všetci s brain fog sem

ahojjj

ModraObloha- kolko mas rokov? ale ty vies normalne s brain fog chodit do prace alebo fungovat? a nemas problem komunikovat s ludmi ked mas brain fog ze ich nevies vnimat ocami ani mozgom? A vlastne co zacalo skor depky alebo brain fog? lebo depresie to je nieco psychicke ale brain fog psychicke nie je aj ked si to vela ludi mysli ... ja to mam chornicke neviem si predstavit zeby mi to preslo bol by to pre mna zazrak najvacsi..a vlastne tie dni ked si ju nemal co myslis ze ti pomohlo

ModraObloha

Ahojjj - ahoj, dlhšie som tu nebol, mozgova hmla sa prejavuje asi tak že moja pamäť a sústredenie su uplne mimo.. tak isto premýšlanie alebo myslenie je take ako keby v nejak "zastavene" dá sa premýšlať aj mysliet ale musím sa na to velmi sustrediť, citím sa ako vygumovaný.. bez myšlienok,nápadov bez schopnosti racionalne uvažovať skoro ako taká bezduchá bytosť.. cítim to aj v hlave niečo na štýl ako keby mi chýbala čast mozgu :D Zajtra idem prvý krat k psychiatrovy tak som zvedavý aj ked sa mi vôbec nechce.. mam aj depky, a sám viem že lieky a tieto veci niesu riešnie.. no niesom schopný práce... nemam len mozgovu hmlu ale aj ine veci a to aj len s mozgovou hmlou je tažke fungovať ako normalna ludská bytosť.. Chronické to mám z hladiska toho, že to trvá už rok, ale nie vkuse.. su dni kedy sa cítim fajn, najlepšie sa cítim po káve.. tá ma boostne fakt skvele a na par hodin sa cítim skoro ako normálny človek.. vy mate s kávou ake skusenosti? Občas sa mi stávalo že mam hmlu pred očami a nemohol som zaostrit.. toto teraz až tak často nie.. ked som bol 1-2 mesiace čisto na ovoci/zelenine (dokonca som nejedol ani pečivo a z 90 % bola moja strava ovocne štavy,zelenina, orechy ) tak som sa citil celkom lepšie.. mozgová hmla bola ale bola slabšia.. dalo sa ako tak premýšlat aj ked som ju mal.. ale bohužial depky to moc neriešilo, urobil som pár chýb atď.. a znova sa vrátil do mojho straovacieho réžimu, verím že strava ma dost velký vpiv na tú chorobu a dokonca aj na depresiu, stači len vydržat dlhšie čo mam v pláne, Moja strava je teraz hlavne o sacharidoch čo neni moc dobre.. klasickým "sračkam" sa vyhýbam a tým myslím aj Mlieko,Mäso a dokonca mi vadí aj biele pečivo ale občas ho zjem ked nič neni.. ale vadí mi to.. už ked sa bavíme o mäse tak take bielkoviny ma aj borkolica a dokonca viac než hocijaký druh mäsa.. a železo sa da získať s cvikly uplne v pohode.. stači nebyt fajnovka a jesť viac druhov zeleniny a mäso človek nepotrebuje.. fakt len výnimočne pri nejakej udalosti.. to je môj pohlad na toto.. Chcem riešit aj psychiku a ak sa bude dat aspon PN tak počas PN zmenit stravu a pracovať na všetkom naraz.. mám dni ked nemam mozgovu hmlu vôbec, pred 3/4 rokom to bolo na dennom poriadku a bolo to asi tak že určitu čast dna som to mal slabšie a určitu silnejšie a po jedle ešte horšie ( v tej dobe som sa stravoval "normálnym štýlom ako väčšina ludí" až na tie najhoršie veci..

DP8

mtv - robia to imunoalegologovia alebo gastroenterologovia, a cena je individualna, kazdy lekar si nastavuje vlastnu cenu za test (ale priblizne 25-30€ cca). Test je dychaci - tak ako ked ta policajti zastavia :D a trva 2-3h. To uz ti povedia blizsie potom pred samotnym testom. Ale vlastne ak poznas na helicobactera, alebo fruktozovu ci laktozovu intoleranciu, je to presne taky isty test, len sa meria nieco ine v kazdom tom teste.

baradu

áno, mal som ju chronicky, v podstate viac rokov, aj keď intenzívne obdobie trvalo asi len polroka a ani vtedy nebola stále rovnaká, dosť to kolísalo. ale ani tie akože lepšie obdobia z dnešného pohľadu neboli bohviečo, len vtedy som si to veľmi neuvedomoval.
áno, pomohli mi rôzne detox postupy či procedúry. každý musí nájsť svoju cestu, príčiny asi budú veľmi rôznorodé.

baradu

zlé trávenie, nafukovanie, bolesti, cítil som na dotyk pečeň alebo slezinu, plus som mal totálne zlú regeneráciu (aj po malom športe som bol dlho unavený), mal som úbytok váhy a veľmi som reagoval na počasie.
všetko dosť jednoznačné veci, ale len čo sa týka trávenia a spracovania potravy.

baradu

mal som bolesti a problémy v oblasti brucha a bol som na nejakých vyšetreniach. ale vieš ako to je s dnešnými lekármi, veľa ti toho nepovedia, prepojenosť tých problémov som si uvedomil sám,
najmä preto, že vyliečenie tých brušných komplikácií neprebehlo naraz, ale postupne, po malých krokoch. a po každom z nich mi tá mozgová hmla ubúdala.