Napíšte vaše príbehy ,príznaky, poprípade úspešné liečby tejto životaničitelnej mozgovej hmly.
všetci s brain fog sem
Ahojjj, niekolko dni ma to vzdy drzi. Nemozem soferovat, cvicit akrobacie, ktore trenujem, neviem zo seba dostat poriadnu vetu, vypadavaju mi slova. Akoze mozno som len citliva na lieky...ale je to velmi velmi neprijemne. Tak dva dni po douzivani liekov zacinam byt ok
Hej, extremne hypermobilne elonogovane crevo samo o sebe nie je diagnozou, tam ide len o odlisne tvarovanu sliznicu creva. A ta sposobuje stazene vyprazdnovanie. Inac ako kolonoskopiou sa nezisti. Ani ziadnym sibo testom sa nezisti, ze ma sliznica hrubeho creva taky tvar. Preco pan Google o tom nepíse v ziadnom jazyku? Niekomu na tom velmi zalezi, aby sa ludia o takom niecom nedozvedeli. Keby sa o tom na nete bezne písalo, ludia by sa dali vysetrit a väcsina tych pacientov, ktori su uz roky pod kontrolou psychiatrov (psychóza v dospelosti napriek silnej psychike), by sa spod kontroly psychiatrov vymanila, psychiatri by stratili riadne velké zisky. Co je extremne hypermobilne elonogovane crevo, na to ti odpovie kazdy gastroenterolog. Ked neveris, chod studovat medicinu, zvol si odbor gastroenterologia a tam ta o tom naucia. Ale ujo GOOGLE ti o tom informacie nedá. Hrozilo by totiz, ze by si sám bol psychiatrickym pacientom (nie s brain for, ale s psychozami) a potom by niekto prisiel o zisky. Ten, kto dostava peniaze od poistovne za teba. Tvoj psychiater. A dalsí psychiatri. Taky psychiater sa na tomto svete nenarodil a ani sa nenarodí, ktorý by sám odoslal pacienta na rozne vysetrenia, ktore by mohli potvrdit, ze jeho psychoza je z telesnej diagnozy, ktora ked sa vyriesi, psychoza uz nebude. Moje prispevky som dala do zlej temy sice, ale s tym, ze si myslim, ze aj "psychozovi pacienti" bez brain fog sem nakuknu, lebo ked ich dal niekto proti ich voli do invalidity a napchava ich liekmi a oznacil ich sa sibnutych, tak maju cas nonstop od rana do vecera kazdy den sediet na nete a citat aj tu na tomto fore o vsetkych psycho diagnozach, nielen o svojich psychozach, ale aj o brain fog napriklad... Ku komu sa tieto informacie dostat maju a bolo mu sudene, aby sa dostali uz dnes, k tomu sa dostanú uz dnes. K inému mozno zajtra a k dalsiemu nikdy. Ale uznávam, ze nepatrí to do tejto témy.
Existuje nespocente velké mnozstvo diagnóz, o ktorých ujo GOOGLE nedá informácie. Niekomu to totiz tak vyhovuje.
Ja som nedala radu, ako vyliecit a vyriesit brain fog. Ja som dala radu, ako vyriesit psychózu, ktorá nastala v dospelosti po tom, ako sa clovek cíti dlhsí cas telesne zle (priotrávený - chronicky intoxikovaný). A tiez tu nebudem vysedavat nonstop, lebo uz sa mi konci dovolenka.
Hej, ja som nepisala o "brain fog" , teda o zahmlenom videni a ani o nonstop problemoch s pamätou a co je brain fog, ani poriadne neviem :) Pisala som o psychoze typu: clovek vkuse zdravy, stastny, s krasnym zivotom, psychicky silny bez sance na nejake psychicke zrutenie sa a zrazu sa zacne citit priotraveny, objavia sa unho priznaky chronickej intoxikacie, a tak... po dlhom tahani sa priznakov chronickej intoxikacie ... zrazu mu "sibne akoze" a skonci na psychiatrii. S tym, ze sa mu to iste moze znovu zopakovat, ale psychoza sa objavuje len v case, ked sa uz dlhsi cas ten clovek citi TELESNE ZLE. To som mala na mysli. Len som to asi dala do zlej temy. Suhlasim s jednym prispevkom podo mnou, ze treba si dat detox. Detox nikdy neublizi, moze len pomoct. Hladat si na nete informacie a rady o detoxikacii...skusat, co z toho najlepsie zabera.
DP8 a u teba sa to vlastne uz zlepsuje tim ze vies co ti to sposobuje a ze si mohla nasadit liecbu? a ako si vlastne dospela k tomu ze ti urobili tolko vysetrenia
VEGGIE jasne ze je to mozne ale to ti potom len tak prejde?
Podla toho, co opisujete, mam tieto stavy po uziti niektorych liekov....je to mozne? Napriklad paralen, atalargin a podobne. Su to otrasne pocity, nemam to rada, preto sa snazim lieky uzivat co najmenej, ale pri horucke, ci chripke pomahaju...len som niekolko dni potom vyradena zo zivota a prezivam podobne pocity ako vy
Ten prispievatel uuleuskauu tu skutocne hovori od temy. Zakladatelka, tebe radim ziadne kolono ani gastro - ak mas sibo (pripadne leaky gut), kolonoskopiou ti este viac pohorsia - narusi sa viac crevny mikrobiom, takze ochorenie sa tymto vysetrenim moze este viac rozrast. Sibo test je neinvazivny dychovy test na crevne bakterie v tenkom creve (kde sa nedostane ani hadica zhora-zaludok ani ta zdola-hrube crevo), ale je zial plateny vsade. Proste este ho zdr. poistovne nehradia, je tu este len cca 3roky tento test. Takze bezbolestny test. Pokial nemas bolesti zaludka, alebo krv v stolici nenechaj si rypat hadicami kadetade do otvorov - na to by si musela mat sakra ine traviace problemy...to ti radim, a to mam brain fog nonstop, na take vysetrenia sa ide uz vazne s bolestami a inymi symptomami.
Rozumiem, o co islo v tom pribehu, ale to bol fakt nejaky podivin chlapik, a za druhe - to slovo "extremne hypermobilne elongovane crevo" nenasiel ani pan google, takze podla mna je to tiez vymyslene :) Takze poprosim toho dotycneho priespievatela oznacit toto ochorenie priamo, aby sme si o tom mohli nieco nastudovat :D V opadnom pripade ak nemas brain fog (a nemas) tak dakujeme za dlhocizne prisvevky, ktore su nam na dve veci, lebo take nic neexistuje a do pises je len "jeden zaujimavy zivotny pribeh" ktory trval 15rokov a chalanisko sa ma snad dodnes fajn :D
Ale my tu s brain fog potrebujeme nieco realnejsie ako vymyslenen diagnozy a 15rocny progress k tomu :)
Co keby si skusila poriadny detox org., kup si knihu od J.Cingrosa Sam sobe doktorem a podla nej si precisti vsetky organy, alebo aj knihy od Malachova, Tombaka...
to s tou pschozou mas uplne pravdu aj poznam taky pripad ze sa zacina uz v detstve ale existuje aj akutna psychoza zo stresu ale ta potom prejde liekmi...ale tvoj kamarat ani psychozu nemal len mu dali bohuzial taku nalepku...no ale ja som nikdy nemala to co on mne nikdy tak nepreplo ja mam vzdy tu brain fog bez prestavky denodenne...proste sppomalenu zahmlenu mysel..ked som niekde som uplne zmatena nedokazem poriadne vnimat okolie spomalene reflexy kamenna tvar nedokazem sa pozerat do oci lebo fakt vnimam akokeby cez hmlu akokeby moj mozog nedokazal poriadne zaostrit na svet niekedy si nepamatam casti z dna alebo si nepamatam ci sa veci stali pred tyzdnom alebo vcera ..mam problemy s chodzou vzdy zakopavam lebo mam problem vnimat okolie
uuleuskauu - a to len on postrehol tie priznaky toho creva alebo to niekde pocul a bol aj na inich vysetreniach okrem toho? lebo lekari maju velky problem urobit ti testy ked uy maju papier ze mas psych problemy... no a vlastne on mal nieco ine lebo ja mam tu brain fog vkuse a nemam ziadne psychozy ani mi neprepina len som vkuse v tom stave zahmlenej mysle co ma vyradilo uplne zo zivota