Chcem sa opytat, kedy je dobre si nechat vybrat mandle? Ake to ma vyhody a nevyhody?
A je operacie bolestiva? Plus nejake vase skusenosti, budem rada, urcite pomozu. Dakujem!
---------------
Poardna nosno - ušno - krčné - www.zdravie.sk
Mandle - nechat si alebo nie??
Mne mandle vybrali pred 18 rokmi. Bolo to fajn, nevedela som, čo je bolesť hrdla. Teraz však asi tri roky mám problémy s hlasivkami a zápalmi priedušiek. Mandle chránia vstup do hrdla. Takže von len vtedy, ak naozaj často hnisajú.
Odstránenie mandlí je odstránenie smetného koša z bytu, zato,že je plný hnijúcich odpadkov. Miesto toho, aby sme zabránili vzniku hnijúcich odpadkov.
Tie vznikajú činnosťou hnilobných baktérií, ktoré krmime sladkosťami, hlienami a vytvárame im podmienky na život celkovým prekyselením.
Zostane to len na slezine. Keď ten nápor nezvládne, čo potom ?
ani mne si myslim,a ked musia von...tak, co narobis?mne sa ani lekar nepytal ci suhlasim mala som ich tak zahnisane,ze museli von,len je pravda,ze ked su mandle von tak vsetko ide na priedusky kto dycha ustami viac...tak taka nevyhoda je ked sa vyberu...
jajaa: mne sa hlas vôbec nezmenil.
...AHOJTE....SOM CERSTVO PO VYBRATI MANDLí...VYBERALI MI ICH..27.3.08...KAZDY SI VIE PREDSTAVYT TEN ZAZITOK.JE TO UZ CELKOM DOBRE PRED KAZDYM JEDLOM KVAPKI PROTI BOLESTI A MOZEM PAPAT ALE LEN TEKUTU STRAVU...HM...DUFAM ZE MI TO POMOZE A NEBUDEM UZ TAK CHORLAVA...AHOJTE...
ahoj cia, ja som mala asi 3 roky zvýšené Aslo,nemavala som ani nejak anginy, ale kazdu chvilku streptokokov. Bola som v kuse unavena, zmordovana, proste som nefungovala. Dnes som 4 den po operacii a poviem ti,je to maximalne individualne. V nemocnici som stretla pani, ktora tam bola uz 6 den, lebo mala velke bolesti ale aj babu, ktora den po operacii vyzerala ako keby na ziadnej operacii nebola. Ja mam bolesti, ale urcite nelutujem, ze som sla. to aslo nemas velmi zvysene, ja som mavala 500 a aj to doktorka uvazovala,ci ich dat von, alebo nie, ze to aslo nie je az tak vysoke.
ahojte!chcela by som sa vas popytat n apar veci...anginu mavam pravidelne 2x do roka a teraz po dvoch rokoch znova streptokoka.jedna krcna lekarka mi povedala,ze mandle by mali ist von,kedze streptokoka mam uz od novembra.aslo bolo mierne zvysene-261.ale ja si ich nechcem dat von.velmi sa bojim operacie.uz len ked si na to pomyslim...pred tyzdnom som douzivala antibiotika na zabitie streptokoka a zajtra idem na vyter.bojim sa!napiste prosim niekto nazor na toto vsteko...dakujem :(((
mne doporucila vyber imunologicka a tiez sa to dost zvazovalo, ci ano, ci nie-ale nakoniec to bola dobra volba. nemavam chripky ani anginy. v nemocnici som bola tyzden, potom tyzden doma, operacia..nic-moc ako kazda ina, ale radsej to nebudem rozmazavat..lebo tam nikto nepojde:) s tym chudnutim to je pravda, ze poriadne schudnes..ja som v nemocnici cele dni len ladovy caj pila a nejake kase..tak 2 lyzicky brr..ale v domacej rekonvalescencii som to zas pekne nabrala, tak sa moc neteste.. :))