Zdravím, čo by ste poradili človeku ako ja... Od malička mám neurologické problémy (spomalene tempo, problémy s motorikou, rýchla unaviteľnosť) vďaka tomu mám veľmi obmädzený výber zamestnania. Po strednej škole som sa pokúšal uchytiť v hypermarketoch - no kvôli vyššie uvedeným dôvodom to dopadlo katastrofou (napr. bol pokus aj o zamestnanie ako čistiaca služba - no kvôli nezvládaniu tempa na druhy deň som skončil). Predtým som navštevoval pohovory v rámci vyštudovaného odboru (TIS - odboba obchodnej akádemie) - skončilo to asi 10 násobným neuspechom (odpoved na par otazok o par dni telefonát - bohužiaľ neuspel ste)... Doma mi to samozrejme dali pekne vyžrať (chodil som z jedneho konca republiky na druhý - čiže nebolo to zadara).... Par rokov po škole sa podarilo aspon reklámne letáky roznašať vydržal som pri tom cca dva roky - firma skrachovala a neskôr sa k zdravotným problémom pridalo aj časte močenie v noci vďaka čomu chodím pomerne neskoro spávať (diagnoza hyperaktívny mechúr - časte chodenie na malú bez jasnej príčiny)....... Po dlhých peripetiách som mal schválený invalidný dôchodok, ale je len v čiastočnej výške a podarilo sa mi najsť par brigád na doma - nahadzoval som údaje na jeden web (len do editoru - žiadne programovacie jazyky) aj články pre dva portály... Popri tom som absolvoval kurz SBS....... No na prácu SBS som sa nedal (hlavne kvôli častému chodeniu na WC a s tým spojenému neskorému spaniu) No akurat som zistil, že v tej brigáde nahadzovanie na web pokračovať nemôžem (nezarabalo to podla predstav vedúeho - sekol s tym).... Čo by ste mi poradili ako ďalej pokračovať? Napr. ten kurz síce mám ale ako uvádzam - su problémy s častou návštevou WC a tak celovo som zistil, že nejaká taká práca na doma je najprimeranejšia mojím schopnostiam. A samozrejme - spomínaný hyperaktívny mechúr podľa zákonov nie je dôvodom na zvýšenie dôchodku. P.S.: Kto mi chce písať rady typu obrať sa na boha, obrať sa na Ježiša tak nech si to prosím odpustí a ide s tym do p***i
Veľmi obmädzené možnosti riadnej práce
Chlape zopakujem to. Tvoj najväčší problém je, že nehľadáš riešenia, ale milión dôvodov prečo to nejde.
Stále si omieľaš niečo s mechúrom, sorry ale to je nejaký dôvod? Daj si plienku a vybavené.
Nevieš robiť dlho, ok, hľadaj polovičný úväzok a prácu na doma.
Pred desiatimi rokmi ťa nechceli. Zapni si TV a zistíš, že tá doba je už dávno preč, dnes NEMÁ KTO robiť, dovážame sem ľudí aj z 9000km vzdialeného Vietnamu...
Telefonovať dokážeš? Skús callcentrá, tam berú skutočne každého, úväzky aké len chceš. Alebo hľadaj pomocnú administratívu. Máš preukaz SBS, ale robiť to nechceš, lebo močenie. Blbosť. Je XY rôznych pozícií. Aj úplných zašivární, kde je to doslova len o tom, pozrieť si pár filmov a ísť domov.
Hlavne sa neporovnávaj s inými a napíš si už do motivačného, na čo máš a na čo nie.
NeznamyTHM1986 to je problem si zobrat na noc plienky upravit denny rezim a najst si pracu ako SBSkar? to ze budes chodit casto na WC imho vadit nebude. Niektori v praci aj spia maju tam postel atd. Vo vela takychto prac ide o to aby tam niekto bol a nemusi byt duchom pritomny...
Ja nehovorim ze to mas lahke ale tiez sa mi zda ze sa ti nechce az tak bojovat.
Tak ja som študoval na VŠ. Ľudia to chápali, že do roboty som nechodil popri tom. Čiže nemal som s tým problémy, lebo schizofréniu som schytal ešte za svojich študentských čias. Mám ukončeného len Bc., inžiniera si dokončiť nejdem, lebo nedokážem čítať knihy a ani tu jednu skúšku, čo mi treba urobiť tak už nezrobím. Sústredenosť a odolnosť voči stresu je žalostná. Musel by som začínať od začiatku. Čo povedať ďalej k tomu, je ťažké motivovať sa do života. Rešpekt pred tebou, že aspoň ty sa snažíš.
miki28: To ma mrzí, držím ti palce aby si tie veci zvládol... Ja ako som písal objavil som jeden web ponukajúci online kurzy - tak chcem dačo v tom smere skúsiť... Po chránených dielňach som sa obzeral ale žeby tam bolo množstvo pracovných ponúk to určite nie
A keď môžem otázku: Čo sa týka tvojej minulosti - mal si kolo seba ľudí, čo rešpektovali že si na tom ako si? Lebo u mňa na prvý pohľad tie problémy nevidno a istý čas som mal okolo seba známych čo na mna pozerali štýlom veď čo nejdeš dakde do výroby a jaký maš s tym problem. Ty si asi divný abo čo (aj keď som sa snažil vysvetliť ako a prečo to je tak)
Bohužiaľ nie každému sú isté vecí súdené. Bohužiaľ so mnou sa život tiež nemaznal, som rovnako na tom ako ty. Trápia ma rovnaké problémy od narodenia, ale mne počas života k tomu ešte pribudla schizofrénia. Je to veľmi ťažké, kto si nezažije tak nepochopí. Raz som sa rozprával o tom so psychologičkou a tvrdila mi, že s mojou ťažkou formou schizofrénie sa nedá byť zamestnaný. U mňa je najdôležitejšie to, aby som neskončil až v ústave a žil si relatívne dobrý život. Nájsť si nejaké koníčky a tie praktizoval. Napriek tomu rád by som si vyskúšal, akúkoľvek prácu skôr by som hľadal nejakú dobrú chránenú dielňu a tam sa skúsiť zamestnať. Nezaoberať sa tým, že či by som to zvládal so svojimi slabými motorickými schopnosťami a pomalým psychomotorickým tempom. Tam na pracovné obmedzenia majú viac trpezlivosti. Jednoducho ísť tam vydržať 2-3 mesiace a zanalyzovať si, že ako som na tom. Zatiaľ sa snažím pomáhať 4 hodiny denne svojej mame zadarmo, aby som aspoň niečo robil. Robím úplne jednoduché kancelárske práce, nahadzujem jej vecí do wordu, ktoré zaberajú veľa času a nebavia ju veľmi. Naopak mňa to baví a ona sa môže sústrediť na to, aby viac toho stihla zo stránky odbornosti a zarobila aj viac peňazí. Čiže dá sa povedať, že pracujem momentálne z domu.
filipa: Tak viem, že som prudšie reagoval ale vytočilo ma že tu niektorí ľudia sa so mnou začali naťahovať na nepodstatných príspevkoch ako gramatika a druhý tu zo mňa robi človeka, čo naschval robí gramatické chyby.
Neznámy, ty máš tuším i dráždivý mozog, zachovaj pokoj...
A čo sa hneď rozčuluješ nad niečím čo je nezmysel? To, čo som napísal stále platí... To, že Ty v 31 rokoch života sa hráš na invalida a na všetko máš výhovorky je druhá vec....
rasto212: Počuvaj, keď nemáš čo zmysluplné povedať radšej vypadni z tej témy
Mimochodom- na dráždivý močový mechúr či urgentnú inkontinenciu a podobné poruchy existuje celý rad liekov, ktoré príznaky odstraňujú, ak jeden nepomáha, treba žiadať iný.