Chcem sa opytat, kedy je dobre si nechat vybrat mandle? Ake to ma vyhody a nevyhody?
A je operacie bolestiva? Plus nejake vase skusenosti, budem rada, urcite pomozu. Dakujem!
---------------
Poardna nosno - ušno - krčné - www.zdravie.sk
Mandle - nechat si alebo nie??
Mne vyberali mandle asi pred 16-timi rokmi vtedy som mala veľké problémy už sa mi začali spájať dohromady nevedela som nič ani prehltnúť a často som bývala chorá, po operácii dosť dlho trvalo kým ma prešli bolesti na to je najlepšie studené ja som sa napchávala zmrzlinou ale teraz mám pokoj žiadne problémy a aj chorá nebývam.Držím palce všetkým čo sa na to odhodlajú stojí to za to. :-)
kto my prosim poradi ked si chcem dat vytiahnut mandle pod narkozou tak jak sa to robi kto by bol taki dobri a opisal mi to ako to on mal
ROZNE ZAPALY, NADCHA, ZAPALY HRDLA, KASEL, ZAPALY MANDLI, PRIEDUSIEK…
Mandle su sucastou obranneho systemu lymfatickeho tkaniva. Kazda mandla obsahuje 200 milionov lymfocytov. Je dokazane, ze ludia, ktorym boli mandle odstranene maju znizenu odolnost voci akutnym infekcnym chorobam a su castejsie chori, ako ti, co mandle maju. Roky sa predpokladalo, ze vybratie mandli vedie pri ich castych zapaloch k odstraneniu problemov. Dnes sa uz mnohi lekari umudrili a uznali, ze odstranit tkanivo kde sa choroba len prejavuje, neznamena zabranit vstupu choroby do organizmu, najme, ak tym tkanivom je lymfaticka uzlina, ktora ma za ulohu organizmus branit. Profesor Richard Rapkin (New Jersey Medical School) tvrdi, ze jedinym rozumnym dovodom pre odstranenie mandli je rakovina a upchavanie dychacich ciest.
Prevencia u ludi nachylnych na zapal mandli a pre tych, co uz mandle nemaju a trpia castymi infekciami:
0)…Dva a pol litra nebublinkovej vody denne! (velmi dolezite!)
1)…Vit C complex alebo vit C Ester 1000mg 3 krat denne. (velmi dolezite!)
2)…Zinok 15 mg rano a vecer.
3)…Vit B complex (ako je napisane na letaciku)
4)…Vit E, 400 IU denne
5) …1 kavova lyzicka lanoveho oleja denne.
6)…7 g marhulovych jadierok denne.
7)…Mineraly (neviem, ake je dostat v lekarnach na SK).
Liecba ak uz su mandle zapalene:
1)…Kazde 2 hodiny 2 pohare nebublinkovej vody (velmi dolezite!)
2)…Vit C complex alebo lepsie vit C Ester 500 az 1000 mg KAZDE DVE HODINY (dolezite). Ak su zaludocne potiaze, davku znizit a postupne zvysit. Pri vit C Ester zaludocne potiaze nie su, lebo tento vit C je lahko vstrebatelny.
3)…Zinok 25mg denne pocas 4 dni.
4)…vit B6 100 mg denne.
5)…Caj Echinacea 3 krat denne (na povzbudenie imunity).
6)…NEPOUZIVAT TANTUM VERDE ANI INE TOXICKE KLOKTADLA OSLABUJUCE NERVY A IMUNITU!
Poznamka 1: Skutocne, odstranenim mandli sa pricina zapalov neodstrani a problem sa zvycajne prenesie na ine infekciam nachylne tkanivo. Teda, vela stastia v lieceni podstaty problemu – imunity!
Poznamka 2: POZOR, ine tekutiny ako voda nepatria do denneho pitneho rezimu!!!
ahojte ja čakam na operaciu a stale vaham či ano alebo nie ja mam stale zápal mandkí a k tomu streptokoka a dalšie dva bacili k tomu a tak teraz poradte čo robit mam som nerozhodna po vašich prispevkoch operovať ma maju v PN.diki
no thak ja mam w hrdle taku welku cervernu hrcku to budu urcite mandle ze???!??:( teraz ochvilku pojdem ku doktorke uz po newem kolky krat...uuff...a potom sa stawim ze na operaciu...no dufam ze to vydrzim ..potom sa wam ozwem paa
Navstivte stranku Kampane za pravdu v medicine www.zdravie.sro.sk