Veľmi obmädzené možnosti riadnej práce

Príspevok v téme: Veľmi obmädzené možnosti riadnej práce
NeznamyTHM1986

Zdravím, čo by ste poradili človeku ako ja... Od malička mám neurologické problémy (spomalene tempo, problémy s motorikou, rýchla unaviteľnosť) vďaka tomu mám veľmi obmädzený výber zamestnania. Po strednej škole som sa pokúšal uchytiť v hypermarketoch - no kvôli vyššie uvedeným dôvodom to dopadlo katastrofou (napr. bol pokus aj o zamestnanie ako čistiaca služba - no kvôli nezvládaniu tempa na druhy deň som skončil). Predtým som navštevoval pohovory v rámci vyštudovaného odboru (TIS - odboba obchodnej akádemie) - skončilo to asi 10 násobným neuspechom (odpoved na par otazok o par dni telefonát - bohužiaľ neuspel ste)... Doma mi to samozrejme dali pekne vyžrať (chodil som z jedneho konca republiky na druhý - čiže nebolo to zadara).... Par rokov po škole sa podarilo aspon reklámne letáky roznašať vydržal som pri tom cca dva roky - firma skrachovala a neskôr sa k zdravotným problémom pridalo aj časte močenie v noci vďaka čomu chodím pomerne neskoro spávať (diagnoza hyperaktívny mechúr - časte chodenie na malú bez jasnej príčiny)....... Po dlhých peripetiách som mal schválený invalidný dôchodok, ale je len v čiastočnej výške a podarilo sa mi najsť par brigád na doma - nahadzoval som údaje na jeden web (len do editoru - žiadne programovacie jazyky) aj články pre dva portály... Popri tom som absolvoval kurz SBS....... No na prácu SBS som sa nedal (hlavne kvôli častému chodeniu na WC a s tým spojenému neskorému spaniu) No akurat som zistil, že v tej brigáde nahadzovanie na web pokračovať nemôžem (nezarabalo to podla predstav vedúeho - sekol s tym).... Čo by ste mi poradili ako ďalej pokračovať? Napr. ten kurz síce mám ale ako uvádzam - su problémy s častou návštevou WC a tak celovo som zistil, že nejaká taká práca na doma je najprimeranejšia mojím schopnostiam. A samozrejme - spomínaný hyperaktívny mechúr podľa zákonov nie je dôvodom na zvýšenie dôchodku. P.S.: Kto mi chce písať rady typu obrať sa na boha, obrať sa na Ježiša tak nech si to prosím odpustí a ide s tym do p***i

NeznamyTHM1986

Ahoj9: So spomaleným tempom v autoškole? Každopadne už som tu pisal, že skušam jeden kurz - system wordpres

Ahoj9

Rodicov mas alebo surodencov?
Skus si spravit kurz anglictiny a odist do zahranicia. Alebo rob instruktora autoškoly, to trva hodku, potom si odskočiš a znova ti pride iny žiak a tak. Alebo ak máš dobry hlas, skus robiť dabléra.

rasto212

Tu nepomôže žiadna rada, jediná možnosť ako zvýšiť svoj príjem je požiadať a plný invalidný dôchodok.....

0v3cka

Podla wiki to ma cez 20% ludi po 50tke. (Chodia na WC min 2x za noc) To chces povedat ze ked to niekto ma tak si nevie najst pracu?

en.wikipedia.org

NeznamyTHM1986

0v3cka: No to si len ty myslíš, lebo si diagnózu hyperaktívny mechur nezažila. Áno, spavajú ťahšie no účtovníctvo je zodpovedná robota a nevyspatý nesústredený človek fakt ,,určite patrí na takú pozíciu" ... A čo sa týka SBS - no nechcem si predstaviť situáciu - keby som zaspal trebars o pol noci vstal o 6 ráno a takým spôsobom by som mal fungovať...
A vôbec naša debata je vlastne dosť nezmyselná, písal som že idem vyskúšať nejaký ten kurz cez internet (ale ako som písal - mnohí reagujete bez toho aby ste si prečítali čo som písal neskôr... A uznávam, je to aj trochu moja chyba že sa pustím do zbytočnej diskusiue)

0v3cka

NeznamyTHM1986 to vstavanie v noci to ma skoro kazdy stary chlap. Aj ja to mam v 30tke. skoro vzdy sa min raz zobudim, a? Mozno potrebujes spat celkovo o hodinu dlhsie ale toto neni vyhovorka na to aby sisi nemohol najst pracu.
Je pekne ze to tak vies ze kriza bola o rok neskor ale bohuzial to bolo inak.
Akoze sorry ale naucit sa spat s plnym mechurom neni nic tazke. Ten priklad s prstom je tiez odveci. Plno ludi je po operacii alebo s inymi bolestami a normalne funguju. Ja som bol tiez po operacii oci akoze ok spi sa tazsie ale neni to nic na co by sa nedalo zvyknut. Je plno ludi co musia spat po sediacky kvoli roznym zdravotnym problemom a pracuju.
Inak vysvetli mi co prekrucam? Nezda sa mi, fakt ty sa cely cas len vyhovaras.
Ako sa hovori Kde je vola tam je cesta alebo kto chce ten moze a kto nechce ten ani nemoze.