Veľmi obmädzené možnosti riadnej práce

Príspevok v téme: Veľmi obmädzené možnosti riadnej práce
NeznamyTHM1986

Zdravím, čo by ste poradili človeku ako ja... Od malička mám neurologické problémy (spomalene tempo, problémy s motorikou, rýchla unaviteľnosť) vďaka tomu mám veľmi obmädzený výber zamestnania. Po strednej škole som sa pokúšal uchytiť v hypermarketoch - no kvôli vyššie uvedeným dôvodom to dopadlo katastrofou (napr. bol pokus aj o zamestnanie ako čistiaca služba - no kvôli nezvládaniu tempa na druhy deň som skončil). Predtým som navštevoval pohovory v rámci vyštudovaného odboru (TIS - odboba obchodnej akádemie) - skončilo to asi 10 násobným neuspechom (odpoved na par otazok o par dni telefonát - bohužiaľ neuspel ste)... Doma mi to samozrejme dali pekne vyžrať (chodil som z jedneho konca republiky na druhý - čiže nebolo to zadara).... Par rokov po škole sa podarilo aspon reklámne letáky roznašať vydržal som pri tom cca dva roky - firma skrachovala a neskôr sa k zdravotným problémom pridalo aj časte močenie v noci vďaka čomu chodím pomerne neskoro spávať (diagnoza hyperaktívny mechúr - časte chodenie na malú bez jasnej príčiny)....... Po dlhých peripetiách som mal schválený invalidný dôchodok, ale je len v čiastočnej výške a podarilo sa mi najsť par brigád na doma - nahadzoval som údaje na jeden web (len do editoru - žiadne programovacie jazyky) aj články pre dva portály... Popri tom som absolvoval kurz SBS....... No na prácu SBS som sa nedal (hlavne kvôli častému chodeniu na WC a s tým spojenému neskorému spaniu) No akurat som zistil, že v tej brigáde nahadzovanie na web pokračovať nemôžem (nezarabalo to podla predstav vedúeho - sekol s tym).... Čo by ste mi poradili ako ďalej pokračovať? Napr. ten kurz síce mám ale ako uvádzam - su problémy s častou návštevou WC a tak celovo som zistil, že nejaká taká práca na doma je najprimeranejšia mojím schopnostiam. A samozrejme - spomínaný hyperaktívny mechúr podľa zákonov nie je dôvodom na zvýšenie dôchodku. P.S.: Kto mi chce písať rady typu obrať sa na boha, obrať sa na Ježiša tak nech si to prosím odpustí a ide s tym do p***i

rasto212

Ja som si všimol toľko, že prvé príspevky boli gramaticky bezchybné, avšak potom ako niekto upozornil na perfektnú gramatiku autora príspevku, od vtedy akoby začal schválne robiť gramatické chyby, ktorých by sa človek, ktorý písal to pdedtým nemohol dopustiť....

NeznamyTHM1986

Matyo: Boha do p**ci už nemaš čo riešiť? Píšem rýchlo, tak sa stalo no - zrúti sa svet kvôli tomu?

NeznamyTHM1986

Lollka: Tak praveže jedna z mojích ,,diagnóz" je že v riešení konfliktných situácii teda moc dobri nie som (a to pišem ešte diplomaticky - proste sa im výhýbam viac než je zdravé)... A to časte chodenie na WC - s tym je spojené hlavne to že neskoro chodím spať - čiže fungovať v režime skoro večer lahnem, skoro rano vstanem je pre mna nesmierne obtiažne - tak preto do práce SBS veľmi nechcem isť (a ak by som aj raz v budúcnosti išiel tak by to bolo niečo len ultra light).... Toto písanie pre magazíny ma aj dosť baví, ale není to činnosť na ktorej by sa dali zarobiť ťažke peniaze a take renomovanejšie média (Historická revue trebárs) väčšinou majú svojích a to že naberajú nových není pravidlo

No v tom worpdresse by som zo začiatku určite nepodnikal, ale vidím často (min na jaspravim.sk) inzeráty že hladam niekoho na tvorbu a spravu eshopu. Hladam niekoho kto my vytvorí web vo wordpresse atd... Tak min na začiatok nejak tým smerom keby sa to dalo. Osobne na programatorstvo nemam moc talent (pokusy naučiť sa php, java script a pod. moc úspešné neboli) ale bolo my vysvetlené, že vo wordpresse není nutné vedieť php (resp. kto to vie je to plus pren ale neni nutnosť)

Lollka

Niektori si to predstavuju ako hurvinek valku, ale v dnesnej dobe maju problem zamestnat sa casto aj zdravi ludia, co este taki so zdr. problemami. Dnes je drava doba, prace malo a firmy si vyberaju a casto prepustaju za akukolvek malickost. Chlapec sa pritom snazil, casto mal nejake brigady alebo aspon nieco, hladal, odmietali ho. Ono to na psychiku dost uskodi ked ta prakticky vsade odmietnu prip. odvsadial hned vyhodia aj ked sa snazis jak mozes. To je nieco, co si mnohi z vas nevedia ani prestavit jak to cloveka zdepta. Neznamy nechcem ta sklamat, ja som graficka a robim aj web stranky ale v tejto sfere to tiez nie je ruzove. Ako graficka som dobra, web stranky robim take jednoduchsie a mierne pokrocile, programovat neviem, pouzivam drupal. V hlavnom meste som si pracu graficky nenasla. Vsade chceli anglictinu a to ja som sa v minulosti ucila nemcinu a ta mi je na prd. Ono je to tak, ze grafikov je nadbytok a nema sancu sa tu kazdy uchytit. Z jednej firmy mi odpisali ze z cca. 60 uchadzacov som postupila do druheho kola medzi 30, tam som uz neuspela. Ani tu to nie je vobec take jednoduche. Ak mas kontakty na internetove casopisy a vies zeby si im potom mohol vypomahat aj s tym wordpressom a tak, to by bolo samozrejme najlepsie. Jo a inak ja som v tejto oblasti aj podnikala ale zase som to zabalila. Dnes robi grafiku uz kde kto. Velke firmy si na graficke prace vyberu velke reklamne agentury a tie male firmy a jednotlivci, ti to chcu co najlacnejsie a je fakt velka konkurencia. Cize ak do tohto pojdes tak s tym pocitaj, aby si nebol sklamany. Toho SBS by si podla mna mohol skusit, neviem jak velke mas tie problemy s moc. mechurom ale kurz uz mas, no prinajhorsom zistis ze to nezvladas. Ale SBS nemaju tak tazku pracu, vacsinou sedia niekde v kancli, sleduju kamery a raz za cas idu na obchodzku. Podla toho co strazis, sa tam prejdes, skontrolujes a ides naspat. Samozrejme ak sa nieco stane, niekto vtrhne do objektu, ak je to obchodak tak tam moze dojst ku konfliktu, moze niekto okradnut predavacku, niekoho bude treba vyhodit, to si premysli ci na to mas riesit taketo situacie.

NeznamyTHM1986

Angelika3: No zas nie som typ, ktorý dokáže fungovať večer... To že neskoro chodím spať, ešte neznamená že nejaké činnosti dokážem na sto percet.
Áno, sú ľudia ktorým napr. nerobí problém sa učiť v noci a pod. činnosti robiť, ja ten typ nie som. No nejaký príjem mam ale mam už 31 a stále kvôli príjmu nemôžem fungovať vo vlastnom bývaní atď...
Tak viem, že su aj čo žijú horšie ale take burtalne obmädzenia - že ani klasická výroba, ani hypermarkety, ani veci vyžadujúce zručnosť a presnosť, ani technika.....
Ako tak zvládam písanie článkov (témy hlavne historia, ale aj metalova muzika) no je to vec za ktorú sa ťažke peniaze neplatia... A zas som taký skôr lepší priemer v tom (sú aj lepší, aj horší) a väčšinou kto chce zarábať lepšie musí byť megadobrý

Angelika3

Veľa sbs pracuje štýlom 24 hod. odrobí a potom má dva dni voľna. Tých 24 hod. by akože ani nemal nejako spať.
Popri tom by si sa zároveň mohol aj venovať tým webovým stránkam, alebo čo ťa zaujíma.
No ja neviem, ale tak aspoň by si mal nejaký stály príjem, dokým by si si nenašiel niečo čo by ťa naozaj zaujímalo a možno aj vynášalo.
Nemusí byť predsa každý hneď právnik, lekár či podnikateľ.
Máš jednoducho určité obmedzenia, nehovorím, že by nemohlo byť lepšie, no zato by mohlo byť aj omnoho horšie. Veľa ľudí má kdejaké problémy a žijú ako vedia.

NeznamyTHM1986

Angelika3: No iné je odbehnúť na WC popri práci a iné je keď sa kvôli častému odbehovaniu na malú nemaš možnosť poriadne sa vyspať... Resp. naučiť sa fungovať na režim chodím spať o deviatej večer - vstávam o 7 ráno by bolo dosť problematické

NeznamyTHM1986

Mrauka: No každopádne ďakujem za pohcopenie - aspoň niekto uznal že toto čo pišem nie su nejaké výhovorky ale zle skúsenosti. (Rozumimeme sa - keby to bol jeden, dva neúspešné pracovne pohovory, ok povedal by som si že môže vysť treti štvrtý krát.
No písať ma baví, dokonca pišem aj pre fici.sk čo je projekt denníka SME - len problem je že nejaké veľké zárobky v tom smere sa bohužiaľ získať nedajú...
Ale - v rámci záľuby mám jeden metal web, bežiaci pod systémom wordpress. Wordpress je system na tvorbu webov - pri ktorom netreba programovať ale len sa nahrajú nejaké súbory, nainštalujú a vytvára sa obsah. Len problém je že kto chce to robiť poriadne treba isť do hlbky ako sa hovorí (btw: a daju sa na tom robiť aj e-shopy ale to je ako sa hovorí vyššia škola). Bola mi odporúčená jedna stránka čo robi online kurzy (akreditované ministerstvom školstva) na rôzne veci - aj na ten wordpress tak idem asi to skúsiť.