KEĎ SMRŤ NEPRICHÁDZA

Príspevok v téme: KEĎ SMRŤ NEPRICHÁDZA
sunnyball13

...chcel by som sa opýtať, aké znamenie môže vidieť človek z duchovného hľadiska v takejto veci....moja mama má od svojich 25 rokov psych.problémy.....lekári jej dali jej chorobe rôzne nálepky...mama sa pokúšala už viac krát zomrieť...najskôr keď mala 30r skočila hlavou do studne...povedala že je niečo vyhodilo hore a nedovolilo sa jej utopiť....cca 45r išla do lesa a chcela sa obesiť....aj si zaviazala okolo krku ale , povedala že sa jej to nedalo, že sa jej to rozviazalo....59r zjedla cca 70 tabliet leponexu večer, otec ju našiel ráno...už vyzerla kadejako, ale urobili jej výplach a zachránili ju....niečo sa pri tom ale nepodarilo....a o cca 2 týždne...mala masívne krvácanie do brucha , že je praskol vred pri dvanástorníku, následný problém s Pankrácom.....lekár povedal pripravte sa na najhoršie....bol dať aj kňaz záverečné pomazanie...už fakt vyzeralo, že zomrie, prekonala to....mesiac nevedela rozprávať, 3 mesiace chodiť....v 60r keď prišla domov...po čase sa pokúsila vyskočiť z okna...bola na rímse cca 0.5h...nik nebol doma...prišli policajti...a dáko ju prehovorili....teraz má 62 r...je v dome sociálnych služieb....je trochu lepšie, aj keď ona vidí všetko negatívne a praje si len smrť....vydrží sa prechádzať cca hodinu von...čo myslíte?...čo ju akoby drží na tomto svete?...vyzerá akoby mala ešte niečo urobiť, vykonať.....

Bohatier

Meridian, no to je super kedze sa mozes v praci filozoficky zamyslat tak nam sem nieco napis! Myslim ze to oceni viac ludi ked si tu bude moct precitat tvoj pohlad.

Meridian

Bohatier
Naj otázka je asi o odpúštaní predpokladám.
.toto je nadlhoooooooo skúsim aby to nebolo dlhe ako to vidím ja.Spojím reinkarnáciu a zároveň ukrižovanie krista a odpustenie hriechov myslím že toto bude zaujímať viacej ľudí.Za dnes to nestihneme cele potom potrebujem spåtnú väzbu aspoň od teba.
Odpúšťanie hriechov podlieha tiež nejakým pravidlám niektorý väčšinou "neznabohovia" si myslia ,alebo domnievajú ,že veriaci zhreší potom sa vyspovedá je mu odpustené a ideme ďalej môžeme zhrešiť ďalej !Veď sa zase vyspovedám.
Omyl to môže napadnúť len "vychcanca "
Alebo že bol som verný bohu a čo som s toho mal?Vážení vernosť sa nemeria časom !Buď si alebo niesi verný nemôžes povedať ani žene že bol som ti verný do vtedy a vtedy ale keď si oškaredela.....nie!Ak máš mať status verný je to na vždy !
Dám dolu rampu a zajtra pokračujeme .

Bohatier

Meridian, ja uz pojdem za moment spat lebo zajtra cestujem. Ja casto krat pisem len nahlas (akoze na zamyslenie) bez ocakavania ze by nato niekto musel reagovat. Mozes sa tento krat len zamysliet. :D

Meridian

Bohatier
Napísal si strašne mnoho otázok !
Skúsim postupne alebo mi skús zadefinovať naj nejasnejșie alebo najdôležitejšie do zajtra.
Ps:väčšinou píšem keď som v práci mám to šťastie,že,pracujem na vrátnici našeho družstva.Nie nepracujem na družstve ani na vrátnici.Keď som s manželkou doma nepíšem ..

Bohatier

Meridian, pozeram ze si sa riadne rozbehol v pisani. :)) Len si daj pozor aby ti manzelka nenaordinovala odvykaciu kuru (akoze nezhabala PC). :D

A co povies na nazor ludi na dalekom vychode kde veria ze sa mozu narodit aj ako spomenuta ryba? Velka cast populacie sa aj preto boji jest zvierata alebo im aj nejako ublizovat.:) Takze to bude bud davova psychoza alebo mozna realita. :) A tuto filizofiu tam dodrzuje pomerne vela ludi.

(v budúcom si nedokážes predstaviť že by si mal byť vrah lebo máš taký osud?Dobre chápem otázku ?)

Nie ziaden osud :)) to je len take filozofovanie ze si proste nedokazem predstavit ze by som mal nieco take v dalsom zivote naplnit kedze ten system nikto nepozna a vykladov je viac. :) A v podstate co som si cital nejake knihy kde sa skakalo od zivota do zivota tak to bolo riadne pomiesane. Urcite by som ale bral zivot bez takejto udalosti.

Meridian, podla mna je tento vyklad tiez v konflikte s filozofiou karmy alebo len tomu este nerozumiem. (spasitela ,ktorý vzal na seba všetky hriechy sveta)

Ak by sme sa nato pozreli z pohladu karmy - ze proste by mala zafungovat (mozno aj degradacia k nizsej forme zivota)? Ak to teda takto funguje. Vsak? :))) Takto by to bol inak podvod alebo skratka! Kedze mi ich chce niekto len tak odpustit? Ano znie to aj dobre lebo mame radi skratky! :))) No a to je napriklad ten konflikt napr. s tou dualitou alebo karmou alebo reinkarnaciou atd.:) Proste keby to takto fungovalo tak by si mohli ludia povedat ze aj tak nam bude vsetko odpustene tak naco sa obmedzovat. :D A este ak sa zamyslim tak ludia uz v tom case obyvali takmer celu nasu planetu kde v istych castiach zili v sulade s prirodou (niektore kmene aj s velkou ohladuplnostou k vsetkemu zivemu) takze ludi by tu bolo stale dost. :))) Potom ma napada este toto. Hriech ludi v danom case bol tak obrovsky ze BOH zakrocil. :)) Takze ak by to bola pravda tak nieco ako zivot z zvieracej forme neni mozny a ihned po narodeni by nasledovala smrt (toto by asi bolo nerealne). :) Mozno ze to je aj myslene tak ze po istom prekroceni neni navratu a ludska dusa ostane navzdy len na minusovej temnej strane (takze uz ziadna nadej na ucenie sa a dosiahnute bozskej existencie). :)) Kedze nebola ani ponuknuta degradacia na temnejsi svet? Kde by si to mohli odreinkarnovat s moznym navratom spat na tento svet?

Este by ma dost zaujimalo ako si JEZIS tie hriechy predstavoval lebo ako vies v knihach diagnostika kramy sa pise o tom stupni lasky nelasky ku vsetkemu (do urciteho stupna). :)))

K tej knihe o VITAMINOCH. Zial ked si ma natu knihu uz navnadil tak ju budes musiet pracne pohladat v tej kniznici. :P :D Ja ju ale este skusim pogooglit (lebo ked si ta tam predstavim) ako sa musis tahat s tym 15 metrov dlhym rebrikom (kedze ta kniznica ma na vysku 50 metrov a este aj niekolko poschodi) a este aj s nevedomim ze v ktorej policke je ta kniha ulozena :D (kedze v kniznici stratili tvoju kartu :D).

Teraz si idem precitat aj nejaku relaxovejsiu temu na fore. :D

Bohatier

Omen, ze ta vobedz zaujimaju taketo veci. :P :D K tomu tvarovaniu Biblie som aj ja nieco cital tak cca do zadu (bolo to ale take zhrnutie od niekoho kto si to nastudoval ako ty) ale radsej tu nic nenapisem :D (teraz sice moja mysel nema az tolko casu na taketo rozptylovanie ale tu pasaz TraQQa si niekedy precitam kedze si to uz pracne vyhladala). Ale co som ti chcel spomenut ze su nejake 3 knihy (mozno viac) o tom ze kde sa ucil "Jezis" co by ta mohlo zaujimat. Myslim ze tie diela mozu mat aj cez 100 rokov (lebo som chcel do nich zo zvedavosti nahliadnut) a je tam hlavne spomenute ze sa to zaklada na pravosti svitkov z tibeckeho klastora. :) Tak to by ako voditko stacit mohlo teda ak to nepoznas.

K tej spomienke na predosle zivoty som nieco cital ze to mavaju deti tak do max 5 rokov. Je to zaujimave ze sa to niekomu stava ale hlavne by ma zaujimalo co sposobuje tuto anomaliu a ze si to stale pamataju.:) Ale hlavne by ma zaujimal pripad v ktorom by niekto popisoval zivot mimo humanoidnu formu (momentalne si pokladam tuto otazku vid moje nejasne otazky na Meridiana) :D A uz aj mam pocit ze taketo nieco zatial necital. :) A ak by si tu nieco o tom chcela niekedy napisat (ako tvoj pohlad) nebudem vovedz protestovat.:))

A prave som si aj vsimol ze ta caka prve OPAKOVNIE rocnika. :P :)) (ironia bez umyslu) :))) Vies toto vsetko bude vzdy len v rovine teorie ktora sa nebude dat nikdy obhajit (takze nam nestava nic ine len take to citanie s porozumenim a do urciteho stupna rozcarovania :D (aj ked je vela veci HMMM...). Ale to ako sa nato vsetko pozeras a aj od toho ocakavas je velmo pekne (a aj sa drz toho co citis) lebo moj osobny pocit je asi tiez ze ideme (evolucne) z tej (ako si to nazvala) ZLEJ k tej DOBREJ i ked je to zatial len pocit. :)) Pre zaujimavost lebo je to iba dasli POHLAD (je tam aj isty pohlad na liecitelstvo ktore ta asi aj zaujima a ine carovne veci).:))) Sice autor ktory dodal k clanku myslienky je oficialne za blazna a podvodnika ale na tomto svete clovek nikdy nevie. :D
marioolah.blog.idnes.cz
Keby sa tak naucili citat a pisat tak by ma kniha od nich celkom zaujimala.:) Mozno by tam ale nakoniec boli iba recepty na rozne liecive lekvare. :P :D P.s. normalnym ludom to neodporucam citat. :)

UzDost

Medea, preboha nespamuj! Nevies napisat jeden dlhsi prispevok?? Nie, ty radsej napises desat mensich. Sa uvedom trochu

Medea7

dobre Meridian ked zozeniem precitam, dufam, ze tomu porozumiem, ide o to ze sa mi v mozgu uzavreli tie bunky co maju na starost vnimanie, ako keby sa stiahli, tazko sa sustredim a rec je nekvalitna, zla forma komunikacie. A to co ja chcem od lekarov s tym oni nevedia nic robit. akokey som im hovorila otvorte mi mozog lebo je stiahnuty. Neviem no v tomto zivote som na zdravie myslim zlymi myslienkami nesiahala. Tomu sa ja vystriham a kontrolujem sa. Lenze ja som prisla o inteligenciu a moje druhe ja to nechce vypustat take slova, lenže mozog mi moc nepomaha.