Zdravím, čo by ste poradili človeku ako ja... Od malička mám neurologické problémy (spomalene tempo, problémy s motorikou, rýchla unaviteľnosť) vďaka tomu mám veľmi obmädzený výber zamestnania. Po strednej škole som sa pokúšal uchytiť v hypermarketoch - no kvôli vyššie uvedeným dôvodom to dopadlo katastrofou (napr. bol pokus aj o zamestnanie ako čistiaca služba - no kvôli nezvládaniu tempa na druhy deň som skončil). Predtým som navštevoval pohovory v rámci vyštudovaného odboru (TIS - odboba obchodnej akádemie) - skončilo to asi 10 násobným neuspechom (odpoved na par otazok o par dni telefonát - bohužiaľ neuspel ste)... Doma mi to samozrejme dali pekne vyžrať (chodil som z jedneho konca republiky na druhý - čiže nebolo to zadara).... Par rokov po škole sa podarilo aspon reklámne letáky roznašať vydržal som pri tom cca dva roky - firma skrachovala a neskôr sa k zdravotným problémom pridalo aj časte močenie v noci vďaka čomu chodím pomerne neskoro spávať (diagnoza hyperaktívny mechúr - časte chodenie na malú bez jasnej príčiny)....... Po dlhých peripetiách som mal schválený invalidný dôchodok, ale je len v čiastočnej výške a podarilo sa mi najsť par brigád na doma - nahadzoval som údaje na jeden web (len do editoru - žiadne programovacie jazyky) aj články pre dva portály... Popri tom som absolvoval kurz SBS....... No na prácu SBS som sa nedal (hlavne kvôli častému chodeniu na WC a s tým spojenému neskorému spaniu) No akurat som zistil, že v tej brigáde nahadzovanie na web pokračovať nemôžem (nezarabalo to podla predstav vedúeho - sekol s tym).... Čo by ste mi poradili ako ďalej pokračovať? Napr. ten kurz síce mám ale ako uvádzam - su problémy s častou návštevou WC a tak celovo som zistil, že nejaká taká práca na doma je najprimeranejšia mojím schopnostiam. A samozrejme - spomínaný hyperaktívny mechúr podľa zákonov nie je dôvodom na zvýšenie dôchodku. P.S.: Kto mi chce písať rady typu obrať sa na boha, obrať sa na Ježiša tak nech si to prosím odpustí a ide s tym do p***i
Veľmi obmädzené možnosti riadnej práce
0v3cka: Ja čo viem, tak tu dorazila kríza koncom roka 2008 a trvala po celý rok 2009.
A nižšie som písal, že spať s niečim keď ťa niečo dráždi je tak trochu problém (eventuálny príklad - porež si prst, a ked a pri spaní večer si ho namoč do octu. Som zvedavý jak pri tom hned zaspíš). Alebo iný príklad - neni nič lepšie ako min dve tri zabudenia počas noci kvôli potrebe na malú (odborne sa to nazýva noktúrie - ale neviem, či to ma význam ti písať, keďže to takmer určite prekrútiš a spravíš z toho výhovorku)
tak možno začať nejaké vlastné podnikanie, kde si to budeš môcť rozložiť ako ty potrebuješ aby ťa to tak nezaťažovalo
Dokonca sa ta kriza aj vola 2007-2008
en.wikipedia.org
NeznamyTHM1986 a kedy bola podla teba kriza? Podla mna zacala 2007 a vrcholila 2008. Koncom 2008 sa to uz zacala zlepsovat.
Ake tempo by si chcel mat v SBS? Sak nizsie tempo uz ani neexistuje. Takisto preco nejdes spat normalne a nekupis si plienky? Tym by sisi upravil denny rytmus a min polovicu toho co ti tu radili by si mohol robit.
Co sa uctovnika tyka na zivnost je tiez podla mna v tvojom pripade hovadina.
0v3cka: Pokiaľ viem, v rokoch 2007-08 ešte žiadna kríza nebola. A aká divná argumentácia to keď píšem, že mám problémy nabehnúť na tempo a podať výkon aký sa bežne požaduje je divná argumentácia? A keď nejakí začnú prekrúcať to čo pišem (napíšem že pre časte odbehovanie na malú chodím neskoro spávať - tak to par ľudí prekrúti a povie choď zbierať jahody tam môžeš odbehnúť koľko budeš chcieť je akože rada k veci? Alebo vyštudoval si účtovníka, tak si sprav kurz a živnosť toto je tiež rada k veci (ešte zabudol dodať neboj keď ti to nevíde tak budeš len par sto eúr dlhovať do sociálnej a zdravotnej)?
A k tomu účtovníkovi: Jedna tu písala, že obzerať sa tým smerom nemá zmysel - lebo berú hlavne vysokoškolákov a absolvetky práva na také pozície. Tak ona povedala kktinu a pravdu maš ty a ostatní?
Podla mna by si mohol byt bloger. Kazdy tyzden by si natocil video o tom ako si hladas pracu a zavesis to na youtube. Podla mna za pokus to stoji. Pri troche stastia budes znamou tvarou.
Inak uprimne aku radu tu cakas? Mas tu min. 5 typov ktore si odmietol velmi divne argumentujuc. Ak by to bolo lahke tak by si to uz urobil. Teraz argumentujes ze sisi nenasiel pred 10timi rokmi pracu, podotykam pocas krizy. A o 10 rokov budes argumentovat ze niekoho kto 20 rokov nerobil aj tak nikam nezoberu.
To teda máš ale slovník :D
rasto212: Paľ do p**či. Aj tak nemáš čo povedať k veci
Nič nie je vhodná práca, tak to vypadá :D
Tymi vulgarizmami si nijak nepomozes.
Ani tym, ako sa nic neda aj ked o tom trt vies. Napoveda: jablka, hrozno, plati sa za kg