Preco mat deti? Prosim len o rozumne a duchaplne odpovede

Príspevok v téme: Preco mat deti? Prosim len o rozumne a duchaplne odpovede
Veronika86

Vela manzelskych parov to pozna. Pridu do veku okolo 30-tky a od svojej rodiny,blizkych,alebo znamych pocuvaju len tieto otazky: ´´Cakate uz dieta?´´ ´´Kedy budete mat deti?´´

Kym som mala okolo 20 rokov,tak som ako mnohe hovorila,ze ja nad detmi nerozmyslam, a ze mam na to cas. Ked je ale na krku pomaly 30-ka,tak som aj ja nutena nad touto temou vazne rozmyslat. Nie ze by zacali tykat biologicke hodinky,ale z toho dovodu,ze je lepsie mat dieta trosku skor a nie az keby som mala mat 35.Tak musim teraz uvazovat nad tym ci ano alebo nie.

Uprimne,nikdy som netuzila a doteraz netuzim po detoch a ani moj manzel.Momentalne sa o tejto teme rozpravame len kvoli natlaku nasej rodiny, ktora to od nas ´´ocakava´´.

Tuto temu by som chcela spustit,aby som pocula rozumny nazor tych,ktori uz deti maju, lebo mam pocit,ze nikto mi na urcitu otazku osobne nebude chciet velmi odpovedat.

Mam uzasne manzelstvo a nasla som lasku svojho zivota. Sme spolu uz takmer 10 rokov a neprekaza nam byt spolu 24 hodin denne spolu. Mame radi zvierata,v okoli mame dobrych kamaratov. Nemame strach zostat az do konca zivota spolu samy a vieme,ze si nikdy nepolezieme na nervy.

Takze moja otazka: Uprimne mi povedzte na co by sme mali mat deti?

Ked niektora velmi odvazna zena je schopna vyslovit slova,ze nechce mat deti,tak dostane milion otazok a ocakava sa od nej odpoved,ze preco ich nechce.
Ja by som ale chcela vediet odpoved od tych ostatnych,ze na co by mala chciet mat dieta....

Odpovede typu ´´najst zmysel zivota´´ mi dviha zaludok....keby dovtedy nemala zmysel zivota,tak by to znamenalo,ze nelubi svojho muza,rodicov,kamaratov a ze ani nema dovod rano vstat z postele...to by sa hned mohla hodit pod vlak. Odpovede tohoto typu si teda prosim odpustite.
Takisto je odpoved ´´aby sa mal v starobe o vas kto postarat´´ je vrcholne egoisticka a chora.

Naozaj by som rada dostala par rozumnych odpovedi,nad ktorymi sa da zamysliet.....ze preco ste vy osobne chceli mat deti alebo preco vseobecne je dobre mat deti.

Pre mna znamena dieta ´´zahodenie mojho vlastneho zivota bokom´´ a zit len pren. Pride mi to krute...ako keby moj zivot nemal mat zmysel a musim len odrodit a starat sa uz len o to dieta. Nase manzelstvo,ktore je neskutocne stastne ako keby bolo nepodstatne ak bude bezdetne.Pritom by sme dieta momentalne brali skor ako pritaz.

Hlupe a primitivne odpovede budem ignorovat,tak sa ani nesnazte. Tak by som rada pocula aspon par rozumnych....mozno zdiela niekto podobne pocity.

Realistkaaa

Defcon to co pises by bolo krasne ale priznajme si v dnesnej neistej dobe drog, nehod na autach a iných nástrahách nevies ci neprezijes nahodou svoje deti ty.... Ak mas dieta alebo aj deti nikdy nemas iste ci sa o teba v starobe fakt postaraju ci sa neodstahuju ci sa nepohádate na zivot a na smrt a prestanete sa uplne rozpravat. Mala som znamu ktora bola uz stara a chora mala dve deti ktore na nu kaslali a zomrela tento rok v domove sociálnych sluzieb pre starych ludi. S detmi bola pohadana a neprisli ju ani raz navstivit. Ja viem ze by bolo krasne keby vsetko v zivote fungovalo ako vo filme ale priznajme si ze castokrat to tak nieje. Aj z toho najlepsieho dietata vychovaneho v tej najlepsej viere sa moze stat narkoman , alkoholik ktory zabudne na svoju rodinu a odide zo dna na den spacha samovrazdu alebo ho uz neuvidis. Je to velmi smutne ale je to tak a stava sa to. Veronika je to tvoj zivot rozhodni sa tak ako sama citis a nidky sa nedaj tlacit tam kam sama nechces. Ludia to budu riesit len chvilku a potom sa nato vykasllu ver mi.

Ovecky

Zmysel zivota nemusia byt iba deti, robota a zabava. Zmysel zivota moze niekto najst napriklad v pomoci inym. Co sa tyka vychovy deti, to uz skor sklanam klobuk pred tymi, co si dieta adoptuju.

Defcon

Veronika, lebo v detoch najdes konecne zmysel zivota a zaroven sa bude mat v tvojej stwrobe o teba kto postarat. Viem ,preco o tychto odpovediqch zmyslas ako o hlupostiach.....lebo su pravdive, ale tebe su neprijemne , preto ich oznacujes hlupymi....v podstate sa ich popieranim snazis seba samu klamat. V com inom hladas zmysel zivota ? V zabave ? V praci ? To vsetko su hluposti..... mat deti a spravne ich vychovat je dostojnejsie, mudrejsie a hodnotnejsie ako sa zabavat ci sa upracovat.

hurmikaki

k tým dvom dôvodom:
-1 - "zmysel života"
-2- "kto sa postara o teba v starobe"

zabudla si ešte na jeden psycho dôvod, ktore niektorí ludia používaju , síce zriedka ale.. a to je:
dôvod: "musíš mať deti lebo si žena" WTF ???!!!!!

Je to každého osobná vec, intímna,
máš muža takže je to len vec medzi vami dvoma... a nie je dovod koli tomu zakladať temy na fore...

ja tiež deti nechcem a mám svoje dôvody ktoré nemusím a nie som ochotná rozoberať s cudzími ludmi ktorí mi medzi rečou na ulici daju otazku: "kedy budeš mať deti?"
moja odpoved: "NIKDY!"
prečo? "LEBO" !

kajuli89

Veronika druhy ludia ta vôbec tak neriesia ako si ty myslis...niekto a pyta len preto aby rec nestala len preto aby nebolo ticho aby bolo o com.... vôbec to nemusis brat jak utok na svoju o sobu... ludia sa na teba pozeraju uplne inak ako to ty beries...tiez som bola taka sprosta povaha ze som si kazdu prkotinu a otazku brala k srdcu... Proste neries zite tak ako sa vam paci... kazdy si svoj zivot odzije sam za seba...ludom nikdy nevyhovies ci mas 0 deti alebo 5 vzdy na teba budu nieco mat nech si akakolvek ci tym alebo tym smerom...ludi sa musis naucit tolko neriesit... ja som sa to uz naucila a dycha sa mi lahsie

Preco13

A este jedna vec po 9 rokoch som nastupila do prace.vydrzala som tam 5 mesiacov.manzel prec ja s detmi sama.neda sa to spojit tak aby vsetko klapalo.cwla domacnost deti na jednej osobe.hlavne ked je vzdy nejake dieta chore.musela som prestat pracovat.inac ma ta praca velmi.bavila.ale trebalo ostat deti same doma.niekedy je to fakt vsetko na moj ukor.ale tak aj rak som stastna ze ich mam.a hadam sa este budem mat cas venovat niekedy aj sama sebe a z radostou uzivat zivot

Preco13

Hm kolko krat som sa zamyslela nad tym aky by bol zivot bez mojich troch deti.niekedy v slabej chvilke si poviem ze lepsi kludnejsi a hlavne moj.ale tak ono je to o tom ze mat doma pubertia a 9 a 5 rocne deti nie je sranda.pubertiak cicia peniaze nepocuva drzy je.no puberta.na nervy.clovek nespi nervozny je atd.a tie male neustale hadky bordel bitky.ziaden cas pre seba.niekedy sa citim totalne vyhorena.ale tak milujem ich nadovsetko.len niekedy keby clovek dopredu vedel tak si povie to by som inac urobil.len to sa neda.ste mlady ak to tak necitite nerobte to .mate este cas.a potom neskor vas to mozno chyti.ak nie zite sami pre seba.nie kazdy musi mat potrebu porodit deti.a z fynancneho hladiska deti rovna sa strata financii:)

Aliss

Anyone, zijem na striedacku v zahranici, teda obrovsku cast roka, aby som bola presna. Nikdy som tam nedostala tuto otazku, preco nechcem alebo kedy budem mat deti. Dostala som len otazku, ci mam deti. Ked som povedala, ze nie, druha strana reagovala slovom "okej". Bodka. Nikto sa v tom nehrabe, nepitva to, kazdemu je ukradnuta moja maternica. Kdezto ak prideme domov na Slovensko a sme u rodiny na navsteve, mam pocit, ze som este dieta, ktore nic nevie, nic nezazilo, nic v zivote nedokazalo, lebo tak sa spravaju mnohi blizki ku mne. Hovoria mi, co si mam mysliet alebo sa snazia vyvolat vo mne vycitky kvoli tomu, ze nie som este matka. Ale aj napriek vsetkemu, nechavam to plavat. Jednym uchom dnu, druhym von, ja sa rozhadzat nenecham :) A to kocky radim aj vam. Je to tazke, ale da sa to :)

milajar

preco mat dieta je pre mna najvystiznejsie povedane v tomto ceskom citate / nekrasnejsi z darku, dava pan Buh do kocarku..

Anyone

Aliss dokonale vystihnute, my mame pochopenie, zijeme a nechavame zit, ale stretavame sa s nepochopenim. A velmi velku rolu tak asi zohrava to, v akej krajine zijeme. Preto s manzelom zvazujeme prestahovat sa za hranice.