...chcel by som sa opýtať, aké znamenie môže vidieť človek z duchovného hľadiska v takejto veci....moja mama má od svojich 25 rokov psych.problémy.....lekári jej dali jej chorobe rôzne nálepky...mama sa pokúšala už viac krát zomrieť...najskôr keď mala 30r skočila hlavou do studne...povedala že je niečo vyhodilo hore a nedovolilo sa jej utopiť....cca 45r išla do lesa a chcela sa obesiť....aj si zaviazala okolo krku ale , povedala že sa jej to nedalo, že sa jej to rozviazalo....59r zjedla cca 70 tabliet leponexu večer, otec ju našiel ráno...už vyzerla kadejako, ale urobili jej výplach a zachránili ju....niečo sa pri tom ale nepodarilo....a o cca 2 týždne...mala masívne krvácanie do brucha , že je praskol vred pri dvanástorníku, následný problém s Pankrácom.....lekár povedal pripravte sa na najhoršie....bol dať aj kňaz záverečné pomazanie...už fakt vyzeralo, že zomrie, prekonala to....mesiac nevedela rozprávať, 3 mesiace chodiť....v 60r keď prišla domov...po čase sa pokúsila vyskočiť z okna...bola na rímse cca 0.5h...nik nebol doma...prišli policajti...a dáko ju prehovorili....teraz má 62 r...je v dome sociálnych služieb....je trochu lepšie, aj keď ona vidí všetko negatívne a praje si len smrť....vydrží sa prechádzať cca hodinu von...čo myslíte?...čo ju akoby drží na tomto svete?...vyzerá akoby mala ešte niečo urobiť, vykonať.....
KEĎ SMRŤ NEPRICHÁDZA
Už dosť to ako píšem a ako vystupujem to je moja vec, máš svoj nazor tak máš, tiež viem ze točím o tom istom lebo sa ma to dotýka a neviem túto úlohu vyriešiť.
Tomas, elise a vlastne ktokolvek....autor nam dovolil rozsirit si tuto temu. Od vtedy tu kecame. Bolo vase rozhodnutie tu prist :) Nevolali sme vas tu, ze podte debatovat, my vam dame dokazy a vy zacnete verit tomu, co piseme :D Nebudem hovorit za Meridiana, iba za seba. Je mi jedno, ci mi verite, je mi jedno comu verite, je mi jedno akym smerom sa vas zivot ubera. Poskytla som svoj pohlad na danu vec. Nikoho nepresviedcam, nepotrebujem aby neznamy clovek so mnou suhlasil. Ze vy neverite, moj zivot nezmeni :) Pokial chcete diskutovat na danu temu, tak super. Tesim sa. Ale ak tu niekto pride len preto, aby napisal svoj nazor, ako teme neveri...fuh...no tak si zalozte vlastnu temu a tam si piste o tom, ako neverite :) Nevyhanam nikoho, boze chran...ale nechapem preco niekto pride do temy o reinkarnacii a ma za potrebu znegovat vsetko a potom dodat, ze aj tak tomu neveri. To je vsetko v poriadku. Ale nema vacsi zmysel o tom pisat v samostatnej teme? Ja vam do nej rozhodne nepojdem prispievat a presviedcat vas o opaku :)
Tomas 12345 Nemám odpoveď ani vysvetlenie ani dôkazy presne si sa utvrdil čo si si aj myslel.
A prehlasujem úplne vážne máš pravdu .
A teraz úprime ti chcem povedať že mi ušlo že ti ešte niečo dlžím.Skakal som v dvoch témach a bolo mi ľahšie osloviť ludí ,ktorý ma aspoň trochu chápuLebo som myslel že ak keď sme sa nezhodli debata skončila n a koľko moje tvrdenie nepotrebuje dôkazy teda pre mňa a ani pre iných čo so mnou súhlasia.Neviem koľko mojich príspevkov si čítal ale vysvetlil som ,že viera je viera v boha a reinkarnácia nieje vierou je náukou aj keď ju voláme viera lebo veríme že to tak je a že podstatou viery v boha je že sa nadejeme bez toho aby sme mali dôkazy atď už sa opakujem a začína ma to dosť vyčerpávať.
Polopate bechcem ťa v ničom presviedčať ani ti nebudem dávať dôkazy pre mňa je to maximálne nízke ver si čomu chceš !
elise :
Vieš ono pokial s Meridianom vo vsetkom bezhlavo nesúhlasíš a chceš od Meridiana nejaké dôkazy alebo aspon dobré argumenty ktoré by potvrdzovali jeho teoriu, tak v tej chvíli si s tebou Meridian prestane písať a odpovedať na otázky.
Ja som sa ho asi skoro pred týždnom pýtal na to ako vysvetlí zjavný nesúlad medzi tvrdením že reinkarnácia boli z Biblie vymazaná. Podal som mu argumenty ktoré potvrdzovali ( a zatiaľ ich nikto nevedel vyvrátiť) to že nič nenasvedčuje tomu že by z reinkarnácie z Biblie vymazaná bola, dokonca by to v tej dobe ani nebolo moc reálne. Meridianova odpoved bola taká že teraz má aktuálne dost roboty s diskutujucimi a že mi odpíše neskôr.... Doteraz neodpísal, hlavne ale že prispievatelovi ktorí ho označoval za trolla na toho čas odpísať mal.
Meridian, dobre si sa vyhovoril aby si mi nemusel odpovedať, nevedel si pravdepodobne reagovať a preto si si vymyslel že mi odpíšeš niekedy neskôr, no ako vidím kebyže odpovede máš tak by si si tých 5 - 10 minút nájst vedel.
elise pripomínaš mi jedného lukáš 6789
Ostatný vedia o koho sa jedná aj keď som zmenil čísla a meno.Ničto však nemení na situácii nech už tvoj zámer je hocijaký.Mi sa tu bavíme na spoločnú tému a snažili sme sa vyjadriť svoj pohľad.Ty si tak isto vyjadrila pohľad svoj.Posledným príspevkom si vlastne potvrdila,že naše cesty sa rozchádzajú maj sa krásne.
Píšeš akým vývojom by si jeho duša prešla? Zvláštne... snáď mozog, ten je oveľa väčší, ten sa vyvíjal. Na takéto hlúposti o reinkarnácii neverím a už vôbec nie na reinkarnáciu do zvieraťa. Všetko sú to výmysly bujnej fantázie, filozofovania, kníh je na trhu neúrekom, sama som ich niektoré prečítala. Proste život začal od človeka zručného, (aj to bolo až oveľa neskôr) to máš pravdu, ale dodnes je aj pojem duša záhadou. Ako vznikali nové duše, keď počet ľudí sa zvyšoval. Sú na to nejaké hodnoverné dôkazy? Všetko záleží od toho čomu veríme, preto sú aj náboženstvá odlišné. Ako vznikla naša planéta, kedy vznikli prvé podmienky pre vznik života trvalo to celé celé veky....o tom už nejaké dôkazy sú.
Aliss som rád že si popísala ty svoj pohľad
Súhlasím s tebou.
Samozrejme sú aj dôležité obdobia kedy sa čo má udiať a hlavne z vývojového štádia kedy sa dajú osloviť masy ľudí.
Písmo napr v dnešnej dobe internet.Má to aj svoje úskalia samozrejme na jednej strane veľké možnosti ktoré ťa posunú hore ale aj kopec čo ťa stiahne dolu.
Preto je dôležité aj možnosť zhrešiť ľahko budeš odolâvať niečomu čo vlastne nemáš možnosť vidieť .Si medzi dvomi mantinelmi a nemôžeš vybočiť ......proste máš nalinajkované odtial potial
Preto musí byť človek rodený do rôznych časových pásiem dôb aby jeho duša prešla viacerímy skúškami.Na každú dobu a na každý vývojový stupeň .Aj preto je život dar lebo narodiť sa a mať možnosť v tele je privilégium.
Elise, mozem ti tu napisat, ako to vnimam ja. Samozrejme, ze pred blabla tisickami rokov tu nemohol byt ten isty pocet ludi, ako dnes. Ludia maju slobodnu volu, to je podla mna ten najvyssi zakon. A aby sa mohli slobodne vyvijat, nemohlo tu prist naraz miliony ludi. Vsetko musi mat istu postupnost. Aby si sa dopracovala z bodu A do bodu B, musis si prejst urcitou cestou vyvoja. Preto ludia museli postupne prist na to, ako zalozit ohen, ako osidlovat zem, ako si vyrobit nastroje, ako sa uchranit pred predatorom...Kebyze sa clovek narodi a vie vsetko, akym vyvojom by si jeho dusa presla? To plati aj pre zlo a dobro. Ak by sme zazivali len jedno z toho, mohli by sme sa posuvat dalej? Pre mna je vyvoj ludstva taky, aky je, dokonaly a aj to, ako a kedy sa nase duse vracaju spat na Zem. Mas aj duse, ktore sa tu rodia prvy raz :) Vsetko je podla mna dokonale vymyslene. To, ze pocuvas, ako bol niekto v minulom zivote cisar, knazna, kral, atd...neber to zas ako "super povolania". Za prve, ten clovek si pravdepodobne presiel aj "horsimi" vrstvami a za druhe, nejde ani tak o status, ako o to, cim si ta dusa presla. Ked som riesila svoju minulost, ktora velmi vyrazne zasahovala do sucasnosti, tiez som sa dozvedela, ze som bola bohata zena z vyssej vrstvy. Super, ze? :D Bolo mi to vsak prd platne, kedze som zomrela totalne ponizena, znicena, opustena, so "zlomenym srdcom". Dalej som sa nedostala do min.zivotov, lebo v sucasnosti nie je pre mna potrebne vidiet do toho. Takze to, ze bol niekto na "vyssom" poste, neznamena, ze je niekto vyvoleny, alebo co :D Neboj nic, aj taky clovek prezil alebo este len prezije zivot na "nizsom" poste.
elise
Autobusom cestuje 5 ľudí na prvej zastávke 7 vystúpi koľko musí na druhej nastúpiť aby počet cestujúcich bol 0 ?
Je to blbosť že ?
Mi tu máme celkom rozsiahlu debatu a odpovedať na tvoje otázky je pre nás vracanie sa späť.Neviem v akom časopise si čítala o reinkarnácii ale odkiaľ sa bere toľko ludí je asi základná otázka a keď ti nebola zodpovedaná ok .
Jedno tvorčie obdobie boha trvá približne 26.000 rokov egypťania ho nazývali ZEP-TEPY Je to vlastne obdobie kedy podľa astrológie pozri.10.častí okom boha hóra
Proste ludia su na zemi oveľa dlhšie ako dnešný moderný človek vôbec pripustí.Nasli sa v oblastiach kolísky národov pozostatky celých civilizácii staršie aj 100 000 rokov.Patón sa zmienil o Atlantíde,lemúria Bežne sa hovorí aj o iných Atlantída je reálna odtiaľ vlastne vidiš je to ťažké to by sme tu museli byť tri dni ......
Ďalej duše sa vytvárali postupne až nadobudli dnešnú jemnohmotnú substanciu.Navyše ako sa píše v písme Otec má mnoho príbytkov a môžu sa myslieť rôzne planéty vo vzdialených galaxiách ale nie v hmote ako tu na zemi ale inak.Čiže Vo vesmíre sú rôzne entity niektorý nás navštevujú v podobe mimozemšťanov už od vekov alebo anjelov ,ktorý sú tu s nami všade okolo veď dimenzií je viacej......
Je napísané že čovek je len o niečo menej ako anjel.....
Dalo by sa o tom písať ešte mnoho a určite príde nejaký balis o týždeň dva a napíše:
Čo vâm tu šibe s tou reinkarnáciou odkiaľ by sa bralo toľko duší veď nás je stâle viac a viac.
Niektoré otázky duchovna sa ani nedajú úplne materiâlne vysvetliť.
Ps a že bude niekto v budúcom živote červíkom alebo prasaťom s tým sem ani nechoď !
To sú veci z hinduismu a opýtaj sa ich ako to myslia.mi niesme ani budhisti .....ani nič podobné.
Píšete o karme o reinkarnácii, tiež ma to niekedy zaujímalo, ale už vôbec nie. Veď naša planéta nebola vždy zaľudnená takmer 7-mimi miliardami ľudí ako dnes. Matematicky sa dá prepočítať, aj ak nie úplne presne to nejde, v istom čase žilo na Zemi asi 6 miliárd ľudí a počet sa zvyšoval postupne. Reinkarnácia predsa mala byť tiež hneď na začiatku. Čo človek to jedna duša alebo je to inak? Je zvláštne že niektoré veštice zaoberajúce sa reinkarnáciou tvrdia že boli nejakou kňažkou v Egypte, nepovie že bola otrokyňou alebo zvieraťom, či rybou. Celé naše bytie na tejto planéte je záhadou a možnou aj náhodou. Prikláňam sa k tej náhode, pretože ľudstvo sa vyvíjalo postupne, ľudský mozog dnešného človeka a z dávnej minulosti nie je porovnateľný. Naša zem nebola obývaná hneď na začiatku súčasným inteligentným človekom. Rozmýšľam len, ak by sa prebudili ľudia z niektorého napr.9. storočia nášho letopočtu a videli tie nekonečné rady aut, lietadlá, mobily, internet, oblečenie atď. ako by asi reagovali....... ale verím tomu, že vo vesmíre sú energie a súčasný vyvinutý mozog človeka dokáže nadviazať kontakt s nimi prostredníctvom, modlitieb či meditácii. Možno je to práve tá božská energia. Veď ako sa hovorí nádej zomiera posledná, chceme vedieť viac a veriť tomu že smrťou sa všetko nekončí.