Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bitka od priatela

Príspevok v téme: Bitka od priatela
Sisa61

Ahojte, musim to tu napisat, zbil ma priatel, najprv to zacalo fackou, neskor sa to stupnovalo. Vacsinou to bola stale facka, ale raz ma strkol tak, ze som si buchla hlavu o stenu, ihned ma rozbolela hlava. Dalsikrat sa stalo to, ze ma sotil na zem a kopol, potom mi hodil na zem jedlo z taniera, stal nado mnou a ja som to musela upratat. Vzdy som mu vzapati odpustila. Asi si poviete, ze som hlupa, ale ja bez neho neviem zit, neviem sa od neho odputat, milujem ho aj napriek tomu ako sa obcas sprava. Zial vzdy to spravi v triezvom stave, ale dostane take nervy, nevie sa ovladat, jeho chybou je, ze vobec nema trpezlivost. Stalo sa tiez, ze mi dal facku pred dalsim kamaratom v aute. Tiez to, ze ma raz buchol tak, ze som stratila dych, schulena som cakala, kym sa znivu nadychnem. Bolo to hrozne, ale vzdy mimo tychot situacii je perfektny clovek. Po tychto veciach je vzdy smutny a ospravedlni sa, vidim, ze ho to mrzi. Sam si to priznal a povedal mi, aby som s nim nebola, ze ma bit nechce. Nevieme sa od seba odputat, sex vyzaduje takmer stale a uz aj pri sexe ma zacina fackat. Stale cakam, ze toto obdobie raz prejde a bude vsetko v poriadku. Na verejnosti sa javi velmi pokojne. On aj je pokojny pokial neodstane nervy a vravi, ze ho provokujem. Asi je to moja chyba, asi naozaj provokujem, neviem sa zastavit a ked sa hadame tak rypem. Preto mu to vzdy odpustim. Ja som mu vsak nikdy nedala facku ani nic podobné.

Sisa61

Nemyslím si, že si ti zaslúžim, ani žeby som z toho mala radosť. Udialo sa zase niečo nepekné a ja mám pocit, že celý ten vzťah už neznášam, chcem byť sama, izolovať sa od ľudí, absolútne nič ma neteší a nechcem už v živote nikoho mať.

Aliss

Simiona, kto vie :) Su zeny, co su presvedcene, ze si bitku zasluzia. Nieco v nich doslova chce, aby boli "potrestane", lebo si myslia, ze nie su hodne lasky ako takej. Nedavaju si suvislosti dokopy, zvycajne si take zeny zas a znova najdu agresora. Suvisi to s detstvom, s dospievanim, so vzorom matky. Zvycajne, ak boli ich matky take iste, mozu preberat ich vzorce spravania. A potom je urcite hrozne vela inych dovodov, ja som sa stretla len s tymto :) Dufam, ze v jej pripade to dobre dopadne...

Aliss

Sisa, ty o akej laske pises? :D Ano, stary otec tyranizoval staru mamu a kedze sme byvali v tom case v jednom dome, boli sme toho svedkom. Niekolko raz, az nas nasi zobrali a prestahovali sme sa. Bolo to strasne. Presviedcali sme ju, aby odisla od neho, pretoze mala kde byvat, podporili by sme ju. Ale nie. Tak 60 rokov znasala bitky :) Fajne, nie? A asi mas na mysli vztah a nie lasku ako taku, lebo ano, neda sa porovnat moj vztah so starymi rodicmi a s tvojim partnerom. Ale zaklad je absolutne ten isty. Nechat sa mlatit a este to ospravedlnovat svedci nielen o nom, ale najma o tebe. Mas sa rada vobec? Clovek, ktory pozna svoju hodnotu a lubi sa, nedovoli aby mu niekto hrubym sposobom ublizoval. Ale okej, sama si si strojcom vlastneho stastia :) Nech sa ti dari

Sisa61

Odniesla som si z tejto diskusie asi to, ze vidim zavaznost situacie. Vies Aliss, ano chapem, vo vsetkom mas pravdu, len neda sa porovnavat tvoja laska k agresivnemu jedincovi (predpokladam, ze to bol mozno stary otec) s laskou k partnerovi. Ano, ta agresia sa porovnat da, ale myslim, ze kazdy to zvladame inak a ten vztah k jedincovi a laska to zvladanie ovplyvnuje. Mozno ta tvoja laska presla tymito cinmi do nenavisti. Mozno to takto bude skoro aj u mna. Momentalne sme sa rozisli s tym, ze ideme spolu este na cely vikend az do pondelka na wellness pobyt. Som zvedava ako bude, pretoze tam budeme cel vikend sami, odchadzame dnes poobede a vratime sa v pondelok poobede a chcem mu navrhnut to, ze potom sa uz neuvidime ...

FillipC

Ak sa ti to teda paci a vtedy citis, ze ta miluje, prosim, no nestazuj sa potom.
Ludia sa musia pytat, co je normalne?
Normalne je vsetko, co sa ti paci. Paci sa ti to? Ak nie, potom preco si nechas robit nieco, co sa ti nepaci?
Mudre zeny veru chybaju na tomto svete. Nasiel som tu, len jednu, s jahodou :-D

matthiola

ja som v podobnej rodine zila a slubila som si, ze v zivote s takym muzom ja nebudem. ze budem lubit iba takeho co ma bude mat rad taku aka som, bude si ma vazit, bude sa ku mne dobre spravat a za to ja h budem milovat ako najviac mozem..nasla som si takeho a som stastna. Raz by ma nejaky chlap udrel tam by moja laska skoncila. To su moje hranice. Tvoje uz davno prekrocil a je na tebe co s tym urobis. Alebo tam nie su este tvoje hranice? Ked ta posadi na invalidny vozik az vtedy si schopna to riesit? Potrebuje psychologa a psychiatra hlavne on to musi chciet. Mozes mu povedat este raz a koncime. Je to v tvojich rukach, naozaj ta nemame za co lutovat.

Aliss

Sisa, ano ja ti na plnu hubu poviem co si myslim, nebudem ta lutovat a z daleka u mna neuvidis sucit. Ako preco? Ved si svojpravna osoba, ktora riesi svoj zivot podla seba, zastava si neustale partnera, tak ako kolko empatie chces? :D Mimo ineho...ze som si nic take nezazila :) Velmi sa mylis. Zazila. Zazila som detstvo plne schovavania sa pred agresivnym jedincom, detstvo plne agresie a bitiek starej matky. Nie, ja s tebou sucit mat nebudem. Lebo som si prezila, co je to vyrastat pri agresivnom jedincovi, co je to vidiet staru mamu, ako caka, az bitka pominie...Lutost zazijes od niekoho, kto si tym nepresiel. Ja som si tym presla a nerozumiem nikomu, kto sa dobrovolne oddava teroru, a je jedno ci raz za mesiac, ci trikrat za pok roka. Pre mna si slaboch, ktory nedokaze vziat svoj zivot do ruk. Budes sa nonstop vyhovarat a ospravedlnovat svojho frajericka. Sorry, ale odo mna sucit necakaj. Zazila som si to v detstve a nikdy, nikdy nedopustim aby moje deti zazili cosi podobne. Nikdy. Ty si si to vybrala dobrovolne. Ok :) Mimo ineho...nebola to odpoved na moju otazku - CO si si vzala z tejto diskusie?