Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Preco mat deti? Prosim len o rozumne a duchaplne odpovede

Príspevok v téme: Preco mat deti? Prosim len o rozumne a duchaplne odpovede
Veronika86

Vela manzelskych parov to pozna. Pridu do veku okolo 30-tky a od svojej rodiny,blizkych,alebo znamych pocuvaju len tieto otazky: ´´Cakate uz dieta?´´ ´´Kedy budete mat deti?´´

Kym som mala okolo 20 rokov,tak som ako mnohe hovorila,ze ja nad detmi nerozmyslam, a ze mam na to cas. Ked je ale na krku pomaly 30-ka,tak som aj ja nutena nad touto temou vazne rozmyslat. Nie ze by zacali tykat biologicke hodinky,ale z toho dovodu,ze je lepsie mat dieta trosku skor a nie az keby som mala mat 35.Tak musim teraz uvazovat nad tym ci ano alebo nie.

Uprimne,nikdy som netuzila a doteraz netuzim po detoch a ani moj manzel.Momentalne sa o tejto teme rozpravame len kvoli natlaku nasej rodiny, ktora to od nas ´´ocakava´´.

Tuto temu by som chcela spustit,aby som pocula rozumny nazor tych,ktori uz deti maju, lebo mam pocit,ze nikto mi na urcitu otazku osobne nebude chciet velmi odpovedat.

Mam uzasne manzelstvo a nasla som lasku svojho zivota. Sme spolu uz takmer 10 rokov a neprekaza nam byt spolu 24 hodin denne spolu. Mame radi zvierata,v okoli mame dobrych kamaratov. Nemame strach zostat az do konca zivota spolu samy a vieme,ze si nikdy nepolezieme na nervy.

Takze moja otazka: Uprimne mi povedzte na co by sme mali mat deti?

Ked niektora velmi odvazna zena je schopna vyslovit slova,ze nechce mat deti,tak dostane milion otazok a ocakava sa od nej odpoved,ze preco ich nechce.
Ja by som ale chcela vediet odpoved od tych ostatnych,ze na co by mala chciet mat dieta....

Odpovede typu ´´najst zmysel zivota´´ mi dviha zaludok....keby dovtedy nemala zmysel zivota,tak by to znamenalo,ze nelubi svojho muza,rodicov,kamaratov a ze ani nema dovod rano vstat z postele...to by sa hned mohla hodit pod vlak. Odpovede tohoto typu si teda prosim odpustite.
Takisto je odpoved ´´aby sa mal v starobe o vas kto postarat´´ je vrcholne egoisticka a chora.

Naozaj by som rada dostala par rozumnych odpovedi,nad ktorymi sa da zamysliet.....ze preco ste vy osobne chceli mat deti alebo preco vseobecne je dobre mat deti.

Pre mna znamena dieta ´´zahodenie mojho vlastneho zivota bokom´´ a zit len pren. Pride mi to krute...ako keby moj zivot nemal mat zmysel a musim len odrodit a starat sa uz len o to dieta. Nase manzelstvo,ktore je neskutocne stastne ako keby bolo nepodstatne ak bude bezdetne.Pritom by sme dieta momentalne brali skor ako pritaz.

Hlupe a primitivne odpovede budem ignorovat,tak sa ani nesnazte. Tak by som rada pocula aspon par rozumnych....mozno zdiela niekto podobne pocity.

diziana

kasli na vek a rob ako to vy citite.urob to vtedy,ked budes vediet ze ho chces.dieta nieje hracka,ale poviem ti jedno.ja som typ zenskej,ktora rada flamuje.mam 31 r a stale mam chut zit.mam 6 rocne dieta a bolo planovane.dieta ti sice zmeni tak trochu zivot,ale mam pocit,ze je to ten krajsi zivot.davas mu lasku,ke to tvoje druhe ja.tazko to opisat dokial to nezazijes,ale ja si uz neviem predstavit bez nej zivot.bez nej by bola nuda a celkovo je to ten krajsi pocit zitia

Aliss

Inak to je dobra vec na zamyslenie, co tu bola spomenuta :) Nehodnotim, nesudim, len som sa zamyslela...Ak je naozaj zmysel zivota mat pre niekoho dieta a ten zmysel zivota zacina narodenim dietata, ako zil pred tym ten clovek? Bol prazdny, lebo nemal za cim ist, alebo len cakal na moment toho byt rodicom? Ja si osobne myslim, ze zmysel zivota by mal mat clovek stale. Ci to si zle myslim? :) Myslim si, mozno naivne, ze moj zivot ma zmysel aj bez dietata. A prichodom toho maleho cloveka sa "len" naplni zas inym sposobom. Co myslite vy, co povazujete deti za zmysel zivota? :)

Defcon

Proso, este si mi neodpovedal na otazku ohladne titulu lekarsky inzinier, ktorym sa honosis......ake mas najvyssie vzdelanie ?

Defcon

Kazdy ma svoje priority a kazdy rozmysla inak. Vo vacsine pripadov vsak nakoniec zvitazi najzakladnejsi prirodny pud a to pud zachovania rodu. Pri zenach sa to vola biologicke hodiny, ktore sa okolo 40 roku veku zmenia na orloj, lenze potom uz je casto velmi neskoro.....
V 20-25 je to ine, kazdy rozmysla nad hlupostami ako kariera, sláva, peniaze, zabava, presadenie vlastneho ja........

Zuzazuza

Podla mna kazdy si ma byt schopny dat v sebe sam dokopy cosi take, ci chce alebo nechce mat dieta. Nechapem, aky vyznam ma pytat sa druhych na ich nazor. Vsak to nijako nesuvisi.

anjelik *

Otázka bola, prečo deti mať. :o) Nepísala som o nevyhnutnosti, kedy je to veľakrát len otázka chémie, programu, genetiky, rodinného prostredia, ale o rozumových dôvodov, prečo sa rozhodnúť mať dieťa a čo je možné mu odovzdať a sám, či sama, popri tom získať. :o)

Apokryft

Anjelik*v niektorom zo životov môžeš mať cit pre rodičovstvo ako aj iné vlastnosti potlačené z dôvodu lepšieho rozvoja v inej oblasti.Samozrejme aj iných dôvodov.Ak sa napr niekto venuje niečomu veľkému........rodi%ovstvo by mu bolo naobtiaž .

proso

Niektorí majú deti len preto lebo sa to patrí.
Potom to tak aj vypadá.
Musíte byť vnútorne presvedčená o dieťati.
Je to Váš život a nereagovať v tejto otázke
na poznámky okolia.

A. Ž,
lek. ing., parapsychológ,
psychotronik, hypnoterapeut