KEĎ SMRŤ NEPRICHÁDZA

Príspevok v téme: KEĎ SMRŤ NEPRICHÁDZA
sunnyball13

...chcel by som sa opýtať, aké znamenie môže vidieť človek z duchovného hľadiska v takejto veci....moja mama má od svojich 25 rokov psych.problémy.....lekári jej dali jej chorobe rôzne nálepky...mama sa pokúšala už viac krát zomrieť...najskôr keď mala 30r skočila hlavou do studne...povedala že je niečo vyhodilo hore a nedovolilo sa jej utopiť....cca 45r išla do lesa a chcela sa obesiť....aj si zaviazala okolo krku ale , povedala že sa jej to nedalo, že sa jej to rozviazalo....59r zjedla cca 70 tabliet leponexu večer, otec ju našiel ráno...už vyzerla kadejako, ale urobili jej výplach a zachránili ju....niečo sa pri tom ale nepodarilo....a o cca 2 týždne...mala masívne krvácanie do brucha , že je praskol vred pri dvanástorníku, následný problém s Pankrácom.....lekár povedal pripravte sa na najhoršie....bol dať aj kňaz záverečné pomazanie...už fakt vyzeralo, že zomrie, prekonala to....mesiac nevedela rozprávať, 3 mesiace chodiť....v 60r keď prišla domov...po čase sa pokúsila vyskočiť z okna...bola na rímse cca 0.5h...nik nebol doma...prišli policajti...a dáko ju prehovorili....teraz má 62 r...je v dome sociálnych služieb....je trochu lepšie, aj keď ona vidí všetko negatívne a praje si len smrť....vydrží sa prechádzať cca hodinu von...čo myslíte?...čo ju akoby drží na tomto svete?...vyzerá akoby mala ešte niečo urobiť, vykonať.....

Medea7

A mam v sebe takú vec ze pri svojom konaní myslím aj na seba ale premýšľam aj nad tým co prežíva ten druhy. Ale zaujať taky postoj aby boli obidve strany pri nejakom jednaní spokojne neviem. Teraz myslím ja a moji rodiča.

Medea7

Meridián u mňa nešlo o zosypanie sa z problémov, u mňa išlo o to, že som ich nevedela riešiť. Ako nájsť správnu cestu.

Meridian

Ved ja som rad ze si napisala.
Vždy ked sa niekto ozve aspon viem ,ze to nepíšem len tak do vetra a dúfam ,že by sa našlo veľa ludí ,ktorý by chceli aj takýto pohľad.
Samozrejme blbe pripomienky alebo plytké názory ma nezaujímajú.
Keď je otázka zo zámerom dozvedieť sa niečo tak rád odpíšem.

Preteba

Meridian, oslovila som Teba, keďže to bola reakcia na Tvoj príspevok, ale písala som nie pre Teba:) počítam s tým, že čítajú viacerí, tak som sa pripojila:)

Meridian

Preteba.
Myslim ,že mi dvaja sa nemusíme navzájom presviedčať........
Ja ťa viem pochopiť možno ani netušíš.Ty zase rešpektuješ mňa nemusíme si vyznávať navzájom ani sa ospravedlňovať.Nehovorím to len tak .
Ak by som mal spomenúť milosť božu tak by bolo treba povedať toto:
Nie vždy potrebuje boh naše "dokazy"
Mnohokrát stačí ak sa vo svojom srdci zmierime z" osudom" (údelom ,ktorý nám prináleží)a boh vidí,že naše srdce je natočené správnym smerom a vidí že sme schopný vo viere konať tak ako prikázal a on nás ušetrí!Toto je milosť božia.
Abraham mal zabiť syna ,ale nakoniec nemusel.......

Preteba

Meridian, rozumiem tomu, čo píšeš, nemusím súhlasiť:) ,ale rozumiem. Ohľadom reinkarnácie nebudem reagovať, keďže s tým učením nesúhlasím, to je Tvoja parketa:)
K tomu, že kresťania odpíšu človeka, ktorý napríklad zavraždil...nie, Kristus ho neodpísal, ani človek, ktorý prijal Krista, ho neodpíše. Kresťanstvo niečo učí a nepovie prečo áno a prečo nie? Súhlasím v prípade, že myslíš pozemské cirkvi. Áno, učia, čo musíš robiť, čo nemôžeš robiť, ale nepovedia často ako to urobiť. Preto by mal každý človek sám osobne poznať Boha vo svojom živote, poznať Jeho slovo, lebo On to každému vysvetlí osobne, čo, ako a prečo:))
Ešte k tej milosti božej. Keď dostaneme milosť od Boha, sama o sebe nestačí, ako si napísal, my ju musíme prijať. Keď prijmeme milosť, nemusíme nič k tomu pridávať, nič odčiniť aj tak nedokážeme.

Meridian

Milosť božia .
Nebudem ju definovať .napíšem ,len ako sa môže prejavovať.
Oko za oko a zub za zub je v starom zákone.
Podľa nového za zlomenú nohu stačí ak si zlomíš len prst pokiaľ to stačí na tvoje ponaučenie,pokoru,zmierenie odhodlanie zbavit sa hriechu.Nebudem to tu rozposovat aby ma vsetci pochopili .Znie to ako by som sa z toho vysmieval ,ale práve naopak tvrdím ,že ak sa človek obráti k bohu jeho hriech je odpustený .Samozrejme tomu celému je potreba viacJedným z aspektov je karmický dlh poprípade dobeh odznenie.Kto čital lazareva vie co mam na mysli kto nie tak nič.
Samozrejme spomína sa tam najdôležitejșia vec a tou je kristus a jeho vykúpenie.....
Čiže za zlomenu nohu len prst (obrazne)
Človek ktorý poslal na smrt stovky ludí ak by musel trpiet za kazdého jedným životom,alebo v jednom zivote za piatich tak aj tak by ho čakalo xy životov!
Možno aj bude mat niekolko takýchto zivotov v utrpení aby jeho duša sama od seba našla cestu spásy.Jasné krestania ho už odpísali .....už s ním nerátajú.....
Ale náuka o karme to vysvetluje tak že každému bude raz odpustené,ale treba aj vlastné pričinenie a božia milosť sama bez našeho pričinenia nestačí,ale dáva nádej všetkým nie hned teraz ale ak.....a potom ...ak ........
Čiže kristus trpel za nás aby sme sa vymanili zo stâlych inkarnácii.....
Mimochodom" určite" zdroje hovoria aj o tom ako ježiš zostúpil do záhrobia aby aj ty čo zomreli pred jeho ukrižovanîm mali podiel na jeho spasení sveta lebo on zobral karmu za nás na seba.Matematikom podotknem ,že čas na zemi a čas v duchovnom stave sa líšia.
Mimochodom Edgar Cayse keď hovoril o ježișovi spomenul aj jeho viaceré inkarnácie nie len tú poslednú.Kto ho nečítal nech nespochybnuje......
Teraz si píšte čo chcete !

Meridian

Preteba
Teraz si vomne vyvolala pochybnosti či som to dobre vysvetlil a ak aj ano či je to sptávne pochopené.
Ty to chápať nepotrebuješ!Nie preto že by si bola sprostá ale preto ,že ty si z bohom zmierená ......nebudem dalej rozvadzat vies co myslím(dufam teda)
Samozrejme ked je niekto tyrany alebo akakolvek krivda sa na nom udeje mal by odpustit lebo ,keď bude v srdci prechovávať pocit krivdy ,alebo živiť odplatu,alebo nezmieritelnost naco to omielať dookola ved o tom sme sa bavili a bavime sa stale a spomíname tu nejakú karmu a ako to funguje.Kresťanstvo ti len povie základ ,ale ako a prečo nie.(prosím teraz necituj písmo )vieš že .......
Ja som mal na mysli práve dogmatické strašenie ludí ,že keď nebudeš taka a taká stihne ťato a to.!
A ak to človek nechápe ,ale dodržiava len pod hrozbou trestu a vypestje si zadusené neprejavené vlastné aspekty svojej povahy tak vtedy je ta spomýnaná projekcia.......Povieš teraz keď máš v srdci ježiša tak.......Ano ale pokiaľ ho človek prebudí v sebe stanú sa mu veci.......Nebudem to tu vykreslovať ..

Meridian

Pre teba
Isteže to čo si napísala je pravda a o odpúštanî sme vraveli a budeme pravdepodobne ešte hovoriť veľa.To čo som napísal je len maličký aspekt spoznávania seba dá sa okolo toho hodiny písať.

Preteba

Meridian, dovoľ mi reagovať

Psychologia to popisuje na ludoch ktory mali drezuru v detstve a stali sa z nich násilníci vrahovia atd.....to vnutr sa muselo prejavit....!

Toto, čo si napísal, nemusí byť vždy tak. Aj to je na voľbe človeka. Človek, ktorý prežil týranie a tyrana odsúdi vo svojom srdci, stihne rovnaký postih. Božie slovo hovorí, v čom druhého odsudzuješ, sám seba odsudzuješ. Nesúď, lebo Ty sám budeš súdený, tým istým súdom.
Odpustiť je niekedy veľmi ťažké, ale keď si uvedomíme, že tým oslobodíme najmä sami seba, nie je to už také ťažké. Bez odpustenia, nie je uzdravenia. Preto toľko ľudí trpí najmä psychickými problémami, ktoré sa časom prejavujú telesne. Kto pochopí milosť odpúšťania, má spolovice vyhrané:)