Veľmi obmädzené možnosti riadnej práce

Príspevok v téme: Veľmi obmädzené možnosti riadnej práce
NeznamyTHM1986

Zdravím, čo by ste poradili človeku ako ja... Od malička mám neurologické problémy (spomalene tempo, problémy s motorikou, rýchla unaviteľnosť) vďaka tomu mám veľmi obmädzený výber zamestnania. Po strednej škole som sa pokúšal uchytiť v hypermarketoch - no kvôli vyššie uvedeným dôvodom to dopadlo katastrofou (napr. bol pokus aj o zamestnanie ako čistiaca služba - no kvôli nezvládaniu tempa na druhy deň som skončil). Predtým som navštevoval pohovory v rámci vyštudovaného odboru (TIS - odboba obchodnej akádemie) - skončilo to asi 10 násobným neuspechom (odpoved na par otazok o par dni telefonát - bohužiaľ neuspel ste)... Doma mi to samozrejme dali pekne vyžrať (chodil som z jedneho konca republiky na druhý - čiže nebolo to zadara).... Par rokov po škole sa podarilo aspon reklámne letáky roznašať vydržal som pri tom cca dva roky - firma skrachovala a neskôr sa k zdravotným problémom pridalo aj časte močenie v noci vďaka čomu chodím pomerne neskoro spávať (diagnoza hyperaktívny mechúr - časte chodenie na malú bez jasnej príčiny)....... Po dlhých peripetiách som mal schválený invalidný dôchodok, ale je len v čiastočnej výške a podarilo sa mi najsť par brigád na doma - nahadzoval som údaje na jeden web (len do editoru - žiadne programovacie jazyky) aj články pre dva portály... Popri tom som absolvoval kurz SBS....... No na prácu SBS som sa nedal (hlavne kvôli častému chodeniu na WC a s tým spojenému neskorému spaniu) No akurat som zistil, že v tej brigáde nahadzovanie na web pokračovať nemôžem (nezarabalo to podla predstav vedúeho - sekol s tym).... Čo by ste mi poradili ako ďalej pokračovať? Napr. ten kurz síce mám ale ako uvádzam - su problémy s častou návštevou WC a tak celovo som zistil, že nejaká taká práca na doma je najprimeranejšia mojím schopnostiam. A samozrejme - spomínaný hyperaktívny mechúr podľa zákonov nie je dôvodom na zvýšenie dôchodku. P.S.: Kto mi chce písať rady typu obrať sa na boha, obrať sa na Ježiša tak nech si to prosím odpustí a ide s tym do p***i

NeznamyTHM1986

Ja píšem o reálnych obmädzeniach - nie o výhovorkach... Človek
bez účtovnickej praxe, s problémami zo sústredením a pod. žeby prevádzkoval účtnovnictvo ako s.r.o.?
Sory ale dosť od veci rada

rasto212

Do každej rady pripletieš niečo, prečo sa zrovna toto nedá. Zaplať si kurz pre profi účtovníkov, kúp softvér, sprav si živnosť alebo s. r. o. a robíš sám na seba, hlavou. Ak v tom budeš dobrý, po čase sa môžeš vykašlať na celý ID....

NeznamyTHM1986

To že mám vybornú gramatiku to je len tvoj prvý dojem zo mna.... Prevádzkujem napr. jeden web zameraný na metalovú muziku a článok bez kontroly od niekoho skúsenejšieho tam nedám (par krat som tak dal a na facebooku ma išli zožrať za gramatiku)......
Orientaciu v coreli mam ano ale na grafiku stači len základna orientácia? Pokiaľ ma skúsenosti neklamu tak na nejaké zárobky v tom smere je potreba brutálny talent a nádherne vytváranie obrazkov (počul som aj take že v takých veciach je trochu malo).
No SBS - to že chodím neskoro spať ešte neznamená že v noci dokážem nejaké činnosti vykonávať na sto percent (aby som sa lepšie vyjadril celú noc)... Práve naopak - pozeranie do mobilu, čitanie kníh a tak funguje pekný uspávak...... Pripúšťam že možno by sa dalo na dačo take zvyknúť ale nemyslím si, že v prácach to chodí tak že prvy pruser joj je tu prvý den... A potom aj druhy pruser, treti pruser aaaaa už si zvykol pohoda (zažil som aj také, že som sa pokúšal v prahe o prácu kde som mal v počitačovom programe upravovať údaje o zakaznikoch kde boli chyby. A ako to doapdlo? Vy ste mnel kolik uderu za minutu na strední škole? Tak na to že jste mnel taku skolu ste nesmírne pomaly. A na druhý den tu ste mali chybu - tam ste mali chybu. Chodte do p...čka (obrazne povedané))

NeznamyTHM1986

A druhá vec - mám len strednú - nie vysokú. A nemyslím si, žeby bolo malo ľudí na trhu s účtovnickou praxou

Tak logická otázka - kto bude pre potencionálneho zamestnavateľa zaujímavý? Niekto čo mal pred desiatimi rokmi maturitu z účtovnictva plus nejaký účtovnicky program?
Alebo niekto kto ma aspon vysokú školu... Resp. popri účtovncitve vie aj brutálne angličtinu (nie že ako tak sa v nej orientuje jak ja ale brutalne)

Sloniecko

nazdar
ako nic v zlom, ale nechapem absolutne. Gramatiku mas na vybornu, vyjadrujes sa velmi slusne. Podla sposobu vyjadrovania sa mas nadpriemerne IQ. Zmaturoval si na jednotky. Mas certifikat k programu Omega (podvojne uctovnictvo) a ovladas CorelDraw (vektorovy graficky editor pre tych, ktori tomu nerozumeju). Ked uz mas slusne zaklady uctovnictva (OA a aj ovladanie softveru), mozes sa tomu zacat venovat. Su rozne rekvalifikacne (aj pre narocnych) kurzy, zapis sa niekam a osviez si znalosti. Alebo mam kamaratov, ktori ako sa sami nucili pracu s grafikou (aj Corel) a zdokonalovali sa. Grafici v dnesnej dobe su vyhladavani, lebo nikdy ich nie je dost. Navyse si spominal nieco aj o kurzu SBS. Ja mam kamarata sbs-kara, ktory sice robi vacsinou v noci, ale v klude si sedi v kancli s kolegom, hocikedy si odskoci na wc alebo si zdriemne. A zaraba okolo 800 EUR. Takze ako vidis- mas viac znalosti ako 90% ostatnych nezamestnanych (a strcil by si do vrecka aj mnohych inych) a predsa si nevies najst pracu? Problem asi bude niekde inde.

rasto212

Tak ale predsalen to bolo 10 rokov dozadu. A ak sa nevieš sústrediť tak účto ťažko, noo... Možno fakt nejaké pomocné práce v tejto sfére, prípadne účtovať v nejakej firme iba istú oblasť.... :) Neviem....

NeznamyTHM1986

10 neuspešných pohovorov na pozíciu účtovníka (ktorá je vhodná aj pre ľudí bez praxe) je výhovorka alebo zlá skúsenosť? Ako neuspech jeden dva pokusy ok - môže vysť druhý tretí ale 10, po ktorých ti navyše najblžší daju vyžrať že koľko si do toho investoval a z toho veľký kkt tak neviem neviem....Boli to roky 2007-2008.

A druhá vec - sústredenie a pod. veci u mňa tiež nefungujú na sto percent ani vo výpočtoch nie som dobrý

poradim38

No tak tiez sa mi pomaly zda ze mas vyhovoriek viac nez dost.... tak ako pisu ostatni, vsetko sa da ked sa chce, ja si myslim ze kurz by ti prospel a kebyze hladas poriadne tak najdes...... tu sa asi moja pomoc konci, kedze si nedal ziadny rozumny argument, iba vyhovorky ze sa to neda

rasto212

Presne, tiež sa mi zdá, že máš zbytočne veľa výhovoriek. Ale zas na druhej strane, robiť účto je obrovská zodpovednosť a ak bol 10 rokov mimo, nejaký kurz mu nepomôže. Ak chce robiť sám na seba má dosť veľké prvotné náklady, ale všetko sa dá..... Ak človek chce :D