Mandle - nechat si alebo nie??

imka

mandle su velmi potrebne, podla mojich skusenosti vybrat tiez len v tom uz krajnom nevyhnutom pripade, skuste sa popytat najma zien, takmer vsetky co mali vyberane mandle maju vo veku po 40.roku problemy so zenskymi vecami a operuju a vyberaju im aj maternicu, takze to ma urcite suvis, takze mandle nevyberat, problem treba hladat niekde inde a liecit nieco ine. Tolko moja skusenost.

mifor

Akú majú mandle funkciu? Sú to v podstate lymfatické uzliny, čiže ich úlohou je boj s infekciami v hrdle. Pokiaľ to nie je naozaj nevyhnutné, nemali by sa odstraňovať. Moja kamarátka si musela pred jedným zákrokon dať vybrať mandle, a teraz býva častejšie chorá ako predtým.

tdz

Jedno nechápek, ked boh stvoril človeka, tak mu dal aj mandle aj všetko ostatné a vedel určite, že na niečo je to dobré, ved na okrasu nič nám nedal. Prečo potom doktori vravia, že je to tam zbytočné??? A ešte jedna otázka, ked vyberu mandle a človek ochorie, tam mu to jednoznačne stečie na priedušky a dostane zápal pluc??? Lebo ked ma človek mandle tam mu to zostane v hrdle a dostane západ hltanu a hrdla a ten je vraj rýchlejšie vyliečitelný??? Alebo sa mýlim??? Alebo je to tam naozaj zbytočne??? Dakujem za odpoved. Mojej mamine vybrali mandle ale strašne sa stažuje že jej tam chýbajú, lebo nemôže bežat a mala aj s tým komplikácie...

six

zakrok trva velmi kratko, je to skoro hned a pri tej naladovej ineekcii je to strasna sranda. ja som si pritom hmmkal melodiu a vlastne onicom som nevedel. horsie je potom, neda sa jest{co je tiez ok par kýl mi treba zhodit} a co mam najvetciu dilemu som fajciar a neviem ci mozem alebo nemozem fajcit som 72hod potom. strasne nieco.

nana

ahojte, mne vyberali mandle v tento piatok a uz som doma,zakrok trval asi 20min,dali mi naladovku a vobec to nebolelo ani som o tom nevedela,a potom dosli tie bolesti pri prehltani, to je taka bolest ked som mala tazku anginu ze som nevedela prehltat,ale som rada ze to mam zasebou.Tak sa drz.

strašpitel

Prosím vás kto máte skúsenosti kolko trvá ten zákrok- vyberanie krčných mandlí. A či tie injekcie bolia alebo nie

berenice17

ja mam mandle vybrate asi 4 roky a je mi fajn,predtym som bola stale chora a odvtedy asi 2krat max nachladnuta.Bolest-da sa to vydrzat,tiez som sa velmi bala a teraz nechapem preco,kludne keby som musela spravim to znova-o dva tyz ani nevies ze ti nieco bolo

backa

Dnes je presne tyzden co mi vybrali krcne mandle. O bolesti uz radsej ani nehovorim. Vzdy som tuzila tak velmi schudnut ale asi nie za takychto podmienok. Druhy den ma jedna strana priserne stipe, je to normalne? Kym to tak velmi stipe tak nieze nezjem vela, ale nezjem nic. Do kedy este??? srdecne dakujem za odpovede.

rutko

Jaaaj ja idem zajtra rano na 7:30 do nemocnice na vyberanie mandlii a mam cepyy aaa....hlavne po tom co som sa tu od vas docital, hlavne od tyyych co vaas to boleloooo....jaaaj bars by som patril do tej neboliacej skupinyy... tak za tyden napisem ako som dopadol :P

lucka

Pridávam informáciu o výbere krčných mandlí laserom. Doktorka na Kramároch nám to neodporúčala nakoľko mandle, ktoré sa vyberú len čiastočne dorastú do pôvodnej veľkosti. Keď sa vyberie len jedna mandla tak tá druhá môže narásť do veľkosti ako dve mandle spolu. Takže nám odporučili vybratie klasickým spôsobom.