Vyhodili ma z domu

Príspevok v téme: Vyhodili ma z domu
Huuuha

Dobrý deň.
Mám 19 rokov a dnes ma rodičia vyhodili z domu, pretože ma vyhodili zo strednej školy. Mám silné depresie, samovražedné myšlienky už 3 roky a stále sa to zhoršuje. Nemohla som ďalej pokračovať, pretože ma tam aj šikanovali. Rodičia moje problémy nechápu, vidia len školu. Hovorila som im, že som tam nevládala chodiť, no vypočula som si len strašný krik a potom ma vyhodili. Povedali mi, že som ich sklamala.

Nemám kam ísť. Priateľov nemám a príbuzní ma neprichília. Takže som na ulici, bez bývania, so 600 eurami, bez práce a s psychikou na dne.
Rozmýšľala som aj o samovražde, ale bojím sa, že by ma po nej čakalo niečo ešte horšie.
Neviem, čo robiť. V kuse plačem, nadávam na seba, prečo musím byť taká, aká som.

Chcem žiť pokojný život, niekde v zahraničí (USA, Austrália), no to by som musela byť superžena.
Už fakt neviem.

dadma

S rodicmi mas normalne vztahy? Preco ta nevzali k psychologovi? Si si ista, ze si im dobre opisala ake mas problemy? Kde si vlastne teraz?

0vecka

Luppi vyhodenie z domu nieje nejaky uradny ukon. Teda z pravneho hladiska tam stale byva a musia sa o nu starat. To ze by ju napr nepustili dovnutra je nelegalne.

Iliosa

Ak ma na obcianke uvedene trvale bydlisko u rodicov, tak ma aj pravo tam byvat. Nikto ju odtial nemoze vyhodit. Po moralnej stranke je to ine. Ja len prajem, aby dievca nebolo fetacka, aby nebola lahko ovplyvnitelna pohava, ze stretne nejakych ludi a da sa na zle chodnicky a skonci zle, a aby mala tu vydrz zatnut zuby a predierat sa tazkymi situaciami, co ju cakaju. Lebo prave od terajsich rozhodnuti zavisi jej buduci zivot.

Luppi

Ved preto ju vyhodili z domu, aby tuto povinnost nemali, lebo ju maju, len ak dieta byva doma.
Pre niektorych rodicov, a je ich zial dost, su dolezitejsie peniaze nez ich dieta.

0vecka

ceresnicka10 uz sa to tu rozoberalo. Rodicia maju povinnost sa o dieta starat ak je napr nezamestnane. To kolko ma rokov je jedno.

ceresnicka10

tak už si dospelá a keď si skončila so školou tak prakticky po právnej stránke je to v poriadku ale po tej morálnej nie... vyskúšaj si zájsť do nejakého azylového centra či by nemali voľnú izbu...

Cliattsi

Kúp si spacák, karimatku a stan. Spolu ťa to vyjde do 150 eur. A ušetríš na ubytovaní. A choď na západ. Odporúčam TT,BA.