Veľmi obmädzené možnosti riadnej práce

Príspevok v téme: Veľmi obmädzené možnosti riadnej práce
NeznamyTHM1986

Zdravím, čo by ste poradili človeku ako ja... Od malička mám neurologické problémy (spomalene tempo, problémy s motorikou, rýchla unaviteľnosť) vďaka tomu mám veľmi obmädzený výber zamestnania. Po strednej škole som sa pokúšal uchytiť v hypermarketoch - no kvôli vyššie uvedeným dôvodom to dopadlo katastrofou (napr. bol pokus aj o zamestnanie ako čistiaca služba - no kvôli nezvládaniu tempa na druhy deň som skončil). Predtým som navštevoval pohovory v rámci vyštudovaného odboru (TIS - odboba obchodnej akádemie) - skončilo to asi 10 násobným neuspechom (odpoved na par otazok o par dni telefonát - bohužiaľ neuspel ste)... Doma mi to samozrejme dali pekne vyžrať (chodil som z jedneho konca republiky na druhý - čiže nebolo to zadara).... Par rokov po škole sa podarilo aspon reklámne letáky roznašať vydržal som pri tom cca dva roky - firma skrachovala a neskôr sa k zdravotným problémom pridalo aj časte močenie v noci vďaka čomu chodím pomerne neskoro spávať (diagnoza hyperaktívny mechúr - časte chodenie na malú bez jasnej príčiny)....... Po dlhých peripetiách som mal schválený invalidný dôchodok, ale je len v čiastočnej výške a podarilo sa mi najsť par brigád na doma - nahadzoval som údaje na jeden web (len do editoru - žiadne programovacie jazyky) aj články pre dva portály... Popri tom som absolvoval kurz SBS....... No na prácu SBS som sa nedal (hlavne kvôli častému chodeniu na WC a s tým spojenému neskorému spaniu) No akurat som zistil, že v tej brigáde nahadzovanie na web pokračovať nemôžem (nezarabalo to podla predstav vedúeho - sekol s tym).... Čo by ste mi poradili ako ďalej pokračovať? Napr. ten kurz síce mám ale ako uvádzam - su problémy s častou návštevou WC a tak celovo som zistil, že nejaká taká práca na doma je najprimeranejšia mojím schopnostiam. A samozrejme - spomínaný hyperaktívny mechúr podľa zákonov nie je dôvodom na zvýšenie dôchodku. P.S.: Kto mi chce písať rady typu obrať sa na boha, obrať sa na Ježiša tak nech si to prosím odpustí a ide s tym do p***i

Angelika3

Zbytočne si si platil ten kurz Sbs, keď to nerobíš. Máš predsa veľa objektov na stráženie, kde môžeš ísť na wc kedykoľvek ti treba. Je to zároveň kľudná práca. Podľa mňa je to zo spomínaného pre teba najvhodnejšia robota.

Mrauka

Nie, uctovnictvo a administrativa nema zmysel. Tymto smerom sa ani nepozeraj. Mozno sa tu Rasto uchytil, ale toho je uz tolko, ze ak nemas min.10 rokov praxe, cudzi jazyk nevezmu ta. Nehovoriac o tom, ze tam beru kadejake absolventky prava atd. Jednoducho sa tam tlacia vsetci absolventi VS.
Ma pravdu, ze pokial to nikdy nerobil, tak sam, ako zivnostnik to tazko rozbehne a musi mat na to aj nejakych klientov. Rasto sa na to pozera uz z rozbehnuteho vlaku, inak sa na to diva niekomu zacinajucemu.
Pre teba je ideal praca na doma. Zial na Slovensku je to este 100 rokov za opicami, lebo kopec znamych, ktori sa popchali na veduce pozicie a ich jedinou naplnou prace je sa premotkat a buzerovat podriadenych by tym padom bolo nepotrebnych a bez prace.
Jedinou moznostou je zistit, co ta bavi, na co mas vlohy, talent a to vykonavat z domu. Predavat svoje schopnosti. Ak ta bavi pisanie, pis. Je kopec blogerov a vlogerov, ktori ak su uspesni, dokazu na tom zarabat. Alebo nieco kreativne vyrabat, kreslit, neviem hocico. Zivot ta nuti vymysliet nieco tvorive, kreativne, tym, ze ti ztazuje situacu sa normalne zamestnat.
Kopec ludi ma dnes problem sa zamestnat, tempo je rychle, pracovne naroky vysoke. Zvladnu ho mladi a zdravi jedinci, aj to urcitu dobu, kym si neznicia zdravie.
Potlaca sa individualita ludi na ukor vytvarania mechanickych "robotov" v tovarnach.
Nikto ti tu neda konkretny navrh, ktory by ti sadol na mieru. Mozes najst inspiraciu v prispevkoch a vyuzit ju vo svoj prospech. Kazdy sa zial trapi sam a hlada svoju cestu. Kopec ludi sa zivi, alebo snazi uzivit roznymi sposobmi.

vevala

Podľa mňa by pre teba bolo najlepšie keby sa ti nejako podarilo vybaviť invalidný dôchodok, aspoň čiastočný

NeznamyTHM1986

rasto212: Neviem, či ta debata ma zmysel ale ešte jedna otázka:
Keď v dobe 2007-2008 prakticky žiadného zamestnavateľa nezaujímal niekto, čo mal na strednej účtovnictvo, čo zmaturoval na jednotky (čo bol akože oblubený študent učiteľky ekonomie) a čo mal certifikáty z účtovania v Omege.
Tak prečo by v dnešnej dobe zamestnávateľov niekto taky už zaujímal...
A druhá vec bez praxe fungovať ako účtovnik - živnostník alebo nebodaj s.r.o. Sa asi ani podľa zákona nedá (aspoň kedysi tak platilo)

rasto212

No nehnevaj sa, aký jeden kurz? Však si to študoval, spravil maturitu... Ten kurz by mal byť len taký osviežovací aby si nachytal to, čo sa pomenilo :)

NeznamyTHM1986

A ostatným ktorí sa snažili poradiť ďakujem za rady - bola mi odporúčená stránka www.learn2code.sk, idem tam dačo vyskúšať

NeznamyTHM1986

rasto: aj by som ti podakoval za radu - ale s jedným kurzom a hned podnikať? Sory ale radiš totálne od veci.
Niečo podobné som zažil, keď som sa pokúšal o jeden kurz maserstva. Robený štýlom - toto čo učia v masérskych stredných školách 4 roky my vás naučime za 4 týždne. A vedúci k tomu pristupoval s filozofiou že všetky masérske školy su u nás na kkt (obrazne hovorím), tak ja som sa rozhodol že z vás spravím masérske špičky... A hneď po absolvovaní budete môcť začať fungovať ako sukromnici.

rasto212

To je jedno či ako živnostník alebo s. r. o. V obchodnej spoločnosti sa dá z počiatku dosť ušetriť na odvodoch oproti živnosti. A nakoniec.... Napísal som, že si máš zaplatiť komplexný kurz aby si bol v obraze.....