Zdravím, čo by ste poradili človeku ako ja... Od malička mám neurologické problémy (spomalene tempo, problémy s motorikou, rýchla unaviteľnosť) vďaka tomu mám veľmi obmädzený výber zamestnania. Po strednej škole som sa pokúšal uchytiť v hypermarketoch - no kvôli vyššie uvedeným dôvodom to dopadlo katastrofou (napr. bol pokus aj o zamestnanie ako čistiaca služba - no kvôli nezvládaniu tempa na druhy deň som skončil). Predtým som navštevoval pohovory v rámci vyštudovaného odboru (TIS - odboba obchodnej akádemie) - skončilo to asi 10 násobným neuspechom (odpoved na par otazok o par dni telefonát - bohužiaľ neuspel ste)... Doma mi to samozrejme dali pekne vyžrať (chodil som z jedneho konca republiky na druhý - čiže nebolo to zadara).... Par rokov po škole sa podarilo aspon reklámne letáky roznašať vydržal som pri tom cca dva roky - firma skrachovala a neskôr sa k zdravotným problémom pridalo aj časte močenie v noci vďaka čomu chodím pomerne neskoro spávať (diagnoza hyperaktívny mechúr - časte chodenie na malú bez jasnej príčiny)....... Po dlhých peripetiách som mal schválený invalidný dôchodok, ale je len v čiastočnej výške a podarilo sa mi najsť par brigád na doma - nahadzoval som údaje na jeden web (len do editoru - žiadne programovacie jazyky) aj články pre dva portály... Popri tom som absolvoval kurz SBS....... No na prácu SBS som sa nedal (hlavne kvôli častému chodeniu na WC a s tým spojenému neskorému spaniu) No akurat som zistil, že v tej brigáde nahadzovanie na web pokračovať nemôžem (nezarabalo to podla predstav vedúeho - sekol s tym).... Čo by ste mi poradili ako ďalej pokračovať? Napr. ten kurz síce mám ale ako uvádzam - su problémy s častou návštevou WC a tak celovo som zistil, že nejaká taká práca na doma je najprimeranejšia mojím schopnostiam. A samozrejme - spomínaný hyperaktívny mechúr podľa zákonov nie je dôvodom na zvýšenie dôchodku. P.S.: Kto mi chce písať rady typu obrať sa na boha, obrať sa na Ježiša tak nech si to prosím odpustí a ide s tym do p***i
Veľmi obmädzené možnosti riadnej práce
Tak to bola akože ekonomika, účtovnictvo čo mam vštudované - no účtovnictvu som sa naposledy venoval na škole v 2007 čo je pomerne dlhá doba. Nejaké reklamy - no orientujem sa v grafickom programe Corell ale žeby som mal nejaký megagrafický talent tak nemam zo seba ten pocit....
Iné weby sledujem (interez, historiweb.eu) no ale zatim nevidím nič žeby niekde niekoho hľadali. Ten pre ktorý pišem je tiež historický, ale je to len za symbolicku odmenu.
Zarobis*
Skus si najst pracu z domu, pises ze mas vystudovany obchod, nieco s uctovnictvom, nejake vypomahanie by nebolo?? Alebo nejake reklamy vytvarat atd, mas podla mna odbor pri ktorom by si sa vedel zamestnat aj z domu..... ak ta bavilo prispievat na web, skus sa obratit na ine weby, ci niekoho nehladaju, aspon vypomoct, upravovat nejake clanky a podobne.... urcite za to zarobia aspon nejaky peniaz.... aj malo je dobre, neskor sa mozno vypracujes, pridu ti ine ponuky a mozes sa rozvijat...... skus pohladat