Preco mat deti? Prosim len o rozumne a duchaplne odpovede

Príspevok v téme: Preco mat deti? Prosim len o rozumne a duchaplne odpovede
Veronika86

Vela manzelskych parov to pozna. Pridu do veku okolo 30-tky a od svojej rodiny,blizkych,alebo znamych pocuvaju len tieto otazky: ´´Cakate uz dieta?´´ ´´Kedy budete mat deti?´´

Kym som mala okolo 20 rokov,tak som ako mnohe hovorila,ze ja nad detmi nerozmyslam, a ze mam na to cas. Ked je ale na krku pomaly 30-ka,tak som aj ja nutena nad touto temou vazne rozmyslat. Nie ze by zacali tykat biologicke hodinky,ale z toho dovodu,ze je lepsie mat dieta trosku skor a nie az keby som mala mat 35.Tak musim teraz uvazovat nad tym ci ano alebo nie.

Uprimne,nikdy som netuzila a doteraz netuzim po detoch a ani moj manzel.Momentalne sa o tejto teme rozpravame len kvoli natlaku nasej rodiny, ktora to od nas ´´ocakava´´.

Tuto temu by som chcela spustit,aby som pocula rozumny nazor tych,ktori uz deti maju, lebo mam pocit,ze nikto mi na urcitu otazku osobne nebude chciet velmi odpovedat.

Mam uzasne manzelstvo a nasla som lasku svojho zivota. Sme spolu uz takmer 10 rokov a neprekaza nam byt spolu 24 hodin denne spolu. Mame radi zvierata,v okoli mame dobrych kamaratov. Nemame strach zostat az do konca zivota spolu samy a vieme,ze si nikdy nepolezieme na nervy.

Takze moja otazka: Uprimne mi povedzte na co by sme mali mat deti?

Ked niektora velmi odvazna zena je schopna vyslovit slova,ze nechce mat deti,tak dostane milion otazok a ocakava sa od nej odpoved,ze preco ich nechce.
Ja by som ale chcela vediet odpoved od tych ostatnych,ze na co by mala chciet mat dieta....

Odpovede typu ´´najst zmysel zivota´´ mi dviha zaludok....keby dovtedy nemala zmysel zivota,tak by to znamenalo,ze nelubi svojho muza,rodicov,kamaratov a ze ani nema dovod rano vstat z postele...to by sa hned mohla hodit pod vlak. Odpovede tohoto typu si teda prosim odpustite.
Takisto je odpoved ´´aby sa mal v starobe o vas kto postarat´´ je vrcholne egoisticka a chora.

Naozaj by som rada dostala par rozumnych odpovedi,nad ktorymi sa da zamysliet.....ze preco ste vy osobne chceli mat deti alebo preco vseobecne je dobre mat deti.

Pre mna znamena dieta ´´zahodenie mojho vlastneho zivota bokom´´ a zit len pren. Pride mi to krute...ako keby moj zivot nemal mat zmysel a musim len odrodit a starat sa uz len o to dieta. Nase manzelstvo,ktore je neskutocne stastne ako keby bolo nepodstatne ak bude bezdetne.Pritom by sme dieta momentalne brali skor ako pritaz.

Hlupe a primitivne odpovede budem ignorovat,tak sa ani nesnazte. Tak by som rada pocula aspon par rozumnych....mozno zdiela niekto podobne pocity.

Mnxbhf

JeToTak-uplne stebou súhlasím...keď vidím tie dnešné decka tak som rozhodnutá žiadne nemať...

Ja našťastie zmysel života mám a decká by to len skomplikovali...dnes sú deti drzé povysenecke atď...tak si myslím že je na hlavu niekoho presviedčat aby ich mal...

Defcon

Aliss, pravda, nemal som nikdy do cinenia so ziadnou feministkou, ale toto mi tak pripadalo. -)))
Ozaj, vies ktora kozmetika je najlepsia ? No predsa annemarieborlind, 100% prirodna a netestovana na zvieratach.....ako ze je zem plocha...

Aliss

Defcon, ale no tak :) "Bojovali" sme spolu v teme "prirodna kozmetika", za to ta uznavam, ale pisat na niekoho, ze ma feministicke zvasty? Nepride mi to ako feministicke kecy. Ved ma svoj nazor, co je na tom zle? :) Mozno si necital alebo nazivo nejak nemal skusenost s feministkami, lebo toto ma daleko od feministiek :D

Defcon

Moireal 18.05.2018 06:35:10
Zaujimave ze tu zeny stale tlacia do deciek iba chlapi. Zeby preto ze oni nemusia trpiet od zaciatku do konca od jeho splodenia az do jeho dospelosti a nemusia tu byt prenho 24h denne?

A co teraz akoze? To pojdu bezdetne zeny do pekla? Nech sa kazdy rozhodne podla seba a prestante uz s tou diktaturou.

Vam sa tiez nekaze aby ste boli vysportovani miliardari. Od vas sa vlastne neocakava nic.

MOIREAL, AK TOTO NIE SU FEMINISTICKE ZVASTY, TAK UZ AZDA AJ UVERIM, ZE KOTLEBA NIE JE RASISTA.....
Svoj prispevok asi spoznavas.....

Jetotak

Absolutny suhlas, my ludia sme RAKOVINA zeme! Na co produkovat dalsich frackov? Mozete sa snazit ako sa da, vychovavat slusneho cloveka, len sa decko dostane do skolky/skoly, uz zacne doma prvy krat nadavat, uz sa bude priucat tyraniu zvierat a podobne, lebo VZDY sa najde niekto, kto take veci robi a ludia su ako ovce, beee, ked to robi jeden, robme vsetci! Decka dnes sexuju od 12, stoja kopec prachov, lebo od 6r treba tablety, mobily atd. ked im to nedate budu z nich mali satani, doma budu robit zle, vrieskat, rozbijat veci! Toto vsetko hovorim z vlastnej skusenosti, vidim to VSADE okolo seba, dnes neplati, slusna vychova = slusne decko, veruze nie! A najhorsi pripad z mojho okolia - slusni rodicia ucitelia, syn narkoman a prizivnik, dcera alkoholicka stetka, ktora odkopla vlastne decko a ti chudaci sa jej o dceru teraz na stare kolena staraju. Otca vidam sedavat na lavicke na dvore so sklonenou hlavou, viem, ze place a trapi sa. Toto je ten zmysel zivota? Narobit odkundesov??? FUJ v zivote nikdy, veru radsej psy a macky, radsej chranit prirodu!!!

Moireal

Takze Defcon-mimochodom znies mi jak ovecka a mozno ste ta ista osoba-ja feministka niesom, aspon nie ten typ co chlapi neznasaju. Chlapov mam rada- to ze teba nemusim, neznamena, ze automaticky neznasam vsetkych chlapov. Mam ich rada a rozumiem si s nimi lepsie nez so zenami (otrepane, ja viem) ale to takisto neznamena, ze im nepoviem na rovinu, co ma stve. A rovnako nemam problem slusnym sposobom povedat co ma stve aj tu na fore. Vidim ze ludia ako ty s tym ale maju problem. No nevadi, aj vdaka ludom ako si ty trenujem svoju schopnost argumentacie.

Nechapem naco dokola riesit stale to iste. Mat ci nemat deti. Ano, vzdy si mozem zvolit nereagovanie ale na druhej strane preco by som to mala v sebe dusit, ked sa nehanbim za svoje nazory, nemenim si nicky ani nic podobne.

octavia369

Myslim ze uz len to ze sa v tom takto vrtas naznacuje ze by si tie deti mozno aj chcela len si to zatial neuvedomujes. Keby si si bola ista tym ze nechces, tak by si nad recami mavla rukou a vobec by ti nedosli do mozgu. Ja som sa v tom vrtala rovnako a prisla som na to, ze mam okolo seba ludi s detmi a super modernou vychovou (rozumej nevychovane uvrestane spratky) ktore neznesiem. To bol jeden z hlavnych dovodov preco som si ani nevedela predstavit mat deti. Tieto matky, co roky rokuce sedia doma, ich jediny zmysel zivota su deti ma privadzali do sialenstva. Ja zboznujem svoje pracu a zaujmy, ony ziadnu nemaju, a vacsina z nich ani ziadnu perspektivu ked tie deti vyrastu. Potom som ale spoznala kolegynu ktora ma aj deti(normalne vychovane a slusne), aj pracu, deti nie su stredom jej vesmiru a je spokojna. Tie deti ju neobrali o jej vlastny zivot a zaujmy (ano som sebecka, su veci ktorych sa nechcem vzdat) a takto si to viem predstavit aj ja. Takze mozno sa v tom povrtas este chvilku a povies si preco nie za nejakych podmienok :D

Mima30

FH a povieš mi jeden zmysluplný dôvod? Narodíš sa tak isto, a tak isto aj raz zomrieš. Tak prečo takýto názor?

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.