Preco mat deti? Prosim len o rozumne a duchaplne odpovede

Príspevok v téme: Preco mat deti? Prosim len o rozumne a duchaplne odpovede
Veronika86

Vela manzelskych parov to pozna. Pridu do veku okolo 30-tky a od svojej rodiny,blizkych,alebo znamych pocuvaju len tieto otazky: ´´Cakate uz dieta?´´ ´´Kedy budete mat deti?´´

Kym som mala okolo 20 rokov,tak som ako mnohe hovorila,ze ja nad detmi nerozmyslam, a ze mam na to cas. Ked je ale na krku pomaly 30-ka,tak som aj ja nutena nad touto temou vazne rozmyslat. Nie ze by zacali tykat biologicke hodinky,ale z toho dovodu,ze je lepsie mat dieta trosku skor a nie az keby som mala mat 35.Tak musim teraz uvazovat nad tym ci ano alebo nie.

Uprimne,nikdy som netuzila a doteraz netuzim po detoch a ani moj manzel.Momentalne sa o tejto teme rozpravame len kvoli natlaku nasej rodiny, ktora to od nas ´´ocakava´´.

Tuto temu by som chcela spustit,aby som pocula rozumny nazor tych,ktori uz deti maju, lebo mam pocit,ze nikto mi na urcitu otazku osobne nebude chciet velmi odpovedat.

Mam uzasne manzelstvo a nasla som lasku svojho zivota. Sme spolu uz takmer 10 rokov a neprekaza nam byt spolu 24 hodin denne spolu. Mame radi zvierata,v okoli mame dobrych kamaratov. Nemame strach zostat az do konca zivota spolu samy a vieme,ze si nikdy nepolezieme na nervy.

Takze moja otazka: Uprimne mi povedzte na co by sme mali mat deti?

Ked niektora velmi odvazna zena je schopna vyslovit slova,ze nechce mat deti,tak dostane milion otazok a ocakava sa od nej odpoved,ze preco ich nechce.
Ja by som ale chcela vediet odpoved od tych ostatnych,ze na co by mala chciet mat dieta....

Odpovede typu ´´najst zmysel zivota´´ mi dviha zaludok....keby dovtedy nemala zmysel zivota,tak by to znamenalo,ze nelubi svojho muza,rodicov,kamaratov a ze ani nema dovod rano vstat z postele...to by sa hned mohla hodit pod vlak. Odpovede tohoto typu si teda prosim odpustite.
Takisto je odpoved ´´aby sa mal v starobe o vas kto postarat´´ je vrcholne egoisticka a chora.

Naozaj by som rada dostala par rozumnych odpovedi,nad ktorymi sa da zamysliet.....ze preco ste vy osobne chceli mat deti alebo preco vseobecne je dobre mat deti.

Pre mna znamena dieta ´´zahodenie mojho vlastneho zivota bokom´´ a zit len pren. Pride mi to krute...ako keby moj zivot nemal mat zmysel a musim len odrodit a starat sa uz len o to dieta. Nase manzelstvo,ktore je neskutocne stastne ako keby bolo nepodstatne ak bude bezdetne.Pritom by sme dieta momentalne brali skor ako pritaz.

Hlupe a primitivne odpovede budem ignorovat,tak sa ani nesnazte. Tak by som rada pocula aspon par rozumnych....mozno zdiela niekto podobne pocity.

Mima30

Chcem tým povedať že sa mi nepáči správanie vačšiny detí čo vidím bežne na ulici. Vychovať slušného človeka dnes nieje ľahká úloha.

Mima30

Teraz si poviete že môj názor je krutý ale.. keď decká vidím vrešťať po vonku, šikanovať jeden druhého, vyhadzovať odpadky kade tade, kopať do psov a podobne, som na 100% rozhodnutá a žiadne reči ma nepresvedčia o kráse rodičovstva.. čo je pekné na produkcii takýchto individuí?? Aký zmysel života to má? Aby sa správali takto k prírode a k zvieratám??.. Viem že to značne záleží od výchovy a nie všetky deti sú také. Ale každé jedno sa s takýmto nevychovaným frackom párkrát stretne.
Aby bolo jasné niesom žiadna "lesožienka" ale podľa mňa jediné čo má na tomto svete význam je chrániť zem, prírodu a zvieratá, a nie produkovať hulvátov čo sa o chvíľu postarajú o koniec zvierat ktoré su proti človekovi bezmocné.

Defcon

Dnes vychova deti zlyhala ? Ci zlyhali rodicia ?
Moj syn vedel vo veku 3 rokov dodrzat svoje slovo. A rovnako vedel, ze odvravat mi sa mu nevyplati ,rovnako ako trucovat. Tiez vedel, ze rozoberat stare, pripadne aj nove (!!!) veci moze len so mnou, lebo ked prisiel s podobnym napadom, tak som vzdy zohnal taku vec, ktoru sme mohli rozobrat .
Takze zlyhali rodicia. Lenze to nie dovod, preco nemat deti......lebo ini rodicia zlyhali s vychovou, tak ja nechcem mat deti....-)))) takze ludia, nekupujte auta, lebo ini ludia s nimi naburali.

mozilagodzila

lenze vychova deti dnes totalne zlyhala...take deti ako su v dnesnej dobe absolutne drze bez respektu a ucty voci komukolvek to je nehorazne...

LesneMaleZviera

Niektori jedinci by sa nemali dalej rozmnozovat. Lebo len vypustia do sveta rovnako zmyslajucich....V tejto teme som si vsimla jedneho taketo....

Defcon

Mozzila, na slovensku je trend robit vela deti ??? Pokial viem, tak statistika hovori o necelych 2 detoch na rodinu. A to su do toho zaratane aj ciganske rodiny v osadach. Takze ani nie 2 deti v rodine povazujes za robenie vela deti?
Imho povazujem vychovu deti za najdolezitejsiu ulohu dospelych ludi. Nejaka kariera, zabava, samaritanstvo, peniaze....to su len hluposti . Navyse, cela nasa moderna spolocnost je zalozena na tom, ze v starobe sa o nas niekto musi starat a nie, ze v 70tke nas zastrelia pri plote, lebo nebudeme vladat pracovat. Nejaky argument, ze si teraz platite dane neobstoji, lebo vasimi sucasnymi daniami sa plati (aj) starostlivost o vasich rodicov. Takze za dane vasich deti sa spolocnost bude starat o vas.
Teda ,preco mat deti ? No ved preto ,aby sme nevymreli.....

mozilagodzila

pretoze slovaci maju trend narobit si co najviac deti a potom sa stazovat a nervovat co si na seba nalozili. AK ti je nahodou dobre a nestazujes sa ako vsetci ti vynervovany otcovia s uvermi a matky na materskej co nevedia nic ine len hulakat tak nezapadnes do spolocnosti. Bezdetny zdechne ako pes pri plote? Naozaj? Takze to vsetci ti ludia v domovoch dochodcov tazke a bezvladne stavy ktore tam lezia roky nemaju deti ze? Pracovala som istu dobu v DSSKu a mozem povedat ze ludia sa mi casto stazovali ze syn. dcera neprisli cele roky ani raz na navstevu. Aj ludom co maju deti dokonca i viac sa stava ze zdochnu ako psy co je najsmutnejsie.

diziana

aby sa ti nahodou nestalo v neskorsom veku,ze ozaj to dieta budes chciet.tvoje telo a hormony sa ti mozu inak chovat a potom uz ozaj budes lutovat ze si to skor neurobila,lebo po fyzickej stranke to nebudes mozno zvladat ale aj po psychickej :-D. vies,mozes podakovat tvojej mame ze mas tak uzasny zivot a ze ti ho dala :-)
nechces dat taku istu sancu z tvojho ja niekomu inemu?
ja ta nejdem presviedcat.ked to tak necitis tak ta ozaj nemusia zaujimat nazory typu preco mat to dieta