Chcem sa opytat, kedy je dobre si nechat vybrat mandle? Ake to ma vyhody a nevyhody?
A je operacie bolestiva? Plus nejake vase skusenosti, budem rada, urcite pomozu. Dakujem!
---------------
Poardna nosno - ušno - krčné - www.zdravie.sk
Mandle - nechat si alebo nie??
Ja sa ani tak tej bolesti nebojim ako toho ako sa mi to bude dlho hojiť, pretože mi to vobec časovo nevychádza takže skor mam strach aby bolov šetko po operácii v poriadku, lebo mám také šťastie že sa to skôr ešte vždy viac skomplikuje.
Ja sa veľmi bojím že nebudem môcť prehltať,bolí to moc lebo mne idú vyberať mandle a neviem aké to je veľmi sa toho bojím poradte mi je to také strašné?
ked mandle skodia,treba ich dat vybrat.mne ich vybrali a som v poriadku.
Haloo všetci dnes som sa vratila domov z nemocnice, vyberali mi krčne mandle tak kto sa chce niečo opytat nech sa len pyyyta, a nie je to až take strasne ako každy strasi, da sa to vydržať
suma sumarum - vyber mandli nerisie primarnu pricinu, preco su nanic. ak budu tieto mandle von a nic u seba neupravis, zapaly sa ti budu vracat v inej podobe.
sorry, nejdem ta strasit, ale take su podla mna fakty.
- predovsetkym sa zamysli, ci nie si pretazena beznymi "toxinmi:
- biela muka vo vsetkych podobach (rozky, chlieb...), biely cukor vo vsetkyh podobach (sladkosti, do caju-kavy...), najma spalene tuky (vyprazanie, fritovanie...), viacje zivocisnych bielkovin, malo ovocia a zleniny, malo pohybu, fajcenie, kava,,,
- vyzera to trivialne. ale toto su uplne realne dovody na to, aby tvoje systemy tela boli pretazene a v miestach, kde sa najviac cudzorode latky (casto antigeny) likviduju a kumuliju, tam dochadza k pretazeniu a zapalom
inusa. nejdem ta zavracat v tvojom rozhodnuti, ale...
...ale na vine nie su mandle. dokonca bojuju v tvoje prospech do poslendej chvile. kedze su ale sucastou imuntneho aj lymfatickeho systemu, chba sa bude diat okolo tychto systemov.
tie su v tojom pripade pretazene, inka by si nemal prebolemy ani predtym s krcnymi mandlami.
dovodov moze byt viac:
AHOJ vsetkym. Mam 17 a uz si ani nepamätam kedy mi vyberali nosne no a teraz okrem tych kazdorocnych angin som uz treti mesiac chora a na atb. ASLO cca 700 a samozrejme streptokok kazdu chvilu iny. Ak mi nepomozu do mesiaca atb. co beriem teraz tak mi tiez vyberu KRCNE mandle. Ked som bola v pondelok u doktora povedala som si preco to neurobite uz teraz ten tyzden by som to urcite vydrzala lebo s fyzickou bolestou som celkom vyrovnana (aspon myslim) a nie mesiac cakat a potom zas dalsie tyzdne kym to prejde...aj ked je tu sice moznost ze sa vyliecim...Teraz sedim pri compe a kliknem google a zadam mandle a naslo mi aj tuto stranku ...reakcie su rozne takze v podstate neviem ako na tom budem...ale to je jedno NAJHORSIE NA TOM JE ZE NEMOZEM DAT ANI JEDINU PORIADNU BOCINU MOJMU MILACIKOVI LEBO BY SA CHUDACIK MOHOL NAKAZIT (podotykam uz bol kvoli mne na vysetreniach a aj cela moja rodina aby sa zistila pricina ale nic z toho)...neviem ci som nejak tymto prispevkom pomohla ale ja rozhodne dufam ze ked mi tie mandliska hnusne vyberu tak budem mat pokoj tak sa drzte mozno este o mesiac napisem papa a vela optimizmu do zivota =o)
mna neboli nič ale myslim že to by prislo časom kedže mam len 18 tak sa to nemuselo bolestou prejaviť este ale zajtra idem na vysetrenie este a naplanovat si termin operacie. a to je s narkozou či bez?
nie ja nemám aké vobec, ale mám zlú krv teda to aslo a tiež uzliny a mande má trápia, a ten streptokok lebo predtým som mala tie isté mandle občas aj angínu ale ako mám toho bacila tak mi napuchli uzliny na hrdle a už sa nevrátili do pôvodne podoby, a tiež nemožem si už pomaly ani jednu cigu zafajčiť nič bublinkavé lebo vždy ma chytia mandle a už nemám na to nervy.