Veľmi obmädzené možnosti riadnej práce

Príspevok v téme: Veľmi obmädzené možnosti riadnej práce
NeznamyTHM1986

Zdravím, čo by ste poradili človeku ako ja... Od malička mám neurologické problémy (spomalene tempo, problémy s motorikou, rýchla unaviteľnosť) vďaka tomu mám veľmi obmädzený výber zamestnania. Po strednej škole som sa pokúšal uchytiť v hypermarketoch - no kvôli vyššie uvedeným dôvodom to dopadlo katastrofou (napr. bol pokus aj o zamestnanie ako čistiaca služba - no kvôli nezvládaniu tempa na druhy deň som skončil). Predtým som navštevoval pohovory v rámci vyštudovaného odboru (TIS - odboba obchodnej akádemie) - skončilo to asi 10 násobným neuspechom (odpoved na par otazok o par dni telefonát - bohužiaľ neuspel ste)... Doma mi to samozrejme dali pekne vyžrať (chodil som z jedneho konca republiky na druhý - čiže nebolo to zadara).... Par rokov po škole sa podarilo aspon reklámne letáky roznašať vydržal som pri tom cca dva roky - firma skrachovala a neskôr sa k zdravotným problémom pridalo aj časte močenie v noci vďaka čomu chodím pomerne neskoro spávať (diagnoza hyperaktívny mechúr - časte chodenie na malú bez jasnej príčiny)....... Po dlhých peripetiách som mal schválený invalidný dôchodok, ale je len v čiastočnej výške a podarilo sa mi najsť par brigád na doma - nahadzoval som údaje na jeden web (len do editoru - žiadne programovacie jazyky) aj články pre dva portály... Popri tom som absolvoval kurz SBS....... No na prácu SBS som sa nedal (hlavne kvôli častému chodeniu na WC a s tým spojenému neskorému spaniu) No akurat som zistil, že v tej brigáde nahadzovanie na web pokračovať nemôžem (nezarabalo to podla predstav vedúeho - sekol s tym).... Čo by ste mi poradili ako ďalej pokračovať? Napr. ten kurz síce mám ale ako uvádzam - su problémy s častou návštevou WC a tak celovo som zistil, že nejaká taká práca na doma je najprimeranejšia mojím schopnostiam. A samozrejme - spomínaný hyperaktívny mechúr podľa zákonov nie je dôvodom na zvýšenie dôchodku. P.S.: Kto mi chce písať rady typu obrať sa na boha, obrať sa na Ježiša tak nech si to prosím odpustí a ide s tym do p***i

NeznamyTHM1986

Matyo: Spať pri zbere jahôd? No chcem vedieť kto to dovolí fakt chcem vidieť...... A o odbehovaní na WC som písal, že to pocitujem halvne v noci cez den to neni až taký problem.............. A po dalšie - ja si myslím, že zber jahôd je len sezonna zaležitosť alebo rastú aj pod snehom?

Matyo

NeznamyTHM1986, ten zberač jahôd je celkom dobrý nápad pre teba. Tam budeš na poli, vyšťať sa môžeš kdekoľvek a možno aj na chvíľu pospať, zváž to!

NeznamyTHM1986

Lollka: Ja chcem skúsiť kurz na systém wordpress... Je to systém na tvorbu blogov, ktorí využívajú aj bežní ľudia na blogy ale dajú sa v tom aj profesionalne weby robiť len sa tam vyžadujú trochu ine znalosti... Neni to o klasickom programovaní ale o iných veciach ale tu to nechcem vysvetľovať

NeznamyTHM1986

0v3cka: Ja nie som ženská na materskej... Nepodarilo sa mi zvládnuť napr. ani masérsky kurz (teoria, prax) kde bolo vyučovanie postavené tak, že na poriadne vyspatie sa nebol priestor.... Tak nechcem vidieť ako by to dopadlo v nejakej robote a keď tu začneš dačo rozpravať o SBS - tak chcem vidieť taku SBS čo by dakoho čo by napr. zaspal pochválili (alebo nebodaj by mu zvyšili ešte plat)

NeznamyTHM1986

Jax: Si dosť najivná, keď si myslíš že pre firmy je dnes zaujímavý niekto z vyštudovaným odborom účtovník (plus s odborom a kurzom) keď ekonomické vysoké chrlia tisíce absolventov. A osobne tiež nie som dobrý so sústredením..... A nebolo by nič lepšie ako prísť nevyspatý, s problémami zo sustredením do roboty kde sa vyžaduje brutálna zodpovednosť. A ešte chceš mi povedať, že teraz sa aj inač správajú že niekto príjde ta v pohode ho nechajú nech si zvykne - nech sa do toho dostane, keď urobí nejakú chybu tak mu povedia joooooj nevadí, si tu prvý deň však potrebuješ čas.
A ty reaguj k veci nie od veci. Písal som, že v rýchlych tempach nie som dobrý, že sa rýchlo unavím tak neviem na jaku p**cu to spomínáš pole a jahody

Jax

Si jak pokazene radio takze uz posledny krat: dnes je rok 2018, nezamestnanost nebola nikdy v historii nizsia. To, co sa stalo pred 10 rokmi je MINULOST.
Pusti to uz konecne z hlavy a venuj sa pritomnosti.
PS: asi uz stykrat hovoria v tv o tom, ako na poliach hniju jahody, ktore nema kto zbierat

0v3cka

NeznamyTHM1986 yenske na materskej to je tak kazdy treti clovek na tejto planete vstava ovel acastejsie ako 3x za noc. A to ty musis len vyhodit plienku a dat si novu a aj to len ked sa zobudis. Taka matka na materskej ktora napr nekoji musi zohriat mlieko a mozno aj hodinu chodit s tym deckom kym zaspi.... Toto su fakt vyhovorky

Lollka

So serverom jaspravim.sk nemam skusenosti tak to ti neviem povedat. Vsimaj si ked tam niekto zada dopyt kolko ponuk dostane a ci vyhravaju zakazky vzdy ti isti alebo ako. Ale napadlo mi ze su aj servery kde hladaju freelancerov, co im spravia logo, web stranku a ine veci. Treba tam vediet anglicky ale nemyslim ze nejak perfektne, ked ti napise zakaznik mozes to prelozit cez google a postupne sa zdokonalis, tie slova sa budu opakovat. Ak budes dobry tak zakazky mat budes. Ak si myslis ze mas graficke citenie tak toto by pre teba mohla byt cesta. Drzim palce.

NeznamyTHM1986

miki28: Snažím. No môj celoživotný sen je fungovať samostatne vo vlastnom byte a s nejakým príjmom (aspoň vo výške minimálnej mzdy) a snažím sa k tomu dopracovať. Lebo inač už neviem - by som sa už úplne zrútil abo čo

NeznamyTHM1986

Jax: Prosim ťa rozlišuj výhovrky a reálne skúsenosti. Človeku, ktorý sa trebárs pokúšal o kariéru spisovateľa, vydal 5 kníh ktoré by nikoho nezaujímali a rozhodol by sa to nechať tiež by si doň hučal (abo hučala - neviem určiť z nicku sory) že hľadá výhovorky, keď sa rozhodol s tým skončiť? Alebo pod. príklad. Zaujímam sa o rock/metal muziku, poznám ľudí čo sa snažili organizovať koncerty. Tie končili fiaskami tak sa tomu prestali venovať. (otázka bola to vyhovorka - alebo reálna skúsenosť)
Plienka - no neviem, či plienka pomôže proti draženiu v mechure (pre pochopenie porežeš si palec, ja ti tam v noci budem liať ocot - poviem - spi ďalej, mňa si nevšímaj), ktoré napr. dokáže zabudiť aj tri krát do noci. To čo pišeš, je ako keby ja som teraz napísal mikimu28 čo písal pred tebou niečo v zmysle? A čo nejdeš do roboty? Máš schyzofréniu? Veď na to sú tabletky, dá sa to liečiť. Čo nezoberieš tabletky, len sa vyhováraš. Ale nepíšem to, keďže schyzofréniu nemám a neviem na vlastnej koži aké ma dotyčný konkrétne problémy tak je logické že do toho nejdem kecať.
Pomocnú administratívu - no tú som hľadal po škole - skončilo to ako skončilo - buď neúspešnými pohovormi alebo v Prahe (naplň práce - pýtať sa zakaznikov na údaje a opravovať ich v pc systeme) najprv zj**bavackami sejš pomalej, sejš pomalej. Druhý deň tu si mal chybu tam si mal chybu - páľ do p**i (hovorím obrazne). Žiadne - joj vieme, si tu prvý deň tak rešpektujeme že sa do toho potrebuješ dostať atď. Nič také. A viem, že existujú zašívarne ale zatiaľ som žiadnu takú ponuku nevidel. A ako som nižšie písal (keď už chcem reagovať na niekoho, tak si najprv prečítam všetky jeho príspevky aby som mal kompletný obraz o jeho situácii a neragujem hneď na prvý ale to som asi náročný keď to čakam od všetkých tak to zopakujem) objavil som web z kurzmi na nejaké veci ohľadom PC tak to chcem skúsiť. (Ale neviem či ťa to zaujíma)