Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mandle - nechat si alebo nie??

ja20

mam taku otazku. plnia este atroficke mandle svoju funkciu. poslednu doobu mam stale chytene hrdlo, uz som mala penicilin aj bioparox. bolest je akoby rezanie pri prehltani

barbinka

no tak ja neviem, ja som mala aj hnisavé čapy, veľké bolesti, že som nemohla prehĺtať ani vlastné sliny, čiže som sa aj dusievala. mala som chronický zápal mandlí.

barbinka

no vieš. ja som neznášala bolesť hrdla a mandlí. a ja som túto bolesť mala nonstop. tak som si povedala, že ešte raz to prekonám(výber mandlí) a už budem mať pokoj. a naozaj ho mám, už nemám žiadne bolesti.

barbinka

ifka:ako pozri,mňa to tak naozaj veľmi bolelo tých osem až deväť dní po operácii. potom to už bolo každý deň lepšie. no ale cítila som to tak mesiac po operácii, ale to už nič nebolo.

ifka

ale jasne,ved ja som to ako vtip myslela..prave dnes myslim na to,ze ja si dam von mandle,ale ked tu citam,ze ako to dlho a velmi boli,tak musim nieco ine vymysliet...:-))

barbinka

ifka: No nielen to. kebyže mi ide len o schudnutie, tak v živote si ich nedám von. mne išlo o to, nemať už žiadne bolesti. a mne sa to aj splnilo.

barbinka

matias: tak mne vyberali krčné mandle 5.12.2007, čiže budú to už dva mesiace, čo som po operácii. Bola som v celkovej anestéze. Myslím, že je to lepšie. normálne ťa uspia a ty sa preberieš už bez mandlí. Keď si v celkovej anestéze, tak doktor ti to môže aj dôkladne urobiť. Som počula, že niektorým ľuďom, čo boli v lokálnej anestéze, že im dorástli, lebo im to poriadne neurobili. Potom celý deň len spíš, lebo si omamený. Na ďaľší deň ráno som začala mať bolesti, tak mi dávali čipky, no najhoršie bolo, že som už ráno mala zjesť raňajky. a to bolelo. Dala som 5 lyžičiek a dosť. Treba veľa piť, ja som pila repíkový čaj, ten hojí rany. Ani ma to tak nebolelo, ale začalo to tak na piaty deň po operácii a trvalo to tri dni. Boli to doslova muky, také bolesti uší a hrdla som asi nikdy nemala. Vtedy začali opadávať z hrdla také biele povlaky a teda sa to liečilo. Na deviaty deň som začala aj normálne rozprávať a konečne som zjedla aj normálne jedlo. dovtedy som skoro nič nezjedla a schudla osem kíl. Potom to už bolo každým dňom lepšie a lepšie. Slabé blesti som mala asi ešte mesiac po operácii, to je ale nič už. Zatiaľ som chorá nebola, čo predtým som bývala raz do mesiaca na dva týždne odpísaná a stále len na antibiotikách a hlavne už nemám žiadne bolesti a ani mať nebudem, čo sa mandlí a hrdla týka.