...chcel by som sa opýtať, aké znamenie môže vidieť človek z duchovného hľadiska v takejto veci....moja mama má od svojich 25 rokov psych.problémy.....lekári jej dali jej chorobe rôzne nálepky...mama sa pokúšala už viac krát zomrieť...najskôr keď mala 30r skočila hlavou do studne...povedala že je niečo vyhodilo hore a nedovolilo sa jej utopiť....cca 45r išla do lesa a chcela sa obesiť....aj si zaviazala okolo krku ale , povedala že sa jej to nedalo, že sa jej to rozviazalo....59r zjedla cca 70 tabliet leponexu večer, otec ju našiel ráno...už vyzerla kadejako, ale urobili jej výplach a zachránili ju....niečo sa pri tom ale nepodarilo....a o cca 2 týždne...mala masívne krvácanie do brucha , že je praskol vred pri dvanástorníku, následný problém s Pankrácom.....lekár povedal pripravte sa na najhoršie....bol dať aj kňaz záverečné pomazanie...už fakt vyzeralo, že zomrie, prekonala to....mesiac nevedela rozprávať, 3 mesiace chodiť....v 60r keď prišla domov...po čase sa pokúsila vyskočiť z okna...bola na rímse cca 0.5h...nik nebol doma...prišli policajti...a dáko ju prehovorili....teraz má 62 r...je v dome sociálnych služieb....je trochu lepšie, aj keď ona vidí všetko negatívne a praje si len smrť....vydrží sa prechádzať cca hodinu von...čo myslíte?...čo ju akoby drží na tomto svete?...vyzerá akoby mala ešte niečo urobiť, vykonať.....
KEĎ SMRŤ NEPRICHÁDZA
Meridian, ja si myslim ze ti mozno rozumiem. Len je dost tazke si predstavit ze kazda zivotna forma dostane podla planu isty cas so zamerom na tomto svete (akoze budes ryba po istu dobu a potom ta niekto ulovi a spapa a ty tu svoju energiu predas s laskou niekomu inemu. Aj ked sa sice ludia dostali na vyssi stupen (kedze nas nikto nepapa) tak tento druh davania energie uz nemusime spracovat a skor je to ojedinela udalost (my skor z mojho pohladu vela "berieme"). A naucit sa taketo nieco prijat je podla mna dost tazke (kedze vsetko co sa deje v pritomnosti je viac ako skutocne!).
K modelu davania (s laskou) sa daju pouzit rozne bezne situacie v nasom zivote kde casto krat sledujem (ze ista forma krutosti je nekonecna ako nasa hlupost). (Ta hlupost a kutost je len obrazne povedana lebo to kto co ma je predsa dane. Ci?) Mozno ze je naozaj vsetko dane a si musime prezit vsetky moznosti bytia (aj ked z pohladu mojej mysle je take nieco nemozne) kedze zivot sa stale vyvija a ta moznost nekonecnosti pribehu moze byt nekonecna. Ze by podstata zivota? Taketo nieco by urcite znamenalo ze ohnostroj nikdy nepride a vzdy pride len nieco novsie tazsie a fantastickejsie. Tak dufam ze tento moj pohlad ti aspon nieco nacrtne ze ako ta mozno chapem.
Ano Meridian, s tym sa stretavam aj ja. Ked sa ma niekto pyta comu verim a zacnem s reinkarnaciou, kazdy na to reaguje - ty si akoze odkedy budhistka?!? :D Radsej tuto temu nepreberam s ludmi, ktori nie su otvoreni a nedokazu prijat nikoho ineho nazor alebo sposob zivota.
Kaloria, mas absolutne slobodnu volu vybrat si to, co chces. Pokojne si mozes vymysliet aj novu filozofiu :D Je to na tebe
Aliss Výtižné a hlavne stručné .
Keď sa spomenie reinkarnácia tak tento pojem je len polovičny vždy by sa malo hovoriť...
Karma a reinkarnácia lebo samotná reinkarnácia bez karmy dáva len polovičný význam.
Teda zmysel v tom že niečo pokazím a mám možnosť to napraviť je len vysvetlenie telesné .
Všetci "kostolníci" si myslia že kto verí v reinkarnáciu je buď budhista alebo hynduista a že neuznáva sv písmo atď .
To som len doplnil čo si napísala a viem aj že to vieš a nebolo treba ....
Myslela som to tak, ze nie je stredovek a mame aj ine moznosti. Ta reinkarnacia je z rovnakeho sudka.
Nejde o to, ze je "ina doba"....To nema s dobou nic spolocne. Nikto nikoho nenuti verit na reinkarnaciu, tak ako nikto nenuti verit na peklo a nebo, posledny sud a potom vecny posmrtny zivot. Ked som bola mala, vela som nad tym uvazovala. Ze ak sa dostanem do neba, co tam preboha budem robit celu vecnost :D Ved to sa budem nudit. A byt na veky stastny, to prosto nie je realne. Nesedi mi prosto tento biblicky vyklad toho, co bude po smrti. Pokial bude mat dusa aj vo vecnosti slobodnu volu a bude moct premyslat, casom by sa zblaznila, kebyze zije len v stasti a harmonii....Bleee. Toto nie. Preto mi je odjakziva blizka reinkarnacia. A kedze som sa zaoberala intenzivne minulymi zivotmi, trosku som do nich "nahliadla". To co som videla, ma len utvrdilo v tom, ze reinkarnacia je realna. Kopec ludi, ktori su uz "vyssie", intenzivne pocituju minule zivoty...takze to nie je dobou. Ze je ina doba, biblia je nemoderna a modernejsia je reinkarnacia. To nie. To nema nic s dobou. Reinkarnacia je "znama" uz od cias starovekeho Egypta, mozno este hlbsie. A je super, ak sa minulymi zivotmi clovek zaobera, lebo vela moze pochopit zo sucasneho zivota....
Nie je to sumafuk, ci hovori to alebo to? Je ina doba.
Nezmyselnost reinkarnácie v Biblie krásne vysvetluje i tento článok, a dokazuje že na konciloch k žiadnemu vyskrtnutiu reinkarnácie nedošlo, ono by to v podstate ani nebolo možné (pozri článok).
Omen :
Na jednej strane hovoríš že sa v minulosti vymazali z Biblie zmienky o reinkarnácie, no ako je potom možné že neodstránili aj verš z Jánovho evanjelia, ktorí si niektorí ludia mohli vyložiť ako hovorenie o reinkarnácii ? To boli tí mazači reinkarnácie tak nedôslední ? Tomu sa ťažko dá uveriť.
Biblia učí o tom že človek ktorý zomrie čaká až do posledného súdu v ktorom bude vzkriesenie, toto hovorí jasne proti reinkarnácii.
Omen
K tomu zo včera.
Dávno som čítal knižku o obsahu som sa zmienil len mi blbla klávesnica tak som príspevok radšej odoslal a tak som nedopísal do konca.
Knižku som mal z knižnice do ktorej pôjdem do dvoch týzdňov.
Neviem ako sa volala ani od koho to bolo ale bolo tam vysvetlovanie úplne inak akože z iného uhlu ........nikde a nikdy som sa už nestretol s takímto....napr o reinkarnácii píše mnoho autorov ja mám doma viacej kníh a na 80 percent je to o tom istom samozrejme vieš si komfrontovať jedni z druhým plus tvoje vedomosti a plus 6-ty zmysel no a v knižnici dúfam ,že najdem v zozname ako sa to volalo a do konca svojho života máš čas sa na to aspoň pozrieť.Na tom mi záleží ,lebo sama dobre vieš ,že je super si skladať vlastné puzzle z právd o nașom živote....