Mat vsetko a nebyt stastny

Príspevok v téme: Mat vsetko a nebyt stastny
Jauzneviem

Je tu niekto, kto ma krasnu sikovnu zenu v dlhorocnom manzelstve, fyzicky velmi krasne a mudre inteligentne deti, luxusny velky dom v Bratislave a auta, firmu, ktorej sa az moc dobre dari a napriek tomu nie je stastny? Alebo poznate niekoho takeho?
Chcem sa opytat, ci vie povedat, preco to tak clovek citi?
Jedine co som mal zle bolo detstvo, uplne az hororove, sa cudujem, ze som odtial vysiel zivy. Od 18 sa staram sam o seba, makam neskutocne, manzelku mam taku, ze napriek tomu, ze mame obaja po 40-tke, tak ju oslovuju slecna. Decka sikovne, dobre sa ucia, vyhravaju sutaze. Nic nie je problem kupit, ci ist na dovolenku, len ja neviem preco, ale nedokazem precitit stastie. Akoby som sa toho pocitu bal, neviem sa tesit z malych, ci velkych veci. Vsetko beriem ako nezaujimavu rutinu, akoby som bol robot. Pre vela ludi sme ukazkovi ludia, rodina, zamestnanci ma maju radi, lebo si ich vazim a dobre platim, ale nic ma nenaplna, nech skusam hocico. Cestovanie, sport, kultura, skratka nic. Nemam strach o buducnost, nic take ma netrapi, ze by som sa zozieral, nechapem co mi je. Jedine co mi tak pride je, ze som cital, ze ked mal niekto znicene detstvo (a ja som ho teda mal totalne, ale netrapim sa kvoli tomu, ze by som nad tym denne rozmyslal a zelal si, aby to vtedy bolo ine, skor ma to posunulo k tomu makaniu), tak sa to vraj rovna postraume vojakov po vojne, ale ja nemam depku, ani sa nechcem zabit.
Viete mi toto niekto vysvetlit?

slobodnemaciatko

Jeanvaljean699: co je pokrm Bohov?

Ak nie si stastny, tak zdaleka nemas vsetko. Pocit naplnenia neprichadza z vonku, teda niekedy ano, ale v tomto pripade nie. Aj clovek, ktory nema nic dokaze byt stastny. Ide o to, ako dokazes prezivat zivot, ci vidis sedost, alebo farby. Kluc sa skryva v laske, laska ta naplnuje. Nie vsak laska, ktora sa obmedzuje len na partnerstvo, ale daleko sirsia laska ku vsetkemu navokol.

Angelika3

Ide o to, ako sa zbaviť toho pocitu prázdnoty a strachu vo svojom vnútri a zmeniť to za pocit naplnenia a spokojnosti......bez ohľadu na to čo človek materiálne vlastní.

Kalgan1

Ak sa vo vsetkom dari a aj tak sa nevies tesit, nebodaj trpis sem tam depkami, moze to mat psychologicku alebo fyziologicku pricinu. Psychologicky si spravne dedukoval, ze to moze byt trauma z detstva. Z fyziologickeho hľadiska to moze byt nerovnovaha v neurochemii v mozgu. Vyhladal by som najprv dobreho psychoanalytika, ktory bude mat na teba cas a nedflakne to hned liekmi. Je aj moznost si spravit funkcnu magneticlu rezonanciu (fMRI) hlavy a ine vysetrenia, ci to naozaj nie je bud mikrotumor alebo nerovnovaha v neurochemii. Ak mas cas a peniaze, vsetky vysetrenia by sa mali dat v poho spravit (fMRI je vsak trocha dost drahe).

jeanvaljean699

Hľadaj cestu k precitnutiu alebo čakaj kým príde ak príde.Cit sa nenaučíš!Zaži ho.Ako?Hľadaj pokrm Bohov.

rebel12

ja mám 29rokov mám postavený dom tri autá dobrú prácu ,som uplne zdravý fešný a mám dobrú postavu .....ale? som neštastný lebo som sa zamiloval ,bola to super žena a nechala ma ,úplne ma ignoruje ma iného hneď pomne.. takže niekedy nejde mať všetko ....

Omen

Jauzneviem, už si našiel odpoveď na otázku, prečo nie si šťastný? Ak nie a chceš vedieť odpoveď, dá sa to! Pomôcť by ti mala alternatívna terapia...

tasty

konzumná spoločnosť sa nám snaží vštiepiť, mať veľa peňazí, byť úspešný, mať drahý dom, drahé autá, maž všetko, čo sa týka materializmu, drahé dovolenky, všekto čo sa dá zaplatiť peniazmi, spoločnosť nám hovorí, musíš byť šťastný

veľký omyl,, mať všetko materialistické neznamená šťastie, človek potrebuje hlavne živiť svoje vnútro, svoju dušu, pociťovať lásku, spokojnosť, ale nie cez peniaze, ale cez dobré pocity cez medziľudské vzťahy, to je bezpodmienečná láska, dalej napríklad cez nejakú tvorbu, ručnú prácu, niečo vyrobiť, nejaké hobby... pozitívny vzťah s prírodou, preciťovanie krásy prírody, všetkého živého

šťastný človek nemusí mať veľa peňazí, môže mať bohatú dušu, bohaté vnútro

veľa penazí prinášajú človeku radosť,,, krátkodobú,,, ale nie šťastie

radosť, a šťastie sú dve rozličné veci

ja to vidím tak

Angelika3

Nuž, spokojnosť a vyrovnanosť človek nosí v sebe a nezávisí veľmi od vonkajších podmienok, to je klam, ktorému mnohí podľahli. Ty si aspoň mal príležitosť to okúsiť na vlastnej koži. Už len to, že si uvedomuješ svoju vnútornú rozorvanosť, je pozitívnym krokom k tomu, aby si sa od nej dokázal oslobodiť. Konkrétny návod je pre každého človeka osobitý a o to je to ťažšie. V podstate je to čokoľvek, čo dokáže otvoriť tvoje srdce k väčšej láske a väčšej slobode.

Priest

Ľudia si myslia, že majú všetko ale v podstate prídu na to, že nemajú nič. Je tomu tak aj v prípade - tématika.

Preteba

Ján 5:24
EVANJELIUM PODĽA JÁNA
— Veru, veru, hovorím vám: Kto počúva moje slovo a verí Tomu, ktorý ma po­slal, má večný život a nej­de na súd, ale prešiel zo smr­ti do života.

Už tu na zemi musíme mať istotu spasenia, žiť v božom kráľovstve, potom sa nemusíme báť fyzickej smrti, lebo vieme, kam pôjdeme.
Láska v srdci a pokoj s Bohom je cesta večného života.