Zdravím, čo by ste poradili človeku ako ja... Od malička mám neurologické problémy (spomalene tempo, problémy s motorikou, rýchla unaviteľnosť) vďaka tomu mám veľmi obmädzený výber zamestnania. Po strednej škole som sa pokúšal uchytiť v hypermarketoch - no kvôli vyššie uvedeným dôvodom to dopadlo katastrofou (napr. bol pokus aj o zamestnanie ako čistiaca služba - no kvôli nezvládaniu tempa na druhy deň som skončil). Predtým som navštevoval pohovory v rámci vyštudovaného odboru (TIS - odboba obchodnej akádemie) - skončilo to asi 10 násobným neuspechom (odpoved na par otazok o par dni telefonát - bohužiaľ neuspel ste)... Doma mi to samozrejme dali pekne vyžrať (chodil som z jedneho konca republiky na druhý - čiže nebolo to zadara).... Par rokov po škole sa podarilo aspon reklámne letáky roznašať vydržal som pri tom cca dva roky - firma skrachovala a neskôr sa k zdravotným problémom pridalo aj časte močenie v noci vďaka čomu chodím pomerne neskoro spávať (diagnoza hyperaktívny mechúr - časte chodenie na malú bez jasnej príčiny)....... Po dlhých peripetiách som mal schválený invalidný dôchodok, ale je len v čiastočnej výške a podarilo sa mi najsť par brigád na doma - nahadzoval som údaje na jeden web (len do editoru - žiadne programovacie jazyky) aj články pre dva portály... Popri tom som absolvoval kurz SBS....... No na prácu SBS som sa nedal (hlavne kvôli častému chodeniu na WC a s tým spojenému neskorému spaniu) No akurat som zistil, že v tej brigáde nahadzovanie na web pokračovať nemôžem (nezarabalo to podla predstav vedúeho - sekol s tym).... Čo by ste mi poradili ako ďalej pokračovať? Napr. ten kurz síce mám ale ako uvádzam - su problémy s častou návštevou WC a tak celovo som zistil, že nejaká taká práca na doma je najprimeranejšia mojím schopnostiam. A samozrejme - spomínaný hyperaktívny mechúr podľa zákonov nie je dôvodom na zvýšenie dôchodku. P.S.: Kto mi chce písať rady typu obrať sa na boha, obrať sa na Ježiša tak nech si to prosím odpustí a ide s tym do p***i
Veľmi obmädzené možnosti riadnej práce
A kedy bolo to po maturite?
Pisat vies, hlava ti funguje tak jediny problem bude v tom, ze stale hladas vyhovorky.
Ked si otvoris profesiu, su tam tri prdele inzeratov ktore by si mohol robit. Prinajhorsom by som si vybral oblast- napriklad to uctovnictvo ktorych je stale malo a spravil si kurz.
Person15: To ma mrzí a dá sa to nejak potlačiť liekmi? Eixistujú nejaké práce ktoré zvládneš?
Keď ma nikde nezobrali aj keď som absolvoval 10 (a mno viac než 10) pohovorov po strednej, s maturitou na jednotku aj z certifikátom z programu Omega tak prečo by ma mali zobrať akože teraz po absolvovaní dakeho kurzu?
Ja si myslim ze to ma vyznam, mas to vystudovane, staci ti jeden kurz na zdokonalenie a precvicenie a ked im posles aj to ze mas absolvovany kurz + studium, tak by ta urcite mali niekde zobrat.... musis vela vela vela hladat, neverim ze ta nikde aleze vobec nikde nezoberu....
No ja trpím úzkosťami čo mi poriadne znepríjemňuje život a na ID nemám nárok.
Je o nej viac tem, precitaj si.
A čo je to ako Albetova v BA... Dufam, že ne nejaká trápna liečiteľka
Mohol by si skusit najprv liecbu u Albertovej v BA.
No či by to malo vyznam, to teda neviem... Veď po škole som skúšal viacero učtovníckych pozícii (áno aj takých ktoré mali uvedené vhodné pre absolventa) a furt pohovor ok ok ozveme sa vam
Telefonát o par dní bohužiaľ neprijali sme Vás. (Prečo - lebo medveď ako sa hovorí)
A co keby si si spravil uctovnicky kurz? Daju sa najst dobre ceny na internete, staci ked sa dostanes do cviku a skus sa potom pozriet po nejakych pracach, ako som pisala, aspon vypomocnych.....