tieto 4 minulé dni čakalo. :) A tak začínam škrtať ľudí, ktorí ma nezmyselne oberajú o čas.
To o tej knižke som pochopila.
Ešte skúsim odpísať Bohatierovi a dočítať Rosinského a potom sa ozvem.

Preteba

Meridian, samozrejme, že môžeš veriť v Boha. Vieš, čo je napísané,, aj démoni veria a trasú sa":) nepochop to zle, nechcem Ti protirečiť, toto písanie má nevýhodu, lebo človek na druhej strane to môže zobrať úplne v inom svetle ako je myslené. Píšem v pokoji, aj keď si niekto myslí, že sa hádam, vôbec nie:) píšem tak ako vy, to, čomu verím a žijem. Veríš v Boha, ale veríš aj Bohu? Robíš to, čo Boh od Teba žiada? Veriť Bohu je poslúchať Ho, lebo až vtedy nám začne ukazovať svoju milosť a zažívame, že je skutočný.
Čo hovoríš na verš: žid.9:27 ,,a ako je uložené ľuďom raz zomrieť a potom súd"

Meridian

Časť 4.pre tých čo to ešte neotrávilo.
Čiže z môjho pohľadu ježiš prišiel na zem aby ludia tý čo boli slepý videli ano spravil to aj materiálne ale z duch prenesene aby ludia uverili to bolo to hlavné !Nebolo nutné vyučovať bežný ľud o reinkarnácii.
Mnoho cirkevných hodnostárov reinkarnáciu
Povedali že ju nezavrhujú ,aby si robili aliby lebo vieme ako to dopadlo pred pár sto rokmi.
Tiež ten čo sa zaujímal o pohyb planét bol kacír a tvrdili,že zem je doska ...
Tak na vieryhodnosť cirkvi by som moc nedal.
Už nás oklamali zopárkrát a klamú doteraz.
Ten kto verí v boha časom dozreje aj v pochopenie reinkarnácie aj preto nieje nutné ju vyučovať.
Navyše koľko kníh o reinkarnácii ste čítali ?
Tá otázka patrí tým čo ju zavrhujú .
Nemusíte mi veriť ale ja desiatky a v žiadnej nikto neprotorečil sv.písmu !Som katolik viem.
Nebavíme sa o budhistoch alebo hinduistoch alebo inej viere v ktorej je reinkarnácia ako spôsob vysvetlenia ale nie je to viera .

Meridian

Pre teba vidiš aj ten kto je ako ja môže veriť v boha .
Preto to hovorím lebo som pochopil z tvojich príspevkov že si veriaca .
Mám mnoho priateľov ktorý niesu ztotožnený z reinkarnáciou a ja im nikdy neprotirečím ani sa ich nesnažím presviedčať o mojej pravde.
Poznal som ludí z rôznych cirkví dokonca z jedného spoločenstva som si sťahoval roky audio nahrávky lebo vykladajú veľmi dobre verše z biblie.Aj keď som vychovaný katolik mne bolo málo to čo sa čitalo na kázni v kostole.Natrafil som však na nete na jedneho pastora a ten vedel zobrať verš z písma a prebrať slová od predu do zadu z ľava do prava a naopak plus dať náhľad ako to bolo v dobách kedysi a ako je to dnes plus príbehy zo života a kázať že žijem aj podľa toho mám rodinu a rovnako ako vy sa musím starať o hypoteku atď .Nie som v žiadnom spolku a ani nechodím pravidelne do kostola .

Tomas12345

Omen :

Takže na jednej strane tu hovoríš o tom ako velmi je reinkarnácia s Bibliou spojená, no na strane druhej ked ty niekto doloží opak a vysvetlí ty to istými logickými argumentami tak tvoja jediná reakcia je nie podanie logických protiargumentov ale urážanie sa, odchádzanie z diskusii a útok. Neviem čo ty mám k tomu povedať.

Tomas12345

Aliss :

Však verte si čomu chcete, ale ked miešate kresťanstvo s reinkarnáciou tak sa nečuduj že k tomu nepoviem nejaké námietky, protiargumenty, o tom je predsa diskusia, forum, každý môže na to povedať svoj názor.