Chcem sa opytat, kedy je dobre si nechat vybrat mandle? Ake to ma vyhody a nevyhody?
A je operacie bolestiva? Plus nejake vase skusenosti, budem rada, urcite pomozu. Dakujem!
---------------
Poardna nosno - ušno - krčné - www.zdravie.sk
Mandle - nechat si alebo nie??
som doma z nemocnice co som s ich dala vybrat asi dva tyzdne.operacia neboli vobec,absolutne tam nic necitis lebo ti kratko pred zakrokom daju taku tabletku aby si sa nebala,cize poriadny oblbovak.potom ti pichnu uz na sale injekciu na umrtvenie,takze naozaj nic necitis.potom pojdes lezat(skor do takeho polosedu a na krk ti daju lad a budes musiet vypluvat krv.potom to isce boli ale davaju sa injekcie proti bolesti a mas na to aj take kvapky.Algifen.dennne by si si to mala potom kloktat kamilkovym roztokom.No protiklady toho su ze v prvych tyzdnoch si na to musis davat velky pozor aby si sa niekde nenachladila,nemozes moc toho jest len take kasovite.a plusy su teda aspon u mna ze sa mi perfektne vycistila tvar odf akne.a dala som si ich vyberat lebo som casto chora.ale to su krcne mandle,ale nosne si nepamätam
ahojte.ja som 12 den po operacii mandli a prvy den som bez tabletky od bolesti.kto to nezazil,tak neuveri ake su to bolesti.bala som sa zakroku,ten sa dal prezit,to ostatne bolo horsie...neboj sa,je to len pre tvoje dobro...prezijes to,vydrzis to,ked to nepodstupis,riskujes vela ochoreni...uvidis ako sa ti ulavi...mozem povedat,ze som stastna,ze som to dokazala a uz teraz sa citim omnoho lepsie.co ta nezabije,to ta posilni,neboj...
Chcela by som reagovať na IMKU.Ako ste prosím Vás prišli na to že výberom mandlý majú ženy po 40 gynekologické problémy a vyberajú im maternicu a pod.?Podľa mňa je to blbosť.Súhlasím že mandle treba vyberať v nevyhnutnom prípade. Ale čo by ste povedali na to že Vy alebo Vaše dieťa máte neustále zápal a beriete donemoty antibiotiká? alebo by Vaše dieťa pri slabom zápale malo tak zväčšené mandle že by mu doslova zataralili hrdlo a nemohlo by dýchať? Tieto skúsenosti som sama zažila na sebe samej a mojom synovi.
Ja som si ich dala vybrať ako 20 roč. a doteraz mám pokoj.Syn má neskutočne veľké mandle a lekári v Nitre povedali že do nich dorastie (syn má 5 r.) Nakoniec sme sa rozhodli konzultovať situáciu s lekármi v Blave na Kramároch.Lekárka ktorá nás prijala a pozrela synovi do hrdla bola zhrozená veľkosťou a okamžite nás chcela objednať na operáciu aj keď nemá často zápal. Takže v najbližšom termíne pôjdu mandle von.
ja som to absolvovala, ked som mala 5 rokov, vďaka bohu, lebo vtedy ma uspali a pamatám si že ma potom bolelo ked som chcela prehltať, ale teraz by som si to už nedala robiť, len v tom prípade keby ma uspali, ale inak ti držím palce že máš odvahu to absolvovať
mam pri behu trochu problemy s dychanim. dost davno mi vyberali mandle asi pred 7-mi rokmi. cim myslite , ze to asi je?
Ahojte, pred vyberanim mandli POZOR! Najskor sa spytajte sami seba - naozaj ich treba vybrat? Mandle sluzia totiz ako filter! Chrania pluca pred infekciami a pod. Ja som si ich dal vybrat v Celkovej Anesteze. V pohode. Najprv pichli naladovku do zadku a na op.sale mi pustili do tvare uspavaci plyn. Potom som sa zobudil na pooperacke so strasnym pocitom v hrdle uz obleceny v pyzame (na operacke som mal len plast prehodeny cez seba). Okrem toho, ze ma bolela rana v hrdle, dost ma bolel aj krk (ako keby som ho mal seknuty), takze som si stale musel drzat hlavu. Po prichode domov som zacal kloktat 3x denne salviu (dost to pomaha). POZOR, nikam nechodit, pretoze vonku su virusy a bakterie, ktore cihaju na take miesto ako su vybrate mandle. To nie je sranda! Ja som bol v sobotu cez den na jarmoku a pritazilo sa mi - hrdlo ma boli viac, ale tak mi treba. Skratka boli to pri jedeni ako svina, v noci sa budim od bolesti, pri vypluvani slin tiez boli. Ale tieto bolesti sa zmensuju a casom sa to zlepsi. Od zakroku mam teploty cca. 37,4, takze mi je stale zima, musim jest aj paralen. Paradoxne je, ze clovek nema nariadenu ziadnu dietu, moze jest vsetko (samozrejme okrem drazdivych veci), no jednoducho sa to neda kvoli bolesti :-)
cavte...mne vyberali krčné mandle v stredu...dva dni som si polezala v nemocnici a uz som doma...samotny zakrok neboli trosku injekcia ale da sa to prezit...no len pri tom hojeni je to trosku horsie...teraz ma to hrozne stiiiiipeeeee....ale treba len vela vela pit...ked nebudete pit tak to bude este horsie....som rada ze to uz mam zasebou ale chcem aby to uz bolo uplne OK...
Ahojte..Mne mandle vyberali pred dvoma dňami.. Robili mi to na Antolskej a mozem povedať ze pan doktor supeerr..:) fakt nic som necitila a zakrok trval asi 15minut..potom som sama po vlastnych odisla na izbu kde som asi hodinku vypluvala krv..Po 4hodinach po zakroku som mohla uz pit caj a na druhy den sme uz dostali kasovitu stravu.. dnes su to 2dni po operacii a ja som uz doma.. samozrejme ze to este boli a je to citlive ale da sa to vydrzat..Preto radím všetkym co majú ťažkosti z mandlami nech si ich daju vybrat..vobec to nie je take hrozne,ako si myslia vsetci a ako som si myslela aj ja :)Treba prekonat strach a ist do toho..:)