Vyhodili ma z domu

Príspevok v téme: Vyhodili ma z domu
Huuuha

Dobrý deň.
Mám 19 rokov a dnes ma rodičia vyhodili z domu, pretože ma vyhodili zo strednej školy. Mám silné depresie, samovražedné myšlienky už 3 roky a stále sa to zhoršuje. Nemohla som ďalej pokračovať, pretože ma tam aj šikanovali. Rodičia moje problémy nechápu, vidia len školu. Hovorila som im, že som tam nevládala chodiť, no vypočula som si len strašný krik a potom ma vyhodili. Povedali mi, že som ich sklamala.

Nemám kam ísť. Priateľov nemám a príbuzní ma neprichília. Takže som na ulici, bez bývania, so 600 eurami, bez práce a s psychikou na dne.
Rozmýšľala som aj o samovražde, ale bojím sa, že by ma po nej čakalo niečo ešte horšie.
Neviem, čo robiť. V kuse plačem, nadávam na seba, prečo musím byť taká, aká som.

Chcem žiť pokojný život, niekde v zahraničí (USA, Austrália), no to by som musela byť superžena.
Už fakt neviem.

0vecka

Defcon blbost rodiacia sa musia postarat aj o 30 rocneho ktory nechce robit. Nehovoriac o tom ze ti rodicia su idioti. Ono sa nevyhadzuje z domu (s vynimkou mozno dietata ktore napadne rodicov alebo je drogovo zavisle a predava veci atd) proste z domu sa nevyhadzuje tymto stylom, ale stylom ze mas pol roka na to aby sisi vybavil byvanie atd. Podla mna ma aj moralne pravo ist na policiu.

Defcon

Ak ma dievca 18 rokov a viac a nechodi nikam do skoly, tak ju rodicia mozu vyhodit z domu. Lebo sa moze zivit sama a do sucasnej situacie sa dostala vlastnym pricinenim. Navyse jej rodicia dali 600 eur na rozbeh. Alebo ich zarobila nejako.
Rodicia teda voci nej nemaju ziadne povinnosti.
Nechapem preco si myslite, ze rodicia ju musia zivit. To by platilo ak by studovala. Ale ak nestuduje, tak ma smolika.

Menoapriezvisko

Ku mne mozes ist kludne :) byvam len s mamkou a jedna postel je volna cize ak by si chcela :) len jedlo si budes musiet kupit :) a inak mam rovnaky sen ...pracovat v amerike v los angeles :) mam 22 a som dievca z okresu poprad

Huuuha

Prespala som noc v hoteli. No teraz rozmýšľam, čo ďalej. Nechcem ísť na sociálku, sťažovať sa. Mám 19, som dospelá, musím sa postaviť na vlastné nohy, nemôžu za mňa všetko robiť rodičia.
Áno, mám strašné depresie, stále ma chytajú panické záchvaty, no vzdať sa nechcem.

Hlavne rozmýšľam nad úradom práce. Ja chcem ísť na viaceré miesta, možno aj mimo Slovenska, no keď tam budem zaevidovaná, bude ma to brzdiť. Stále budem musieť chodiť na podpisy. Či ? Ja sa v tom nevyznám.
Viem, že keď na úrade práce nie som, musí si platiť zdravotné, či čo.

trunchelicka

to mi je divne, ze kvoli tomuto by ta rodicia vyhodili z domu...byt tebou idem na socialku a riesim to touto cestou..

0vecka

ja by som siel na policiu a potom na socialku. Rodicia sa musia o tebe postarat kym sa nevies starat sama o seba j ejendo kolko mas rokov kludne aj do 30tky. Vypadnut z domu mozes aj o polroka ked to budes mat ako tak pripravene a ne ze fcera si mala kde byvat a dnes uz ne.

Zdravko654

Preboha dievca chod okamzite teraz ihned na socialku a vsetko im povedz. Oni ti musia pomoct. Ty potrebujes predovsetkym odbornu pomoc. Rodicia ta nemaju pravo v takomto stave vyhodit z domu, nie si schopna sa sama zivit a potrebujes pomoc lekara - na to je zakon - mnoho ludi nevie, ze podla zakona je rodina povinna ti pomoct ak ma na to prostriedky. Oni im to uz vysvetlia a aj aka nebezpecna je depresia. Mozes natrafit na nejakeho psychopata, ktory sa ta akoze ujme, ty mu naletis a on ta bude zneuzivat, lebo nie si v stave racionalne konat! Fakt to urob ihned!

Rozum1

Urcite never nikomu koho stretnes na ulici a urcite nevesaj nikomu na nos ze mas pri sebe 600€. Niesom z vyhodu bohuzial, ale rad by som ti pomohol. Ak chces nejako zacat, najdi rychlo na nete pracu s ubytovnou. Na zaciatok staci, do takychto prac beru kazdeho bez rozdielu na byvanie, nejak zacnes a potom to pojde, vyjde aj amerika po case. Ziadne prespavacky v lese, ziadny stavanie zrubov - praca s ubytovanim, daj si internetovu stranku s pracovnou ponukou ( nebudem menovat) a tam je toho hafo. Ale samozrejme vacsinou zapadne slovensko, nevadi, vycestujes a uz aj v ten den mozes pracovat a byvat. Ak pojdes okolo cez Zvolen, napis mi tu, pozvem ta na obed. Daj na seba pozor