Prosím vás , že vraj končí distribúcia rivotrilu na Slovensko. Viete mi poradiť , ktorý liek je čo najpodobnejší tomuto lieku a ktorý je najmenej návykový ?
Koniec rivotrilu na Slovensku
Dobrý deň. Áno rivotril prestali distribuovať na Slovensko, nakoľko distribútor nepodpísal registráciu pre tento liek. Zistilo sa ,ze v balení, 2mg boli 0,5 mg tablety, a tym roche vážne porušil bezpečnosť liekov. Kvapky aj tablety su dostupné v čechách. Sam som si v ČR vybral rivotril. Plati sa plná suma. Co nieje až tak veľa. Problém je v tom, ze vysadiť rivotril je pekelne ťažké. Nepríjemné pocit úzkosti, depresia, nespavosť. Náhrada žiadna neexistuje.
Zdravim
Rivotril na Slovensku naozaj konci (uz sa dopredavaju posledne zasoby, ci uz su to kvapky, alebo tabletky).....Ale rivotril stale predavaju-predpisuju v zahranici...staci pozriet do rakuska
Problem na Slovensku bol ten, ze sa im to neoplatilo...tak to stiahli
Jednoznačne na 100% viem že rivotril je už dávnejšie stiahnutý z trhu dopredavaju sa posledné zásoby dnes som s receptom na 2mg rivotril obehol 4lekarne a v tej 4tej mali poslednú krabičku
Rivotril je navykovy liek, nemal by sa uzivat dlhodobo, divim sa ze ti ho lekarka tak dlho predspisuje. Na depresiu ci uzkost su dlhodobo vhodne ine lieky, ako napr. Magrilan ktory nesposobuje zavislost. Rivotril ti radim uplne vysadit. Po tak dlhej dobe je mozne ze budes mat pri vysadzani nejake nedobre stavy ale to prejde.
A samozrejme, že lekári to vedia, majú info od zástupcov firmy.
Tomáš, takto to vyzerá, keď si laicky cucáš info iba z netu...keby si na ňom vedel naozaj hľadať informácie, tak by si našiel, že Rivotril 0,5mg tbl na Slovensku končí. Nie je to žiadne stiahnutie z trhu z dôvodu nejakej závady, ale jednoducho koniec dovozu.
No neviem, nemyslim si že by psychiatri bežne predbežne vedeli o nejakom lieku ktorý sa začne stahovat z trhu. Najlepší priklad je napriklad liek na krvny tlak Valsartan, u ktoreho vydal SUKL pred tyzdnom oznam že ho stahuje z trhu. Kardiologovia ho ale až do vydanie zakazu od SUKL bezne pacientom predpisovali, takže nemohli vediet nič o tom že sa ten liek stiahne, inak by ho už týždne pred oznámenim o stiahnutí od SUKL už dalej nepredpisovali.
Oznam o stiahnutí Valsartanu z trhu od SUKL vysiel asi pred týždnom. Možno si skrátka tvoja psychiatricka poplietla rivotril s valsartanom. To je normálne, to sa stáva.
No tak brat rivotril dlhsie nez rok je veru uz dlhá doba. Celkom sa aj cudujem ako to že to dospelo az do takehoto štádia ? Vsak predsa tvojej psychiatricke nebolo cudne ze ten rivotril beries uz tak dlho ? Sa cudujem že psychiater svojmu pacientu dovoli aby užíval roky benzodiazepín. Na druhej strane ale nie si jedina. Pocul som už viacero pacientov ktorým psychiatri predpisovali benzodiazepíny po dlhsiu dobu.
Rivotril este tak skoro z trhu nestiahnu. Najprv musí vydať SUKL oznamenie a až potom sa stiahne. A pri vysadzovaní Rivotrilu ti predsa stačí jedna krabicka. 0,25 mg je malá davka, ktora sa v podobe kvapiek dá vysadiť kludne za pár týždnov. Teda skorej ten rivotril vysadíš, než ho stiahnu z trhu.
Rivotril nie je ťažko niečím nahradiť, toho sa bát nemusíš. Benzodiazepiny sa lahko nahradzuju za ine benzodiazepiny. Horsie to uz je s antidepresivami. Tam sa často krát stáva že psychiater musí vyskusat i troje antidepresiva než najde to pravé ktore pacientovi sadne.
Inak mozeš mi napísat aj na mail tomas555555@centrum.cz predsa len niekedy sa mi stane že zabudnem na diskutujuce vlákno.